» »

Kater prenosnik

Kater prenosnik

K0K0 ::

Torej kupujem prenosnik ki bo namenjen izključno za službene namene torej word ,exel ter panteon mogoče občasno kakšen dvd tako da ne nucam kašne supr dobre grafične. Mal sem gledov tele centrinote pa me zanima kaj bi blo bolš npr. centrino 1,5 al p4 2,8 ker cene so prbližn enake. Zdej p4 je verjetn hitrejš ane sam mene bol zanima kolk kej baterija zdrži pri prvem in kolk pri drugem.No pa kako se kaj obnesejo tile amd-m procesorji. Pa kolkr sem jest seznanjen so prenosniki za ker precej počasnejši od svojih hišnih bratcov zato me zanima s kakšnim hišnim rač. bi se lahko primerjov tale centrino. Izbiram pa med hp,acer,gericom pa če mi lahko še en mal poveste na kaj moram bit pozoren pri nakupu.

boštjan ::

če boš kupo centrinota,boš že kupo prenosnik ,ki ma vgrajeno funkcijo ,da se povežeš v omrežje wireless. Baterija zdrži dosti dlje,pa še hitrejši in manj se grejejo od drugih procov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: boštjan ()

Bob Rock ::

js ns prejsn tedn kupval, pa sn bil u dilemi, al p4 3.06 ghz al centrino 1.4. Pa je mal pred mano kupu kolega p4 .06, pa zdej sam jamra, kak se mu nenormalno greje, pa baterija mu drzi 50 minut.
Js ns vzel acer centrino 1.4, pa zaenkrat se nimam kej slabga za povedat. Baterija mi drzi do 4,5 ure, greje se ne pretiroma.

Pa bral sn enkrat na netu, da bi naj bil centrino 1.4 priblizno tulk ko p4 2.6. (Sam tulk za orientacijo, ko sprasujes za 1.5)

nere ::

poglej tudi za kak amd

amdji mobile so baje celo boljši od intelovih, razen od centrinota, pa tudi za desktop so novejši amdji kar cenjeni

jaz imam acerja z athlon xp-m in se mi greje zelo malo... tudi ko največ obremenjujem toplota ni moteča, sem pa že slišal za gericome z inteli, ko nisi mogel držati roke na tipkovnici8-O

povej raje konkretne modele, ker samo od procesorja ne moreš sklepat na vse

K0K0 ::

tnx za odgovore pol pravte da ne gericoma pa ja za centrinota (se mi je zdel)
drgač pa trenutno gledam tele modele.
Acer TravelMate 291LCi
Acer TravelMate 291LMi
Acer TravelMate 662LCi
Acer Aspire 2001WLCi
Kaj kej mislite o 291LMi men se zdi kar vredu za svojo ceno. Predvidevam da med 1,4 in 1,5 ne more bit kakšne velike razlike v hitrosti (se motim?) Nisem si čist na jasnem a ima zadeva dvd pekač al ne?

Caligula ::

Lej, karkol delas, pocak, da bomo v EU. Ni carin vec. Pa zber en model pa poglej kje ga najcenej dobis.

Pa pomaga tud kaksen www.geizhals.at

Zdej bo pac cnej. Ce bodo nasi mencal s spusti cen ga pac narocis iz nemcije. Postnina je itak 10 jurjev.

Switch ::

Za delo v Wordu in drugih pisarniških programih ti priporočam prenosnik z 15,4" zaslonom in resolucijo 1280X800. Jaz imam npr. zaslon razdeljen na pol, na eni polovici imam Word, na drugi pa slovar oz. brskalnik. Zelo uporabno in ravno prav veliko. Definitivno vzemi Intel Centrino prenosnik: baterija ti bo držala najmanj tri ure, prenosnik je tanjši in lažji, ponavadi pa imajo taki prenosniki tudi vgrajen Bluetooth, kar je vsaj zame zelo pomembno (z mobitelom na internet, povezovanje v mrežo ipd.).
Preden kupiš prenosnik preizkusi (npr. v BOFu in podobnih trgovinah) in če ti kaj ne bo na nekem prenosniku všeč preizkusi drugega. Pazi tudi na kvaliteto sledilne ploščice in tipkovnice. DVD-pekači so v prenosnikih zaenkrat še dragi in zelo počasni, zato se jih po mojem mnenju še ne splača kupiti.

Opravi dober nakup!

K0K0 ::

Ja itak da bom počaku do maja sej nism zabit. Ampak teleih naših telekov tud ne mislim čakat da bojo cene spustl bom šov rajš kar v avstrijo puj. Sej če nisi opazu sm dal linke do peluge da bi mi vi mal pokomentiral (mal rekalmo delam :D ) . Sm tud mal po geizhalsu gleudu pa majo v pelugi kr uredu cene.
Mene zdej sam zanima če so kšne velike razlike med centrinoti 1.4, 1.5, 1,6 pa za kolk je realno večji display pri 15,4" oziroma če je kej boljši link. Za dvd pekač sem pa že slišov da v prenosnikih niso kej prida sam tko sm vprašu ker sm vidu da piše dvd-rw pa se mi je zdel mal prepocen. Pa če mogoče kdo ve s kolk močnim namiznim računalnikom bi se lahko primerjov centrino 1.4

Lp

OldSkul ::

Nere ti ko praviš da so AMD celo hitrejši od Intela.S tem se ne strinjam.Je v najnovejšen Monitorju-revija ena tabela kjer so razvidne hitrosti posameznih procesorjev v prenosnikih, ki so jih testirali.Amd-ji so bili čisto na dnu, na vrhu pa itak Centrino procesorji.

bmen ::

to Sadarj79 - in ti verjameš vse kar piše v Monitorju ?

OldSkul ::

To ti je v praksi in nisem kriv če AMD pa na tem področju ni hitrejši od Intela.

Bob Rock ::

modri zob, Js mam Acer TravelMate 291LCi, pa sn zaenkrat ful zadovoljn z njim. Dal sn pa 1300EUR za njega ;(( ;(( pred 14 dnevi.

enkrat sn bral, da bi naj bil centrino 1.4 priblizno kot pentium4 2.6.

robio ::

Jst mam P4 3.06 pa sm včeraj zvecer cca. 1uro in 40min igral Colina 4 pa mi je ostal še 22% baterije, tko da ni tolk grozna poraba. Je pa res, da se greje pa ventilator skoz laufa. Ampak ko Impreza zapoje se ga itak nesliši:D :D :D

K0K0 ::

Rob rock dej mi povej kolk ti tko kej v povprečju baterija zdrži? No pa da se navte več kregal kaj je bolš amd al pentium ker sem se že odloču za centrinota. Zdej se sam še razmišlam ker od zgoraj naštetih modelov bi vzev.Men je všeč 2001wlci sam ima 1.4 procesor zato sem spraševal kolk je kej razlike med 1.4 in 1,5 (centrino).
grem hitr v štacuno po monitor :D

OwcA ::

Tudi Asusi niso napačni. Recimo M6800 ali M3700.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

K0K0 ::

A so asusi dost boljši od acerjev?
Drgač pa sem si nabavu revijo monitor in morm rečt da sm kr mal razočaran zadeva je bl podobna reklamnemu letaku kot rač. reviji. Pa ne vem no po njihovih testih kjer so testirali naj bi bil centrino 1.4 hitrejši od 1.5, 1.6, 1.7 in celo p4 3,06 oziroma je kar najhitrejši na testu 8-O. Mislim kje je kle logika.
A mi lohka prosim kdo da link do kšnih realnih testov.

zee ::

Acerja ne priporočam. Smo imeli nekaj izkušenj z nekaj izdelki te znamke, pa je bilo precej precej žalostno.

Ausus je QL.

zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

nurmaln ::

Tud jaz imam acerja in sm ful zadovoljen, modela 662 in 2001 ti odsvetujem ker sta že starejša modela, mal povprašej (na jae al pa anni, avtenta servis) pa ti bodo povedal kaj se dobi (kup novih modleov).


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Radeon 9800pro od Sapphire ali od PowerColor???

Oddelek: Kaj kupiti
492216 (1470) jastreb
»

Creative I-Trigue 2.1 3300 ??

Oddelek: Kaj kupiti
51117 (1094) Tito
»

Nov CPU in MB

Oddelek: Kaj kupiti
141245 (1038) mchaber
»

Katero grafično kartico predlagate

Oddelek: Kaj kupiti
201251 (865) Caligula
»

avtoradio MP3 - katerega do 70.000?

Oddelek: Na cesti
152225 (2046) Sydk

Več podobnih tem