Forum » Kaj kupiti » Nakup namiznega PC-ja
Nakup namiznega PC-ja
Temo vidijo: vsi
kokos ::
Jaz sem pred par leti najboljšo ceno v EU dobil na nemškem Mifcom. Imaš kup že pripravljenih variant ali si zgradiš čisto svojo custom.
Poštnina je bila gratis, kolega je pol leta pred mano tudi nabavil dve kišti za firmo in ko so imeli z eno probleme so bili zelo odzivni - ker so sumili da je težava v RAM-u so jim najprej kar poslali kar nov komplet da probajo zamenjat. Ker ni pomagalo so kišto poslali v DE na servis in dobili nazaj poštimano (je moral sicer sam založit za pošiljanje ker menda nemci ne morejo naročit prevzema v SLO, pa jo je dobil po tem povrenjeno)
Poštnina je bila gratis, kolega je pol leta pred mano tudi nabavil dve kišti za firmo in ko so imeli z eno probleme so bili zelo odzivni - ker so sumili da je težava v RAM-u so jim najprej kar poslali kar nov komplet da probajo zamenjat. Ker ni pomagalo so kišto poslali v DE na servis in dobili nazaj poštimano (je moral sicer sam založit za pošiljanje ker menda nemci ne morejo naročit prevzema v SLO, pa jo je dobil po tem povrenjeno)
DarwiN ::
Tile so šele oderuhi.. Trixxyjev+Funtechov 2850€ komplet imajo tile za 3300€. Ni čudno, da nudijo gratis dostavo. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Friday2day ::
AMD Ryzen 5 5600
DeepCool AK400 Zero Dark Plus cpu cooler
ASUS Prime B550M-K ARGB
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4-3000MHz
Kingston NV3 500GB M.2 PCIe 4.0
XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 7600 8GB
Seasonic G12 GC-650W 80+ Gold
COUGAR MX330-G PRO ATX White
Budget gaming build (pod 1k). Linux tak da se najbolj ne nagibam k nvidiji.
Trenutno je tale konfiguracija nekje 930€.
Bi kdo kaj spremenil, dodal? Hvala.
DeepCool AK400 Zero Dark Plus cpu cooler
ASUS Prime B550M-K ARGB
G.SKILL Aegis 32GB (2x16GB) DDR4-3000MHz
Kingston NV3 500GB M.2 PCIe 4.0
XFX Speedster SWFT 210 Radeon RX 7600 8GB
Seasonic G12 GC-650W 80+ Gold
COUGAR MX330-G PRO ATX White
Budget gaming build (pod 1k). Linux tak da se najbolj ne nagibam k nvidiji.
Trenutno je tale konfiguracija nekje 930€.
Bi kdo kaj spremenil, dodal? Hvala.

iloveboobz ::
iloveboobz je izjavil:
pebi, neki svetlega na koncu tunela za ultra budget gaming
https://www.aliexpress.com/item/1005008...
ravno odkrit unlock shader jeder na potencialno vseh 40CU (zavisi od primerka). Rang 6650XT+. Za sub 200€ za celotn rig, če pokneš zram en pocen server psu pa 2 venta na heatsink.
malo updejta; moj primerek BP odklenu vseh 40 enot. Performance nekje 6650XT oz. malo pod 7600ko. As said, trenutno amazing value for money.
smoki

mtosev ::
Bom kar tukaj vprašal. Imam enermax platigemini 1200 watt napajalnik in me zanima, če je ta napajalnik primeren za matično Asus trx50 sage wifi a? Sedaj ko gledam navodila od matične vidim, da moj napajalnik nima vseh power connectors, ki jih ima ta matična. Vprašal sem chatgpt in mi je reko, da je nujno priklopit samo 24 PIN atx konektor in 2x cpu power. A to drži ali rabim drugi napajalnik? Hvala za nasvete.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Han ::
Enermax PlatiGemini 1200 Watt 80 PLUS Platinum ATX 3.1 & ATX12VO napajalnik zadošča za ASUS Pro WS TRX50-SAGE WIFI plato. Odgovor UI je pravilen.
Seljak ::
Pred enim mesecem sem se odločil, da je čas, da si po cca 15.letih spet privoščim en gaming PC. Po tolikih letih se je na tem trgu spremenilo ogromno in, ker nisem več sledil temu trendu sem se odločil, da za pomoč poprosim Gemini. Podal sem mu želje, kakšne igre/simulacije igram, da naj bo kos tudi trem zaslonom in VR-u,... skratka z opisom nisem skoparil, da je dobil čim več informacij. Sestavil je listo, podal linke, približne cene na straneh in na koncu sva skupaj izbrala spletno trgovino in jaz sem veselo komponente naročil in z njegovo pomočjo gaming PC tudi sestavil.
Povzetek: Zelo zadovoljen, saj mi je predlagal zares dobre komponente in vse deluje točno tako kot mi je dejal da bo.
Povzetek: Zelo zadovoljen, saj mi je predlagal zares dobre komponente in vse deluje točno tako kot mi je dejal da bo.
opeter ::
Če ne igraš igric ne rabiš samostojne grafične.
Igram igre (in ne igrice), ampak ne take kot se danes v večini primerov igrajo.
Pred enim mesecem sem se odločil, da je čas, da si po cca 15.letih spet privoščim en gaming PC. Po tolikih letih se je na tem trgu spremenilo ogromno in, ker nisem več sledil temu trendu sem se odločil, da za pomoč poprosim Gemini. Podal sem mu želje, kakšne igre/simulacije igram, da naj bo kos tudi trem zaslonom in VR-u,... skratka z opisom nisem skoparil, da je dobil čim več informacij. Sestavil je listo, podal linke, približne cene na straneh in na koncu sva skupaj izbrala spletno trgovino in jaz sem veselo komponente naročil in z njegovo pomočjo gaming PC tudi sestavil.
Torej lahko to temo mirno zapremo, saj bo odslej vaše probleme reševal UI. Še več, lahko celo zapremo cel forum.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Magic1 ::
Kaj ko bi napisal, kaj sta nabavila, da vidimo kako dobro ti je pomagal.
Magic
Če ne igraš igric ne rabiš samostojne grafične.
Igram igre (in ne igrice), ampak ne take kot se danes v večini primerov igrajo.
Torej lahko to temo mirno zapremo, saj bo odslej vaše probleme reševal UI. Še več, lahko celo zapremo cel forum.
Po mojem je odgovor pozitiven
Kaj ko bi napisal, kaj sta nabavila, da vidimo kako dobro ti je pomagal.
Imel sem nek zastavljen budget, preko katerega nisem želel in sicer 2500€ je bila zgornja meja.
Ker cene SSD-jev in Ram-a noro rastejo, sem želel ujeti čimveč popustov, kar mi je to nekako tudi uspelo. Se pa je vmes zgodilo, da so bili rami prvo 400, na to pa je v trenutku bilo popusta konec in so skočli na 800€
Torej tukaj je spisek:
AMD Ryzen 7 9800X3D
ASrock B650 Steel Legend Wifi
MSI 850W 80+Gold
Gigabyte Geforce Rtx 5070Ti
Trenutno 2x16GB G.skill Flare x5 DDR5 6000
Samsung 990 Pro NVMe SSD 1TB M.2
Arctic Liquid Freezer III Pro
Kišta be quiet! Pure Base 500DX Midi Gaming
Vse skupaj me je takrat stalo 2.400,00€.
Sedaj sem šel preverit in samo pri SSD-ju in RAM-ih sem prišparal 400€.
Moral bom spet ujeti popuste, kajti moram še nabavit 1TB SSD in 2x16GB RAM.
Moral bom spet ujeti popuste, kajti moram še nabavit 1TB SSD in 2x16GB RAM.
Kurzweil ::
@Seljak, ne razumem te povsem... 32Gb RAMa cca 6000Mhz... in cca CL30 so dobrih 400€... 2Tb Samsung EVO PRO 990 je cca 320€... torej skupaj 720€... ti praviš, da dobiš 400€ ceneje... kje dobiš nekaj podobnega za 320€, torej oboje, tako RAM kot disk za 320€?
Naj razložim. Jaz sem dal za 2x16GB ram 400€, sedaj stanejo isti rami 677€.
Za 1Tb disk sem dal 200€, sedaj stane 400€. Torej sem v danem trenutku nakupa napram zdajšnjim cenam na tej strani prišparal 400€.
Sem pa sedaj opazil, da je tale 2Tb sedaj znižan iz 800€ na 331€
Ampak to se non stop spreminja. Dajo popust in ga čez 1h odstranijo. Ko sem polnil košarico, so odvzeli popust in sem opazil še le, ko sem osvežil košarico. Tak, da jeba
Za 1Tb disk sem dal 200€, sedaj stane 400€. Torej sem v danem trenutku nakupa napram zdajšnjim cenam na tej strani prišparal 400€.
Sem pa sedaj opazil, da je tale 2Tb sedaj znižan iz 800€ na 331€
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seljak ()
Naj razložim. Jaz sem dal za 2x16GB ram 400€, sedaj stanejo isti rami 677€.
Še manj te razumem... kje ti vidiš takšne 32Gb rame za 677€?
Zakaj bi dal za 1Tb disk 400€, če lahko daš za 2Tb Samsung Evo 990 PRO 336€, tudi ta ni v akciji, zadnjič, ko je bil, je bila cine 295€... pa sem to pogledal samo nemški Amazon, kje so še ostali Amazoni, eBay, Idealo, Geizhals...
Brez zamere, vidva s ChatGPTjem skupaj halucinirata.
Ti malo haluciniraš po mojem. Jaz sem podal podatke, kako sem se lotil nakupa, ti pa sedaj iščeš iglo v senu? Kaj ti ni jasno oz.kaj želiš sedaj dosečti?
V tej zgodbi je samo to pomembno, da sem sestavil kišto za 2400€. In da v danem trenutku ni bilo cenejših komponent na computeruniverse.de
Druge strani me ne zanimajo.
Sedaj sem dokupil še ta Samsung 2TB disk M.2 in 2x16GB ram. In kar je najbolj pomembno, vse simulacije delujejo v VR načinu TOP. Sedaj še dokupim dva monitorja samsung odyssey g5 32 in je moj sim rig zaključen
V tej zgodbi je samo to pomembno, da sem sestavil kišto za 2400€. In da v danem trenutku ni bilo cenejših komponent na computeruniverse.de
Sedaj sem dokupil še ta Samsung 2TB disk M.2 in 2x16GB ram. In kar je najbolj pomembno, vse simulacije delujejo v VR načinu TOP. Sedaj še dokupim dva monitorja samsung odyssey g5 32 in je moj sim rig zaključen
Ti malo haluciniraš po mojem. Jaz sem podal podatke, kako sem se lotil nakupa, ti pa sedaj iščeš iglo v senu? Kaj ti ni jasno oz.kaj želiš sedaj dosečti?
Sedaj sem dokupil še ta Samsung 2TB disk M.2 in 2x16GB ram. In kar je najbolj pomembno, vse simulacije delujejo v VR načinu TOP. Sedaj še dokupim dva monitorja samsung odyssey g5 32 in je moj sim rig zaključen![]()
Kakšna igla v senu... blodiš možakar... kakšni RAM za 667€ in 2tb disk za 800€
Imaš pa strani, kjer ti grafi lepo kažejo cene... recimo Geizhals... in nastaviš na 1 leto, pa boš videl, da so cene že par mesecev bolj kot ne na istem... kakšnih 667€ 32Gb rami in 800€ 2tb disk
Morda sem naiven, ampak imam pa keš in super gaming PC za ta denar 
Aja, pa tudi novo računalniško mizo sem kupil od UVI-ja. Je električno dvižna in zelo priporočam. Vredna teh 400EUR. Pa še izdelek je slovenske izdelave. Sedaj pa sem dal Geminiju še nalogo, da mi poišče nek poceni gaming stol. Ciljam do 700EUR. Ampak sem kar zbirčen, ker želim oni mrežast material,ki preprečuje oz.zmanjša znojenje, ko bom letel v mojem flight simulatorju.
Ti stoli znajo biti dragi, ampak ne bom šparal.
Aja, pa tudi novo računalniško mizo sem kupil od UVI-ja. Je električno dvižna in zelo priporočam. Vredna teh 400EUR. Pa še izdelek je slovenske izdelave. Sedaj pa sem dal Geminiju še nalogo, da mi poišče nek poceni gaming stol. Ciljam do 700EUR. Ampak sem kar zbirčen, ker želim oni mrežast material,ki preprečuje oz.zmanjša znojenje, ko bom letel v mojem flight simulatorju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Seljak ()
Morda sem naiven, ampak imam pa keš in super gaming PC za ta denar
Naiven si... sicer pa ja, če veliko igraš je prav, da kupiš proper comp, še bolje bi sicer bilo, če bi še kaj delal... sicer pa ti nočem kvarit veselja, ampak tole ni ravno super gaming računalnik... mediocre za gamerja, OK za 1440p in entry, ampak res entry za 4K... če imaš keš, zakaj pa nisi kupil potem 5090? Ker če imaš keš in ti je vseeno, potem raje kot da preplačaš average, poiščeš dobre deale in imaš precej boljši komp... včasih je fino uporabljat tudi svoje možgane...
Fino da imaš dvižno mizo, glej da boš dobro speljal kable, da ne boš pozabil in dvignil/spustil, ker ne boš prvi, ki mu je ven potegnilo, recimo grafično iz socketa, sploh če nimaš proper privijačeno... meni gaminh stoli in mize po večini ogabni, oblike, barve... ena niša za otroke obirat pač... če že kupuješ stol, potem raje vzami to kar praviš, da ima zračen mrežast back, jaz osebno prisegam na te malce bolj kvalitetne pisarniške stole, so precej bolj kvalitetni, predvsem pa ti ne bo narodno čez par let, ko boš punco pripeljal v man cave... prav razmišljal, pri stolih, vzmetnicah in podobnem se ne špara, ker si pol lajfa tam, sploh če si gamer...
Flight simulator je kul... imaš kakšne solidne joysticke in ostalo opremo?
Da razčistima, jaz nisem več fantek 
Abraham trka na vrata
Zato pa nimam časa sedet za PC-jem cele dneve in čakat akcije. Delam cele dneve v zelo velikem Avstrijskem podjetju(največjem v tem delu evrope) in mi za simulacije dirkanja in letenja ostane zelo malo časa, ker sem tudi športnik, moram vse to kombinirat zelo premišljeno(timing za hobije).
Zakaj nisem vzel 5090? Za to, ker je tale, ki sem jo jaz izbral čisto dovolj. Za simulacije je najbolj pomembna procesorska moč.
Imam vse pripomočke, ki so potrebni za simuliranje letenja in prav tako za dirkanje. Torej DD volan Moza z vsemi obroči, ki jih potrebujem(F1,GT dirkalniki,...), dirkaški cocpit, H menjalnik,...za letenje pa yoke od Moza, pedala,...
Sin se je odselil na svoje in sem imel prazen prostor, ki sem si ga uredil za sebe(moška votlina
).
Aja, da ne boš mislil, vse je zelo lepo urejeno. Dva dni sem samo kable skrival. Vse je v kanalčkih, lepo skrito. In tudi izgled je zelo "clean". Tudi stol bo na nivoju. Nič kičastega. Izbrane barvne kombinacije, da se vse lepo ujema. Zelo sem vesel, da sem po tolikih letih uspel to realizirati.
Abraham trka na vrata
Zakaj nisem vzel 5090? Za to, ker je tale, ki sem jo jaz izbral čisto dovolj. Za simulacije je najbolj pomembna procesorska moč.
Imam vse pripomočke, ki so potrebni za simuliranje letenja in prav tako za dirkanje. Torej DD volan Moza z vsemi obroči, ki jih potrebujem(F1,GT dirkalniki,...), dirkaški cocpit, H menjalnik,...za letenje pa yoke od Moza, pedala,...
Sin se je odselil na svoje in sem imel prazen prostor, ki sem si ga uredil za sebe(moška votlina
Aja, da ne boš mislil, vse je zelo lepo urejeno. Dva dni sem samo kable skrival. Vse je v kanalčkih, lepo skrito. In tudi izgled je zelo "clean". Tudi stol bo na nivoju. Nič kičastega. Izbrane barvne kombinacije, da se vse lepo ujema. Zelo sem vesel, da sem po tolikih letih uspel to realizirati.
Aha, potem pa kriza srednjih let... malce se hecam, te čisto razumem, jaz večinoma zadnje čase igram zgolj stvari iz nostalgije... ne rabiš se pred mano zagovarjat, ker sem povsem nepomemben, tudi če ni res... glede CPUja in Flight Simulatorja ne rabiš razlagat, ampak še vseeno rabiš grafično, dvomim sicer, da če omenjaš gaming, da igraš samo FS. Sem pa preigraval vse mogoče Flight Simulatorje, od tistih povsem ta prvih... v kolikor služba, športa in vse štima, ni noben problem kakšna partija, bolj so problem tisti, ki jih je morda večina, ki malce zanemarjajo ostalo. Sicer pa bi se kakšna kolegica z mano bolj slabo strinjala, ampak danes za 30-50 letnike entertainment v obliki iger ni nič neobičajnega... tako kot ni bilo nič neobičajnega, ko so par 10 let nazaj isto počeli naši starši s TVjem, če bo takrat obstajal računalnik, vsaj na takšen način kot danes, bi večina naših staršev tudi igrala igre, še danes...
V glavnem, vidim, da te je navdušil AI, ampak jaz bi vseeno predlagal, da preveriš tudi na good old način, torej med ljudmi, ker dvomim, da ti bo kdo navrgel rame za 667€ in disk za 800€... naj ti dobro služi vse kar si nabavil
V glavnem, vidim, da te je navdušil AI, ampak jaz bi vseeno predlagal, da preveriš tudi na good old način, torej med ljudmi, ker dvomim, da ti bo kdo navrgel rame za 667€ in disk za 800€... naj ti dobro služi vse kar si nabavil
Hvala za prijazne besede! Pa niti ni kriza srednjih let, bolj so vedno bile finance tiste, da si nekaj nisem mogel privoščiti. Sedaj pa, ko nekako bolje shajam finančno je žena tista, ki me zavira 
Ampak na pozitiven način
Ampak na pozitiven način