NEST.2008

Ni poletja brez Slo-Tech NEST-a. Tudi letos bodo ulice Pirana polne bledoličnih mladeničev in mladenk, ki bodo navidez brezglavo tekali nevarno blizu pomola in kričali »štroma in iger«. Da, to je največja slovenska igričarska zabava, t. i. LAN-party leta. In v tako elitni druščini ne smeš manjkati niti ti. Da, prav ti!

Torej, kam in kdaj priti po sveže znanje in novo družabno izkušnjo?

Še manjša, a pomembna opomba:

Če še ne šteješ 16 pomladi, si omisli družbo v obliki polnoletnega spremljevalca/ke.

Dobrodošli!

Osmi NEST je torej pred vrati. Vsi, enoglasno. Štrooooooomaaaaaaa in iiiiiigeeeeeeerrrrr.

Kaj lahko pričakujem?

Letošnji program je zelo pester. Ker je znanje naše največje bogastvo, smo precej poudarka namenili uporabnim predavanjem in spoznavanju aktualnih tehnologij.

Ja, jasno, tudi igrali se bomo. Za nagrade!

Seveda boste prišli na svoj račun tudi tisti, ki vam brez iger živeti ni, saj bo postavljenih kar nekaj namenskih strežnikov za take in drugačne igre, na katere boste lahko priključili svoj kavni mlinček. Organizirana bodo tudi tekmovanja iz le-teh, vse seveda pospremljeno z nekaj nagradami. Letos organiziramo tudi nekaj posebnih dogodkov, med katerimi ne bo manjkalo športnih dogodkov (ne, lomljenje igralnih palic ni na sporedu disciplin).

Igrali boste lahko vse, kar vam bo srce poželelo. Odločili smo se, da bo lahko vsak izmed prišlekov postavil lasten strežnik ter gostil sebi ljube igre. Seveda pa bomo iz solidarnosti postavili skupek namenskih strežnikov, na katerih boste lahko preigravali naslednje igre:

Seznam iger se še piše. Predlogi na team@slo-tech.com.

Za enakost med igralci bo poskrbljeno. Vse popravke k igram boste lahko dobili na lokalnem strežniku s popravki. Način igranja (izbira načina, mape, itd) bo določen z glasovanjem. V primeru premajhnega števila prijavljenih ekip, bomo tekmovanja izvedli v načinu 1 na 1.

Tekmovanja?

Ves čas dogodka se odvijajo tekmovanja iz različnih iger. Točne ure bodo znane, ko bomo zbrali nekaj deset prijavljenih udeležencev.

Seznam tekmovanj v igrah se torej še sestavlja. Predlogi na team@slo-tech.com.

Tudi letos ne bo manjkalo tekmovanje za najboljšo izmaličenost, oprostite, modifikacijo ohišja (rešitve, ki so v celoti serijsko proizvedene, so vnaprej diskvalificirane). Prav tako bomo organizirali tekmovanje v sestavljanju računalnikov. Da, s seboj lahko prinesete svoj izvijač, tekmovanja pa se bo udeležil tudi sam Šraufciger mojster. Za benchmark. :)

Ponovno organiziramo CTF-tekmovanje iz poznavanja računalniških sistemov. Podrobnosti sledijo.

Nagrade

Bodo. Bogate. Nekatere tudi velike, spet druge manjše. A zanje se boste morali krepko potruditi...

Ostalo dogajanje?

Tudi tokrat se boste lahko v prostem času sproščali z igranjem iger ter izvajali sekundarno socializacijo z ostalimi pripadniki najboljše slovenske spletne računalniške strani. Seveda imamo za vas pripravljen tudi skupek predavanj, ki obsega danes najbolj pereče tematike računalništva. Za tri dni smo tako za vas pripravili kar nekaj predavanj.

Program

Petek, 12:00
Začetek
 
delavnica Izdelajmo svojo binarno uro od A-Z
 
predavanje Andraž Sraka: CTF uvod
 
predavanje Peter Čuhalev
Sobota, 10:00
Aleš Špetic: Pot v svet
Sobota, 11:00
Andrej Mertelj: IPO
Sobota, 12:00
Boštjan Špetic: Blogganje 3.14
Sobota, 14:00
Andraž Logar: Mobilne-internet priložnosti in Slovenci
Sobota, 15:00
Marko Mrdjenovic: Kam nam je na spletu ušel undo?
Sobota, 16:00
Marko Samastur: CouchDB - so relacije mrtve?
Sobota, 17:00
predavanje Intel
Sobota, 18:00
predavanje Matej Kovačič
Sobota, 19:00
Marko Dolenc: Kako deluje Crysis?
Nedelja, 11:00
Tibor Klajnšček: Razvoj računalniških iger v Sloveniji
Nedelja, xx:xx
Gašper Fele Žorž: OpenMoko
Nedelja, xx:xx
Andraž Sraka: CTF zaključek
 
Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad
Nedelja, 17:00
Konec

Kaj pa spanje?

Berite samo tisti, ki boste dejansko zatisnili oči. V obvezni opremi naj se nahaja spalna vreča, na kateri boste lahko zaspali. Zaradi prostorskih omejitev so francoske postelje prepovedane, lahko pa s seboj prinesete tudi kakšno podlogo, ako ne verjamete v ravnanje hrbtenice pri spanju na trdi podlagi.

Kaj še potrebujem?

Zaželeno je, da za svoje popolno udobje s seboj poleg temeljito opremljenega in očiščenega računalnika prinesete naslednje stvari:

V športni dvorani so na voljo tudi tuši ter kopalnice, tako da nič bati (razen vode). Vaša punca/fant vas bo še vedno imel/a rad/a. Pripeljite jo/ga s seboj. Hkrati naj vas tudi opozorimo, da je posedovanje ter uživanje vsakršnih opojnih substanc (denimo alkohola, mehkih in/ali trdih drog) strogo prepovedano. Vsi kršitelji bodo pristali skupaj s svojim računalnikom na asfaltu pred šolo. Varnostna služba bo sumljivim osebam preprečila vstop.

Zvočniki so PREPOVEDANI, prinesite slušalke! Narava vam je hvaležna, sosedje pa tudi. :)

Opisi predavanj

Bodo znani kmalu.

Koliko me bo ta zabava stala?

Stroške udeležbe smo zmanjšali na minimum minimuma. Cena znaša 35 EUR in vključuje vstopnino na tridnevni dogodek, večerjo v petek, zajtrk, kosilo in večerjo v soboto ter zajtrk v nedeljo.

Cena za udeležbo brez računalnika je ENAKA. Enodneven vstop (od prihoda do 23:59 istega dne) je možen za 30 EUR.

V Piranu je nekaj težav s parkirnimi mesti. Organizatorji razpolagamo z nekaj parkirnimi mesti ob šoli. Z nekaj discipline je teh mest malo več. Za preostanek jeklene pločevine je na voljo veliko parkirišče na drugi strani hriba (5 minut hoje, ki presneto dobro dene), ki je trenutno zastojn ter parkirna hiša na vrhu hriba, kjer tridnevno parkiranje stane 19 EUR.

Kako do NESTa?

Sledite belemu zajčku, no, šalo na stran. Po AC-križu do Kopra, potem pa sledite tablam za Piran. Avtomobil pustite na namenskem parkirišču in se držite naslednjega zemljevida.

Pomembno obvestilo glede vašega računalnika

Od vas pričakujemo, da boste svoj računalnik ustrezno pospravili. Z vsemi raznašalci virusov, črvov in podobne golazni bomo obračunali podobno kot z osebami, ki bodo uživale, posedovale ali kazale znake uživanja alkohola in/ali kakršnihkoli drugih opojnih substanc.

Pomembno obvestilo glede dodatne opreme

Na dogodku je strogo prepovedana uporaba odprtega ognja, priklop grelcev in/ali kuhalnikov na električno omrežje ter vnos lahko gorljivih snovi. Bili ste opozorjeni.

Povzetek

Osnovni podatki:

S seboj imejte:

Letos bo na vhodnih vratih obiskovalce ponovno preverjal kvazi profesionalni varnostnik, tako da vas v izogib dodatnemu delu prosimo, da si zapestnic ne trgate z rok.

Prijava

Prijava je obvezna, saj vam brez nje v primeru zasedenosti ne zagotavljamo vstopa. Prav tako vas bomo v primeru, če boste prišli neprijavljeni, obrali za 50 EUR.

Prijave

Sponzorji

Intel

DataLab

CoolPC

Datacenter

Cisco

Bent

Igabiba

Eventus

Mlacom