NEST.2008

Ni poletja brez Slo-Tech NEST-a. Tudi letos bodo ulice Pirana polne bledoli─Źnih mladeni─Źev in mladenk, ki bodo navidez brezglavo tekali nevarno blizu pomola in kri─Źali ┬╗┼ítroma in iger┬ź. Da, to je najve─Źja slovenska igri─Źarska zabava, t. i. LAN-party leta. In v tako elitni dru┼í─Źini ne sme┼í manjkati niti ti. Da, prav ti!

Torej, kam in kdaj priti po sve┼że znanje in novo dru┼żabno izku┼ínjo?

Še manjša, a pomembna opomba:

─îe ┼íe ne ┼íteje┼í 16 pomladi, si omisli dru┼żbo v obliki polnoletnega spremljevalca/ke.

Dobrodošli!

Polna dvorana

Polna dvorana

Osmi NEST je torej pred vrati. Vsi, enoglasno. Štrooooooomaaaaaaa in iiiiiigeeeeeeerrrrr.

Kaj lahko pri─Źakujem?

Leto┼ínji program je zelo pester. Ker je znanje na┼íe najve─Źje bogastvo, smo precej poudarka namenili uporabnim predavanjem in spoznavanju aktualnih tehnologij.

Ja, jasno, tudi igrali se bomo. Za nagrade!

Seveda boste pri┼íli na svoj ra─Źun tudi tisti, ki vam brez iger ┼żiveti ni, saj bo postavljenih kar nekaj namenskih stre┼żnikov za take in druga─Źne igre, na katere boste lahko priklju─Źili svoj kavni mlin─Źek. Organizirana bodo tudi tekmovanja iz le-teh, vse seveda pospremljeno z nekaj nagradami. Letos organiziramo tudi nekaj posebnih dogodkov, med katerimi ne bo manjkalo ┼íportnih dogodkov (ne, lomljenje igralnih palic ni na sporedu disciplin).

Igrali boste lahko vse, kar vam bo srce po┼żelelo. Odlo─Źili smo se, da bo lahko vsak izmed pri┼ílekov postavil lasten stre┼żnik ter gostil sebi ljube igre. Seveda pa bomo iz solidarnosti postavili skupek namenskih stre┼żnikov, na katerih boste lahko preigravali naslednje igre:

Seznam iger se še piše. Predlogi na team@slo-tech.com.

Za enakost med igralci bo poskrbljeno. Vse popravke k igram boste lahko dobili na lokalnem stre┼żniku s popravki. Na─Źin igranja (izbira na─Źina, mape, itd) bo dolo─Źen z glasovanjem. V primeru premajhnega ┼ítevila prijavljenih ekip, bomo tekmovanja izvedli v na─Źinu 1 na 1.

Tekmovanja?

Ves ─Źas dogodka se odvijajo tekmovanja iz razli─Źnih iger. To─Źne ure bodo znane, ko bomo zbrali nekaj deset prijavljenih udele┼żencev.

Seznam tekmovanj v igrah se torej še sestavlja. Predlogi na team@slo-tech.com.

Tudi letos ne bo manjkalo tekmovanje za najbolj┼ío izmali─Źenost, oprostite, modifikacijo ohi┼íja (re┼íitve, ki so v celoti serijsko proizvedene, so vnaprej diskvalificirane). Prav tako bomo organizirali tekmovanje v sestavljanju ra─Źunalnikov. Da, s seboj lahko prinesete svoj izvija─Ź, tekmovanja pa se bo udele┼żil tudi sam ┼áraufciger mojster. Za benchmark. :)

Ponovno organiziramo CTF-tekmovanje iz poznavanja ra─Źunalni┼íkih sistemov. Podrobnosti sledijo.

Nagrade

Bodo. Bogate. Nekatere tudi velike, spet druge manjše. A zanje se boste morali krepko potruditi...

Ostalo dogajanje?

Tudi tokrat se boste lahko v prostem ─Źasu spro┼í─Źali z igranjem iger ter izvajali sekundarno socializacijo z ostalimi pripadniki najbolj┼íe slovenske spletne ra─Źunalni┼íke strani. Seveda imamo za vas pripravljen tudi skupek predavanj, ki obsega danes najbolj pere─Źe tematike ra─Źunalni┼ítva. Za tri dni smo tako za vas pripravili kar nekaj predavanj.

Program

Petek, 12:00
Za─Źetek
 
delavnica Izdelajmo svojo binarno uro od A-Z
 
predavanje Andra┼ż Sraka: CTF uvod
 
predavanje Peter ─îuhalev
Sobota, 10:00
Aleš Špetic: Pot v svet
Sobota, 11:00
Andrej Mertelj: IPO
Sobota, 12:00
Boštjan Špetic: Blogganje 3.14
Sobota, 14:00
Andraž Logar: Mobilne-internet prilo┼żnosti in Slovenci
Sobota, 15:00
Marko Mrdjenovic: Kam nam je na spletu ušel undo?
Sobota, 16:00
Marko Samastur: CouchDB - so relacije mrtve?
Sobota, 17:00
predavanje Intel
Sobota, 18:00
predavanje Matej Kova─Źi─Ź
Sobota, 19:00
Marko Dolenc: Kako deluje Crysis?
Nedelja, 11:00
Tibor Klajn┼í─Źek: Razvoj ra─Źunalni┼íkih iger v Sloveniji
Nedelja, xx:xx
Ga┼íper Fele ┼Żor┼ż: OpenMoko
Nedelja, xx:xx
Andra┼ż Sraka: CTF zaklju─Źek
 
Razglasitev rezultatov in podelitev nagrad
Nedelja, 17:00
Konec

Kaj pa spanje?

Berite samo tisti, ki boste dejansko zatisnili o─Źi. V obvezni opremi naj se nahaja spalna vre─Źa, na kateri boste lahko zaspali. Zaradi prostorskih omejitev so francoske postelje prepovedane, lahko pa s seboj prinesete tudi kak┼íno podlogo, ako ne verjamete v ravnanje hrbtenice pri spanju na trdi podlagi.

Kaj še potrebujem?

Za┼żeleno je, da za svoje popolno udobje s seboj poleg temeljito opremljenega in o─Źi┼í─Źenega ra─Źunalnika prinesete naslednje stvari:

V ┼íportni dvorani so na voljo tudi tu┼íi ter kopalnice, tako da ni─Ź bati (razen vode). Va┼ía punca/fant vas bo ┼íe vedno imel/a rad/a. Pripeljite jo/ga s seboj. Hkrati naj vas tudi opozorimo, da je posedovanje ter u┼żivanje vsakr┼ínih opojnih substanc (denimo alkohola, mehkih in/ali trdih drog) strogo prepovedano. Vsi kr┼íitelji bodo pristali skupaj s svojim ra─Źunalnikom na asfaltu pred ┼íolo. Varnostna slu┼żba bo sumljivim osebam prepre─Źila vstop.

Zvo─Źniki so PREPOVEDANI, prinesite slu┼íalke! Narava vam je hvale┼żna, sosedje pa tudi. :)

Opisi predavanj

Bodo znani kmalu.

Koliko me bo ta zabava stala?

Stro┼íke udele┼żbe smo zmanj┼íali na minimum minimuma. Cena zna┼ía 35 EUR in vklju─Źuje vstopnino na tridnevni dogodek, ve─Źerjo v petek, zajtrk, kosilo in ve─Źerjo v soboto ter zajtrk v nedeljo.

Cena za udele┼żbo brez ra─Źunalnika je ENAKA. Enodneven vstop (od prihoda do 23:59 istega dne) je mo┼żen za 30 EUR.

V Piranu je nekaj te┼żav s parkirnimi mesti. Organizatorji razpolagamo z nekaj parkirnimi mesti ob ┼íoli. Z nekaj discipline je teh mest malo ve─Ź. Za preostanek jeklene plo─Źevine je na voljo veliko parkiri┼í─Źe na drugi strani hriba (5 minut hoje, ki presneto dobro dene), ki je trenutno zastojn ter parkirna hi┼ía na vrhu hriba, kjer tridnevno parkiranje stane 19 EUR.

Kako do NESTa?

Sledite belemu zaj─Źku, no, ┼íalo na stran. Po AC-kri┼żu do Kopra, potem pa sledite tablam za Piran. Avtomobil pustite na namenskem parkiri┼í─Źu in se dr┼żite naslednjega zemljevida.

Pomembno obvestilo glede va┼íega ra─Źunalnika

Od vas pri─Źakujemo, da boste svoj ra─Źunalnik ustrezno pospravili. Z vsemi razna┼íalci virusov, ─Źrvov in podobne golazni bomo obra─Źunali podobno kot z osebami, ki bodo u┼żivale, posedovale ali kazale znake u┼żivanja alkohola in/ali kakr┼ínihkoli drugih opojnih substanc.

Pomembno obvestilo glede dodatne opreme

Na dogodku je strogo prepovedana uporaba odprtega ognja, priklop grelcev in/ali kuhalnikov na elektri─Źno omre┼żje ter vnos lahko gorljivih snovi. Bili ste opozorjeni.

Povzetek

Osnovni podatki:

S seboj imejte:

Letos bo na vhodnih vratih obiskovalce ponovno preverjal kvazi profesionalni varnostnik, tako da vas v izogib dodatnemu delu prosimo, da si zapestnic ne trgate z rok.

Prijava

Prijava je obvezna, saj vam brez nje v primeru zasedenosti ne zagotavljamo vstopa. Prav tako vas bomo v primeru, ─Źe boste pri┼íli neprijavljeni, obrali za 50 EUR.

Prijave

Sponzorji

Intel

DataLab

CoolPC

Datacenter

Cisco

Bent

Igabiba

Eventus

Mlacom