»

I-O Data je predstavila 3 nove pogone

DVD/CD-RW

vir: Digit Life
Digit Life - I-O Data nam je predstavil 3 nove pogone, in sicer: notranji ATAPI DVD+/-RW pogon ter dva zunanja DVD-RW in DVD/CD-RW pogona, ki ju bo moč priključiti na USB 2.0. DVD+/-RW modeli bodo na voljo že te dni za ceno 267 ameriških dolarjev. CD-je bodo lahko zapisovali s hitrostjo 16x, DVD medije pa s hitrostjo 4x. Ta dober kilogram težak pogon bo deloval pod operacijskimi sistemi windows Me/2000/XP.

Zunanji DVD-RW pod oznako DVRP-iUP2 bo na voljo v maju, in sicer za ceno 350 dolarjev. Na DVD medije bo lahko zapisoval s hitrostjo 2x, na CD-je pa z hitrostjo 16x. CRWD-iU48S, zunanji DVD/CD-RW pogon, pa bo na voljo pozno v aprilu za 154 ameriških zelencev. Na CD medije bo zapisoval ter bral s hitrostjo 48x, prepisoval pa s hitrostjo 24x. Za podrobnosti si poglejte izvirno novico.

0 komentarjev

I/O Data LDR-P22U2: zunanji DVD-R/RW

Digit Life - Podjetje I/O Data se je odločilo, da tržišču ponudi nov izdelek: LDR-P22U2. Govorimo o zunanjem DVD-R/RW pogonu, ki se ga bo priključilo na USB vrata. Sposoben bo zapisovati ter prepisovati DVD medije s hitrostjo 2x, CD-je pa bo zapisoval s hitrostjo 16x, prepisoval pa z 8x. Zapisovalnik, ki tehta borih 400 gramov, pa bodo lahko uporabljali tudi ljudje z Mac-i. Pri modelu za Mac se ne bo spremenilo nič, le to da ga bomo priključili na IEEE1394 vrata. Oba modela lahko pričakujemo v mesecu maju za ceno 368 ameriških dolarjev. Digit-Life.


0 komentarjev

Plextor PX-504A DVD+R/W

Sezam, odpri se!

vir: HotHardware
HotHardware - Danes se hitrosti CD zapisovalcev večajo in večajo, veča pa se tudi potreba po velikosti medijev. DVD je zelo primeren za tako hranjenje podatkov, na žalost pa je še razmeroma drag. Na HotHardware so si pobliže pogledali Plextorjev najnovejši DVD zapisovalnik PX-504A, ki na DVD+R medije piše z največ 4x hitrostjo, na DVD+RW pa z največ 2,4x. Na trenutno še najbolj uporabljane -- CD-je -- pa boste lahko žgali s hitrostjo 16x oziroma 10x na CD-RW medije. Podpira en kup najnaprednejših tehnologij kot je, na primer, Burn Proof. Dostopni časi se gibljejo okoli 120 ms za CD oziroma 140 ms za DVD.

Združljiv je z Windows 98 SE/2000/ME/XP. Za to napravo pa boste potrebovali razmeroma hiter mlinček, ki naj bi imel minimalno 800 MHz...

2 komentarja

Poceni CD-RW pogoni v čezlužju

CDRLabs - Verjamete ali ne, ta vikend bi si (najverjetneje) vsak želel biti v Ameriki. Zakaj? Ker bi lahko kupil CD-RW pogon že za prekletno nizkih 40 dolarjev (10 slovenskih tisočakov). Res, da je treba iztiskati in izpolniti nek oglas, a je to (vsaj zame) še vedno izjemen nakup za TDK veloCD 40/12/48 pogon. Prav tako lahko kupite I/O Magic 48/16/48 pogon za neverjetno nizkih 60 dolarjev (kar 40 dolarjev popusta), ceno pa lahko z naročilom preko interneta spustite na le 40 dolarjev (z uporabo 20-dolarskega kupona). O, kako bi si želel biti v Ameriki ta vikend [;)]. Klik!

3 komentarji

Iomega izdala nov CD-RW pogon

CDRLabs - Pri Iomegi so izdali nov zunanji CD-RW pogon, katerega hitrosti so 24x snemanje, 10x presnemavanje in 40x branje ploščkov. Ker pa to nekako ni nič novega, se lahko pohvalijo še s tem, da je pogon USB 2.0 kompatibilen. Tako za snemanje 60 minutnega CD-ja potrebujemo manj kot 4 minute, pri prejšnjih generacijah, ki so uporabljali še USB 1.1, pa bi nam to vzelo približno 6-krat več časa. Ze več informacij kliknite tukaj.

0 komentarjev