»

Kaj Nokiaši pričakujejo od Windows Phone 7

vir: engadget
engadget - Nokia je po najavi uporabe Windows Phone 7 v svojih bodočih telefonih za uporabnike na uradnem blogu Conversations pripravila anketo, v katerih so sodelujoče povpraševali po najljubših novostih, ki jih bo prinesel Windows Phone 7. Izmed Xbox iger, prenovljenega uporabniškega vmesnika, boljšega povezovanja z namiznimi različicami Windows, uporabe Internet Explorerja 9 kot brskalnika na platformi, bolj pogostih nadgradenj, Silverlighta, vgrajenega Outlooka in zaslonov z višjo ločljivostjo so uporabniki z 22,61 % v večini izbrali možnost drugo, a ji je z 22,12 % sledil unikaten uporabniški vmesnik Windows Phone 7, kar še dodatno potrjuje eno izmed javno opevanih slabosti Symbiana.

Na drugem mestu med izbranimi...

33 komentarjev

Prihaja prvi popravek za Windows Phone 7

Ars Technica - Microsoft je na Mobile World Congress napovedal, da bodo težko pričakovani popravek oz. nadgradnjo za Windows Phone 7, ki bo v svež Microsoftov mobilni operacijski sistem prinesla npr. podporo kopiranju besedila, poleg znatnih pohitritev pri nalaganju aplikacij, uporabniki prejeli v marcu. To še vedno drži, a vseeno to ne bo prvi popravek za Windows Phone 7. Že v kratkem naj bi vsi uporabniki prejeli možnost namestitve manjšega popravka, ki pa ga bo žal treba namestiti z mobilnim telefonom priključenim na osebni računalnik.

To bo mogoče izvesti s programsko opremo Zune na računalnikih z operacijskim sistemom Windows oz. z...

25 komentarjev

MWC 2011: Predstavljene napovedi za Windows Phone 7

TechSpot - Na Mobile World Congressu 2011 v Barceloni je imel svoje predavanje tudi Microsoftov izvršni direktor Steve Ballmer, ki se je dotaknil predvsem prihodnosti Windows Phone 7. Napovedal je novosti, ki jih lahko letos pričakujemo v Windows Phone 7:
  • prihodnji mesec izide posodobitev s podporo za funkciji kopiraj in prilepi ter hitrejše delovanje aplikacij,
  • kasneje letos pa še podpora za omrežja CDMA (to v Evropi ni pomembno, ker je v uporabi izključno GSM),
  • integracija Twitterja v People Hub,
  • shranjevanje in deljenje datotek v oblaku prek Windows Live SkyDrive,
  • Internet Explorer 9 in
  • izboljšana podpora za večopravilnost.Druga pomembna novost bo integracija Windows Phone 7 z Xbox Kinectom. Konzola in telefon komunicirata v realnem času. Igro je...

31 komentarjev

Odprto pismo Nokii in Microsoftu: Sodelujta

Slo-Tech - Odprto pismo, ki ga je v sredo Adnaan Ahmad iz hamburške Berenberg Bank poslal Microsoftovemu in Nokiinemu izvršnemu direktorju, je sprožilo veliko špekulacij. V pismu namreč Ahmad navaja nekaj možnih rešitev, kako povečati Nokiin upadajoč tržni delež na področju pametnih telefonov. Ključna ukrepa sta Windows Phone 7 in odpuščanje na Finskem.

Nokiin novi izvršni direktor Stephen Elop je bil pred tem zaposlen pri Microsoftu,...

76 komentarjev

Windows Phone 7 težki porabnik mobilne podatkovne povezave

Opažate slovenski uporabniki podobne težave?

vir: engadget
engadget - Kar nekaj uporabnikov Microsoftove najnovejše mobilne platforme se pritožuje, da mobilniki z Windows Phone 7 prenesejo velike količine podatkov prek mobilnega omrežja. To sicer na prvi pogled niti ni tako presenetljivo, saj dandanašnji pametni mobilniki s spleta pobirajo podatke za razne...

14 komentarjev

Znani prvi proizvajalci telefonov z Windows Phone 7

Dell Lightning

vir: engadget
engadget - Pri Microsoftu so obelodanili peterico proizvajalcev elektronskih naprav, ki bodo ob javni predstavitvi Windows Phone 7 na tržišču ponudili svoje mobilne telefone, na katerih bo tekel nov Microsoftov operacijski sistem. Peterico sestavljajo Asus, Dell, HTC, LG in Samsung, kjer ima na področju mobilnih telefonov še najmanj izkušenj Dell. Prav slednji je bil skupaj s HTC-jem kot proizvajalec potrjen šele sedaj, a se je za oba že pred časom pričakovalo, da bosta pripravila na Windows Phone 7 osnovane mobilne telefone.

Dell je namreč pred časom predstavil konec letošnjega leta in v začetku leta 2011 prihajajoče mobilnike, na katerih bo tekel ali Windows Phone 7 oz. Android. HTC je po drugi strani eno izmed...

12 komentarjev