Forum » Kaj kupiti » Monitor in grafična!
Monitor in grafična!
Jeronimo ::
Grem v nakup compa.
Kar nekaj časa sem razmišljal o tem, da bi si nabavil LCD monitor. Po premisleku sem ugotovil, da za tisto uro ali dve na dan, kolikor bom gledal v monitor res nima smisla kupovati toliko dražje LCD monitorje.
CRC monitorji imajo že tako visoke frekvence osveževanja, da mi pomoje res ne bi smelo kvariti vida. Čez 3-4 leta, ko bodo LCD monitorji znižali svoje cene, bo tudi njihov nakup upravičen.
Kupil bi si 19" CRC monitor in me zanima katerega bi mi priporočali. Na tejle stani je zbranih nekaj monitorjev - KLIK. Dal bi tja do 70.000 SIT.
Glede grafičnih kartic je bilo že veliko povedanega. Pred kakšnim mesecem sem prisegal na radeon serijo 9600. No po temle članku - KLIK, nisem več prepričan če je to najbolj optimalna izbira. Tudi GF 5700 ne izgleda slaba izbira - tudi od R 9600 XT. Če pa prebereš tale članek - KLIK - potem ugotoviš da je zmeda popolna.
Torej - Kateri CRC monitor - IILYAMA, HP, PHILIPS, SAMSUNG ....... ???
In katero graviko Radeon 9600xt, ali GF 5700???
TX za odgovore.
LP
Kar nekaj časa sem razmišljal o tem, da bi si nabavil LCD monitor. Po premisleku sem ugotovil, da za tisto uro ali dve na dan, kolikor bom gledal v monitor res nima smisla kupovati toliko dražje LCD monitorje.
CRC monitorji imajo že tako visoke frekvence osveževanja, da mi pomoje res ne bi smelo kvariti vida. Čez 3-4 leta, ko bodo LCD monitorji znižali svoje cene, bo tudi njihov nakup upravičen.
Kupil bi si 19" CRC monitor in me zanima katerega bi mi priporočali. Na tejle stani je zbranih nekaj monitorjev - KLIK. Dal bi tja do 70.000 SIT.
Glede grafičnih kartic je bilo že veliko povedanega. Pred kakšnim mesecem sem prisegal na radeon serijo 9600. No po temle članku - KLIK, nisem več prepričan če je to najbolj optimalna izbira. Tudi GF 5700 ne izgleda slaba izbira - tudi od R 9600 XT. Če pa prebereš tale članek - KLIK - potem ugotoviš da je zmeda popolna.
Torej - Kateri CRC monitor - IILYAMA, HP, PHILIPS, SAMSUNG ....... ???
In katero graviko Radeon 9600xt, ali GF 5700???
TX za odgovore.
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
glinik ::
Sem že videl ogromno monitorjev, zato ti predlagam Samsunga 959nf (100% izpravnega seveda). Če hočeš malo več, potem Philips 109P, še več IIYAMA 454 Pro, še več Mitsubishi 930
Za grafične pa nimaš kaj mislit: Radeon 9600 XT pa roka.Kvaliteta slike proti GF je več kot očitna !
Lp
Za grafične pa nimaš kaj mislit: Radeon 9600 XT pa roka.Kvaliteta slike proti GF je več kot očitna !
Lp
Philips 109P stane 80.000 SIT! Kar tudi ni tako malo. O Samsungih imajo pa ljudje mešano mnenje!
Glede grafike pa testi kažejo v prid GF. V čem je potem finta?
LP
Glede grafike pa testi kažejo v prid GF. V čem je potem finta?
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
Po temle testu KLIK sodeč je GF 5700 ULTRA kar dobra izbira. Cenovno je tudi ugodnejša od R 5600 XT.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
boštjan ::
kje pa si vido da je 5700ultra ugodnejša od 5600XT.al pa si mislo 9600XT? kolik jaz vem imasta ti dve karti podobne cene
Pri JAE je Gigabytova GF FX 5700 ultra 128 MB - 49.000 SIT, Asusov R 5600 XT 128 MB VIVO - 53.000 SIT.
Sicer mi teh par tolarjev ne igra vloge. Bi pa raje kupil tisto katera je sposobnejša.
Majo pa tudi ASUSOVO GF FX 5900 128 MB DDR II - 68.000 SIT in pa Gigabytovo R 5900 PRO 128 MB - 75.000 SIT.
Večne dileme!!!!
LP
Sicer mi teh par tolarjev ne igra vloge. Bi pa raje kupil tisto katera je sposobnejša.
Majo pa tudi ASUSOVO GF FX 5900 128 MB DDR II - 68.000 SIT in pa Gigabytovo R 5900 PRO 128 MB - 75.000 SIT.
Večne dileme!!!!
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
jeronimo,priporočam ti da še 1X pogledaš na JAE cenik
tvoja 5600 XT je 9600XT in
tvoja 5900 pro je 9800pro
Malo boljše poglej
tvoja 5600 XT je 9600XT in
tvoja 5900 pro je 9800pro
Malo boljše poglej
Heh. Res je tako kot praviš. Lapsus.
Hotel sem povedati da je Radeon 9600 XT dražji od GF 5700 ULTRA. Po performansih pa nekatere strani navijajo za GF.
LP
Hotel sem povedati da je Radeon 9600 XT dražji od GF 5700 ULTRA. Po performansih pa nekatere strani navijajo za GF.
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
to pa zato,ker je ASUS pač ASUS,gigabyte pa je enakovreden tekmec,pa ma hvala bogu nižje cene.poglej samo gigabytovo 9800pro,za 75k jo dobiš.če bi mel keš in bi zdaj kupoval grafo bi takoj leto po njo.
glinik ::
Pa kaj zdaj nekaj kompliciraš.GF je res mogoči malo bolši v igrah, v kvaliteti same slike, pa je daleč za Radeoni.Pa saj je to že splošno znano.
Lp
Lp
no tako daleč pa spet ne,kot hočeš ti prikazat,so pa neke majhn razlike pri glajenju robov,ampak tega ti ne boš opazo v streljačinah in ostalih hitrih igrah.
morphling1 ::
Ko mi boš to dokazal ti bom verjel. Moj GF4 ima na moji iiyami popolnoma enako in dobro sliko kot R9800 v drugi mašini priklopljen na enak monitor. Slabo sliko so imele stare GF kartice ala, GF2 MX, GF3 ter kaki Innoti in podobne cenene zadeve, ki šparajo na komponentah, tudi Ati ni imun na to. Referenčni designi imajo vsi po vrsti super sliko, kaj pa kasneje naredijo proizvajalci je druga zadeva. Samo višji razred kartic in dober proizvajalec, ne bo imel danes nobenih problemov z dobro sliko na crt-ju pa če gre za Ati ali pa Nvidio.
edit. če pa misliš 3D kvaliteto slike je malenkostna razlika v prid Ati-ja, ampak vse je stvar nastavitev. Aniso filtriranje je pri GFFX seriji bolj kvalitetno, Ati ima pa bolj učinkovito in lepše glajenje robov, drugih razlik ni !
Je pa 2D kvaliteta slike in ostrina bistveno bolj važna za uporabnika, ker je direktno odvisna od kvalitete samih komponent in ta kvaliteta se prenaša tudi v 3D sliko.
Side by side ne boš opazil razlike med dobro Ati in Nvidia kartico.
edit. če pa misliš 3D kvaliteto slike je malenkostna razlika v prid Ati-ja, ampak vse je stvar nastavitev. Aniso filtriranje je pri GFFX seriji bolj kvalitetno, Ati ima pa bolj učinkovito in lepše glajenje robov, drugih razlik ni !
Je pa 2D kvaliteta slike in ostrina bistveno bolj važna za uporabnika, ker je direktno odvisna od kvalitete samih komponent in ta kvaliteta se prenaša tudi v 3D sliko.
Side by side ne boš opazil razlike med dobro Ati in Nvidia kartico.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: morphling1 ()
glinik,naj ti še jaz dam primerjavo med geforcom in radeonom.mel sem 9500pro,prav od ATI-ja ,zdaj pa mam geForce MSI 5900SP in ti moram rečt,da je slika v igrah na geforcu bolj ostra,kot pa sem jo mel na radeonu.mogoče ma tukaj tudi vlogo,da je 9500pro izšel predlani,5900 pa lani. in da je jedro R300 malce slabše od NV35 jedra,mogoče. ne me narobe razumet,da je slučajno bila slika na 9500pro obupna,nasprotno bil sem zelo zadovoljen,a na 5900 je še bolje.tako da ne moreš več trdit,da nVidia dela samo na surovi moči,kvaliteto slike pa zapostavlja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: boštjan ()
Torej ASUS prepustimo petičnežem in kupujemo raje od Gigabyta!
Je pa res da me matra 9800 Pro za 75kSIT. Če se ne motim je bla ta plata dva meseca nazaj čez 100k SIT, a ne?
LP
Je pa res da me matra 9800 Pro za 75kSIT. Če se ne motim je bla ta plata dva meseca nazaj čez 100k SIT, a ne?
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
Tole me še zanima...... Glede na to da prihajajo novi procesorji za obe firmi ..... ali je smiselno počakat kakšen mesec ?
Pomoje se nam v bližnji prihodnjosti ne obeta kakšno drastično znižanje R9800 modela.... ali pa se motim??
LP
Pomoje se nam v bližnji prihodnjosti ne obeta kakšno drastično znižanje R9800 modela.... ali pa se motim??
LP
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!
Preko vode do slobode!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | grafične kartice, ponovnoOddelek: Kaj kupiti | 1610 (1035) | Caligula |
» | Spet graficna karticaOddelek: Kaj kupiti | 1573 (1206) | delfinus |
» | Nakup nove grafične kartice... (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 4123 (3217) | Caligula |
» | Katero grafično kartico kupiti za malo denarja - veliko muzike? :)Oddelek: Kaj kupiti | 2136 (1467) | Fury |
» | 5600XT da ali ne?Oddelek: Kaj kupiti | 1065 (850) | boštjan |