» »

V ZDA bodo razveljavili znanstveni konsenz

1
2
»

Webmojster ::

Kdaj bomo to ukinili v EU?

starfotr ::

paradajzos je izjavil:

darksamurai je izjavil:

kow je izjavil:

A ker je nelinearno, zato dodatno ne segreva? Mal si cudak. Zdaj nam samo se razlozi zakaj je vsako leto topleje.

Preden me žališ s čudakom si raje malo preberi nekaj knjig o osnovah fizike in termodinamike. Lepo si pokazal, da ne razumeš o od osnov. Potem pa še 10x preberi moj post in ga poskušaj razumeti.

Napisal sem, da EU praktično nič ne vpliva. To pomeni da tako malo vpliva da ni vredno truda. Na račun zmanjševanja CO2 pri EU avtomobilih so nam za nagrado povečali resnično strupene NOx in resnično strupene PM2.5 in PM10 delce. Toliko o okolju. Ekofašisti v bistvu zastrupljate okolje.

Če bi EU res gledala na CO2 bi investirala v nuklearke doma, na Kitajskem in v Indiji. Edini način da se naredi merljiva sprememba na vreme je, da se prepolovijo izpusti ZDA, Kitajske in Indije. Vse ostalo vpliva manj kot 0.01°C.

EU seveda lahko vpliva - z omejitvami uvoza izdelkov narejenih z umazano energijo. Res da ne proizvajamo tako veliko, kot Kitajska, smo pa njihov velik kupec in kot takšni lahko vplivamo na to, kaj in od koga kupujemo.

EU aktivno dela na tem, da energijsko učinkovito lokalno proizvodnjo uniči in kitajci delajo namesto nas.

S tem ni delovnih mest pri nas, ni znanja, ni samozadostnosti ampak je odvisnost od tujih (partijskih) režimov.

Sktatka za okolje se nam jebe. Važno, da mi delamo na tem da je kao poceni. V resnici pa plačujemo ogromno ceno.

Zimonem ::

Ah saj Norvežani se vozijo na elektriko. prodajajo pa ogljikovodike. Oni so čisti.

D3m ::

Bravo.

Končno ena pametna.
|HP EliteBook|R7 8840U|

fikus_ ::

Paradoks je, da umazana proizvodnja v EU ni sprejemljiva, sprejemljiva pa je še bolj umazana proizvodnja na dugem koncu sveta, prišteti je pa še potrebno prevoz teh izdelkov v EU.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

pegasus ::

Paradoks je, da so ekonomisti zastavili zadeve tako, da je umazana proizvodnja bolj profitabilna kot čista proizvodnja. Očitno nihče ne zna (ali še huje, noče) pravilno izračunati cene umazane proizvodnje. Ker vsi razmišljajo zelo omejeno in kar se da lokalno. Po domače, skrbijo samo za svojo rit.

pegasus je izjavil:

Paradoks je, da so ekonomisti zastavili zadeve tako, da je umazana proizvodnja bolj profitabilna kot čista proizvodnja. Očitno nihče ne zna (ali še huje, noče) pravilno izračunati cene umazane proizvodnje. Ker vsi razmišljajo zelo omejeno in kar se da lokalno. Po domače, skrbijo samo za svojo rit.

Se pravi tako nekako, kot ti. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: schurda ()

gruntfürmich ::

pegasus je izjavil:

Paradoks je, da so ekonomisti zastavili zadeve tako, da je umazana proizvodnja bolj profitabilna kot čista proizvodnja.
wow, to pa je neka nova ekonomija!
umazana tehnologija, kjer ni treba dragih naprav za čiščenje in odplake direktno vržemo v okolje, je bolj profitabilna.
to so ekonomisti zastavili da je bolj profitabilno?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: schurda ()

Goran10 ::

CyberPunk je izjavil:

Good riddance po eni strani. Problem "znanstvenega konsenza" nasploh je v tem, da lahko ta sčasoma postane "dogma", in kakršnekoli subsekventne raziskave, ki bi to dogmo ovrgle, postanejo predmet zasmehovanja, izločanja in podobnega. Saj namreč tistim, ki so vlagali v prvotne raziskave in naredili biznis (ki še vedno laufa) na podlagi izsledkov, ne ustreza nikakršno rušenje dogem, ki bi posledično uničili njihov profit.

Težava je da se dejstva preverja za to pa rabiš čas,znanje in pa seveda denar in očitno je tukaj nekaj zmanjkal.

kow ::

darksamurai je izjavil:

kow je izjavil:

A ker je nelinearno, zato dodatno ne segreva? Mal si cudak. Zdaj nam samo se razlozi zakaj je vsako leto topleje.

Preden me žališ s čudakom si raje malo preberi nekaj knjig o osnovah fizike in termodinamike. Lepo si pokazal, da ne razumeš o od osnov. Potem pa še 10x preberi moj post in ga poskušaj razumeti.

Knjige sem ze zdavnaj prebral. Tvoj post nima nobenega smisla. Pises same bedarije in neresnice. Mimogrede, ZDA zmanjsujejo izpuste. EU tudi gradi nuklearke oz. se bodo nove gradnje kmalu zacele.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Glugy ::

hendriks je izjavil:

Končno prevladala zdrava pamet...

Ja zastrupimo vse reveže. Na bogate tole itak ne bo vplival. Amerika se poščije na revne.

darksamurai ::

kow je izjavil:

darksamurai je izjavil:

kow je izjavil:

Knjige sem ze zdavnaj prebral. Tvoj post nima nobenega smisla. Pises same bedarije in neresnice. Mimogrede, ZDA zmanjsujejo izpuste. EU tudi gradi nuklearke oz. se bodo nove gradnje kmalu zacele.

Uporabil si ad hominem, kar samo potrjuje, da imam prav.
Graf iz znanstvenega članka objavljenega na researchgate je neresnica? Znanstveno dejstvo, da se je absorbcija atmosfere kljub povečanju CO2 komaj spremenila je neresnica?

Dr_M ::

fikus_ je izjavil:

Kaže, da to še kako drži; "Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times."

Je samo vprašanje, kje točno smo sedaj.

To sploh ni vprašanje. Glede na to, da so v zahodnem svetu zadnjih nekaj desetletij na oblasti pretežno ničvredni liberalci, je povsem jasno, da so šibki moški ustvarili težke čase.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

darksamurai je izjavil:

Graf iz znanstvenega članka objavljenega na researchgate je neresnica? Znanstveno dejstvo, da se je absorbcija atmosfere kljub povečanju CO2 komaj spremenila je neresnica?

"komaj spremenila", lol. Grejemo se prakticno nonstop. Meni ni kul. Ti itak ne razumes kaj limas.

Dr_M je izjavil:

To sploh ni vprašanje. Glede na to, da so v zahodnem svetu zadnjih nekaj desetletij na oblasti pretežno ničvredni liberalci, je povsem jasno, da so šibki moški ustvarili težke čase.

Men se bolj zdi, da so ruski "mocni moski"... ustvarili tezke case. Ampak dobro, saj bodo zmasakrirani na fronti.

p8565018 Uporabil si ad hominem, kar samo potrjuje, da imam prav.[/st.citat naj bi izjavil:

Taksne logike so te na

Taksne logike so te na FB naucili?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

NekdoPach ::

Temperatura se je od industrijske revolucije dvignila za približno 1 stopinjo. Za nekatere je to "komaj", nekateri pa crkujejo zaradi tega, pa še bo šlo gor.

NekdoPach je izjavil:

Temperatura se je od industrijske revolucije dvignila za približno 1 stopinjo. Za nekatere je to "komaj", nekateri pa crkujejo zaradi tega, pa še bo šlo gor.

Boš pokazal te, ki crkujejo zaradi tega?
|HP EliteBook|R7 8840U|

Jaz crkujem vsako poletje.

Pa še, kar si živ.

Slabo tole crkovanje.
|HP EliteBook|R7 8840U|

NekdoPach ::

^ crkuje folk vsako leto od vročinskega vala, vse več je lokalnih podnebih ekstremov, suša, toča, poplave, sahara se širi, tali se arktični led, dviguje gladina morja, vse to slabo vpliva na splošno kvaliteto življenja. Ne vem kolk je smiselno dopisovat z nekim contrarian paranoikom ki bo itak vse zanikal, vprašaj še chatgpt in se izobrazi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: NekdoPach ()

jest10 ::

NekdoPach je izjavil:

sahara se širi,

Kakor kje. Prav tako se tudi krči.
Nekateri deli Afrike, ki so nekoč imeli pomanjkanja vode, imajo zadnja leta opazno povečanje padavin

starfotr ::

Great Green Wall (Africa) @ Wikipedia

Glede Sahare delajo na tem, da se ne bi širila. Ampak kot vse v Afriki je še room for improvement pri tem projektu.

tikitoki ::

D3m je izjavil:

NekdoPach je izjavil:

Boš pokazal te, ki crkujejo zaradi tega?

Imas uradne statistike smrti zaradi vrocinksih valov, itd. Ne biti teslo in si poglej.

NekdoPach je izjavil:

^ crkuje folk vsako leto od vročinskega vala, vse več je lokalnih podnebih ekstremov, suša, toča, poplave, sahara se širi, tali se arktični led, dviguje gladina morja, vse to slabo vpliva na splošno kvaliteto življenja. Ne vem kolk je smiselno dopisovat z nekim contrarian paranoikom ki bo itak vse zanikal, vprašaj še chatgpt in se izobrazi.

Deja vu.

:D
|HP EliteBook|R7 8840U|