» »

Dobre prakse pri obveščanju abuse deska

Dobre prakse pri obveščanju abuse deska

BadgerSkin ::

Na Outlooku že nekaj časa občasno dobivam spam, ki pa (vsaj na videz) prihaja iz domen, ki naj bi po mojih raziskavah imele abuse deske, ki bi stvar ob prijavi lahko raziskali in sem razmišljal, da bi jim pisal, da se pri njih očitno nekaj dodaja. Rahlo pa tavam v temi pri vprašanju, kaj naj napišem v sporočilu za abuse desk, oz., če obstaja neka uveljavljena praksa, Si-cert recimo pri e-pošti priporoča, da se pošlje v prijavi še izvirnik z zaglavjem. A kaj, ko me skrbi, da bi se zaradi tega moje sporočilo za abuse desk izgubilo v spamu, saj bo v priloženem izvirniku za 3 odstavke spama, ki ga želim prijaviti. In ker v mojem primeru ne gre za domene iz Slovenije in si tako s Si-cert bolj težko pomagam, PgP pa nisem vešč me zanima kaj mi svetujete bolj izkušeni na tem področju. Predvsem ali moram pri sporočilu za abuse desk slediti kaki predlogi in ali izvirnik z zaglavjem priložim takoj in na kakšen način ali jim raje povem, da lahko "header" dobijo pozneje, če ga potrebujejo.
Hvala

Ales ::

BadgerSkin je izjavil:

Na Outlooku že nekaj časa občasno dobivam spam, ki pa (vsaj na videz) prihaja iz domen, ki naj bi po mojih raziskavah imele abuse deske, ki bi stvar ob prijavi lahko raziskali in sem razmišljal, da bi jim pisal, da se pri njih očitno nekaj dodaja.

Ni sploh rečeno, da se pri njih karkoli dogaja. Prvo preveri, ali je spam resnično poslan iz njihovih poštnih strežnikov ali ne.

Če je nekdo v celoti ponaredil pošiljatelja in sporočila poslal od bog ve kod, jih nima kaj dosti smisla nadlegovati - razen če ni sama vsebina poskus phishinga, povezanega z njihovimi domenami.

Rahlo pa tavam v temi pri vprašanju, kaj naj napišem v sporočilu za abuse desk...

Kratko sporočilo z opisom dogodka, header spama v prilogi za začetek. Ne cela vsebina spama, samo header! Več lahko še vedno posreduješ kasneje, če bo potrebno.

BadgerSkin ::

Ales je izjavil:

BadgerSkin je izjavil:

Na Outlooku že nekaj časa občasno dobivam spam, ki pa (vsaj na videz) prihaja iz domen, ki naj bi po mojih raziskavah imele abuse deske, ki bi stvar ob prijavi lahko raziskali in sem razmišljal, da bi jim pisal, da se pri njih očitno nekaj dodaja.

Ni sploh rečeno, da se pri njih karkoli dogaja. Prvo preveri, ali je spam resnično poslan iz njihovih poštnih strežnikov ali ne.

Če je nekdo v celoti ponaredil pošiljatelja in sporočila poslal od bog ve kod, jih nima kaj dosti smisla nadlegovati - razen če ni sama vsebina poskus phishinga, povezanega z njihovimi domenami.

Rahlo pa tavam v temi pri vprašanju, kaj naj napišem v sporočilu za abuse desk...

Kratko sporočilo z opisom dogodka, header spama v prilogi za začetek. Ne cela vsebina spama, samo header! Več lahko še vedno posreduješ kasneje, če bo potrebno.

Hvala, uporabne usmeritve si mi dal, jih bom upošteval. Abuse desk mi je že uspelo kontaktirati in sem jim posredoval potrebne podatke, mogoče sem se malo osmešil, ampak vsaka šola nekaj stane. Mi pa je pri pošiljanju headerja DLP pri outlooku dajal false positive.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najboljš zaščita prot kraji pecikla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13959914 (47657) Daliborg
»

Nekdo je naredil profil v mojem imenu na facebooku

Oddelek: Omrežja in internet
143801 (2152) Ribič
»

obtožba DoS napada!? (strani: 1 2 )

Oddelek: Informacijska varnost
6610444 (7235) treker
»

Kaj naredite, ko dobite virus po emailu? Ga izbrišete, ali ...

Oddelek: Omrežja in internet
282193 (1781) Tody

Več podobnih tem