» »

Vlada 2020 - ????

Vlada 2020 - ????

Temo vidijo: vsi
««
270 / 466
»»

sunshine403 ::

jukoz je izjavil:

Privat sektor je Dr. Potrč in njemu podobni. In njegov način služenja denarja na trgu je lažji in manj kompleksen od pisanja karantenskih odločb.

Zares ne. Pisanje karantenskih odlocb jaz uredim s par vrsticami kode, tako da ta stvar ni tako hudo kompleksna. Postati influencer (tudi kvazi) je krepko tezje ;) In prezivetje odvisno zgolj od lastnega dela (taksnega ali drugacnega) je tudi krepko tezje, kot prezivetje preobremenjenega javnega usluzbenca, ki ni sposoben sproducirati 5 karantenskih odlocb na dan, s tem da mora v template vstaviti 3 osebne podatke in pritisniti print ali send.

DeeJay ::

Yossarian je izjavil:

Ne možno, to je gotovo. Prepozno? Že mogoče, vsekakor pa precej hitreje kot v 10 dneh.

Razmere seveda niso tako črno-bele, kot bi rad prikazal DeeJay. Njeni najbližji stiki so že od srede, ko je izgubila vonj, bili žalostno doma, saj so vedeli, da je zadeva sumljiva.

Se pravi, ni bila v času od okužbe do simptomov nikjer v trgovini ali kakem javnem prevozu ali na sploh nekje, kjer je bilo mogoče več možnih stikov? Če ne, pol super, da vam je uspelo izolirat vse možne kontakte.

Vitamia ::

Uizi je izjavil:

Obujam spomine

Janša, vlada in stroka, hvala za vaš trud! #MarNAMje

Enako razmišljanje kot o razglasitvi samostojnosti. Državljani Slovenije niso sodelovali. Vse to je NJEGOVO delo.

Introvertiranost ni bolezen, je pa neprijetna za okolico.

Yossarian ::

Okužena je bila prej, saj veš, da si dva dni pred izbruhom simptomov že kužen. Takoj, ko so se pojavili simptomi (takrat je itak že nekaj dni bila zaradi študija doma), sva z ženo takoj šla iz službe domov. Če je bilo pravočasno, bomo pa videli. Upajmo, da je bilo.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Smrekar1 ::

DeeJay je izjavil:

Hojsa pa spet dobil na laži... čak kera laž je zdej že to po vrsti?

Težka, množice naravnih števil je zmanjkalo že pred meseci.

Yossarian je izjavil:

Njeni najbližji stiki so že od srede, ko je izgubila vonj, bili žalostno doma, saj so vedeli, da je zadeva sumljiva.

Ampak ne zaradi aplikacije. Garantiram.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smrekar1 ()

Urbano#Desno ::

Ja pset delajo proti ubogemu Hojšeku

https://www.24ur.com/novice/slovenija/k...

Še dobro da je na NPU prišla mlada sposobna mladenka, ki bo naredila red. :D

Zgodovina sprememb…

Vajenc ::

Yossarian je izjavil:

Okužena je bila prej, saj veš, da si dva dni pred izbruhom simptomov že kužen. Takoj, ko so se pojavili simptomi (takrat je itak že nekaj dni bila zaradi študija doma), sva z ženo takoj šla iz službe domov. Če je bilo pravočasno, bomo pa videli. Upajmo, da je bilo.

Za vzor. Če bi vsi počenjali podobno, bi bila epidemiološka slika lepša in ukrepov manj. Pri mlajših otrocih ali celo več njih je to težje, saj imajo v tem času nonstop vsaj kakšen simptom kovida. Nam ne uspeva taka doslednost, se pa trudimo z maskami in smo dosledni pri umivanju rok.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

S trumpastično strategijo bomo Covid zatrli: 557 novih okužb. Juhej, izboljšanje!

Zadeva malo zvodeni, ko izvemo, da je to pri vsega 2244 testih, najmanj nedeljskih od začetka oktobra dalje in da je delež pozitivnih še vedno ~25%.

Markus386 ::

Ja lahko pa gledas podatke prejsnjega vala, oz povisanje R0 ob naprimer zacetku sole.. ne rabis peer reviewed, lahko vrzejo gor golo statistiko.

Trenutno nimamo pojma koliko/ce pomagajo maske na prostem v primerjavi z zaprtjem sol, in januarja, ko bo treti val, spet ne bomo vedeli kateri ukrepi pomagajo, kateri ne, in bomo udarjali vsepovprek, potrebne in nepotrebne, tiste, ki pomagajo, in tiste, ki ne.

MisterR ::

Smrekar1 je izjavil:

S trumpastično strategijo bomo Covid zatrli: 557 novih okužb. Juhej, izboljšanje!

Zadeva malo zvodeni, ko izvemo, da je to pri vsega 2244 testih, najmanj nedeljskih od začetka oktobra dalje in da je delež pozitivnih še vedno ~25%.

Kako izboljšanje? Še zmeraj smo na 25% okuženih. Avgusta smo bili na 3% ali 4%.

Markus386 ::

Smrekar1 je izjavil:

Torej manj ljudi, ki jih je blo nujno testirat v nedeljo, pa se pri teh 2244 "bolj nujnih", je delez pozitivnih manjsi. A ni to super?

Uizi ::

Ne, ker ni pravi na oblasti. ;) levaki hočejo smrt!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Uizi ()

Po moji projekciji se je zdej šele dobr začel. Okužbe bodo morda počasi padale, smrti bodo pa začele močno naraščat.
Hvala PV Šarec.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Markus386 je izjavil:

Torej manj ljudi, ki jih je blo nujno testirat v nedeljo, pa se pri teh 2244 "bolj nujnih", je delez pozitivnih manjsi. A ni to super?

Če smo zaradi tega zgrešili bistveno večje število "manj nujnih, a vseeno kužnih", potem ne, ni super. Število testov v nedeljo je sicer dokaj neodvisno od potreb in gre bolj po zmogljivostih laboratorijev (ali diktatu 'vrhunskih strokovnjakov').

Kar je nad 20% pozitivnih je drugače precej neločljivo.

Zgodovina sprememb…

Markus386 je izjavil:

Nedelje so vedno malo off zaradi malo testov. Malo sumim da v nedeljo gre pri teh testih samo zato da spucajo backlog ki se jim nabere čez teden, dejanskih testov pa niti ni. Bomo videli v prihodnjih dneh ali je 'ukrep' krompirjeve počitnice deloval.

GregiB ::

Urbano#Desno je izjavil:

Nedelje so vedno malo off zaradi malo testov.

Predlagam nov ukrep... 2 tedna razglasimo v RS samo nedelje...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!

Jaz sem za :))

GregiB je izjavil:

Predlagam nov ukrep... 2 tedna razglasimo v RS samo nedelje...

Super ukrep.
Dej na twiter potagaj Janšeka in odštevaj do objave. :D

Kacin že napol napoveduje zmago, seveda niti besedice o procentu pozitivnih :)) Mislim da je vlada z manj testi našla the magic bullet in prelet lovcev ob ognjemetu za novo leto nam ne uide. :D

To sem jaz predlagal ze dolgo nazaj ko smo s to genialno potezo prisli na vse mozne rdece liste. Spremeni se tako ali tako nic ce testirah 10.000 ljudi na dan ali pa 10 ljudi na dan. In potem je boljse ce imas 10 pozitivnih testov (z malo srece mogoce celo samo 8) od 10 skupnih testov, kot pa 1000 ali 2000 :))

zmaugy ::

Smrekar1 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Aplikacija bi morala biti obvezna za vse. Kdor nima pametnega telefona, naj bo pač doma zaprt med štiri stene. Pika. In nobenega ročnega vnašanja kode s strani uporabnikov. Če je test pozitiven, bi se rezultat moral avtomatsko vnesti.

Sistem 'vrhunskih strokovnjakov' ne prenese niti 150 tisoč uporabnikov, zamude s kodami se merijo v tednih. Ti bi to razširil za faktor 10, avtomatiziral in naredil še bolj kompleksno, težje in slabše delujoče?

Da bomo imeli v stilu "Uf, glej no. Pred sedmimi meseci bi se moral samoosamiti. Pismo, da ni tisti moj prehladek bil Covid-19 in je zato toliko prostih mest v DSO v katerem delam?"

fikus_ je izjavil:

Sem včeraj slišal po radiu, da napovedujejo (strašijo z) najmanj 4 tedne (oz. samo en mesec, še bolje sliši) sedanjih ukrepov.

Aha.

Takole ti povem: z nekaj sreče nam bo prihranjen Božič na daljavo.

VB že straši s tem. Njihova epidemiološka situacija je bistveno boljša od naše.

Uizi je izjavil:

PTTM zelo dobro vodi stvari v teh kriznih časih, le priznati si neupate.

Za nekatere sektorje gospodarstva je izvrsten, definitivno. Kamnoseki, izdelovalci krst, žar ter pogrebniki in še kdo si manejo roke. Toliko posla kot ga bodo imeli v naslednjih dveh mesecih še dolgo ne bo.

Brez zamere, ne razumem zakaj je to takšen problem. Ko je rezultat testa pozitiven, to sistem avtomatsko poveže s telefonsko številko. Ni treba nobene dodatne ročne interakcije. Ne spuščam se v trajanje, da dobijo rezultat, ampak v stvari od takrat naprej, ko je rezultat znan.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

DeeJay je izjavil:

Še smrti za iste pogoje kot v prejšnji tabeli

Se vrnemo k istim tabelam čez en tedn in pogledamo, če bomo kej bolj uspešni.

En teden kasneje.

Smo že med TOP 20 držav na svetu po smrti na miljon prebivalcev v 7 dnevnem povprečju (brez vključenih držav pod miljon prebivalci)

Se vidmo drug tedn.

Hypathia je izjavil:

Glede na zadnjo tabelo smo izjemno uspešni, bolj kot spomladi ampak važno, da vlada ni nič naredila.

Tole gre v anale je ena izmed tistih izjav, kjer se nekoga nabije na križ kot osla, ki očitno nima pojma.

Oziroma v tvojem primeru, oslico.

Ali raje mulo?

DeeJay je izjavil:

Smo že med TOP 20 držav na svetu po smrti na miljon prebivalcev v 7 dnevnem povprečju (brez vključenih držav pod miljon prebivalci)

Se vidmo drug tedn.

Med top 20! To! Bravo mi! #MASA!

Za češkim izbruhom zaostajamo cca 2 tedna. Dosegli jih bomo, če bomo imeli povprečno vsaj 35 smrti dnevno. Danes je zabeleženih 20, še en teden imamo do njih. Neki čehi nas pa res ne bodo šišali, kajne?

Zgodovina sprememb…

Smrekar1 je izjavil:

Slow the testing down. Ampak bomo videli čez en teden na številu ljudi v bolnišnicah.
Biseri...
neumnosti.

sunshine403 je izjavil:

To sem jaz predlagal ze dolgo nazaj ko smo s to genialno potezo prisli na vse mozne rdece liste. Spremeni se tako ali tako nic ce testirah 10.000 ljudi na dan ali pa 10 ljudi na dan. In potem je boljse ce imas 10 pozitivnih testov (z malo srece mogoce celo samo 8) od 10 skupnih testov, kot pa 1000 ali 2000 :))

Jep, in zadevo licenciramo in prodamo še v druge medicinske panoge... "Dohter, dohter... mene pa fejst boli in peče, k grem lulat...".. "Pridte čez 2 mesca, ko boste na vrsti za enega izmed 3 testov za ledvične kamne, k jih dnevno izvajamo..."

Utk ::

Virus je povsod približno isti, vsaj pri sosednjih državah, ukrepi so povsod približno isti, tudi rezultat ne more bit kaj dost drugačen. Če je razlika, je zaradi drugačnega merjenja, pa jasno, zaradi zamika parih tednov gor-dol po različnih regijah. Kako bi lahko bila razlika zarad česa drugega?
Ker je nekje Janša, drugje pa Kurz? Please...

Utk je izjavil:

Virus je povsod približno isti, vsaj pri sosednjih državah, ukrepi so povsod približno isti, tudi rezultat ne more bit kaj dost drugačen. Če je razlika, je zaradi drugačnega merjenja, pa jasno, zaradi zamika parih tednov gor-dol po različnih regijah. Kako bi lahko bila razlika zarad česa drugega?

Ponekod so ukrepe uvedli tik preden je epidemija ušla izpod nadzora. Tipičen primer je Nemčija, ki bo očitno imela samo 2 tedna ukrepov. Pri nas smo ukrepe sprejeli 6 tednov po tem, ko epidemije že nismo več imeli pod nadzorom. 'Vrhunski strokovnjaki' so to vedeli in niso ukrepali, ali bi morali vedeti, pa niso.

To je v 1. valu naredilo vso razliko in je glavni razlog zakaj je Slovenija odnesla zelo dobro. Šarčeva vlada je pravočasno sprejela primerne ukrepe za zajezitev, zdaj to že brez dvoma trdimo. Vlada PTTM se je šla Gibanje Petih Zvezd, ker kaj pa strokovnjaki vedo več kot naš PTTM.

Smrekar, še 1h 50min. :) #JS #NIMAMKAJPOČET #JJALPHAASFUCK

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

Uizi je izjavil:

Smrekar, še 1h 50min. :)

Sej že stoji pred uro v avli da se bo stempljal. Tole piše na telefonu preko državnega wifi.

Urbano#Desno je izjavil:

Uizi je izjavil:

Smrekar, še 1h 50min. :)

Sej že stoji pred uro v avli da se bo stempljal. Tole piše na telefonu preko državnega wifi.

#FACT

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: nejcek74 ()

Invictus ::

Če ne bi razglasili korona epidemije, bi bilo zdaj cel kup ljudi prehlajenih in z gripo...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

zmaugy je izjavil:

Brez zamere, ne razumem zakaj je to takšen problem. Ko je rezultat testa pozitiven, to sistem avtomatsko poveže s telefonsko številko. Ni treba nobene dodatne ročne interakcije. Ne spuščam se v trajanje, da dobijo rezultat, ampak v stvari od takrat naprej, ko je rezultat znan.

Zato ker hvala bogu sistem nima (oz. vsaj naj ne bi imel) povezave med specificno osebo in to aplikacijo. Tisto sekundo ko jo ima, je stvar vse drugo kot pa anonimna in brez moznosti raznoraznih nadzorov nad drzavljani.

D3m ::

Jaz bom pa čez slabo uro štartal od doma v LJ na sestanek pa upam, da bo produktiven.

Privatsektorrulez#
|HP EliteBook|R5 6650U|

sunshine403 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zato ker hvala bogu sistem nima (oz. vsaj naj ne bi imel) povezave med specificno osebo in to aplikacijo. Tisto sekundo ko jo ima, je stvar vse drugo kot pa anonimna in brez moznosti raznoraznih nadzorov nad drzavljani.

Ok, razumem pomisleke (in sam sem precej zategnjen glede tega), ampak a ne bi to bilo smiselno ob tej epidemiji - bolj kot policijske ure, lockdowni in ostalo sranje (vključno z ekstremno gospodarsko škodo)?
Vem, kaj potem vladam in organizacijam preprečuje, da si za vsak drek ne bi izmislili razloga, da nam montirajo sledenje? Ne vem, zdi se mi, da nam itak že precej sledijo in da bi nam tokrat to prišlo prav.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

D3m je izjavil:

Jaz bom pa čez slabo uro štartal od doma v LJ na sestanek pa upam, da bo produktiven.

Privatsektorrulez#

Smrekec bo takrat ravno dobro odložil šalco od zadnjega kufeta si čestital za svoje požrtovalno delo za domovino in počasi odšel domov. Smrekar wins.:))

NSA bi to znala spedenat brez aplikacije. :D Na podlagi frekvence kašlja.

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

zmaugy je izjavil:

Vem, kaj potem vladam in organizacijam preprečuje, da si za vsak drek ne bi izmislili razloga, da nam montirajo sledenje? Ne vem, zdi se mi, da nam itak že precej sledijo in da bi nam tokrat to prišlo prav.
Saj že imaš montirano sledenje. V žepu. Bazne postaje pa veselo pišejo, kje si.

Aston_11 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Saj že imaš montirano sledenje. V žepu. Bazne postaje pa veselo pišejo, kje si.

Točno moj point.
Biseri...
neumnosti.

Urbano#Desno je izjavil:

Smrekec bo takrat ravno dobro odložil šalco od zadnjega kufeta si čestital za svoje požrtovalno delo za domovino in počasi odšel domov. Smrekar wins.:))

Delam od doma, samo za ene je to pač preveč napredno.

Eh, kaj bi brez vas :))

"Delaš" v propagandi?:D

Zgodovina sprememb…

Aston_11 ::

Smrekar1 je izjavil:

Urbano#Desno je izjavil:

Delam od doma, samo za ene je to pač preveč napredno.

Eh, kaj bi brez vas :))

Penzionisti še delate?

Uizi je izjavil:

"Delaš" v propagandi?:D

NSA, javno mnenje na tujem. Prekarec, plačan po objavi.

Stalno to tumbam, potem me vedno tlačijo v slovenski JS, ker očitno nimajo boljšega dela kot mazati trdih garačev z lastnim drekom. Verjetno to velja za razne Utk in se hočejo zvizniti ven.

Ljudje umirajo, gospodarstvo propada, zdravstveno osebje diha na škrge... predsednik vlade pa gleda smešne videe po internetu in se smeje do solz.

Še ena za v arhiv, ko se bo mogu zagovarjat pred sodiščem.

DeeJay je izjavil:

Ljudje umirajo, gospodarstvo propada, zdravstveno osebje diha na škrge... predsednik vlade pa gleda smešne videe po internetu in se smeje do solz.

Heh, pač stopnja politične / diplomatske zrelosti opcije, ki pri nas pobere (relativno) večino glasov. Dokaz, da vedno večji del sveta postaja žrtev desnokrilnih debilov. Radikalizem je spet na pohodu, resno upam, da ne bo potrebna nova vojna, da zadevo postavimo nazaj na tračnice...

DeeJay je izjavil:

Samo kvaliteta njegovega twitanja je pa močno upadla. Niti približno ni edina taka objava, celo OZN je začel napadati.

Tole bo počasi za lobotomijo.

KAVINSKY ::

DeeJay je izjavil:

Ko bi le bil normalen kot mi, in cele dneve shitpostal po slotehu :D

DeeJay je izjavil:

Ne vem kaj bo naredil, če Biden zmaga. Twital žalitve?
Biseri...
neumnosti.

TESKAn ::

KAVINSKY je izjavil:

DeeJay je izjavil:

Ko bi le bil normalen kot mi, in cele dneve shitpostal po slotehu :D

Si prepričan, da še ne?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

zmaugy je izjavil:

Ne vem kaj bo naredil, če Biden zmaga. Twital žalitve?

Dobro vprašanje. Če/ko Biden zmaga bo imel PTTM nekaj neprijetnih vprašanj, na katera bo moral odgovoriti.

Recimo "zakaj ste nas skregali z ZDA?!".

CoolBits ::

Kaj se oglašuje z našim denarjem:
Pravkar na fb.

:))
««
270 / 466
»»