Forum » Loža » Vlada 2020 - ????
Vlada 2020 - ????
Temo vidijo: vsi
Vazelin ::
Oh for fucks sake. Človek se zbudi z mačkom, po ene 15+ rundah včeraj (zelo dober večer, sladke "revolucionarke", jeb*š Zrče in ostalo lulz ) in prva stvar, ki jo preberem je kalimerovstvo Šarca in pametovanje katera je najhitrejša pot do volitev. Če je že Janša na čase prav bedno in patetično "jokal" določena leta, je ta bitching Šarca še level višje in to tri mesece potem, ko je odstopil. Tip je odstopil, ker je mislil, da bo pač izsilil volitve in si izboljšal število poslancev in sedaj joka, ker se je zakalkuliral. Naj en že pove tipu, da smo bili 2018 na predčasnih volitvah. Mandat traja 4 leta. Torej 2022. Diletanti prve klase. Njemu še kar ni potegnilo, da ne bo več predsednik vlade, saj so sedaj že drugi kandidati. Od "kosovarke" naprej.
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vazelin ()
Drevesce ::
Sicer briga me za Fajonko, ampak ne razumem, zakaj jo klices kosovarka? Pa saj ima Janez ja vec s Kosovom kot Fajonka O.o
kuall ::
To, da so ventilatorji pokvarjeni so ti levičarski mediji oprali možgane.
To, da Šarec vidi pot do volitev skozi izstop koalicijskih strank pa razloži, zakaj so šli z vsemi topovi nad SMC. Tu vidijo možnost za razpad vlade. Probajo razbiti najšibkejši člen.
To, da Šarec vidi pot do volitev skozi izstop koalicijskih strank pa razloži, zakaj so šli z vsemi topovi nad SMC. Tu vidijo možnost za razpad vlade. Probajo razbiti najšibkejši člen.
GregiB ::
No, pa ni le Kordiš pri Levici do kraja pripalen... Tomićka je na FBju spustila naslednje...
Živel Dan borca!!!! ???
In naj se nikoli ne pozabi na pridobitve revolucije, ki so jih kolaboranti ob vnovični okupaciji dobrovoljno predali v roke tujcem!
Vse te firme smo zgradili v socializmu.
Danes smo slovenci v službi tujega kapitala, ljudi pa manipulirajo tuji plačanci proti interesom Slovenije!
Smrt fašizmu!!!???
Pa nalima zraven spisek ene 100 najuspešnejših blagovnih znamk rodne grüde...
Prvič, te firme so nastale z konkretno pomočjo tujega, predvsem zahodnega nepovratnega in povratnega kapitala
Drugič, kako uspešna so bila ta podjetja, se je hitro izkazalo ob propadu jugoslovanskega zaprtega, kvazi-samozadistnega ekonomskega eko-sistema.
Tretjič, "slovenci" se piše z veliko začetnico....
Živel Dan borca!!!! ???
In naj se nikoli ne pozabi na pridobitve revolucije, ki so jih kolaboranti ob vnovični okupaciji dobrovoljno predali v roke tujcem!
Danes smo slovenci v službi tujega kapitala, ljudi pa manipulirajo tuji plačanci proti interesom Slovenije!
Smrt fašizmu!!!???
Prvič, te firme so nastale z konkretno pomočjo tujega, predvsem zahodnega nepovratnega in povratnega kapitala
Drugič, kako uspešna so bila ta podjetja, se je hitro izkazalo ob propadu jugoslovanskega zaprtega, kvazi-samozadistnega ekonomskega eko-sistema.
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
DeeJay ::
No, pa ni le Kordiš pri Levici do kraja pripalen... Tomićka je na FBju spustila naslednje...
Živel Dan borca!!!! ???
Smrt fašizmu!!!???
“s” konkretno
Na konc ti manjka pika
kvazi-samozadostnega
Drevesce ::
Razmizljamo s kolegi, da si se mi nadenemo maskirke, pa bandaže na roke. Na naši zastavi pa troll faca.
Vzklikali bi gesla proti nacistom in komunistom.
Malce za šalo, bi pa šokirali obe strani.
Vzklikali bi gesla proti nacistom in komunistom.
Malce za šalo, bi pa šokirali obe strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Drevesce ()
kuall ::
nič se ne bi zgodilo, desna stran bi vas podpirala, leva pa bi vas štela med desničarje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kuall ()
xx23 ::
To pomeni, da je liberalni utopični projekt lahko dokončno realiziran le v avtoritarizmu, znotraj katerega bo svoboda večine omejena na račun koristi manjšine močnih in bogatih.
https://www.vecer.com/vladajoca-ideolog...
dronyx ::
Spregledal, da je nacizem in rasizem kul?
dronyx-ova goreča podpora neonacistom izhaja zgolj iz njegove nuje se opredeliti in podpirati trpečo manjšino!
Ti tu uporabljaš besedo neonacizem v smislu komunističnega besednjaka, ki je namenjen diskreditaciji političnega nasprotnika? Če drži, potem si pač ideološko kontaminiran in boš moral sam pri sebi narediti dekontaminacijo. Jaz ti tu ne morem pomagati.
zmaugy ::
Živel Dan borca!!!! ???
Smrt fašizmu!!!???
Link? Ne bi brskal po Fb greznici, sploh ne ene bolj odpiljenih strank...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
ADIJOOO ::
Prav zabavam se 9b vsem tem levičarskem cviljenju do 2022 se boste še orng nacvilili. Potem pa še bolj, ko bomo spet zmagal na volitvah
Cvil cvil cvil samo še blatna kopel vam manjka levičarji
Cvil cvil cvil samo še blatna kopel vam manjka levičarji
Samael ::
Spregledal, da je nacizem in rasizem kul?
dronyx-ova goreča podpora neonacistom izhaja zgolj iz njegove nuje se opredeliti in podpirati trpečo manjšino!
*komunističnega*diskreditaciji*političnega*ideološko*kontaminiran*dekontaminacijo*.
Tole se ti pa že orenk cufa, a? A se sploh bereš? Saj zveniš že skoraj kot tvoj ljubljeni vodja. A rumeni jopič že imaš? Takole v omari, da si ga vsake toliko časa nadeneš, zavrtiš pred ogledalcem, nato pa hitro nazaj ... igrati klerofašističnega "nevtralneža"?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GregiB ()
Urbano#Desno ::
Link? Ne bi brskal po Fb greznici, sploh ne ene bolj odpiljenih strank...
Link
Zblojena do amena. Saj sta šla s Kordišem skupaj v Venezuelo, ane?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Se kdo tule prepozna? Se komu to zdi normalno za 21 stoletje? Je to res najvišji možni nivo človekovih svoboščin blatiti drugega?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Se kdo tule prepozna? Se komu to zdi normalno za 21 stoletje?
Ne, seveda ne - nikakor se mi ne zdi normalno. Kdo pri zdravi pameti pa bere ta hujskaški skret od nove24?
Ne, seveda ne - nikakor se mi ne zdi normalno. Kdo pri zdravi pameti pa bere ta hujskaški skret od nove24?
Tebe torej moti, kje je objavljeno, ne pa sama vsebina? Še enkrat vprašanje. Je to primeren nivo za 21 stoletje? Je to res boj proti fašizmu ali zgolj popolno nerazumevanje fašizma?
Tebe torej moti, kje je objavljeno, ne pa sama vsebina? Še enkrat vprašanje. Je to primeren nivo za 21 stoletje? Je to res boj proti fašizmu ali zgolj popolno nerazumevanje fašizma?
Ne, saj ti pravim, da ni normalno, da v 21 stoletju obstaja takšen hujkaški manipulativni medij, kot je nova24, dvomim pa tudi v zdravo pamet njegovih sledilcev, torej načeloma tudi tebi, kar pa itak veš. Mislim, da bi bil svet brez ljudi tvoje sorte boljši.
Ne, saj ti pravim, da ni normalno, da v 21 stoletju obstaja takšen hujkaški manipulativni medij, kot je nova24, dvomim pa tudi v zdravo pamet njegovih sledilcev, torej načeloma tudi tebi, kar pa itak veš. Mislim, da bi bil svet brez ljudi tvoje sorte boljši.
Jaz bežno spremljam na spletu veliko medijev. Je Mladina hujskaško manipulativen medij? Po moje je. So Delo, Dnevni, Večer in RTV hujskaško manipulativni mediji? Po moje so. Resda bolj prefinjeni, samo enako so. Če iztrebek pošpricaš s parfumom je še vedno kaj?
Glede tvoje misli... Mislim, da bi bil svet brez ljudi tvoje sorte boljši.
Tako sta razmišljala tudi Lenin in Stalin, pa še kdo in posledica pa čez sto milijonov mrtvih. V Rusiji so jedli celo otroke, taka lakota je bila.
@dronyx
A se spomneš takrat tistih velikih nova24 naslovov "migrant oropal najstnico sredi ljubljane" in nato ugotovljena dejstva: Dekle, ki je bila v družbi nekih 30ih slovencev, je v nekem momentu ugotovila, da pri sebi nima več denarnice, so pa nekje v bližini videli tudi nekega migranta. Nihče ni videl, da bi jo ta migrant okradel, v bistvu ni bil niti blizu nje... ampak važno, da so ga nekje tam videli.
Kaj pa tistega nova24 naslova, o prvem migrantskem terorističnem napadu na slovenskih tleh, ko je migrant vzel za talca voznika avtobusa, nato pa se je izkazalo, da je migranskemu teroristu ime Primož iz Kranja...?
Tragično ane, ko ste naciji takrat užaloščeni nazaj zapirali flaše šampanjca ... :/
Anyway, je to tebi normalno? Od nekega kao odgovornega, resnega medija? In, a si zmožen na to odgovoriti, brez da se ven vlečeš preko drugih medijev, namreč to počneš ves čas. Ko ti nekdo jasno pokaže, dokaže, napiše, nariše neko vaše sranje je vse kar znaš in zmoreš to, da iz žepa potegneš neko drugo domnevno sranje, kot da bi nam želel povedati, da je vse ok in prav, ker to počenjo tudi drugi. Ali pa greš še dlje in vas, polne dreka, predstavljaš celo kot žrtve.
Boli me k za vaše stalne zgodbice o Stalinu, Leninu, in namišljenih komunistih ... ko imam pa vas, naciste, tu pred seboj.
Najprej so prišli ...
Ko so nacisti prišli po komuniste,
sem ostal tiho;
nisem bil komunist.
Ko so zaprli socialne demokrate,
sem ostal tiho;
nisem bil socialni demokrat.
Ko so prišli po sindikaliste,
nisem spregovoril;
nisem bil član sindikalistov.
Ko so prišli po jude,
sem ostal tiho;
nisem bil jud.
Ko so prišli po mene,
ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.
Martin Niemoeller 1976
..zato pač nisem tiho in se ukvarjam s teboj dronyx. Nacistom.
A se spomneš takrat tistih velikih nova24 naslovov "migrant oropal najstnico sredi ljubljane" in nato ugotovljena dejstva: Dekle, ki je bila v družbi nekih 30ih slovencev, je v nekem momentu ugotovila, da pri sebi nima več denarnice, so pa nekje v bližini videli tudi nekega migranta. Nihče ni videl, da bi jo ta migrant okradel, v bistvu ni bil niti blizu nje... ampak važno, da so ga nekje tam videli.
Kaj pa tistega nova24 naslova, o prvem migrantskem terorističnem napadu na slovenskih tleh, ko je migrant vzel za talca voznika avtobusa, nato pa se je izkazalo, da je migranskemu teroristu ime Primož iz Kranja...?
Tragično ane, ko ste naciji takrat užaloščeni nazaj zapirali flaše šampanjca ... :/
Anyway, je to tebi normalno? Od nekega kao odgovornega, resnega medija? In, a si zmožen na to odgovoriti, brez da se ven vlečeš preko drugih medijev, namreč to počneš ves čas. Ko ti nekdo jasno pokaže, dokaže, napiše, nariše neko vaše sranje je vse kar znaš in zmoreš to, da iz žepa potegneš neko drugo domnevno sranje, kot da bi nam želel povedati, da je vse ok in prav, ker to počenjo tudi drugi. Ali pa greš še dlje in vas, polne dreka, predstavljaš celo kot žrtve.
Boli me k za vaše stalne zgodbice o Stalinu, Leninu, in namišljenih komunistih ... ko imam pa vas, naciste, tu pred seboj.
Najprej so prišli ...
Ko so nacisti prišli po komuniste,
sem ostal tiho;
nisem bil komunist.
Ko so zaprli socialne demokrate,
sem ostal tiho;
nisem bil socialni demokrat.
Ko so prišli po sindikaliste,
nisem spregovoril;
nisem bil član sindikalistov.
Ko so prišli po jude,
sem ostal tiho;
nisem bil jud.
Ko so prišli po mene,
ni bilo nikogar več ki bi spregovoril.
Martin Niemoeller 1976
..zato pač nisem tiho in se ukvarjam s teboj dronyx. Nacistom.
Norismo247 je skret, ki ni kredibilen.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Norismo247 je skret, ki ni kredibilen.
Njemu to je to povsem sprejemljivo in ok, ker pač, kot pravi, tudi mediji, ki jih zaradi ideoloških stališč ne mara, niso kredibilni. V bistvu počne to, racionalizira in projecira, ves čas.
Ne glede na to, kaj mu serviraš, je njemu ok in sprejeljivo, ker to, po njegovem, počnejo tudi drugi.
Anyway, je to tebi normalno? Od nekega kao odgovornega, resnega medija? In, a si zmožen na to odgovoriti, brez da se ven vlečeš preko drugih medijev, namreč to počneš ves čas. Ko ti nekdo jasno pokaže...
Jaz nisem odvetnik od Nova24TV, še manj tam urednik. Edino kar so enkrat objavili na spletni strani je en moj tekst iz bloga. Ampak če bi hoteli, lahko to objavijo zaradi mene kjerkoli, samo če me podpišejo, saj je to "public domain". Jaz pač se ne fiksam samo na strani Mladine ali Nova24ur. Kar se mi zdi zanimivo preberem in si ustvarim mnenje. Včasih se seveda zgodi, da sem tudi sam zaveden in potem mnenje popravim, če pridem do novih spoznanj. Se pa zavedajte nekaj. Včasih so ljudi pribijali na križ, sedaj to nalogo opravljajo mediji. Mediji so postali tisti, ki te križajo in to moč zlorabljajo na veliko. Vržejo te raji, češ, glejte ga...Počivalška, Janšo, Kučana, Galeta, tistega učitelja, pa še enega učitelja, ki je storil samomor in tako dalje. Ampak to mediji verjetno vedo in ni videti, da bi kdorkoli popuščal. Jaz ne bom pa nikomur pameti solil. Stvari se spremenijo, ko pride čas za to. Ne moreš prehitevat.
Zgodovina sprememb…
Jaz nisem odvetnik od Nova24TV, še manj tam urednik. Edino kar so enkrat objavili na spletni strani je en moj tekst iz bloga. Ampak če bi hoteli, lahko to objavijo zaradi mene kjerkoli, samo če me podpišejo, saj je to "public domain". Jaz pač se ne fiksam samo na strani Mladine ali Nova24ur. Kar se mi zdi zanimivo preberem in si ustvarim mnenje. Včasih se seveda zgodi, da sem tudi sam zaveden in potem mnenje popravim, če pridem do novih spoznanj. Se pa zavedajte nekaj. Včasih so ljudi pribijali na križ, sedaj to nalogo opravljajo mediji. Mediji so postali tisti, ki te križajo in to moč zlorabljajo na veliko. Vržejo te raji, češ, glejte ga...Počivalška, Janšo, Kučana, Galeta, tistega učitelja, pa še enega učitelja, ki je storil samomor in tako dalje. Ampak to mediji verjetno vedo in ni videti, da bi kdorkoli popuščal. Jaz ne bom pa nikomur pameti solil. Stvari se spremenijo, ko pride čas za to. Ne moreš prehitevat.
V osnovi nimam nobenih pripomb na napisano, me je pa zbodel en delček in sicer ta zadnji, da "ne bos nikomur pamet solil". Tu si ponovno storil to, kar ti očitam že ves čas.
Okličeš ze za nevtralneža, za nekoga, ki ne bi nikoli solil pameti drugim ... nato pa z vso zavzetostjo počneš ravno to. Se opredeliš, razlagaš svojo lastno resnico in če kdo temu ugovarja, pove, da ni povsem tako, ti to v bistvu ni pomembno, ker ... ti pa ja že veš in imaš prav - tudi kadar nimaš.
A si res prepričan, da nisi tip osebe, ki zavzame neko držo v skladu z nekimi dobro izoblikovani stališči in nato, pazi, soli pamet drugače mislečim? Namreč, jaz, v vlogi tvojega bralca, to doživljam drugače.
Se pa s teboj strinjam o pogromu medijev, iskanju krvi - tudi sam to opažam na dnevni ravni, ampak ker to presega leve, desne, vlado, itd ... oz. to celo temo, bi mogoče kazalo kaj o tem rečti raje kdaj drugič v kakšni drugi, utreznejši temi.
Še nekaj morate vedeti. Ta modificiran komunizem, ki ga je inštalirala slovenska partija v času tranzicije je naredil številne Slovence za drugorazredne državljane. To morda ni vidno na prvi pogled, ampak ko vidiš, kako je ta režim deloval to tako je. Za službe v državni administraciji in verjetno tudi v številnih javnih podjetjih neka skupina državljanov praktično nima smisla da piše prošnje, saj "partija" dela skrbno kadrovsko selekcijo in so praktično vsi razpisi fingirani. Kot rečeno, tega niso tako počeli niti v komunizmu, kot počnejo ti. Še največji absurd pa je, da lahko neka po rodu črnogorka po ministrstvih lovi pripadnike desnice in jih premešča, izvaja mobing itd. To je izjemno nevarno početje in ko poči...Samo seveda mnogi se ne zavedajo, da sistem igra aktivno igro tudi proti njim in enkrat so na vrhu, jutri lahko v nemilosti in njihovi otroci ne bodo nikdar prišli do služb, ali pa jih bodo celo...Ja, življenje ni kar neka zajebancija. Tega se slovenska partija ni nikdar zavedala in se jim je zdelo, da so...
Jaz sem nekoč predlagal, da se kadrovske komisije izžreba in se preneha s to negativno selekcijo, samo tega ni sprejela nobena vlada, ne leva in zaenkrat tudi ne desna.
Jaz sem nekoč predlagal, da se kadrovske komisije izžreba in se preneha s to negativno selekcijo, samo tega ni sprejela nobena vlada, ne leva in zaenkrat tudi ne desna.
Zgodovina sprememb…
Veliko ljudi pri nas je ves čas tranzicije sicer vedelo, da je s to državo nekaj narobe, niso pa vedeli točno kaj. Uporabljali so se izrazi udbomafija, pajdaški kapitalizem, globoka država in še kaj, ampak v "uradnih medijih" nikdar to ni bilo uradno potrjeno. Skratka precej bizarna situacija, ki je ustvarila v državi moreče vzdušje, ki še kar traja in mu ni videti konca. Zato jaz trdim, da se mi v Sloveniji nimamo kaj delati norca iz Belorusije, Kitajske ali Severne Koreje. Imamo podoben sistem, le da je bolj inteligenten. Ampak ta sistem ne bi bil nikdar možen brez medijev, ki so ga ves čas intenzivno podpirali in ljudem risali farso. To se sedaj počasi ruši in režim je postalo strah, da se tudi v Sloveniji končuje neko obdobje. In seveda strah jih je revanšizma, ko bodo ljudje poštudirali, kaj so jim naredil. Lastnemu narodu! Ampak kot sem večkrat dejal, nobene potrebe po revanšizmu. Zgodovinska sramota je dovolj huda kazen, ki bo odmevala v večnost, če parafriziram citat iz filma Gladiator.
Zgodovina sprememb…
Dronyx.. tole ni tvoj blog, ne delaj kloake iz threada
D3m ::
Z vsakim protestom je cutiti vecjo enotnost, tako da desnicarji, kar nadaljujte s provokacijami. Dosegate namrec kontra ucinek.
Mene, ki dolga leta nisem hodil na volitve in sem nazadnje hotel voliti Cmerarja (ko se je prvič pojavil), in odtihmal nisem šel na volitve, ste prepričali, da bom volil nSi.
Ja, res ste produktivni.
Hkrati me je ta tema spomnila, zakaj se nočem ukvarjati s politiko.
Fanatični bolniki tvojega kova ste prav nagnusni.
Pri meni bo tudi težka. NSI ali SDS. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|
Machete ::
Mislim da je Jelinčič zate. On je največji domoljub in njegovi volivci 'vedo', da njih ni mislil, ko je rekel, da je narod glup.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Njega sem prejšnjo rundo volil.
Mu nič ne zamerim, ker ima delno prav.
Mu nič ne zamerim, ker ima delno prav.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Da bo del populacije (leve) potolažen še ena partizanska proslava. Očitno so te še vedno dovoljene. Vztrajajte, komunisti, jaz pravim, enkrat vam bo že uspelo pregnati "fašiste".
Leto 2020, Belorusija, pardon Slovenija.
Kaj, ko bi malo šolske učbenike spremenili, da ne bo samo partizanen 1941-1945 in osamosvojitev 1991 in Kučan.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Citat iz tega članka na Delu:
To je zame manipulacija, članek pa napisal povsem enako, kot so bili napisani članki za časa komunizma pri nas. Nemci in Italijani so prinesli fašizem k nam za 5 let, naši revolucionarji pa so potem inštalirali komunizem za nadaljnjih 45 let. Komunizem je v demokratičnih družbah smatran kot totalitaren sistem, enako kot fašizem. Pri nas še nismo na tej točki, ko bi komunizem uvrstili na seznam totalitarnih sistemov, ker potem bi morali prevrednotiti celotno drugo svetovno vojno in še marsikaj. Pa komu vzeti kakšen privilegij, ne pa jim jih še podeljevati v nedogled. Kaj take članke bodo brali tudi še čez 100 let?
Slovenski državljani si take vlade, ki se obdaja z ograjami in na cesto pošilja posebne enote policije, nismo zaslužili. Zavračamo proslave brez zgodovinskega spomina in dejstva, da brez NOB samostojne Slovenije ne bi bilo. Partizanski boj je temelj vsega, kar danes imamo, sicer bi nam danes vladali Nemci in Italijani, ki so k nam prinesli nacizem in fašizem, ki so ga domobranci, domači izdajalci, sprejeli in SS -ovcem na ljubljanskem stadionu prisegli večno zvestobo,
To je zame manipulacija, članek pa napisal povsem enako, kot so bili napisani članki za časa komunizma pri nas. Nemci in Italijani so prinesli fašizem k nam za 5 let, naši revolucionarji pa so potem inštalirali komunizem za nadaljnjih 45 let. Komunizem je v demokratičnih družbah smatran kot totalitaren sistem, enako kot fašizem. Pri nas še nismo na tej točki, ko bi komunizem uvrstili na seznam totalitarnih sistemov, ker potem bi morali prevrednotiti celotno drugo svetovno vojno in še marsikaj. Pa komu vzeti kakšen privilegij, ne pa jim jih še podeljevati v nedogled. Kaj take članke bodo brali tudi še čez 100 let?
Zgodovina sprememb…
lufthammer ::
Da bo del populacije (leve) potolažen še ena partizanska proslava. Očitno so te še vedno dovoljene. Vztrajajte, komunisti, jaz pravim, enkrat vam bo že uspelo pregnati "fašiste".
Govornik je bil Križman, predsednik ZB, rojen 1953! Čaki mal, zveza borcev, predsednik pa rojen osem let po vojni??? Zanimivo, da kolesarjev futranje takih "borcev" nič ne moti.
Machete ::
Tragedija je bila neizmerna. Vsak je moral izbrati neko stran po lastni najboljši presoji. Bratomorni šok in pohabljenost smo umetno privkleli do (kmalu) skoraj 100. let. To so nam servirali vsi politični narcisi, ki se oklepajo funkcij, eni že 4 desetletja. Prav je, da se pokloni umrlim, ker stahota nasilja, in izguba živlenj tolikih mladih, je norost. Življenje je nedotakljivo in čudež.
Tovrstne proslave, bi morali biti pravzaprav pokloni. Politični simboli državnih tvorb, organizacij in tudi njihovi programi, sodijo v zgodovino in ne več v sodoben čas. Skozi zgodovinsko distanco morajo nujno izgubiti svojo materializacijo in pasti v rele zgodovinopisja. Žrtev pa se moramo vedno spominjati brez politične in nazorske pritljage, ki jo prinesemo sabo. To mrcvarjenje zgodovine, ki se jo gremo še vedno Slovenci, je pravzaprav barbarstvo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
DeeJay ::
Točno to.
Tko pa nas predvsem desni in in tudi nekateri levi skrajneži skoz vračajo v to obdobje in delajo zdraho, delijo narod, Slovenija pa strmo nazaduje.
Tko pa nas predvsem desni in in tudi nekateri levi skrajneži skoz vračajo v to obdobje in delajo zdraho, delijo narod, Slovenija pa strmo nazaduje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
Se oproščam, če se ponavljam, ampak še enkrat - poglejte si dokumentarec The Bloody History of Communism. Po moje pri nas ne bi smelo biti sploh nikakršne dileme. Komunizem bi morali uvrstiti na seznam totalitarnih sistemov in prepovedati njegove simbole (to bi moralo biti storjeno sicer na nivoju EU, ampak očitno ta tvorba niti tega ni sposobna izvesti). Po moje je komunizem zaznamoval Slovenski narod bolj, kot pa fašizem in to se mi zdi temelj, da se preteklost ustrezno ovrednoti, ukvarjati pa začne s prihodnostjo. Če tega ne bomo storili, se bodo povsem z istim ukvarjali tudi čez naslednjih 30 let, ker zadeva tudi takrat ne bo rešena in poglavje zgodovine zaprto. Tako sistem deluje, če mi to priznavamo ali ne. To je kot v šoli. Ponavljaš, dokler ni vsaj zadostna ocena. Pri nas pa bi nekateri še vedno radi branili komunizem na vse možne načine. S tem si bodo samo polomili zobe. To v neki točki vodi tudi v odkrito nasilje, česar si pa ne želimo. Upam?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: DeeJay ()