» »

Vlada 2020 - ????

Vlada 2020 - ????

Temo vidijo: vsi
««
18 / 466
»»

jukoz ::

zmaugy je izjavil:

jukoz je izjavil:

Tody je izjavil:

Jukoz torej važno da imamo reference, čeprav te stanejo 10x več. Pri 10 eurih je to 100 pri 10 mio je pa to 100 mio. Lako čemo mi to


Lahko tudi drugače pogledamo...

Ne glede na to kaj delaš, kaj si in kaj boš dosegel in kako dobro živiš in vplivaš na soljudi, koliko boš s svojim obstojem prispeval v proračune držav ali soljudi, si nekonkurenčen.
Obstajajo Kitajci, ki so boljši od tebe, bolj produktivni, bolj sočutni, imajo boljši (oz manjši) vpliv na okolje in so nasploh bolj prijetni.

Pa ne obstajajo samo Kitajci, so tudi Indijci, Pakistanci, Filipinci, Nigerijci, Brazilci, Rusi, Poljaki, Romuni ... Statistika pač.

Tvoj obstoj se ne izplača. Ni ekonomičen. V globalnem merilu je od tebe več negativnih posledic kot pozitivnih. Tako kot od mene in vseh ostalih na tem forumu in državi.

Boš zaključil s svojim obstojem ali boš nadaljeval, kljub svoji neekonomičnosti?

Jaz bom s svojim nadaljeval in naprej delal neekonomične stvari. Tako kot bi lahko SCT/Vegrad/Primorje/Kraški zidar/... Pa magari v obliki ZGP (Združeno gradbeno podjetje).

Če si želite pogledati kako se nič ne izplača in kako je vse brez veze in cenejše iz Nemčije/Kitajske/kjerkoli, morate samo malo čez južno mejo. BiH, Srbija, Makedonija, Albanija, Grčija ... To so lepi primeri.


Prosim za utemeljitev. Hvala.



Povsem preprosto, na konkretnem primeru gradnje 2. tunela Karavank:

Turško podjetje je cenejše pri izgradnji do vseh ostalih prijavljenih, tudi če bi se prijavilo fiktivno ZGP (Združeno gradbeno podjetje, sestavljeno iz ostankov SCT, Vegrad, Kraški zidar, ...) in ne bi bilo vključene nobene korupcije.

Zakaj? Njihovi delavci (zaposleni in zunanji sodelavci) so cenejši tekom njihove celotne življenjske dobe in je torej tudi njihov končni produkt cenejši.
Rojstvo otroka je cenejše, zdravstvo je cenejše, šolanje je cenejše ... Če niso zdravi, je zdravstvo slabše in imajo manj možnosti napredovanja, družba pa nima denarja da bi se tako ukvarjala z njimi, kot se lahko v razvitejših državah.

Ker je ljudi nasploh več, so za inženirske poklice selekcionirani že v zgodnejšem obdobju šolanja in so tisti ki ostanejo, boljši. Konkurenca je večja. Najbolj sposobni gredo seveda naprej na zahod, pri nas delajo tisti malo manj sposobni. So pa seveda še vedno svetlobna leta bolj od naših.

Rezultat je, da za nižjo ceno dobiš boljši ali pa vsaj enakovreden izdelek. In ekonomično je, da izbereš cenejšega.

Posledično to pripelje do tega, da ker je vse cenejše od drugje, lastna skupnost ne razvije določenih kompetenc. Na primer gradnje tunelov skozi Karavanke.


In isto je z vsemi nami - obstajajo bolj spodobni ali pa vsaj ekvivalenti Kitajci, ki so cenejši od nas. Pa bolj prijazni do okolja in do soljudi.

Rešuje nas samo ta pripadnost skupnosti, v kateri živimo. In če se med sabo ne podpiramo, tudi za višjo ceno, bo cela skupnost nazadovala. Nacionalni interes pa to =)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jukoz ()

DeeJay ::


https://twitter.com/JJansaSDS/status/12...

No sej se itak ve kam pes taco moli. Komentarji spodaj so pa sploh čist ljubeči in strpni.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Dimnik ()

mtosev ::

Me zanima, ce bo jansa dokoncal trenutni mandat. Zadnjic mu je uspelo zdrzat tocno leto dni;)
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Tody ::

A zdej mamo že kolero?? Dobr da vem!

Konlov ::

- zapreti trgovine
- vsa računalniška srenja pomaga vzpostaviti net. trgovine vsem potrebnim trgovinam, kmetijam...
- razvoz paketev izvedejo gasilci (vsako selo ima 1-3 gasilska vozila)
- prepoved raznašanja reklamnih letakov (pošta)
- vsi ki po katerikoli poti vstopajo v državo v 14 dni lkaranteno v prazne hotele
- ostani doma: omejiti gospodarstvo na najnujnejše

Čez tri tedne smo safe

louser ::

omejiti gospodarstvo na najnujnejše

In to je?

Konlov ::

Hrana, medicina, dostava... Potrebno pač določiti.
Čez tri tedne smo safe, tega nisi citiral...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Konlov ()

louser ::

In kaj je pod hrana?
Kaj je pod medicina?
Kaj je pod dostava?

Čez tri tedne smo safe, tega nisi citiral...

Ker je trditev neumna. Nimamo neprodušnih mej, pa tudi garantira ti ne moreš, da se virus od danes na jutri ne bo na nikogar prenesel, od jutri na pojutrišnjem na spet koga, iz po jutrišnjega na en dan kasneje spet na koga....

Konlov ::

Potem si ti za švedski model?

louser ::

Ne, sem za model orangutanskega zlatega dečka.
A drugih izjav ne gre podtakniti?

Vazelin ::

I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Gambino ::

A sodniki in tožilci se pa ne dajo. Nič -30%, njim pa ne?

Vazelin ::

Gambino je izjavil:

A sodniki in tožilci se pa ne dajo. Nič -30%, njim pa ne?

baje želijo še dodatek:))
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Vazelin ::

Nekje sem prebral podatek, da Slovenija zaradi krize izgubi cca 100mio eur dnevno
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

dronyx ::

Gambino je izjavil:

A sodniki in tožilci se pa ne dajo. Nič -30%, njim pa ne?

Jaz sem sicer predlagal, da bi tudi za čas trajanja epidemije omejili navzgor izplačila tistim, ki so doma na čakanju in izplačila pokojnin na največ 1000 €, prihranke pa preusmerili tistim ki so sedaj najbolj obremenjeni in nekateri tudi izpostavljeni povečani nevarnosti okužbe. Nenazadnje sedaj tudi ni nekih velikih možnosti za trošenje, razen za najnujnejše in hrano. Poleg tega pa mora država tudi paziti, da se nam zadolženost pretirano ne poveča, ker sicer se potem še dolgo ne poberemo in bomo životarili vsi kot Grki.

Kar se tiče sodnikov in tožilcev ne vem, če se vsi avtomatično štejejo med "funkcionarje", samo kakor vem nekateri od njih nimajo plač kot ministri in poslanci, ampak so v precej nižjih plačnih razredih. Če bi njim kar avtomatično vzeli 30% bi po moje nekateri od njih s plačo padli krepko pod ostale uslužbence na sodiščih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Buggy ::

Jaz bi pa za cas epidemije kontroliral, se posebej pa striktno sankcioniral razne blogerje in influencerje pa tudi socialna omrezja, ki na racun karantene sedaj ta medij izkoriscajo za sejanje neumnih idej, raznih spekulacij, strahov in sovrazstva... situacijo izrabljajo za povecan obisk spletnih strani ter njihovo prepoznavnost, pa tudi greznica lahko hitro postane iz tega, ker ljudje sedaj svoje frustracije zlivajo tam kjer lahko in ne vec za sankom...#samtkorecem ;)

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

Buggy je izjavil:

Jaz bi pa za cas epidemije kontroliral, se posebej pa striktno sankcioniral razne blogerje in influencerje pa tudi socialna omrezja, ki na racun karantene sedaj ta medij izkoriscajo za sejanje neumnih idej, raznih spekulacij, strahov in sovrazstva... situacijo izrabljajo za povecan obisk spletnih strani ter njihovo prepoznavnost, pa tudi greznica lahko hitro postane iz tega, ker ljudje sedaj svoje frustracije zlivajo tam kjer lahko in ne vec za sankom...#samtkorecem ;)

Potem kot prvo potrebno blokirat na velikem master Firewallu instagram profil od predsednika Pahorja, ki je alfa in omega influencerjev pri nas. Se mi pa zdi, da bi s tvojo idejo bistveno lažje prodrl kje na Kitajskem. Je pa po svoje žalostno, da so številni od teh, ki ti gredo na živce pravilno opozarjali na nevarnosti nove epidemije in to takrat, ko je NIJZ še zagovarjal higieno kašlja, kot ključen ukrep, hkrati pa dal navodila domovom za ostarele, da okužene samoizolirajo znotraj doma, pri čemer jih strežejo iste negovalke, kot tiste, ki niso okuženi. Na infekcijski hodijo naokrog pa v biohazard skafandrih. Le zakaj? In le zakaj se je potem okužba tako hitro razširila po domovih za ostarele? Kdo je po tvoje v tej zgodbi laična javnost?

Buggy ::

In le zakaj se je potem okužba tako hitro razširila po domovih za ostarele? Kdo je po tvoje v tej zgodbi laična javnost?


Moj zapis se je bolj na pol v sali navezoval na tvojega ;)
Zdaj me sicer napeljujes, da bom to rekel pa naj bo.
Zal se mi zdi da so bili to ignorantski zdravniki, ki bi se nevarnosti morali zavedati in so okuzeni prisli s smucanja v Italiji direkt na delovna mesta?

Ce pa odgovorim malo bolj resno. Za nazaj analizirati stvari je dost nehvalezno in neproduktivno. Kako in kaj bi bilo, ce bi bila navodila drugacna je zgolj spekuliranje in nima v trenutni situacijo kaj dosti pomagati. Vazno je kako se stvari odvijajo naprej in ni mi tezko priznati, da kot zaenkrat kaze, nam gre dosti bolje kot drugim drzavam. S tem gre pohvala vsem pristojnim, celo vcerajsnji nastopi v javnosti so bili za nas laicno javnost vzpodbudni ter ohrabrujoci. Ce smo kdaj v preteklosti kot narod pokazali kaj dobrega je to, da smo ko nam je pretil "zunanji sovraznik" znali stopit skupaj...pohvalano. Naj tako tudi ostane!

DeeJay ::

Evo se je že začel. Afera maske na vidiku?
https://necenzurirano.si/clanek/preisko...

b3D_950 ::

Zdaj ko je mir, jemo samo krompir.

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

jukoz je izjavil:


Crknila so velika gradbena podjetja, ki so imela reference velikih gradbenih projektov. Sedaj jih ni več. Znanje se je razpršilo in ga ne bo več nazaj.
Danes nimamo več podjetja, ki bi imel inženirsko ekipo in reference za izgradnjo mostu ala Črni Kal, tunelov skozi Trojane, karavanški predor ali gradnjo bunkerjev za Saddama in Gadafija.

Gradijo podizvajalci, konstruktorjev pa nimamo več. Tudi če bi se vsi inženirji iz takega podjetja združili skupaj in ustanovili novo podjetje, se to ne bi štelo kot referenca (vsaj kar se tiče javnih naročil). Sedaj so te inženirske ekipe razbite in jih ni več. Znajo pa skonstruirati nadstreške za svoj avto =)

Hvala kurcu, da vsaj eden tukaj razume kako gradbeno stroka deluje...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Tody ::

In kaj ma to veze z počenimi kondomi?

ADIJOOO ::

Avstrija na tiskovni konferenci bodo pristotni samo novinarji hiše ORF ostali bodo posredovali vprasanja po emailu. Vse je OK

EU komisija novinarjev na tiskovni ni več vse je OK.

V Sloveniji, ko to napove JJ držacni udar konec demokracije...:))

Panika panika panika

Tody ::

Sej ne da so oni sam svetoval in dal drugo možnost, se vedno lahko prides na konferenco

Please refrain from coming to EP premises if you present any symptoms of a respiratory infection, if you have knowingly been in contact with an infected person in the last 14 days or if you have been to regions with very high transmission rates.

Ampak hey paniko je treba zganjat ane? Kako boste vladal ce ne z strahom?

dronyx ::

ADIJOOO je izjavil:

V Sloveniji, ko to napove JJ državni udar konec demokracije...:))

Tu gre bolj za preživetveni nagon. Novinarji pri nas so večinoma hardcore pristaši levice in posledica tega je tudi poročanje. Če bi se zgodilo, da JJ uspe prepričati večji del populacije, so ga preprosto povedano najebali. Delo in Dnevnik propadeta in ugasneta tiskarske stroje, RTV SLO bi tudi sigurno doživel velike spremembe, ki som po moje nujno potrebne itd. Skratka, novinarji pri nas so vse stavili na rdeče pobarvanega konja. :))

Aja Mladina? Kaj je to Mladina? Nič več raznih prikritih donacij, proračunskega denarja na lepe oči, nerazumenega oglaševanja javnih podjetji itd. :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

lotar123 ::

dronyx je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

V Sloveniji, ko to napove JJ državni udar konec demokracije...:))

Tu gre bolj za preživetveni nagon. Novinarji pri nas so večinoma hardcore pristaši levice in posledica tega je tudi poročanje. Če bi se zgodilo, da JJ uspe prepričati večji del populacije, so ga preprosto povedano najebali. Delo in Dnevnik propadeta in ugasneta tiskarske stroje, RTV SLO bi tudi sigurno doživel velike spremembe, ki som po moje nujno potrebne itd. Skratka, novinarji pri nas so vse stavili na rdeče pobarvanega konja. :))

Aja Mladina? Kaj je to Mladina? Nič več raznih prikritih donacij, proračunskega denarja na lepe oči, nerazumenega oglaševanja javnih podjetji itd. :))


Sej če ne razumeš stavka: "Please refrain from coming to EP premises if you present any symptoms of a respiratory infection, if you have knowingly been in contact with an infected person in the last 14 days or if you have been to regions with very high transmission rates." ti ga lahko tudi prevedemo ;)

Gre se zgolj za to da v letu 2020 ni raketna znanost vzpostaviti video konferenc kjer bi lahko vsi novinarji enakovredno postavili vprašanja. Pa tudi če se omeji na 1 vprašanje na medijsko hišo. Gre se zgolj za to, da odogovarjanje preko maila in izločevanje "neprimernih" vprašanj ni znak demokracije!

Gregor P ::

... ker se sedaj, ko smo vsi zaprti doma, res demokratično počutimo ... so pač izredne razmere in to ima svojo ceno ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

lotar123 ::

Gregor P je izjavil:

... ker se sedaj, ko smo vsi zaprti doma, res demokratično počutimo ... so pač izredne razmere in to ima svojo ceno ...


In kaj ima tvoja izolacija veze s postavljanjem vprašanj demokratično izvoljenim voditeljem? Še toliko bolj potrebujemo jasne odgovore kot v normalnih razmerah! Kot pravim tudi video konferenca bi prihranila ogromno časa proti odgovarjanju na maile :)

Gregor P ::

Predvsem rabiš (v času krize) jasne informacije iz enega vira.

Videokonferenca bi bila res priročna, je pa vprašanje, če so jo sploh sposobni vzpostaviti >:D
(oz. bi jo najbrž že, če bi lahko; navkljub vsem možnim rešitvam, ki so že na trgu)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

digitalcek ::

Gambino je izjavil:

A sodniki in tožilci se pa ne dajo. Nič -30%, njim pa ne?


Medtem pa Hrvati pripravljajo ukrep (zanimiva beseda ukrep = krepniti), ki bo delodajalcem omogočil, da bodo (navadnim?) delavcem ZNIŽALI plače na ubogih 3250 kun, kar je okoli 450 evrov. Pri podobnih cenah hrane.

Nekje drugje sem zasledil, da so na Hrvaškem delodajalci zaradi pomanjkanja dela odpustili že 25.000+ zaposlenih, V najbolj črnem scenariju predvidevajo do 80.000 odpuščenih.

Pravzaprav se Slovenija, glede na povedano in na relativno nizko število odpuščenih in na dobre dodatke (recimo upokojenci dodatek 100-300 evrov) še dobro drži. Celo zelo dobro drži.

lotar123 ::

Če se tole ne bo končalo do junija Hrvati lahko kar zaprejo državo, saj turizem prinaša 25% v njihov BDP. Žal.

dronyx ::

Gregor P je izjavil:

Videokonferenca bi bila res priročna, je pa vprašanje, če so jo sploh sposobni vzpostaviti >:D(oz. bi jo najbrž že, če bi lahko; navkljub vsem možnim rešitvam, ki so že na trgu)

Viedeokonference potekajo praktično dnevno za sestanke in podobno. Tudi z Brusljem je sedaj veza praktično samo videokonferenca. Je pa kader ki se s tem ukvarja seveda zelo obremenjen in v takih razmerah se določajo prioritete. Kot visoko prioriteto jaz ne vidim vprašanja novinarjev, ki se jih lahko pošlje po e-pošti. Ali je res nujno gledati novinarja po videokonferenci za to?

lotar123 ::

dronyx je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Videokonferenca bi bila res priročna, je pa vprašanje, če so jo sploh sposobni vzpostaviti >:D(oz. bi jo najbrž že, če bi lahko; navkljub vsem možnim rešitvam, ki so že na trgu)

Viedeokonference potekajo praktično dnevno za sestanke in podobno. Tudi z Brusljem je sedaj veza praktično samo videokonferenca. Je pa kader ki se s tem ukvarja seveda zelo obremenjen in v takih razmerah se določajo prioritete. Kot visoko prioriteto jaz ne vidim vprašanja novinarjev, ki se jih lahko pošlje po e-pošti. Ali je res nujno gledati novinarja po videokonferenci za to?


Se pravi informacije ki jih dobimo so 100% točne, dodatna vprašanja niso potrebna, zaupajmo 100% temu kar slišimo! Me veseli da imamo tako lepo vodljiv narod:) D ne bo pomote ne gre se tukaj za leve, desne, srednje, zgornje ali spodnje, gre se zgolj za verodostojno podajanje informacij in ne podajanje filtriranih informacij!

jukoz ::

dronyx je izjavil:

Gregor P je izjavil:

Videokonferenca bi bila res priročna, je pa vprašanje, če so jo sploh sposobni vzpostaviti >:D(oz. bi jo najbrž že, če bi lahko; navkljub vsem možnim rešitvam, ki so že na trgu)

Viedeokonference potekajo praktično dnevno za sestanke in podobno. Tudi z Brusljem je sedaj veza praktično samo videokonferenca. Je pa kader ki se s tem ukvarja seveda zelo obremenjen in v takih razmerah se določajo prioritete. Kot visoko prioriteto jaz ne vidim vprašanja novinarjev, ki se jih lahko pošlje po e-pošti. Ali je res nujno gledati novinarja po videokonferenci za to?



Ne se delat neumnega no. Če prejemaš vprašanja po e-pošti se lahko kakšno izgubi. Poleg tega so direktna vprašanja Hojsu comedy gold - vedno začne nekaj brbljati na počez =)

Sej zaradi nastopov Hojsa, Počivalška in Tonina v prvem tednu so novinarske konference tudi ukinili, ker so kar brbljali naokoli =)

digitalcek ::

lotar123 je izjavil:

Če se tole ne bo končalo do junija Hrvati lahko kar zaprejo državo, saj turizem prinaša 25% v njihov BDP. Žal.


Zelo res. Bodo vsekakor na kolenih, Italijani pa so itak bili (baje) že pred korono kadidati za "grški scenarij". Oziroma že nekaj časa na robu.

Tistih 15 kitajskih zdravnikov in pol letala opreme, kot pomoč Italiji, pa je, tako pač gledam, s strani Kitajcev moralni maček zaradi tistega, kar so z virusim in pa z žretjem netopirjev, naredili svetovnemu gospodarstvu.

Ker kaj pa imam jaz in mi vsi, z vojnimi laboratoriji, ali z katastofalnimi prehrambenimi navadami neke ogromne nacije (požreti vse, kar leze in gre).
Jaz bi jim dal troletno ali 5-letno prepoved na prihode v Evropo (nov virus ali mutacija obstoječega).

In resno bi razmišljal o zahtevah za poravnavo gospodarske škode, podobno, kot so še desetletja škodo, povzročeno z 2. vojno, plačevali Nemci.

Ker tale "vojna" se je začela točno na Kitajskem!
S posledicami in smrtnimi žrtvami pa so zahebali cel svet in na duši bodo imeli vseh teh (recimo) 150.000 smrtnih žrtev. Mogoče tudi vašega starega očeta...

Kolateralna škoda povezovanja? Ne bi rekel.
Raje to imenujem ODGOVORNOST za sranje, ki so ga povzročili. Jaz tega sranja nisem povzročil, sem že prej pogosto umival roke, ocvrtih netopirjev pa nisem nikoli jedel.
Raje namreč crknem od lakote, kot da jem vse, kar leze, gre in leti.

Kar brišite!
Ostra mnenja so na tem forumu nezaželena. Štejejo le linki na tuje nebuloze.
Ampak me veseli, da še zdaleč nisem edini, ki JIM želi izstaviti račun...
Za napake je treba namreč odgovarjati. Ne more biti vse kolateralna škoda.
Samo ZDA bodo (zaenkrat) pomagale ljudem z 1800 MILJARD dolarjev (!!!) težkim paketom...

1. Odgovarjaj za napake!
2. PLAČAJ škodo, ki si jo povzročil! Ter še kazen.

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

lotar123 je izjavil:

Se pravi informacije ki jih dobimo so 100% točne, dodatna vprašanja niso potrebna, zaupajmo 100% temu kar slišimo! Me veseli da imamo tako lepo vodljiv narod:) D ne bo pomote ne gre se tukaj za leve, desne, srednje, zgornje ali spodnje, gre se zgolj za verodostojno podajanje informacij in ne podajanje filtriranih informacij!

To jaz ne trdim. Sem samo napisal da videokonferenčni sistem obstaja in trenutno sigurno dela na polno po prioritetah. Tudi novinarji verjamem dobijo odgovore, goste v oddajah in podobno. Je pa sedaj povsod potrebno razumeti, da so razmere težke za vse, tudi za tiste, ki morajo poleg vsega odgovarjat še na razna vprašanja, kot verjamem tudi za novinarje. Vsak od nas mora imeti v teh časih kljub vsemu nekaj občutka za situacijo v kateri smo se znašli. Tudi številni iz PR služb po ministrstvih so verjetno na bolniškah ali kako drugače odsotni, tako da je tudi ta servis sedaj okrnjen.

DeeJay ::

DeeJay je izjavil:

Evo se je že začel. Afera maske na vidiku?
https://necenzurirano.si/clanek/preisko...


Afera Maske nadaljevanje
"Tu je mega pogodba, o kateri Počivalškov sekretar ne ve nič"
https://necenzurirano.si/clanek/preisko...

lotar123 ::

dronyx je izjavil:

lotar123 je izjavil:

Se pravi informacije ki jih dobimo so 100% točne, dodatna vprašanja niso potrebna, zaupajmo 100% temu kar slišimo! Me veseli da imamo tako lepo vodljiv narod:) D ne bo pomote ne gre se tukaj za leve, desne, srednje, zgornje ali spodnje, gre se zgolj za verodostojno podajanje informacij in ne podajanje filtriranih informacij!

To jaz ne trdim. Sem samo napisal da videokonferenčni sistem obstaja in trenutno sigurno dela na polno po prioritetah. Tudi novinarji verjamem dobijo odgovore, goste v oddajah in podobno. Je pa sedaj povsod potrebno razumeti, da so razmere težke za vse, tudi za tiste, ki morajo poleg vsega odgovarjat še na razna vprašanja, kot verjamem tudi za novinarje. Vsak od nas mora imeti v teh časih kljub vsemu nekaj občutka za situacijo v kateri smo se znašli. Tudi številni iz PR služb po ministrstvih so verjetno na bolniškah ali kako drugače odsotni, tako da je tudi ta servis sedaj okrnjen.


Tu se strinjam s tabo, samo bi se dalo drugače razložiti zadeve kot pa zapreti tiskovke, konec koncev imajo uradnega govorca, ki razen kratkih izjav nima kaj veliko početi ;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: lotar123 ()

Buggy ::

dronyx je izjavil:

ADIJOOO je izjavil:

V Sloveniji, ko to napove JJ državni udar konec demokracije...:))

Če bi se zgodilo, da JJ uspe prepričati večji del populacije, so ga preprosto povedano najebali. Delo in Dnevnik propadeta in ugasneta tiskarske stroje, RTV SLO bi tudi sigurno doživel velike spremembe, ki som po moje nujno potrebne itd. Skratka, novinarji pri nas so vse stavili na rdeče pobarvanega konja. :))

Aja Mladina? Kaj je to Mladina? Nič več raznih prikritih donacij, proračunskega denarja na lepe oči, nerazumenega oglaševanja javnih podjetji itd. :))


Dej ne smesi se lepo prosim. Etiketiranje vseh ki ne kimajo vodji z nekimi rdecimi krvniki, pa kaj vam je? Ce je kdo zastrupljen z ideologijo in polpreteklo zgodovino ste to izklucno vi. O objektivnosti porocanja in nesenzacionalnosti za zmanipulirane ovce, pa desnaki res ne morete govoriti :))

A si res tako zaslepljen s porocanjem vasih trobil ali pa si po moznosti celo pisec kaksnega od kvalitetnih clankov ali pa komentarjev na teh portalih greznice ;((

Take kvalitetne in prav nic ideolosko obarvane cvetke z obilo spostljivosti se bere pri vas doma :D

http://www.demokracija.si/slovenija/jan...

http://www.demokracija.si/komentar/kata...

z dvema besedama ..ZA KOZLAT!

Zgodovina sprememb…

FormerUser ::

lotar123 je izjavil:


Tu se strinjam s tabo, samo bi se dalo drugače razložiti zadeve kot pa zapreti tiskovke, konec koncev imajo uradnega govorca, ki razen kratkih izjav nima kaj veliko početi ;)

O katerih novinarskih konferencah ti govoriš? Če morda o slovenskih, potem predlagam, da si kakšno dejansko ogledaš, preden pišeš neumnosti. Trenutno imamo dve tiskovki na dan, ob 11. in 17. uri, ki ju v živo prenaša 3. kanal nacionalke, na vsaki je poleg uradnega govornika Kacina, prisotnih več relevantnih gostov in vsakemu lahko novinarji V ŽIVO postavijo 5 vprašanj in lahko rečem, da so danes sekretarja z ministrstva za gospodarstvo kar konkretno grilali zaradi mask in dobave druge zaščitne opreme.

dronyx ::

Buggy je izjavil:

A si res tako zaslepljen s porocanjem vasih trobil ali pa si po moznosti celo pisec kaksnega od kvalitetnih clankov ali pa komentarjev na teh portalih greznice ;((

Oprosti, ne hodim na volitve in nisem politično opredeljen. Tako leve kot desne sodim samo po dejanjih. Konkretno sem pa mnenja, če bi mi še naprej furali Šarčevo politiko "business first" in odlašanja z ukrepi do Italijanskega scenarija bi tudi pri nas morali aktivirati ledeno dvorano v Tivoliju za shrambo trupel.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

DeeJay ::

dronyx je izjavil:

Buggy je izjavil:

A si res tako zaslepljen s porocanjem vasih trobil ali pa si po moznosti celo pisec kaksnega od kvalitetnih clankov ali pa komentarjev na teh portalih greznice ;((

Oprosti, ne hodim na volitve in nisem politično opredeljen. Tako leve kot desne sodim samo po dejanjih. Konkretno sem pa mnenja, če bi mi še naprej furali Šarčevo politiko "business first" in odlašanja z ukrepi do Italijanskega scenarija bi tudi pri nas morali aktivirati ledeno dvorano v Tivoliju za shrambo trupel.


Mhm.
Kdo je že zapru meje, šole, vrtce, prepovedal zbiranja do 100 ljudi, skenslal koncerte, planico itd?
Aja Janša je Šarcu to narekoval al kako?

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

DeeJay je izjavil:

Mhm.
Kdo je že zapru meje, šole, vrtce, prepovedal zbiranja do 100 ljudi, skenslal koncerte, planico itd?
Aja Janša je Šarcu to narekoval al kako?

Ja, samo to vsaj teden dni prepozno. Ti pa povem še nekaj, zaradi česar so me cenzurirali v neki drugi temi. Tri dni pred uradno potrjeno prvo okužbo pri nas sem slišal od ene, ki dela visoko na MZ, da smo že imeli takrat potrjene primere, samo da ne gre v javnost, ker "bi se delala gospodarska škoda"! Potem so me pa cenzurirali tako, da nisem mogel v temi niti več komentirat.

Sicer po bitki je lahko biti general, je bila pa storjena tudi velika napaka, da niso šli v karanteno vsi, ki so se vračali iz smučanja v Italiji. Če so slučajno zaznali prvi tak primer pred uradnimi potrjenimi in niso odredili takoj karantene za vse te bi moral nekdo odgovarjat za to!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

DeeJay ::

Dejansko smo z ukrepi bli mi v Evropi na samem vrhu. Poglej ostale države.
Te rekla kazala čenče pa lahko zase zadržiš.

Se strinjam, da bi mogl ljudi iz smučarij dajat v krantene, sam to je lažje govort kot narest. Ne morš ti nekomu vzet svobode zarad suma, da je okužen in še brez pravne podlage. Nismo na Kitajskem.

Zgodovina sprememb…

lotar123 ::

FormerUser je izjavil:

lotar123 je izjavil:


Tu se strinjam s tabo, samo bi se dalo drugače razložiti zadeve kot pa zapreti tiskovke, konec koncev imajo uradnega govorca, ki razen kratkih izjav nima kaj veliko početi ;)

O katerih novinarskih konferencah ti govoriš? Če morda o slovenskih, potem predlagam, da si kakšno dejansko ogledaš, preden pišeš neumnosti. Trenutno imamo dve tiskovki na dan, ob 11. in 17. uri, ki ju v živo prenaša 3. kanal nacionalke, na vsaki je poleg uradnega govornika Kacina, prisotnih več relevantnih gostov in vsakemu lahko novinarji V ŽIVO postavijo 5 vprašanj in lahko rečem, da so danes sekretarja z ministrstva za gospodarstvo kar konkretno grilali zaradi mask in dobave druge zaščitne opreme.


Včeraj sem gledal, danes res ne. Včeraj so bila postavljena 3 vprašanja zgolj novinarja STO. Če je danes bilo drugače se opravičujem in pozdravljam spremembo.

gruntfürmich ::

Buggy je izjavil:

http://www.demokracija.si/slovenija/jan...

http://www.demokracija.si/komentar/kata...

miro ga malce biksa, kot je pač njemu v navadi. s populističnimi metodami se loteva populistov...
pravi da je bil odziv prejšnje vlade na korono prešibak. na koncu bodo pa ugotovili da smo vse uničili in se že pojavljajo mnenja da bo virus enostavno potrebno preboleti...
ampak za mirota ni nikoli prav.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

el_bahattee ::

digitalcek je izjavil:


Jaz bi jim dal troletno ali 5-letno prepoved na prihode v Evropo (nov virus ali mutacija obstoječega).

In resno bi razmišljal o zahtevah za poravnavo gospodarske škode, podobno, kot so še desetletja škodo, povzročeno z 2. vojno, plačevali Nemci.

Ker tale "vojna" se je začela točno na Kitajskem!
S posledicami in smrtnimi žrtvami pa so zahebali cel svet in na duši bodo imeli vseh teh (recimo) 150.000 smrtnih žrtev. Mogoče tudi vašega starega očeta...

Kolateralna škoda povezovanja? Ne bi rekel.
Raje to imenujem ODGOVORNOST za sranje, ki so ga povzročili. Jaz tega sranja nisem povzročil, sem že prej pogosto umival roke, ocvrtih netopirjev pa nisem nikoli jedel.


Preveč dramatiziraš. Nova epidemija je bila samo stvar časa, če ne bi izbruhnila na Kitajskem bi pač kje drugje. Nihče je ni sprožil zanalašč, tudi Kitajska je utrpela svoj del škode. Prepovedi na prihode v EU pa ne bo, še posebno ker Kitajci vse več potujejo in trošijo, zato postajajo eni izmed najbolj pomembnih turistov za EU. Da ne omenjam poslovne plati.
Come to my center, you enter the winter.

Vazelin ::

Evo pohvalil bom vlado, ki je na mandatu slaba 2 tedna. Naredili so ogromno dela.
Bistveno:
- omejitev javnega transporta (za to so bila v tisti fazi potrebna velika j*jca)
- protikorona paket (velik ampak res velik plus, da so se vključili ljudje različnih miselnosti, od Šušteršiča, do Mramorja).
- milejša oblika omejitve gibanja, ki se jo zaenkrat slovenci povečini držijo

Slovenija ni zdrsnila v kaos ampak je vse skupaj zaenkrat zelo organizirano.

Nisem pa človek, ki nekoga ocenjuje po tem, če je rekel kak stavek narobe, kot nekateri iz res vsake malenkosti vidijo slona.;)
I got 99 problems but 4 usd XTZ ain't one...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vazelin ()

lotar123 ::

Omejitev javnega prevoza je bil sigurno eden boljših ukrepov.

lotar123 ::

Gledam zadnjo novinarsko konferenco in vidim da so vprašanja iz vseh medijskih hiš. Tako da so moje prejšnje objave glede tega napačne.

Me veseli da sem se motil.
««
18 / 466
»»