» »

Katero nepremičninsko agencijo izbrati

Katero nepremičninsko agencijo izbrati

refosk ::

Prodajam posest na dobri lokaciji in me zanima kakšno mnenje imate o naslednjih posredniških agencijah:
- nepremičnine plus
- nepremičnine royal
- nepremičnine stan

chucki ::

Tista, ki pozna tvojo lokacijo je najbolj primerna, saj takšne imam jaz izkušnje.
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

kixs ::

in ni prav dalec proc.

Sicer pa zakaj bi prodajal preko agencije?

Invictus ::

Nepremičnino najameš, ko imaš že zrihtan posel, da uredi vse papirje.

Sicer ti pa to naredi tudi notar, ki je tako ali tako obvezen v postopku...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

LeQuack ::

Pričakuj da boš tistih 4% + DDV moral všteti v ceno. Pri 100k je to že 4 tisočake.
Quack !

Šimpanz ::

Vzami vse tista ki ti prva pripelje kupca zmaga. Pri prodaji je itak tako da več ljudi si bo ogledalo stanovanje prej ga boš prodal. Tako sem jaz delal ko sem prodajal stanovanje. Pa še nekaj nobeni agenciji ne verjami ker vse nakladajo. Tiste ki so največ obljubljale in najbolj blatile konkurenco so pripeljale najmanj potencualnih kupcev.

solatko ::

Ko sem sam prodajal nepremičnino, se je po oddaji oglasa na Nepremičnine.net, v petih minutah javilo nekaj agencij in se mi ponujalo, da bi prodajalo namesto mene. Pri prvem dogovorjenem ogledu za potencialne kupce, je prišla tudi agentka iz Domžal in vprašala, če lahko vključi prodajo v svoj profil in koliko sem pripravljen dati provizije, če mi priplje kupca s katerim bi sklenil posel.
Povedal sem ji, da bo itak dobila provizijo od kupca, sem pa pripravljen nosit stroške pogodbe, prepisa,....

V treh dneh je pripeljala kupca, ki sedaj biva v tej nepremičnini, moj strošek je bil, poleg davka, cca 1000€, koliko je plačal kupec pa je njegov problem.
Vse ostale agencije sem že v telefonskem razgovoru odslovil, saj nisem bil pripravljen pokrivati njihove želje po nezasluženem.
Po več kot pol leta so me klicali iz neke večje slovensek agencije, če je nepremičnina še vedno naprodaj in so bili začudeni, da je bila prodana, po ceni, ki je bila tudi v oglasu (med najdražjo in srednjo).

Kolega je enako nepremičnino na isti lokaciji prodajal skoraj celo leto preko agencije (on se ni vpletal in razkazoval potencialnim kupcem). Prodal je na koncu za precej manj.

Daj oglas, napiši pričakovano ceno (glej, da ne boš šel previsoko), oglas opremi s slikami na katerih bodo vidne tako pomanjkljivosti, kot pozitivne lastnosti (stanje nepremičnine, lokacija, razgled,.... kvaliteta kopalnice,..) in počakaj na odziv. Če bo cena normalna, boš hitro prodal, če pa pričakuješ preveč, ti jo tudi agencija ne bo prodala.
Delo krepa človeka

starfotr ::

1000 si dal za pogodbo, prepis pri notarju ali je 1000 pokasirala provizije?

solatko ::

Pogodba, notar, prepis - napisal sem okvirno, bilo je nekaj manj, ampak napram proviziji, ki so jo zahtevale agencije, ki bi prodajale, zanemarljivo.
Agencija je delala za kupca in ne zame, zato je stvar kupca, kako se bo zmenil. Če bi naročil prodajo pri agenciji, nebi zahteval in bi tudi nasprotoval plačilu provizije s strani kupca.
O tem sem govoril na začetku te teme, saj je plačevanje provizije za nekaj, kar ne naredijo zate, navadna goljufija ali izsiljevanje.

Ko sem več kot leto in pol kupoval nepremičnino, sem kontaktiral nekaj nepremičninskih agencij, da mi najdejo nepremičnino po mojih željah (zahteve starejše osebe - VP ali dvigalo, bližina trgovin, bolnice, javnega prevoza, obnovljena kopalnica iz okna, da ni potrebno not z buldožerjem in je primirno za takojšnje bivanje, pogled na park ali urejeno okolico (ne da mi pogled na balkonu občuduje smetnjake,...).

Ogledali preko 20-set stanovanj v KP, Izoli, Sežani in MB, ki so jih ponujali agenti, pa nobeno ni bilo približek (3., 4.-to nadstropje, brez dvigala, stanovanja, ki so gledala na smetnjake, predelane kleti,.....) in na koncu sam našel stanovanje v MB za nizko ceno in izpolnitvijo večine zahtev.
Delo krepa človeka

starfotr ::

Torej, kot že stalno govorim, agencije so povsem neuporabne in nepotrebne. In prav je, da če ne najemeš agencije, da. Ne plačaš provizije. 2 % prodajalec in 2 % kupec je čisti nateg. Če te agencija kontaktira, ko prodajaš, nimajo oni kaj provizije zaračunavat.

Pri vseh teh zadevah s prodajami me moti več zadev. Pri hišah bi morali datu vse podatke (parcela, naslov), da lahko brez težav najdeš podatke v ZK.

Tudi pri prodaji avta, bi moralo biti privzeto na voljo vse; dostop do servisov, poročila iz TP, poročila iz uradnih in zavarovalniških evidenc...

Kot kupci amo vedno prikrajšani, če nisi res vztrajen in res tečen.

refosk ::

Hvala vsem za odgovore. Res se je po objavi oglasa prav na hitro oglasilo 6 agencij in vsi razen ene so takoj začeli nižati ceno, oglasilo se je tudi nekaj privatnih kupcev. Se nagibam k direktni prodaji brez posredništva.

Šimpanz ::

Jaz sem tudi mislil podobno, ampak so 90% ogledov zrihtale agencije. Ko sem prodajal stanovanje je bila na nepremičninah moha ponudba in ponudba agencij, vse za isto ceno.Pomoje si kupci niso upali kupovati brez agencije.

WhiteAngel ::

Jaz sem kupil nepremicnino brez agencije. Oglas sem videl na nepremicnine.net. Tudi prodajalec ni imel nobene agencije. Vse je steklo bp. Edino notarji so dragi ko pes (mislim, da je bilo nekaj cez 500 eur za pol ure dela... go figure). Pa isto kalvarijo z istim notarjem sem imel se pri kreditu potem. Poante agencij ne razumem cisto.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ogled nepremičnine in oddaja podatkov

Oddelek: Loža
374365 (3334) Invictus
»

Dobre in priznane nepremičninske agencije

Oddelek: Loža
183938 (3279) Blond
»

Nakup stanovanja - posrednik pijavka?

Oddelek: Loža
3710271 (7748) Telbanc
»

Najem stanovanja

Oddelek: Loža
183932 (3616) Invictus

Več podobnih tem