» »

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

špekuliranje cen kriptovalut in ICO-jev

Temo vidijo: vsi
««
626 / 976
»»

dronyx ::

Kot vidim je market cap že padel pod vrednost (dno) iz 5.2., pri čemer je šel takrat BTC na 6000 USD, sedaj je pa na 7.700 USD. Če tole prav interpretiram so sedaj šitkojni padli še bistveno več kot BTC.

Husqvarna ::

Seveda dominanca BTC se veča. Zato sam ne verjamem da bo šel do 3k. Tam nekje 5700 je realno dno, če 7200 ne zdrži.

tonis ::

dronyx je izjavil:

Kot vidim je market cap že padel pod vrednost (dno) iz 5.2., pri čemer je šel takrat BTC na 6000 USD, sedaj je pa na 7.700 USD. Če tole prav interpretiram so sedaj šitkojni padli še bistveno več kot BTC.

Pravilno si ugotovil. Večina altov je po satoshi vrednosti nižje kot so bili pri prejšnjem padcu. Zato so poznavalci svetovali vsaj prodajo v bitcoin ali pa celo v fiat. Tu gor pa je malo drugače - tukaj so ponosni na hodl... :|

Hockey ::

Hockey je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ti jaz povem zakaj, Korejske borze NE DOVOLIJO prodat rippla pod 2,1$

Nekje sem gledal dokaz, zdaj se mi ne ljubi iskat pogooglaj in se prepričaj...

Mato989, precej XRP imaš na voljo pod 2,1$.

Ugodna ponudba je še vedno na voljo.

profdoktor ::

Ripells se je nakam čudno odbil od 0,62$. Ali gre tokrat preko 4$? Bo morda postal uradno plačilno sredstvo v kateri od držav podsaharske Afrike?

cebelar123 ::

Tako nabavil xlm-e zdaj ko so bili nizko.

cebelar123 je izjavil:

Ti si ga kupil za 200x višjo ceno kot tvoj prijatelj ki ga je vzel v ICOtu za 0,001$. Malo si ga preplačal, kajne?

PrihajaNodi ::

profdoktor je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Ti si ga kupil za 200x višjo ceno kot tvoj prijatelj ki ga je vzel v ICOtu za 0,001$. Malo si ga preplačal, kajne?

:)):)) Boljša naložba bi bila da bi vrgel 100EUR v kak šitkojn aka PutinCoin

Zgodovina sprememb…

1pioneer ::

Jaz sem dal par jurčkov 2016, vmes razpršil na par altcoinov, tako da mam lufta do 500$/BTC. Realno pa ga pod 5k ne vidim, bodo mining karteli začeli dvigat če bo treba. Ne bodo si pljuvali v skledo. Mam pa orderje na 6k nastavljene za diskontni nakup...

2016 so bili alti drugi kot danes. Tisti so že izginili, če se ne motim...

Matejjjjj ::

spectre je izjavil:

Odprl long, 5x leverage @8056$. Short term target: 8600$.

FAIL, upam da je stop loss.

lamborđini ::

Sem u akciji, jačam pozicije.

Matejjjjj ::

1pioneer je izjavil:

Jaz sem dal par jurčkov 2016, vmes razpršil na par altcoinov, tako da mam lufta do 500$/BTC. Realno pa ga pod 5k ne vidim, bodo mining karteli začeli dvigat če bo treba. Ne bodo si pljuvali v skledo. Mam pa orderje na 6k nastavljene za diskontni nakup...

Most of what you know is wrong. Znanstveno dokazano. Torej, ne delat takih sklepov.

Kripto ::

profdoktor je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

A ni to relativno? A ni bistven RVC?

profdoktor je izjavil:

2016 so bili alti drugi kot danes. Tisti so že izginili, če se ne motim...

Ni res... ETH, DMD, NXT, XMR, DASH, LTC...
Plus, da sm dal v par ICO tako, da jaz osebno se ne sekiram. Pomoje da vsi ki so vlagali do nekje aprila 2017, so vsi happy campers :)

hamez66 ::

Ne vem, če si lahko happy camper, ko si videl, da ti je premoženje naraslo za 20x, potem ti je pa 75% premoženja izpuhtelo. Recimo, da si imel portfolio vreden 400k eur, zdaj pa samo še 100k eur... Si happy? Jaz ne bi bil.

Kripto je izjavil:

profdoktor je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Se ne obremenjujem s tem koliko je bil v ICO ker me takrat še ni bilo na crypto sceni. Tako kot se ne obremenjujem koliko je bil BTC pred leti. Važno da zraste nazaj za 10% in ga prodam.

Prospekt ::

Vrednosti so še vedno višje kot so bile jeseni 2017.
15.11. je bil marketcap dobrih 200MRD, trenutno je še čez 300MRD.
Imamo še precej prostora za padec.

cebelar123 je izjavil:

Kripto je izjavil:

profdoktor je izjavil:

cebelar123 je izjavil:

Se ne obremenjujem s tem koliko je bil v ICO ker me takrat še ni bilo na crypto sceni. Tako kot se ne obremenjujem koliko je bil BTC pred leti. Važno da zraste nazaj za 10% in ga prodam.

Itak cena, ki je nekoč bila nima nobene veze s trenutno realnostjo. Nekdo pač mora pisati neumnosti in trolati.

Prospekt je izjavil:

Vrednosti so še vedno višje kot so bile jeseni 2017.
15.11. je bil marketcap dobrih 200MRD, trenutno je še čez 300MRD.
Imamo še precej prostora za padec.

Upam da se bo zgodovina ponovila in bo tale masaker trajal samo do Aprila. Potem pa samo kratkotrajni dipi, drugače bolj ali manj navzgor.

Čeprav so določeni youtuberji že začeli govoriti, da do sredine 2019 bo medved krampal.

Dtrader ::

začelo se je !
Bolje da nimaš, ko gre gor, kot da imaš, pa gre dol :)

Prospekt ::

Ko bodo vsi začeli govoriti, da je konec sveta se bo zadeva ustavila. Tako kot so vsi govorili pri 15K, da bo šlo kmalu naprej gor in je šlo potem do 6K.

hamez66 je izjavil:

Ne vem, če si lahko happy camper, ko si videl, da ti je premoženje naraslo za 20x, potem ti je pa 75% premoženja izpuhtelo. Recimo, da si imel portfolio vreden 400k eur, zdaj pa samo še 100k eur... Si happy? Jaz ne bi bil.

Osebno sem happy, ker ne morem imeti izgube od svojega vložka. Držal bom pa dokler ne pride na moje limit sell orderje. Do takrat se pa lahko 3 svetovna vojna začne mi je čisto vseeno... Dal sem not z namenom da bom poskrbel za vsaj 2 rodova mojih potomcov :)

Vmes malo day trejdam, tolko da delam kake 5-10% na teden in to je to... Je pa res da nisem še shortal, le kupujem po svojih suportih in prodajam pri rezistencah, zaenkrat kar uspešno. Shortanje mi pa na crypto ni všeč, ker je predrago in se hitro zafrkneš. Sploh ker je to šele začetek in se ne ponuja niti hedging opcije, lahko si le v eno ali drugo smer...

Osebno sem happy, ker ne morem imeti izgube od svojega vložka. Držal bom pa dokler ne pride na moje limit sell orderje. Do takrat se pa lahko 3 svetovna vojna začne mi je čisto vseeno... Dal sem not z namenom da bom poskrbel za vsaj 2 rodova mojih potomcov :)

Kaj pa lambo pa prostituke? Za deca rabiš babo k bo sama skrbela za njih.

Zgodovina sprememb…

lamborđini ::

Kaj pa lambo pa prostituke?
Jačam pozicije, da ojačam vozni park.

To si bo sam najdu, tako kot jaz :) Ne smeš dat vsega otrokom, le dovolj da zaštartajo svoje cilje. Drugače so razvajeni papki, odvisni od drog in seksa in brez smisla v življenju z povečano nagnjenostjo k samomoru... Grebst se moreš za svoje uspeh, nič ni podarjeno in taki bodo uspeli...

Nič ni podarjeno, a upaš na kriptovalute da rešijo tebe in še 3 generacije. Pa saj nisi resen.

Seveda, zase sem poskrbel, svoje prihodke dobim od pasivnih investicij. S kripto pa vidim možnost za naslednji nivo svojega standarda... Mislil, sem da mi bo s forexom kjer dobim 1-3% bilo mega samo tukaj je pa vse še hitreje, tako da sem presedlal sem...

A je v kripto kaj podarjenga? Ali ni to trgovanje? Se je treba kar potrudit za kakšen +, sploh sedaj...

Tilen ::

Seveda je veliko podarjenega. Ves denar v ICO je v bistvu podarjen, ker praktično nihče nič oprijemljivega ne ustvarja.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Dtrader je izjavil:

A je v kripto kaj podarjenga? Ali ni to trgovanje? Se je treba kar potrudit za kakšen +, sploh sedaj...

Investiranje je eno najtežjih del, samo vsi misljo da je to zelo lahko :) Če povzamem moj "delovni" dan na forex trgih, prvo analiza grafa, ta je lahka, nato je treba skozi vse fundamentalne novice, nato pogledat vse napovedane kongrese, srečanja in objave ki se bodo zgodila čez dan. To dodaš na svoje grafe in preučiš možnost uspeha tvoje pozicije. Nato naplaniraš vhod v trg in svoj TP - take profit in svoj SL - stop loss v primeru da ne gre kamor želiš. Ko to izvedeš pa je še vedno šansa da ti poskoči tick in se ti tvoj SL ne ujame in imaš več izgube kot si planiral.

Pri kripto je pa vse balalajka, ker ni regulacije, država in institucije namerno zavajajo, nenapovedane objave. Že en sam glup tweet lahko sproži reakcijo... Edino kar je dobro je, da veš da se ljudje obnašajo kot čreda in lahko naplaniraš po temu...

Tilen je izjavil:

Seveda je veliko podarjenega. Ves denar v ICO je v bistvu podarjen, ker praktično nihče nič oprijemljivega ne ustvarja.

Mogoče res za tiste ki izvajajo ICO, za investitroje pa ne. Moraš kar naštudirat kam dat deanr, da ti ne zgine zaradi prevare ali da se ti ne povrne vložek ker je produkt fantazijski...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 1pioneer ()

Klinca ti je v ICO kej podarjenega... Lahko gre vse v maloro. Kaj naj bi bilo neoprejemljivega? To so sredstva namenjena za zagon projektov, ki pa so lahko scam. Mislim, pa da je teh fantazij počasi konec, ljudje smo postali bolj previdni.

Za izvajalce ICO, seveda. Za naivneže, ki kupujejo zrak z EUR ali USD, bo poskrbel trg.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

BTC ma večjo vrednost kot USD že zaradi stroška izdelave. V povprečju da dobiš 1 BTC porabiš 5k, da pa natipkaš 1 EUR na računalniku pa niti 0.01 cent... Kdo tukaj kupuje zrak potem?

Pa tudi, tisti ki izvajajo ICO nimajo lahko. Tudi če je prevara. Rabiš programerja za stran, rabiš kredibilen produkt, rabiš marketing, rabiš blockchain developerje... Toliko denarja v ozadju da niti ne veš, pa to še preden se objavi. Na začetku so to delali entuziasti zastonj in so bili poplačani z uspehom ICO, sedaj pa to noben ne dela zastonj, ker jih je toliko in je konkurenca prevelika in se mora vložti že v izdelavo projekta za ICO, da prideš sploh na radar investorjev...

Zgodovina sprememb…

1pioneer je izjavil:

BTC ma večjo vrednost kot USD že zaradi stroška izdelave. V povprečju da dobiš 1 BTC porabiš 5k, da pa natipkaš 1 EUR na računalniku pa niti 0.01 cent... Kdo tukaj kupuje zrak potem?

Ti naivno predpostavljaš, da mora nekdo nedobičkonosen posel podpirati, kar pa niti približno ne drži.

Zgodovina sprememb…

Tole je nekdo zapisal na forumu:

All debit card providers stopped working with crypto including WaveCrest. Even cryptopay.me which was the best debit crypto card provider is not working with cards any more. The only way is to cooperate with an offshore bank, but the fees will be astronomically high.

Jup BNK/spectroCoin bo očitno (upam) pralnica denarja z visokimi feeji:)

Zgodovina sprememb…

Tilen je izjavil:

1pioneer je izjavil:

Ti naivno predpostavljaš, da mora nekdo nedobičkonosen posel podpirati, kar pa niti približno ne drži.

Ti se lepo izoliraj v jamo magari in opazuj kako netopirji serjejo zaradi mene. Človek je še vedno vzel tehnologijo in napredek. Če ne bi, bi še vedno bili sam veš kje...

Drugače pa si malo preštudiraj kako deluje ta posel, tudi če se rudarji, ki so vložili miljarde not umaknejo se težavnost zmanjša in s tem BTC dobiš ceneje... Močno dvomim, da se bodo umaknili...

Ja če nekaj dobim ceneje, tudi ceneje prodajam. Sem preštudiral, brez skrbi.

Aha, to reči folku v Antwerpnu ki prodaja Diamante, ki jih kupi ceneje naj prodajo ceneje :)

Lahko tudi zlato, srebro, nepremičnine dodaš k temu. Ma tudi paradajz zaradi mene... Vsak si nabije maržo zase od kmeta, prevoznika, trgovca...

Če bi vsak lahko dobil ceneje diamante, bi jih trg eventuelno razvrednotil. Postavil bi jim novo ceno.

Zgodovina sprememb…

Lol... Sploh veš koliko stane pridobitev diamanta, zlata... Tu so not tisočne marže. Kjer se BTC skrije lahko... Sploh veš kaka je zaloga? To kar ti nabijajo brokerji je le blef...

Zgodovina sprememb…

1pioneer je izjavil:

Lol... Sploh veš koliko stane pridobitev diamanta, zlata... Tu so not tisočne marže. Kjer se BTC skrije lahko...

Pridobitev diamantov je poceni, ker ga iščejo "sužnji" za golo preživetje v bednih pogojih. Ceno pridobiva s preprodajo v verigi in s tem, da se diamante drži izven trga v tako imenovanih bankah diamantov Antwerpen, Tel Aviv itd.

Že samo dejstvo, da nekdo primerja BTC z diamanti, ti daje vedeti, da je zabredel. Zelo.

Tilen je izjavil:

Že samo dejstvo, da nekdo primerja BTC z diamanti, ti daje vedeti, da je zabredel. Zelo.

Odvisno kako gledaš.

Tisti ki primerja BTC z diamanti si lasti Lambote v videoigricah in mu je to dovolj. Kapo dol za napredno miselnost.

Zgodovina sprememb…

Vazelin ::

BTC > diamanti

Diamantov se ne dotaknem če mi jih zastonj uturite. Vsi vemo da slejvi to kopljejo

Tilen je izjavil:

V našem primeru si zabredel ti, ker si na napačnem forumu...

Dejmo pogledat v prihodnjost, mar res misliš da bo neka kovina ali kamen imela vrednost? Sploh če razmišljamo naseljevati ostale planete. Kaj je lažje vzet ledger ali kontejner kamnov...

BTC je omejen, več kot toliko ga ne bo. To daje vrednost, tako kot se je človek odločil da bo rumena kovina imela vrednost. Vse je isto, le da napredujemo in gremo s tehnologijo naprej.

Sej meni je vseeno, jaz s tega mam profit, ti pa tišči glavo v pesek...

Zgodovina sprememb…

Meni pa ni vseeno, ker bi želel, da imaš res profit. ;)

Zgodovina sprememb…

3p ::

1pioneer je izjavil:

Kaj je lažje vzet ledger ali kontejner kamnov...

Ne eno ne drugo. Ledgerja (nobene obstoječe valute) ni praktično "vzeti" s sabo.

K0l1br1 ::

Precejkrat se je kriptomarket primerjalo s tulipani, vendar so tam vsaj tulipani ostali, tudi če je šla kmetija.
««
626 / 976
»»