» »

socialna pomoč

socialna pomoč

Mr Gorgeous ::

pozdravljeni! torej moja situacija je takšna: star sem 18 let in moja mama, s katero živim iz različnih razlogov hoče, da se odselim. zanima me če bom, ko se bom odselil upravičen do socialne pomoči in če bom v kakšni višini( nameravam se prijaviti na zavod za zaposlovanje) gledal sem že na neki spletni strani, pa nisem spel razbrati želenga. hvala za vaše odgovore!
  • zaklenil: Mavrik ()

Vitez ::

Tudi če živiš z mamo, si kot brezposelna oseba ( prijavljen moraš biti na zavodu) upravičen do socialne, ti jo pa malo zmanjšajo. Če se boš odselil in bo zavedeno, da živita ločeno, boš dobil polno porcijo.

jalovec09 ::

Čimprej si najdi delo, ker kot samska oseba in prijavljen na novem svojem naslovu boš dobil največ 270 evrov. Ko boš plačal stroške ti ne bo ostalo nič. Če boš prijavljen doma boš dobil alhko tud samo 150 evrov v najboljšem primeru lahko 230 evrov.
Avstrija da 400 evrov + stanovanje + krite stroške, skupaj okoli 800 evrov.
Pogoji so popolnoma enaki, aktivno iskanje dela, prijava na zavod. Imamo Evropska pravila, ampak pomoč od države je na ravni Afrike.

Predlagam ti, da se ne odseliš !!! Ampak poišči si najprej delo, prišparaj, nato se z dovolj denarja odseli.

K3kec ::

No, razsvetli nas kakšno socialno pomoč pa imajo v vseh teh afriških državah, s katerimi nas primerjaš?

Gama ::

Kokr jst vem ima vsak brezposelen pravico do 180€ socialnega nadomestila.

mgermo ::

Ne, nima. Mora zadostiti določenim pogojem, ki so navedeni na spletni strani Ministrstva za delo. Pa tudi navedena številka ne drži.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mgermo ()

Mavrik ::

Tema že obstaja, preselite se tja prosim.
The truth is rarely pure and never simple.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17333975 (14769) St235
»

Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

9322333 (16475) tikitoki
»

socialna pomoč

487116 (5529) otago
»

Odpoved in socialna pomoč

4819306 (16974) St235

Več podobnih tem