» »

Selitev LAMP strežnika, težava s povezavami

Selitev LAMP strežnika, težava s povezavami

Yohan del Sud ::

Ojla.

Selim domači amaterski LAMP strežnik na ponudnikovega (osnovnega) profi (uveljavljen in baje kakovosten in neproblematičen).

Moje znanje osnovnega script kiddya se počasi izsušuje, pa tudi na drugi strani ni kaj dosti bolje. 8-O

Ma saj smo rešili marsikaj v enem tednu, ostane še težava generiranja php strani s slikami direktno iz mysql baze. Statične delajo lepo, ampak tiste iz baze po novem pot zgenerira narobe:

Zgenerirana pot je: "htt p://ww w.mojadomena.com/var/www/vhosts/mojadomena.com/httpdocs/mojadomenaShop/images/category/8c70e33b382a2952e7806077492b90ef.jpg"
Morala bi biti taka: "htt p://ww w.mojadomena.com/mojadomenaShop/images/category/8c70e33b382a2952e7806077492b90ef.jpg"
pa zadeva potem deluje. Ampak ne morem reči strankam naj brišejo določen del besedila v URL-ju, če hočejo gledat slike. :)

Načeloma vidim tri rešitve:
Premik mape s slikami na ustrezno mesto (mislim da to ni izvedljivo, ker strežnik ni več fizično moj).
Preimenovanje poti datotek.
Določitev nove poti v nekem php filetu (templati na templatu, ene 30 php filetov, kaj naj iščem?).

Trivialno, po moje, ampak če nisi noter, si pač out.
www.strancar.com

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomoc pri postavitvi postfix mail streznika

Oddelek: Izdelava spletišč
183724 (3501) srus
»

Fake mail server

Oddelek: Programska oprema
151726 (1224) t3hn0