Forum » Loža » RTV prispevek
RTV prispevek
Temo vidijo: vsi

lynxslo5 ::
POP TV ima sočenja o referendumih pripravljena korektno. V studijo povabijo dva leva in dva desna, voditelj pa korektno vodi soočenja. RTV pa povabi 15 levih in pet desnih, poleg tega pa še voditeljice pomagajo levi opciji. RTV prispevek je treba ukinit, definitivno.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
MSI PRO B760-P, MSI Nvidia RTX 4070 12GB, NVME Samsung 990 PRO 2TB,
Antec DF700 Flux, Win 11 Pro, ASUS PA279CV ProArt
RedDrake ::
...
Desnica bo pač dobla tisto zadevo o RTV prispevku, in aktivaciji "zdravih" socijalcev, ostalo bo šlo na knap.
...
Ejga, greznice so za spucat in lenuhe je za naterat delat. Sicer tudi če se to oboje po nekem čudežu uresniči bo RTV ostal - a bo še bolj odvisen od oblasti kot je sedaj, neaktivni socialci so pa kaplja v morje, čeprav ajde, mogoče bo malo manj smeti okoli, če jih bodo pobirali. Bo kompenzacija za vse sirske raketne inžinirje, afganistanske mačetne kirurge in pakindowoltovce iz bližnje-daljnega vzhoda, kjer so smeti pač fact-of-life.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RedDrake ()
harmonkar9 ::
sparklyslo je izjavil:
Grem sam zato na volitve, da dam kontra harmonkarju9.
Peljem se vse sorodstvo, sosede, znance, tudi vse iz kleti.
Vsi 4xDA samo zarad harmonkarja9.
Zgodila se ti je manjša pomota, jaz sem tudi 4x ZA, kar sem tudi že zapisal. Ampak je vseeno lepo prebrati, da sem cel kup ljudi mobiliziral za našo domoljubno stran. Moja največja trofeja sicer ostaja bivši levak delavec44, ki je pred volitvami pljuval po Gospodu Janši, ampak sem ga z odličnimi agromenti prepričal, da voli pravilno. Pri vas ne vem, če je bil tak preobrat, razen če prilepiš kakšne svoje stare levakarske citate. Jaz trenutno nimam časa iskat, ker sem sredi referendumske kampanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmonkar9 ()
Gambino ::
POP TV ima sočenja o referendumih pripravljena korektno. V studijo povabijo dva leva in dva desna, voditelj pa korektno vodi soočenja. RTV pa povabi 15 levih in pet desnih, poleg tega pa še voditeljice pomagajo levi opciji. RTV prispevek je treba ukinit, definitivno.
RTV dela po zakonu, oni jih ne vabijo! Držijo se zakona in morajo sprejeti vse deležnike, predlagatelje, ki se prijavijo. Čas je pa odmerjen in je za desne kot leve odmerjen enako!
Komercialne TV postaje ne rabijo upoštevati zakonodaje!
Malcolm_Y ::
Če bi RTV delal po zakonu, bi se izločil iz referendumske kampanje - jasno, da ne morejo biti in niso objektivni.
Tampermonkey + AI skript --> trol filter
ššš ::
https://www.dnevnik.si/media/2026/10/04...
Tale plakat je naliman pred mojo tovarno vrat.
Ne da se mi neki razglablat, sej vsak normaln zastopi, samo kle je dobesedno na suho 4x napisana navadna laž. Lepš prikazat levega pola, kot je na tem plakatu, se enostavno ne da.
Ne da se mi neki razglablat, sej vsak normaln zastopi, samo kle je dobesedno na suho 4x napisana navadna laž. Lepš prikazat levega pola, kot je na tem plakatu, se enostavno ne da.
BuDi79 ::
...
RTV ima na svoji strani v okviru kampanje objavljeno kaj vse plačuješ s TV prispevkom.
Za RTV-prispevek velja, da je plačilo obvezno za vsakogar, ki ima v lasti ali uporablja katero koli napravo, ki omogoča sprejem radijskih ali televizijskih programov.
RTV ni samo TV program... je tudi Simfonični orkester, Big Band ter Otroški in Mladinski pevski zbor...
zdaj pa... zakaj ljudje, ki nimajo možnosti sprejema TV signala oz. so iz drugih razlogov upravičeni do neplačila ne plačujejo Simfoničnega orkestra, Big Banda ter Otroški in Mladinski pevski zbora? Isto imajo od njega kot jaz.
RTV ni samo TV program... so tudi glasbeni producenti in Nototeka
zdaj pa... zakaj ljudje, ki nimajo možnosti sprejema TV signala oz. so iz drugih razlogov upravičeni do neplačila ne plačujejo glasbenih producentov in Nototeke (zakaj bi sploh kdo plačeval iz prispevka glasbene producente?) ? Isto imajo od njega kot jaz.
Imaš električni priključek? Potem plačuj glasbene producente in Nototeko... Nimaš električnega priključka?... Potem ti ga pa ni treba.
RTV ni samo TV program... je tudi Mediateka in ZKP RTV Slovenija.
zdaj pa... zakaj ljudje, ki nimajo možnosti sprejema TV signala oz. so iz drugih razlogov upravičeni do neplačila ne plačujejo Mediateko in ZKP RTV Slovenija.? Isto imajo od njega kot jaz.
Imaš električni priključek? Potem plačuj založbo fonogramov RTV... Nimaš električnega priključka?... Potem ti ga pa ni treba.
RTV ni samo TV program... pa regionalni programi... ter čezmejno sodelovanje z Italijo in Avstrijo
zdaj pa... zakaj ljudje, ki nimajo možnosti sprejema TV signala oz. so iz drugih razlogov upravičeni do neplačila ne plačujejo "čezmejno sodelovanja z Italijo in Avstrijo"? Isto imajo od njega kot jaz.
Imaš električni priključek? Potem plačuj čezmejno sodelovanje z Italijo in Avstrijo... Nimaš električnega priključka?... Potem ti ga pa ni treba.
Vse to je RTV Slovenija.
RTV-prispevek zato ni naročnina za ogled posamezne oddaje ali uporabo enega programa, ampak je namenjen izvajanju celovite javne službe.
--- mislim, da so si sami napisali zakaj je prispevek slaba rešitev.
RTV ima na svoji strani v okviru kampanje objavljeno kaj vse plačuješ s TV prispevkom.
Za RTV-prispevek velja, da je plačilo obvezno za vsakogar, ki ima v lasti ali uporablja katero koli napravo, ki omogoča sprejem radijskih ali televizijskih programov.
RTV ni samo TV program... je tudi Simfonični orkester, Big Band ter Otroški in Mladinski pevski zbor...
zdaj pa... zakaj ljudje, ki nimajo možnosti sprejema TV signala oz. so iz drugih razlogov upravičeni do neplačila ne plačujejo Simfoničnega orkestra, Big Banda ter Otroški in Mladinski pevski zbora? Isto imajo od njega kot jaz.
RTV ni samo TV program... so tudi glasbeni producenti in Nototeka
zdaj pa... zakaj ljudje, ki nimajo možnosti sprejema TV signala oz. so iz drugih razlogov upravičeni do neplačila ne plačujejo glasbenih producentov in Nototeke (zakaj bi sploh kdo plačeval iz prispevka glasbene producente?) ? Isto imajo od njega kot jaz.
Imaš električni priključek? Potem plačuj glasbene producente in Nototeko... Nimaš električnega priključka?... Potem ti ga pa ni treba.
RTV ni samo TV program... je tudi Mediateka in ZKP RTV Slovenija.
zdaj pa... zakaj ljudje, ki nimajo možnosti sprejema TV signala oz. so iz drugih razlogov upravičeni do neplačila ne plačujejo Mediateko in ZKP RTV Slovenija.? Isto imajo od njega kot jaz.
Imaš električni priključek? Potem plačuj založbo fonogramov RTV... Nimaš električnega priključka?... Potem ti ga pa ni treba.
RTV ni samo TV program... pa regionalni programi... ter čezmejno sodelovanje z Italijo in Avstrijo
zdaj pa... zakaj ljudje, ki nimajo možnosti sprejema TV signala oz. so iz drugih razlogov upravičeni do neplačila ne plačujejo "čezmejno sodelovanja z Italijo in Avstrijo"? Isto imajo od njega kot jaz.
Imaš električni priključek? Potem plačuj čezmejno sodelovanje z Italijo in Avstrijo... Nimaš električnega priključka?... Potem ti ga pa ni treba.
Vse to je RTV Slovenija.
RTV-prispevek zato ni naročnina za ogled posamezne oddaje ali uporabo enega programa, ampak je namenjen izvajanju celovite javne službe.
--- mislim, da so si sami napisali zakaj je prispevek slaba rešitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: BuDi79 ()
gen Maister ::
RTV dela po zakonu, oni jih ne vabijo! Držijo se zakona in morajo sprejeti vse deležnike, predlagatelje, ki se prijavijo. Čas je pa odmerjen in je za desne kot leve odmerjen enako!
Komercialne TV postaje ne rabijo upoštevati zakonodaje!
Odlično! Morda pa res pridemo do tiste čarobne in magične besedice!??
Kdo pa jim 'piše, narekuje, ukazuje, nalaga, zapisuje,' vse te 'zakone'!???
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko
FireSnake ::
Visoka volilna udeležba na predčasnih:
https://siol.net/novice/slovenija/drugi...
Zelo dobro! Upam, da čim več ljudi odda svoj glas.
https://siol.net/novice/slovenija/drugi...
Zelo dobro! Upam, da čim več ljudi odda svoj glas.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Ker od tega vašega preštevanja je odvisna (razvojna) prihodnost države!??
Saj bo sluzastaglista! Tudi kaz držim fige, da čim več ljudi odda svoj glas!
Kače in gliste lahko tudi glasujejo!?
feryz ::
gen Maister je izjavil:
Kače in gliste lahko tudi glasujejo!?Tudi, torej lahko greš glasovat tudi ti.![]()
Glede na obnašanje primitivnih plačancev, ki ne razumejo kako demokracija laufa, vlada velika panika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
zavajon ::
In če bi ukinili RTV prispevek, a potem RTV ne bi vabila 15 levih in 5 desnih? Zakaj pa ne?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zavajon ()
ripmork ::
RTV-jevski veleum na X-u objavi meddržavno primerjavo financiranja javnih televizij in ugotavlja, da v Sloveniji zanjo plačujemo celo najmanj!
Seveda Kožarjeva gleda absolutne zneske (ne per capita), ker je ja vsem znano, da imajo evropske države enako število državljanov
Seveda Kožarjeva gleda absolutne zneske (ne per capita), ker je ja vsem znano, da imajo evropske države enako število državljanov
OutOfTheBox ::
Jaz sicer ne grem volit. Smo videli že v preteklosti kakšen nateg so posvetovalni referendumi.
zavajon ::
Torej je pri tebi Jajo dosegel svoj namen. Eden izmed referendumov je namreč zakonodajen.
Gambino ::
OutOfTheBox je izjavil:
Jaz sicer ne grem volit. Smo videli že v preteklosti kakšen nateg so posvetovalni referendumi.
Zakonodajni referendum je tisti, ki se nanaša na parlamentarne preiskave!
Uradno se imenuje Zakonodajni referendum o Zakonu o spremembah in dopolnitvah Zakona o parlamentarni preiskavi (ZPPre-B). Volivci na njem neposredno odločajo o uveljavitvi ali zavrnitvi novele zakona, ki jo je Državni zbor sprejel spomladi 2026.
Tako da ni res, da so vsi posvetovalni!
delavec44 ::
Torej hočejo reči, da je referendum proti vladi? Ni važna vsebina.
Baje so referendumi posvetovalni če odločajo o bodočem zakonu in zakonodajni, če odločajo o že sprejetem zakonu.
gen Maister je izjavil:
Kače in gliste lahko tudi glasujejo!?Tudi, torej lahko greš glasovat tudi ti.![]()
Jaz ne padam (več) na take poceni finte!!
Včahih pa stopim in pohodim kakega pesjaka. To pa! Se zgodi, pač...
Bo pa vsekakor veliko kosti ostalo, tako da boste imeli kaj zobat, glodat in obirat.
Nič bat. Nič se ne bo spremenilo.... in To ni moja smer, cilj in pot!
Kalor tudi ni moj moto: vklopi glavo in pojdi na zabavo
Baje so referendumi posvetovalni če odločajo o bodočem zakonu in zakonodajni, če odločajo o že sprejetem zakonu.
Menda pa ne neni in drugi niso zavezujoči!??
gen Maister je izjavil:
gen Maister je izjavil:
Jaz ne padam (več) na take poceni finte!!Ne levih ne desnih!!
Včahih pa stopim in pohodim kakega pesjaka. To pa! Se zgodi, pač...
Bo pa vsekakor veliko kosti ostalo, tako da boste imeli kaj zobat, glodat in obirat.
Nič bat. Nič se ne bo spremenilo.... in To ni moja smer, cilj in pot!
Kalor tudi ni moj moto: vklopi glavo in pojdi na zabavo
Menda pa ne eni ne drugi niso zavezujoči!??![]()
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()
Stavek je več umen, da ga ne boš preveč zares vzel in kakšen harakiri delal.
Drugi bi morali biti, prvi so za rit obrisati.
Kaj torej naročim naši, ker me ne bo? 4x proti?
RTV-jevski veleum na X-u objavi meddržavno primerjavo financiranja javnih televizij in ugotavlja, da v Sloveniji zanjo plačujemo celo najmanj!
Seveda Kožarjeva gleda absolutne zneske (ne per capita), ker je ja vsem znano, da imajo evropske države enako število državljanov![]()
Ne se preveč podcenjevati!!
Sta kar oba tam/tam!
V dobri četrtinke storinke točke IQ!
Vprašaj otroke, kaj je to absolutna in kaj relativna napaka! In koliko je ena in druga, če se za 1mm zmotiš pri dolžini svinčnika in kolikšna je, če se za 1mm zmotiš pri dolžini avtomobila!??
Mi smo to jemali v ne zadnjih razredih OŠ!
Zdaj, ko zadeve malo popuščajo in padajo, lahko sprašuješ tudi srednješolce!?
Če si pa v koraku s časom in tehnologijami, vprašaj kak UI model!?
Zakaj pa ne!?? Saj verjetno te zaradi tega ne bo ugriznil!??
Vaši povej, naj gleda in bere v Hoferju etikete od sokov, na njih piše, približno, koliko kkal je na enoto in to; povej ji, da če je bolj sladek, še ne pomeni, da ima več kalorij kakor tisti, ki je bolj kiselkast!
Dobro, da si se tako hitro oglasil!!
Sem bil že slečen, v šedečem položaju in z mečem na trebuhu!!
delavec44 ::
Menda moraš naročiti 4x za, ker razor pravi da si SDS sockpuppet.
Pa pejt danes na predčasne in opravi državljansko dolžnost. Malo beden izgovor, da te za vikend ni in "ne moreš". Potem reci, da nočeš in mir.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Telbanc ::
OutOfTheBox je izjavil:
Referendum o RTV prispevku bo sigurno dobljen. Itak, ja je posvetovalni, sam v tem primeru bo pač zadeva pasala SDS u, ko klofuta budali.
Znajnšali bojo sredstva, nato bo reorganizacija, v smislu uzpostavitve novih org. vodstvenih struktur in ob tem bodo stare enostavne ukinjene. Če bo kdo, kaj jokcal, bo dobu na talarčku "da je to najvišja volja ljudstva". Tko da brez panike, da se ta referendum ne bo izkoristil. Seveda v podle namene.
Kaj sledi potem, je jasno.
RTV bo transformirana u Nora 34.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
Nimate pravega Kompasa!
Probajmo še enkrat!?? To bo šele drugi, največ tretji poizkus prave smeri!!?
Išče se čarobna, magična besedica!
Sled sem nakazal že zgoraj...
Je težko razumljiva, praktično nedoumljiva za (domačo) veliko večino! Sicer so je nekaj časa, nedolgo - nekaj mesecev - celo oglaševali v javnih medijih, tega (skoraj zagotovo) niste opazili, nato pa je kar naenkrat izginila!? Nekako kot Miha Brejc po napadu na spletno stran za zbiranje podpisov pod peticijo.
Katera besedica je to? in kaj predstavlja, pomeni!?
Probajmo še enkrat!?? To bo šele drugi, največ tretji poizkus prave smeri!!?
Išče se čarobna, magična besedica!
Sled sem nakazal že zgoraj...
Je težko razumljiva, praktično nedoumljiva za (domačo) veliko večino! Sicer so je nekaj časa, nedolgo - nekaj mesecev - celo oglaševali v javnih medijih, tega (skoraj zagotovo) niste opazili, nato pa je kar naenkrat izginila!? Nekako kot Miha Brejc po napadu na spletno stran za zbiranje podpisov pod peticijo.
Katera besedica je to? in kaj predstavlja, pomeni!?

razor1911 ::
OutOfTheBox je izjavil:
Referendum o RTV prispevku bo sigurno dobljen. Itak, ja je posvetovalni, sam v tem primeru bo pač zadeva pasala SDS u, ko klofuta budali.
Znajnšali bojo sredstva, nato bo reorganizacija, v smislu uzpostavitve novih org. vodstvenih struktur in ob tem bodo stare enostavne ukinjene. Če bo kdo, kaj jokcal, bo dobu na talarčku "da je to najvišja volja ljudstva". Tko da brez panike, da se ta referendum ne bo izkoristil. Seveda v podle namene.
Kaj sledi potem, je jasno.
RTV bo transformirana u Nora 34.![]()
Ja, najprej bodo odtegnili sredstva RTVSLO, dokler se ne pokori, nato pa vsakic, ko bo treba vplivati nanje naredili enako. Edina resitev, da se SDSova sodrga ne vmesava vanjo oz. katerakoli oblast je ze v tistem momentu na oblasti je, da nimajo vpliva na njihovo financiranje in tole, da se dejansko placuje njim direktno je edini nacin.
Vseeno pa ne pozabimo, da gre za posvetovalni referendum, glavni del referenduma, ki ga je pa nujno treba sesuti je podarjanje prevelikih pooblastil politikom.
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Preveri svoj bančni račun, da ugotoviš, v katero skupino spadaš.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()

Horas ::
.
9900+b360, 32gb 2666mhz, rx 6800, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb +2x12tb
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Horas ()
.
!!! ...---...!!!
(4 x 3 pike in 3 x 3 črte)

razor1911 ::
Najboljsa fora je, da na take plakate padajo samo najbolj neumni clani druzbe. Ostali jih pa pomilujejo, podobno kot tistega butastega podjetnika, ki je Ljubljano svinjal s crno belimi plakati.
Me veseli, da se ne levica, ne Levica tega ne gresta, da so obdrzali neke osnovne civilizacijske standarde in se ne spuscajo na popoln poden, ki ga predstavlja skrajna desnica.
Oldies goldies:
Me veseli, da se ne levica, ne Levica tega ne gresta, da so obdrzali neke osnovne civilizacijske standarde in se ne spuscajo na popoln poden, ki ga predstavlja skrajna desnica.
Oldies goldies:
Obstajata samo dve vrsti desničarjev: bogati in njim koristni idioti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: razor1911 ()

lynxslo5 ::
Danes spet v studiju 5 desnih in 16 levih. Voditelja oddaje pa najbolje, da bi se kar vsedla med leve. RTV SLo je kot TV Beograd za časa Slobodana Miloševiča.
Core i7-14700F, Kingston DDR5 32GB (2x16GB) 5600MHz,
floyd1 ::
Je bilo lepo razloženo, kdo je vse v studiu in zakaj je tako. Ampak res pa je, da niso izdali slikanice s to obrazložitvijo za nekatere tu.
KG-348 ::
Stara mama mi je danes povedala, da plačuje rtv prispevek 14€ in še za radio posebej 4€. Je to normalno? Menda so jima rekli da radia ne morejo odstranit
marS ::
Tole je z reddita, mogoče je že kdo tukaj postal
"Poscrape-al sem 4000 člankov interne politike na RTVSLO za zadnje dve leti - in naredil interaktivno spletno stran, kjer lahko preverite kako poročanje zgleda. Ga pogledata po določenih politikih, strankah, dogodkih/aferah. Kdor želi mu lahko pošljem source file. In pa če ima kdo kakšno idejo kako je lahko analiza še boljša, na dan z besedo :)"
https://host-html-user.com/p/v1mmas
"Poscrape-al sem 4000 člankov interne politike na RTVSLO za zadnje dve leti - in naredil interaktivno spletno stran, kjer lahko preverite kako poročanje zgleda. Ga pogledata po določenih politikih, strankah, dogodkih/aferah. Kdor želi mu lahko pošljem source file. In pa če ima kdo kakšno idejo kako je lahko analiza še boljša, na dan z besedo :)"
https://host-html-user.com/p/v1mmas
...no more heroes...
https://ecency.com/@seckorama
https://ecency.com/@seckorama
Malcolm_Y ::
Voditelja včerajšnjega soočenja sta nazorno dokazala ne samo, da je RTV nagnjena skrajno levo, pač pa desno mnenje onemogoča in zaničuje in s tem grobo krši načela objektivnega in uravnoteženega novinarstva.
Tampermonkey + AI skript --> trol filter
Voditelja včerajšnjega soočenja sta nazorno dokazala ne samo, da je RTV nagnjena skrajno levo, pač pa desno mnenje onemogoča in zaničuje in s tem grobo krši načela objektivnega in uravnoteženega novinarstva.
In ta leva greznica, ki jo prisilno podpiramo že 36 let, bo v nedeljo dobila jasno sporočilo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
floyd1 ::
Važno da floyd1 misli da je vse po zakonu...
Ja, razumem. Rtv je leva greznica, nova24 pa sodobna pluralna medijska hiša. Je tako OK?
Če ne bi bilo vse po zakonu imamo pri nas za to ene posebne institucije, veš. Bi res morali vam, kao odraslim, slikanice delit, namesto prvošolčkom ustavo?