Forum » Mobilne tehnologije » android kot router + server
android kot router + server
e.r.c. ::
sicer postaviljam malo bol kompleksni sistem, ampak vzel bom bolj simple primer...
torej, telefon bi rad uporabil kot vmesnik (router) med internetom in mojim strežnikom, na katerem stoji FTP. na telefonu (android 4.0.3) je že naloženo "port forwarder" in "dynamic DNS", vse je nastavljeno kot mora biti (nisem začetnik v tem) ampak vseeno negre na nikakršen način dostopat do FTP-ja od zunaj, torej preko domene.
gostujem pa pri tušmobilu. sprobal sem tudi preko normalnega routerja z usb modemom za internet in zgodba enaka.
kdo ve, imajo operaterji take stvari mogoče blokirane, torej, da mi port blokira že pri operateju samem? da sam operater ne pusti, da bi nekdo svoj telefon, telefonski paket, ne internetni, koristil v take namene (postavljanje strežnikov in gostovanje)
torej, telefon bi rad uporabil kot vmesnik (router) med internetom in mojim strežnikom, na katerem stoji FTP. na telefonu (android 4.0.3) je že naloženo "port forwarder" in "dynamic DNS", vse je nastavljeno kot mora biti (nisem začetnik v tem) ampak vseeno negre na nikakršen način dostopat do FTP-ja od zunaj, torej preko domene.
gostujem pa pri tušmobilu. sprobal sem tudi preko normalnega routerja z usb modemom za internet in zgodba enaka.
kdo ve, imajo operaterji take stvari mogoče blokirane, torej, da mi port blokira že pri operateju samem? da sam operater ne pusti, da bi nekdo svoj telefon, telefonski paket, ne internetni, koristil v take namene (postavljanje strežnikov in gostovanje)
andromedar ::
Kolikor mi je znano, večina ponudnikov interneta blokira inbound porte do 1023. T-2 menda ni med njimi.
Ni to nekaj, kar bi bilo omejeno na ponudnike GSM.
Lahko bi na primer ftp server prestavil na port, ki je nad 1023 in pogledal ali ti dela tam...
Ni to nekaj, kar bi bilo omejeno na ponudnike GSM.
Lahko bi na primer ftp server prestavil na port, ki je nad 1023 in pogledal ali ti dela tam...
Eh?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WiFi v poslovnih prostorihOddelek: Omrežja in internet | 1867 (1604) | sirotka |
» | Telemach in porti za SIP ?Oddelek: Omrežja in internet | 7031 (5461) | #000000 |
» | Vzpostavitev strežnika (ubuntu)Oddelek: Omrežja in internet | 6946 (6147) | s6c-gEL |
» | Filitriranje prometa pri ISP-jihOddelek: Omrežja in internet | 3104 (2499) | BlazP |
» | FTP win2003 server od IISja ?Oddelek: Omrežja in internet | 1715 (1715) | ArisD |