» »

SLI 560Ti navijanje

SLI 560Ti navijanje

Razer1995 ::

Pozdravljeni

Mene pa zanima ali se mi mogoče splača navijati omenjeni grafični v SLI vezavi. Grafična ena ima:40 stopin druga grafična pa ima:32 stopin. Dol sm si potegnu program GPU TWEAK na ASUS strani prov za 560Ti. Sedaj me pa zanima če se mi splača in če je ta program dobr z njim pa lahko povečujem naslednje:

GPU clock
Memory clock
Fan speed

Lp

Predator ^^ ::

Povecaj fan speed na max
Gnmstle

aha drugo nič? samo se mi lahko uniči al pa je kaj narobe? pa to povečam na obeh ne?

dogo ::

Če že nameravaš navijati delaj postopoma z ne prevelikimi skoki. Verjetno boš lahko brez problema prišel do nekje 900 mhz core clock, shader do nekje 1800. Svetujem, da deluješ kot omenjeno po korakih in sproti testiraš stabilnost, ne pretiravaj z OC. Pričakuj nekje 10% razliko v performance-u.

Poišči kak OC guide za svojo grafo na netu, sigurno jih je kar nekaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dogo ()

stock ::

Ne se preveč špilat, na max lahko močno poškoduješ ventilator in bo stem grafična začela močno ružit. Z navijanjem pa ne boš pridobil niti 5% medtek ko lahko naletiš na resne težave pri pregrevanju kartic.

sedaj imam na 900mhz in 4200mhz imam memory. To mi kaže na programu GPU TWEAK a lahko z tem programom povečam? pa kako naj naredim testiram da vidim če je stabilna?

stock je izjavil:

Ne se preveč špilat, na max lahko močno poškoduješ ventilator in bo stem grafična začela močno ružit. Z navijanjem pa ne boš pridobil niti 5% medtek ko lahko naletiš na resne težave pri pregrevanju kartic.

Se popolnoma strinjam.

Razer1995 je izjavil:

sedaj imam na 900mhz in 4200mhz imam memory. To mi kaže na programu GPU TWEAK a lahko z tem programom povečam? pa kako naj naredim testiram da vidim če je stabilna?

Kak furmark, ect. btw jaz kaj dosti več ne bi probaval z OC

Zgodovina sprememb…

aha pol bolše da pustim tako? kuk pa bi recimo pridobiu na fps-jih če bi jo navil do konca?

aha na furmarku sm jo probu včeraj tko kot je orginal bla nastavljena pa dau sm čez noč ene 12 ur ni bilo nič

Zgodovina sprememb…

Razer1995 je izjavil:

aha pol bolše da pustim tako? kuk pa bi recimo pridobiu na fps-jih če bi jo navil do konca?

aha na furmarku sm jo probu včeraj tko kot je orginal bla nastavljena pa dau sm čez noč ene 12 ur ni bilo nič

Napram temu kar si imel verjetno max 10%, npr. če si prej imel 100 fps, boš zdaj imel cca 110 (odvisno od igre in resolucije igranja).

Splošno se ti verjetno ne splača delat OC, več ti kurita, bolj sta vroče, ne pridobiš ne vem kaj fps.

Zgodovina sprememb…

aha ka lahko jst to navijam tut od msi afterburnom ker pač mi se od asus skoz zapira. pa mal sm gledu po youtubu ko so eni navil iz 900 na 1050mhz to je tuk kot bi kupil navito novo

Xserces ::

mamba1234 furmark ni za testiranje čez noč... zapomni si to XD
Intel i5-3570k @4.7GHz|MSI GTX 970 4G|MSI Z77 MPower|
G. Skill 8 GB 1600MHz|Corsair AX750|Seagate Barracuda 2TB|NZXT Gamma|

aia ka sm pol kj zajebu :/

ne imaš sreco ... furmark je orodje s katerim se jst nebi špilu cez noc ze zaradi tega ker imaš SLI in se ena kartica greje bl ko tadruga in pa furmark obremeni grafično skoraj do konca svojih zmožnosti... in gre lepo stopinja po stopinjo gor nakoncu pa naredi boom :) in ti vidiš temperature samo od GPU cora in ne od Memory in VDDC( ki gre pri visoki obremenitvi sky high) :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

a hvala ti. ka pa potem lahko jst navijam z msi-jevim afterburnerjem? ker mi od asusa napiše has stoped working

lahko ja. Nevem pa kako je zdaj s tem če imaš drug BIOS (ASUS) v MSI AB. Ti je kej napisal "this gpu not supported" al pa kej ... ker men je pri HD5850 (Gigabyte) to napisal in sem "moral" flashat v MSI

Drugače pa ni problema z MSI AB in se mi zdi da je to najbolši program za uporabljat nasploh

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Xserces ()

aia ne nism še probu bom zdj probu pa ti povem če bi bo kj napisal. ei ka ve kdo mogoč za kuk bi jih lahko prodal dau sm ceno za eno 190€ to je seveda preveč kulko bi bila normalna cena pa če se mi splača kupiti 660ti 3gb superclocked oz menjati za tole 660ti za moji dve 560ti dcii top? vaše mnenje me zanima kaj se vam zdi bolše imeti eno ali dve grafični neglede na porabo in gretje itd.?

Rippy ::

Hja načeloma lahko 560Ti spraviš nekje na nivo 570 brez večjih težav.

Je pa dobra ideja, da si snameš najnovejši GPU-Z (0.6.4 trenutno). Desno klikneš na vrh okenčka in izbereš "Read ASIC Quality". To ti bo povedalo, približno "kakovost" posameznega čipa in s tem boš hitreje in lažje ugotovil katero jedro grafične kartice je manj kakovostno in OC prilagodil njem.

aha ok hvala ti. lahko mi še poveš tvoja mnenja na moja prejšnja vprašanja glede 560ti vs 660ti

ka ve kdo za kašen program ko bi lahko gledu ko igram igrco koliko imam temperaturo grafične kartice in procesorja?

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Asus ROG Striker GTX 760 Platinum

Oddelek: Navijanje
331921 (1407) djready
»

Nenadni restart v igrah

Oddelek: Strojna oprema
202379 (1962) Sami

Več podobnih tem