Forum » Kaj kupiti » Pomoč pri sestavi računalnika ( 1400€ )
Pomoč pri sestavi računalnika ( 1400€ )
Temo vidijo: vsi
AnonymousCas ::
pol mente da je LCD LED monitor 24" Dell U2412M dobr ekran sam se zmer nevem a je 16:10 bols k pa 16:9
ja pravim ka je bol za igre
Keri ekrani so bolsi 16:9 ali 16:10 ?
Keri ekrani so bolsi 16:9 ali 16:10 ?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AnonymousCas ()
bluefish ::
Kaj ti v to tlačiš 2560 x 1440, ki je ponavadi na 27"?
Pri 24" imaš 1920 x 1080 ali 1920 x 1200.
Pri 24" imaš 1920 x 1080 ali 1920 x 1200.
klinker ::
Corsair TX2 modular nekako odsvetujem. Mel ze z dvemi (650/750W) problem nekega cudnega nadleznega zvoka pod obremenitvijo. Moj TX 750W iz prve serije dela sicer dobro, ne vem kako je pa z nemodularnimi TX2. Pa tudi TX2 modular je le deloma modularen...bullshit od PSUja za moje pojme.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: klinker ()
Zeratul ^^ je izjavil:
Ja pa kupi 27" monitor...Škoda je HD 7970 za samo FHD.
kako mislsi skoda sej 24 monitor je cist cool a pol pravte 16:9 ?
Sej 16:9 je full hd (FHD)
Pa dejte mu malo objasnit zadeve, ker vidite da se clovek lih ne spozna na to, mater. Al ste tu samo otroci za se norcevat iz nekoga ki ni geek
Ce ti je 24" dovolj pol vzami to...imas 16:9 (1920x1080) in 16:10 (1920x1200)...dober 27" (2560x1440) monitor je 700EUR+
Pa dejte mu malo objasnit zadeve, ker vidite da se clovek lih ne spozna na to, mater. Al ste tu samo otroci za se norcevat iz nekoga ki ni geek
Ce ti je 24" dovolj pol vzami to...imas 16:9 (1920x1080) in 16:10 (1920x1200)...dober 27" (2560x1440) monitor je 700EUR+
Zgodovina sprememb…
Zeratul ^^ je izjavil:
Če misliš igrat na 24" potem vzemi GTX 670
Zakaj?!
Navadite se navedet razlog za vase izjave!
Sej 16:9 je full hd (FHD)
ne, bom uzev 24 monitor pa najbrs 16:9 ker poznam enga k ma samsung syncmaster 2333HD pa je 23 inčn pa 16:9 pa zgleda ful uredu.
Nimam toliko denarja za 27 inčn samo za max ekran naj bo 260EUR
A pol mi priporočaš imet 16:9 za filme pa igre al 16:10
Zgodovina sprememb…
Osebno bi raje 16:10 za bilo kaj...vec delovne povrsine v vsakem primeru. Pri filmih imas v vsakem primeru se dodatno zozano sliko (crne robove zgoraj in spodaj) To je le osebna preferenca in se moras sam odlocit kaj ti bolj ugaja.
Osebno bi raje 16:10 za bilo kaj...vec delovne povrsine v vsakem primeru. Pri filmih imas v vsakem primeru se dodatno zozano sliko (crne robove zgoraj in spodaj) To je le osebna preferenca in se moras sam odlocit kaj ti bolj ugaja.
Ja k pride na odlocitve mi gre najbol na k... ker nevem kaj ze za komp sm se komi odlocu, zej pa ekran.
Samo je pol dober filing ko na koncu kupis pravo stvar, priznaj
Glej...pac izberi enega Della U serije ki ti ugaja. Nimas kaj falit. Med 16:9 in 16:10 zdaj poznas razliko...odlocitev je le in izkljucno tvoja in tu ti noben nima kaj solit glave, ker to je osebna preferenca.
Glej...pac izberi enega Della U serije ki ti ugaja. Nimas kaj falit. Med 16:9 in 16:10 zdaj poznas razliko...odlocitev je le in izkljucno tvoja in tu ti noben nima kaj solit glave, ker to je osebna preferenca.
Glede na to, da si na začetku omenjal programiranje, je vsak dodaten piksel površine koristen in ne boš zgrešil z izbiro 16:10.
Delna slabost je le, da boš imel pri filmih malce črnega robu spodaj in zgoraj, vendar nič groznega.
Delna slabost je le, da boš imel pri filmih malce črnega robu spodaj in zgoraj, vendar nič groznega.
Glede na to, da si na začetku omenjal programiranje, je vsak dodaten piksel površine koristen in ne boš zgrešil z izbiro 16:10.
kaj pa pri igrah a je 16:10 bols k pa 16:9 ? ker tudi igram in snemam igre pa dajem na youtube
drugače imam pa sedaj laptop sam nevem kok je 16:9 al 16:10 ampak se mi zdi da imam 16:10 ker imam max screen 1280x800resolucija
nocem vidt vec vajinih odgovorov Janac pa Zeratul
Zgodovina sprememb…
Janac ::
AnonymousCas je izjavil:
drugače imam pa sedaj laptop sam nevem kok je 16:9 al 16:10 ampak se mi zdi da imam 16:10 ker imam max screen 1280x800resolucija
nocem vidt vec vajinih odgovorov Janac pa Zeratul
Vzami 16:10
Jp. 1280x800 je 16:10.
Ce te pa res zanima primerjava, skoci v kak BigBang ipd, pa si primerjaj.
Zeratul ^^ je izjavil:
Imaš Packard Bell? Pri meni je tudi 720p max..
Ker 1280x800 je seveda 720p
AnonymousCas je izjavil:
Jp. 1280x800 je 16:10.
tole je moj laptop: 15.4'' 16:10, 1280x800 pixel,
tk da bom uzev kar
LCD LED monitor 24" Dell U2412M
Hvala vsem. Mam svoje kar sem hotev. You can lock this topic now !
Bravo. Pa veliko uzitka
Zgodovina sprememb…
Hvala
p.s. sm delu z laptopom 6 let pa sm mev 16:10 tk da ja :)
p.s. sm delu z laptopom 6 let pa sm mev 16:10 tk da ja :)
Zgodovina sprememb…
SKFJSAPOKJFKLSLKFMSLKMFLKSMKLFMKLSMFLKSMLFMLKSMFLKSMLFMSLMFSMLFML
Rabm help: med naslednjimi 3 monitorji se odločam pa me zanima ker je dobr za moj comp:
1.LCD LED monitor 24" Samsung S24B300H
2.LCD LED monitor 24" Samsung S24B370H
3.LCD LED monitor 24" LG E2441V-BN
zanima me ker je bolsi za moj comp klele:
Matična plošča ASRock 1155 Fatal1ty Z77 Performance
Procesor Intel(R) Core™ i7-3770K 3.50/3.90 GHz
Hladilnik za procesor Akasa Venom
Pomnilnik DDR3 4GB 1600Mhz TakeMS ( 4x )
Trdi disk 3.5" 2TB 7200 64MB SATA3 Seagate ST2000DM001
Trdi disk 120GB SSD SATA3, Corsair Force3, CSSD-F120GB3-BK
Kabel podatkovni za trdi disk SATA
Grafična kartica Radeon HD R7970 Lightning 3072MB DDR5 MSI PCIe
Ohišje Cooler Master HAF 912 Plus
Napajalnik 650W LC-Power LC6650GP3 V2.3
rabm hitre odgovore.
Rabm help: med naslednjimi 3 monitorji se odločam pa me zanima ker je dobr za moj comp:
1.LCD LED monitor 24" Samsung S24B300H
2.LCD LED monitor 24" Samsung S24B370H
3.LCD LED monitor 24" LG E2441V-BN
zanima me ker je bolsi za moj comp klele:
Matična plošča ASRock 1155 Fatal1ty Z77 Performance
Procesor Intel(R) Core™ i7-3770K 3.50/3.90 GHz
Hladilnik za procesor Akasa Venom
Pomnilnik DDR3 4GB 1600Mhz TakeMS ( 4x )
Trdi disk 3.5" 2TB 7200 64MB SATA3 Seagate ST2000DM001
Trdi disk 120GB SSD SATA3, Corsair Force3, CSSD-F120GB3-BK
Kabel podatkovni za trdi disk SATA
Grafična kartica Radeon HD R7970 Lightning 3072MB DDR5 MSI PCIe
Ohišje Cooler Master HAF 912 Plus
Napajalnik 650W LC-Power LC6650GP3 V2.3
rabm hitre odgovore.
Zeratul ^^ je izjavil:
Zakaj si zamenjal matično? Zakaj ravno te 3?
matično mam ze skos tako -.-, med temi 3 ravno zato ker so v tisti trgovini naprodaj za 24 inčn pa 16:9...
oz iz teh ekranov k so kle: http://www.anni.si/trgovina/monitorji-l...
Med temi tremi je praktično vseeno, ker so TN. Izberi tistega, ki ti je najbolj všeč in omogoča solidno nastavitev pozicije zaslona.
Bi bilo pa bolj smiselno, da od računalnika odtegneš teh 100€+ razlike in kupiš soliden ekran. Navsezadnje gledaš sliko, ne komponent.
Bi bilo pa bolj smiselno, da od računalnika odtegneš teh 100€+ razlike in kupiš soliden ekran. Navsezadnje gledaš sliko, ne komponent.
A nisi reku da bos Della vzel?
In nekaj komponent mas v kisti ki res bolje da jih menjas!
Hladilnik za Scythe Mugen 3
Rami za 2x8GB ki ni nek TakeMS
SSD za Samsung 830
Predvsem pa napajalnik ki je totalen srot za Thermaltake Smart, BeQuite, ipd
Zaradi mene obdrzi tudi to, samo...osebno bi dal dalec stran tace od vseh teh komponent ki sem ti nastel za menjavo.
In nekaj komponent mas v kisti ki res bolje da jih menjas!
Hladilnik za Scythe Mugen 3
Rami za 2x8GB ki ni nek TakeMS
SSD za Samsung 830
Predvsem pa napajalnik ki je totalen srot za Thermaltake Smart, BeQuite, ipd
Zaradi mene obdrzi tudi to, samo...osebno bi dal dalec stran tace od vseh teh komponent ki sem ti nastel za menjavo.
http://www.tomshardware.com/reviews/z77...
KLIKNER kaj je narobe z TakeMS rami?
Verjetno nic. Vendar sam ne bi nikoli kupu nekaj nepreverjenega in TakeMS skoraj nobenega ne vidis da bi jih mel.
Rame sam izbiram izkljucno med Corsair, Kingston, Patriot in se ene par.
Zato vsi kupujejo Asus, Asrock in Gigabyte.
Na OC-labu sem ze ene par zasledil ki so meli razne problemcke z MSI, ceprav tudi Asus ni lih imun...za Asrock in Gigabyte pa kar berem vsi zelo zadovoljni...par 10mhz gor ali dol se ne nardi plate najboljse, sploh pa lahko das dve enake skupaj pa se ne bodo nikoli enako navijale.
G.skill so baje tudi vredu, ja.
Na OC-labu sem ze ene par zasledil ki so meli razne problemcke z MSI, ceprav tudi Asus ni lih imun...za Asrock in Gigabyte pa kar berem vsi zelo zadovoljni...par 10mhz gor ali dol se ne nardi plate najboljse, sploh pa lahko das dve enake skupaj pa se ne bodo nikoli enako navijale.
G.skill so baje tudi vredu, ja.
Zgodovina sprememb…
Janac ::
Mogoce pa ima celo prav. Sem imel plato MSi in je bila zelo vredu. Glede RAM-ov so pa itak samo cipi pomembni, nalepka proizvajalca ne vidim kolko ima vezo, ali pac?
Mogoce pa ima celo prav. Sem imel plato MSi in je bila zelo vredu. Glede RAM-ov so pa itak samo cipi pomembni, nalepka proizvajalca ne vidim kolko ima vezo, ali pac?
Sej mozno. Itak lahko fases jebo pri cisto vsakem proizvajalcu. Ampak Asrock se trenutno precej hvalijo...to je meni pomembno vec od vsakega clanka. Za rame je tudi res. Ampak kaj da ti recem...ne kupujem nepreverjenih komponent in TakeMS pac sam ne bi nikoli kupu, zato jih tudi ne bom nikoli priporocu, kar pa ne pomeni da so srot.
AnonymousCas...a v anniju bos vse kupu?! Povej tocno ceno.
Zgodovina sprememb…
fr4nc ::
Procesor Intel® Core™ i7-3770K 3.50/3.90 GHz
Napajalnik 600W LC-Power LC6600GP2
To je verjetno najbolj uravnotežen build na slo-tech ever...IMO.
Vzemu raje kakšen .Rasurbo ali kaj že je...
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
"I just love to share the truth!!" by Fr4nc; http://intelvsamd.wordpress.com/
fr4nc ::
V bistvu je dobil vsaj ene 10 zakon/dobrih buildov in na koncu nekako izbere "najslabšega", ki mu dejansko sploh ni bil predlagan (ali pa sem jaz spregledal)?
Lp
Lp
"Rad pomagam, če je le možno" by Fr4nc; blog(2): http://cpuwars.wordpress.com/
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Gaming comp. build, kupujem že jutri.Oddelek: Kaj kupiti | 5900 (4974) | strup121 |
» | Računalnik do 600€Oddelek: Kaj kupiti | 6666 (5367) | klinker |
» | PC do 900€Oddelek: Kaj kupiti | 1767 (1659) | bajsibajsi |
» | Izbira grafične karticeOddelek: Strojna oprema | 5423 (5056) | whitefish |
» | Nov računalnik [Gaming, Video editiranje] (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 29645 (27847) | lololmaker |