Forum » Mobilne tehnologije » Windows Phone 8
Windows Phone 8
fireX88 ::
A to je kot takrat, ko so sfakeali stabilizacijo?
( http://www.theverge.com/2012/9/5/329454... )
lol, kir lapsus..
ANY OF MY POSTS ARE RESEARCHED AND/OR COMPILED BITS OF INFORMATION*
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
AND YOU SHOULD FOLLOW THEM AT YOUR OWN RISK.
*EXCLUDING SARCASTIC AND OR SUBJECTIVE RESPONSES!
Bor H ::
Uporabniki wp ste čudni tiči, vse kar vam napišejo da ne dela vzamete kot pohvalo samega sistema.
Spominja na Kim Jong-un stil kimanja podrejenih.
Se strinjam, marsikdo je res "smotan" in mi je žal, da je tako. Ne se preveč obremenjevat z njimi, meni je recimo zanimivo da kdo pogreša cell info, čeprav ne razumem :).
gruntfürmich ::
je kakšna aplikacija ali pa nastavitev ki WP pričara napravam kot shrambo podatkov? ker namreč svojemu avtu ne morem pričarat WP kot navadno shrambo glasbe ala usb ključek, pač pa ga vidi samo kot telefon oz. napravo za predvajanje glasbe, rad bi pa da mi avtoradio prvotno predvaja musko in iz telefona samo bere podatke.
thx
thx
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
FlyingBee ::
Uporabniki wp ste čudni tiči, vse kar vam napišejo da ne dela vzamete kot pohvalo samega sistema.
Spominja na Kim Jong-un stil kimanja podrejenih.
Se strinjam, marsikdo je res "smotan" in mi je žal, da je tako. Ne se preveč obremenjevat z njimi, meni je recimo zanimivo da kdo pogreša cell info, čeprav ne razumem :).
tako pač delujemo, če ne bi bilo tega, ne bi imela nobena nova stvar šanse se uveljavit, ker bi bila zatrta v kali ... give it a chance .. lepa človeška lastnost
ivanuscha ::
Evo spet sem najdel stvar, ki me moti, in to zelo. Če hočeš poslat sliko prek mms-a, ob izbiri kontakta ne moreš izbrat emaila. Lahko kdo potrdi? To pomeni, da ne moreš kombinirati med ciframi in emaili, zelo nadležno. Spet ena stvar, v kateri je symbian boljši!
SLO_Matej ::
Kako to misliš? Če imaš pri določenem stiku dodan e-poštni naslov lahko izbereš tudi to opcijo, ko odpreš stik. Če želiš deliti sliko ti ponudi opcije prek česa želiš deliti sliko (e-pošta, sporočilo - MMS, socialna omrežja ...).
Npr. če hočeš poslati mms s sliko, greš v galerijo, tapneš share, messaging, v polje To: začneš vpisovati ime kontakta, meni izpisuje samo mobilne številke, nobenih emailov...
boolsheat ::
Ne vem kaj ti ni jasno? MMS se pošlje na mobitel številko, kaj bi ti počel z mejlom tam?
Če ti pošiljaš mms-e samo na telefone, tvoj problem. Nekateri imajo star telefon, ali pa so v tujini in ne morejo sprejemat mms-ov. Če pošiljaš večim naslovnikom hkrati, je tako zelo praktično, da nekomu pošlješ na telefon, drugemu, ki te možnosti nima pa na mail. Ti je jasno?
Ker ko izbereš deljenje prek sporočil, ti odpre Messaging hub (tam ti predlaga tel. št. stikov). Ko pa izbereš delje prek e-pošte, pa ti odpre Outlook (tukaj pa ti predlaga e-poštne naslove stikov). Na Windows Phonu so stvari urejene, popredalčkane, vsak hub je za nekaj.
Verjetno tudi spletnih strani ne poizkušaš odpreti v Pictures hubu in sporočil pregledovati v Xboxu? Ali pač in te tudi to moti, da ne gre?
Verjetno tudi spletnih strani ne poizkušaš odpreti v Pictures hubu in sporočil pregledovati v Xboxu? Ali pač in te tudi to moti, da ne gre?
Seveda, sam sej lahko gremo pa kontra gledat kaj vse je na WP boljš, jaz bi začel pri stabilnosti, enotnosti GUIja, mail klientu...Noben sistem/produkt ni idealen, vedno pač sprejmeš neke kompromise, lahko zavestno lahko pa podzavestno.
Jebac18 ::
joj u kakšne skrajnosti gre folk da jim en operacij. sistem ni ušeč... če te toliko moti ga pa prodaj telefon in si kupi android ne zagovarjam wp samo da pa zaradi takih stvari (jokaš) :)
mihco ::
Kaj se je zgodilo s sistemskim updatom(8x na simobilu)? Zadeva je bila ponujena par dni nazaj zdaj pa je update izginil.
Sandrca ::
Živjo!
Imam HTC 8s, uporabljam ga od januarja in sem vse bližje temu da ga vržem v smeti...
aplikacij se ne da premaknit na kartico SD, stikov ni mogoče blokirati, cela znanost pri nastavljanju melodije za zvonenje, manjka možnost nastavljanja določenih bližnjic na začetni zaslon, budilka pri ugasnjenem telefonu ne zvoni... ok, vse bi preživela, samo ta hudič se je odločil, da on nima dovolj pomnilnika... zbrisala sem vse kar se je zbrisat dalo, pa še vedno joka da je pomnilnika premalo :/ mi ostane še kaj drugega kot formatiranje (al karkoli je pač pravi izraz) telefona?
Imam HTC 8s, uporabljam ga od januarja in sem vse bližje temu da ga vržem v smeti...
aplikacij se ne da premaknit na kartico SD, stikov ni mogoče blokirati, cela znanost pri nastavljanju melodije za zvonenje, manjka možnost nastavljanja določenih bližnjic na začetni zaslon, budilka pri ugasnjenem telefonu ne zvoni... ok, vse bi preživela, samo ta hudič se je odločil, da on nima dovolj pomnilnika... zbrisala sem vse kar se je zbrisat dalo, pa še vedno joka da je pomnilnika premalo :/ mi ostane še kaj drugega kot formatiranje (al karkoli je pač pravi izraz) telefona?
Ja, 8S ima hude probleme s prostorom, MS pravi da je s prihajajočim GDR2 updejtom (nekateri telefoni so ga že dobili, drugi pa v prihodnjih tednih) reši nekaj problemov, predvsem bug, ki ne počisti dobro aplikacij za sabo. Kar lahko zaenkrat narediš je samo to, da pač brišeš vse kar ne rabiš, nekaj prostora pridobiš s tem ko sinhroniziraš le en teden mailov ne pa mesec ali več, baje veliko prostora zasede tudi če imaš vklopljeno Skydrive sinhronizacijo slik.
Žal pa nobena rešitev ni idealna, 4GB je pač premalo za WP8, če bi imel 8GB bi ga z veseljem imel tudi sam.
Žal pa nobena rešitev ni idealna, 4GB je pač premalo za WP8, če bi imel 8GB bi ga z veseljem imel tudi sam.
Živjo!
Windows Phone res ne omogoča premikanja aplikacij na spominsko kartico. Kaj misliš z blokiranjem stikov? Dodajanje poljubnega zvonjenja pa ni tako zapleteno, kot praviš: http://www.windowsphone.com/sl-si/how-t... (poglej video). Katere bližnjice si želiš dodati na začetni zaslon? Budilka pa kolikor vem, ne zvoni pri nobenem pametnem telefonu, ko je ta izklopljen.
HTC WP 8S ima res precej malo vgrajenega pomnilnika. Poskusi še s to HTC-jevo aplikacijo: http://www.windowsphone.com/sl-si/store... Sicer pa kot pravi Bor H, počakaj na GDR2 posodobitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: SLO_Matej ()
Sandrca ::
Hvala za odgovor vsem! Malo mi gre na jok, ker sem vse od naštetega imela dejansko narejeno/počiščeno z izjemo nalaganja na skydrive...
Blokiranje stikov - pač funkcija, da si za določeno številko nedosegljiv/ti ne dostavlja njegovih sms-ov.
Hvala za video, zelo uporabno, pa res precej manj zakomplicirano v živo izgleda kot z branjem navodil :)
Budilka mi je zvonila na noki X6 in na HTC wildfire S, tudi če sta bila ugasnjena. pogrešam to zelo :/
Na začetnem zaslonu bi recimo bližnjico do vklopa/izklopa WiFi-ja in prenosa podatkov... za silo zadevo reši app connectivity shortcouts, ki pa je očitno narejena za wp7 in na wp8 ikone izginjajo... ampak ok, malenkost pač, se da preživet.
Ful pogrešam tudi možnost bližnjice za vklop/izklop vibriranja.
Telefon sem posodabljala pred parimi dnevi, pojma pa nimam za katero posodobitev je šlo... tisto, ki omogoča poslušanje radia in to :)
Se da gumb za iskanje uporabit kot kaj drugega? Bing mi je precej neuporaben iskalnik. Kaj pa recimo nastavitve "opozorilne lučke" ... da bi recimo utripala ob novem sms-u ali kaj takega?
Blokiranje stikov - pač funkcija, da si za določeno številko nedosegljiv/ti ne dostavlja njegovih sms-ov.
Hvala za video, zelo uporabno, pa res precej manj zakomplicirano v živo izgleda kot z branjem navodil :)
Budilka mi je zvonila na noki X6 in na HTC wildfire S, tudi če sta bila ugasnjena. pogrešam to zelo :/
Na začetnem zaslonu bi recimo bližnjico do vklopa/izklopa WiFi-ja in prenosa podatkov... za silo zadevo reši app connectivity shortcouts, ki pa je očitno narejena za wp7 in na wp8 ikone izginjajo... ampak ok, malenkost pač, se da preživet.
Ful pogrešam tudi možnost bližnjice za vklop/izklop vibriranja.
Telefon sem posodabljala pred parimi dnevi, pojma pa nimam za katero posodobitev je šlo... tisto, ki omogoča poslušanje radia in to :)
Se da gumb za iskanje uporabit kot kaj drugega? Bing mi je precej neuporaben iskalnik. Kaj pa recimo nastavitve "opozorilne lučke" ... da bi recimo utripala ob novem sms-u ali kaj takega?
bzp ::
Connectivity shortcuts v nastavitvah odklopi animated start screen tiles pa bodo ikonce vedno vidne (lahko odklopiš tudi update state).
Tilk ::
Men na 8x bliznice delajo normalno. Kar se pa pomnilnika tiče, pomaga samo hard reset. Problem je na vseh WP8 telefonih. Če v nastavitvah pogledaš prostor za shranjevanje, vidiš, da veliko prostora zavzema folder drugo. Pomoje gre za začasne datoteke, saj konstantno raste, sistem jih pa ne brise.
Upamo lahko, da na novem updejtu tele stvari resijo.
Upamo lahko, da na novem updejtu tele stvari resijo.
Tilk
Za wifi/data poskusi "connectivity tiles", meni deluje perfektno. Če imaš radio potem je to to..že imaš GDR2, žal kaj dosti drugega ne moreš več narediti.
Tamali ::
A je komu uspelo naštimat "Find my phone" preko Windows phone spletne strani, kjer lahko pozvoniš, zakleneš ali izbrišeš telefon?
luky ::
Poskusil večkrat pa ne gre. Nekaj ni vredu, pa imam v tel. opcijo da poišče moj tel. Noče zvoniti, ampak kar naprej odpira obrazec
za vpis tel. štev. Pred 1 mesecem pa je ta zadeva delovala sem osebno preizkusil.
za vpis tel. štev. Pred 1 mesecem pa je ta zadeva delovala sem osebno preizkusil.
luky!
ali3n ::
meni dela (lumia 820); tel. št. vpišeš z nulo vred.
Sprva mi ni delovalo, nato sem enkrat probal s telefonom priključenim na comp. Od takrat naprej dela.
Sprva mi ni delovalo, nato sem enkrat probal s telefonom priključenim na comp. Od takrat naprej dela.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
Gladi ::
Kako je pa kaj z zemljevidi za non Nokia uporabnike na Windows phone 8 / oziroma navigacija.
levaky ::
Kolikor vem, imaš lahko tudi na non nokia telefonih sedaj drive+, glede cene pa malo pobrskaj...
vorantz ::
mislim, da je bla že parkrat prilepljena sem slika s spiskom teh nokia maps stvari
v glavnem imaš here drive, ki je zastonj in maš here drive+, ki je 35 ojrov
nisem pa ziher kaj je prednost plusa
v glavnem imaš here drive, ki je zastonj in maš here drive+, ki je 35 ojrov
nisem pa ziher kaj je prednost plusa
LuGi ::
Kakšne alternative obstajajo kot pri androidu?
Arr Pirat? Ne
Za non nokia v sloveniji imas na voljo le here drive+ za 35E
Zgodovina sprememb…
- spremenil: LuGi ()
mm46 ::
Spet sem najdel novo stvar, zaradi katere wp8 še bolj sux. Recimo da imaš kontakt, ki ima dve mobi cifre. Sms lahko pošlješ samo na prvo, nič te ne vpraša, niti nimaš opcije izbrat da bi poslal sms na drugo cifro. Takoj ko bo možno grem na android, ki je zgleda res edina spodobna alternativa symbianu. Nokia mora sama nekaj flikat ta OS, baje so čedalje bolj nezadovoljni, saj je Microsoft zelo počasen, polno funkcionalnosti manjka...
vorantz ::
Kako vam kaj zaračunava microsoft za nakup aplikacij?
Iz povsod sem navajen, da mi direkt ob nakupu s paypalom (vezan na viso electron) preveri, če sploh mam stanje za nakup in mi takoj pove (da mi ni treba pred vsakim nakupom gledat če mam dovolj na kartici).
To sranje pa se včasih spomni takoj trgat včasih pa dobim po enem tednu "grozilne" mejle, da mi bodo blokirali account, ker nisem poravnal.
Iz povsod sem navajen, da mi direkt ob nakupu s paypalom (vezan na viso electron) preveri, če sploh mam stanje za nakup in mi takoj pove (da mi ni treba pred vsakim nakupom gledat če mam dovolj na kartici).
To sranje pa se včasih spomni takoj trgat včasih pa dobim po enem tednu "grozilne" mejle, da mi bodo blokirali account, ker nisem poravnal.
Perza ::
@Live: Men to dela normalno. Imam dve mobilni številki na kontaktu in pri vnosu prejemnika mi ponudi obe. Imam pa vse kontakte na live računu, ne vem kako stvar funkcionira na gmailu...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Perza ()
@Live: Men to dela normalno. Imam dve mobilni številki na kontaktu in pri vnosu prejemnika mi ponudi obe. Imam pa vse kontakte na live računu, ne vem kako stvar funkcionira na gmailu...
Ja, če greš v sporočila, in od tam vnašaš kontakt ti ponudi. Če pa si v kontaktu in tapneš send sms, ti nič ne ponudi.
Tilen ::
Tisti send SMS (preko kontaktov) menda niti ne pošlje na nobeno številko, ampak na Skype/Live. Če je oseba bila prijavljena recimo v Live Messenger, si si lahko preko tistega direktno dopisoval, če si bil na internetu.
Edit: skoraj zagotovo je tako, ker sporočila preko tega se ločujejo pod "text", SMSi se pa ne. Sedaj mi je jasno zakaj sem včasih imel 2 "SMS" feeda za isto osebo. En je v bistvu bil live chat in ga je ločilo od SMSov.
Edit: skoraj zagotovo je tako, ker sporočila preko tega se ločujejo pod "text", SMSi se pa ne. Sedaj mi je jasno zakaj sem včasih imel 2 "SMS" feeda za isto osebo. En je v bistvu bil live chat in ga je ločilo od SMSov.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
sinalko ::
LP. Jaz bi par vprašanj za Samsung Ativ S, oz. Windows Phone 8, ki ga poganja:
1. V specifikacijah telefona piše, da predvaja DiVX. Meni ne predvaja niti ene AVI datoteke.
Že pri kopiranju iz Windows 7 na napravo, me opozori, da si mogoče ne bo mogoče ogledati te datoteke. Vseeno skopiram,vendar je predvajalnik ne predvaja. Prosim pomoč. Hvala.
1. V specifikacijah telefona piše, da predvaja DiVX. Meni ne predvaja niti ene AVI datoteke.
Že pri kopiranju iz Windows 7 na napravo, me opozori, da si mogoče ne bo mogoče ogledati te datoteke. Vseeno skopiram,vendar je predvajalnik ne predvaja. Prosim pomoč. Hvala.
nokaut240 ::
Sem hotel iz Windows phone store potegniti eno aplikacijo, pa mi napiše, da je treba moj račun povezati z računom odrasle osebe. WTF ? saj sem odrasel.
Tilen ::
Lahko, da si ob ustvarjanju računa izbral prenizko (izmišljeno) letnico rojstva ali pa imaš zaklenjene določene featurje s strani skrbniškega računa.
A tole dobiš?
A tole dobiš?
As lengthy while you make sure that your child has their correct age set alongside their Home windows Live ID, then it's very easy to limit use of M-ranked (or ‘Mature’) games on the Nokia Windows Phone. By setting limitations within their Live ID account, exactly the same restrictions will instantly filter lower for their phone.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()
nokaut240 ::
Ja ob ustvarjanju računa sem si izmislil neko letnico rojstva, ki je pa prenizka. Sem sedaj popravil in lahko prenašam brez problemov.
Malajlo ::
Ampak v startu je pa MS kr neki pa wtf?
Na myphone lahko zdaj nastavljas, kdaj naj gre aplikacija v nakup. Ko mulci tapkajo, tapknejo lahko vse zivo. Pa tolk tud zapravjo. A ni imel ze Jabuk ene probleme s tem?
Na myphone lahko zdaj nastavljas, kdaj naj gre aplikacija v nakup. Ko mulci tapkajo, tapknejo lahko vse zivo. Pa tolk tud zapravjo. A ni imel ze Jabuk ene probleme s tem?
sinalko ::
A jaz nikjer ne vidim ali pa res ni nikjer zabeležen čas trajanja klica? Pa kako imate izkušnje na Nokiah z predvajanjem AVI datotek? Obstaja kakšen dober Predvajalnik?
Do zdaj sem uporabljal Androida in moram rečt, da mi je Windows Phone kar zanimiv. Izgled pa itak trga. :-)
Do zdaj sem uporabljal Androida in moram rečt, da mi je Windows Phone kar zanimiv. Izgled pa itak trga. :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sinalko ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HTC Windows Phone 8X (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Mobilne tehnologije | 91794 (56783) | berlusconi |
» | Windows Phone 8.1 že kmalu, tudi na novih telefonih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 31728 (26097) | traxxas |
» | Sony Xperia GO vs. HTC Windows Phone 8SOddelek: Mobilne tehnologije | 4975 (4687) | jizzer |
» | Microsoft predstavil Windows Phone 8 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Windows Mobile | 20773 (17102) | Jst |
» | Kateri telefon?Oddelek: Mobilne tehnologije | 10026 (8725) | SLO_Matej |