» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
49 / 270
»»

gruntfürmich ::

končno imam tudi jst malo sreče. čeprav sem minimalno zaslužil, vsaj nisem izgubil v današnjem izgubljenem dipu...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

jype ::

Dolar nenadoma ful poskoču:

http://www.coinion.com/2013/12/07/unite...

Nikec3 ::

jype je izjavil:

Dolar nenadoma ful poskoču:

http://www.coinion.com/2013/12/07/unite...

Haha, prvih nekaj sekund sem dejansko čudno gledal. :))
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

3man ::

jype je izjavil:

Bitstamp je moje nakazilo ravnokar sprocesiral v 5 urah (med delovnim dnevom).

Jap, tudi meni danes. Z njimi še nikoli nobenih težav.

gslo ::

fantje, če nam bo bitstamp še naprej tako dobro reklamo delal, lahko postanemo naslednja crypto Švica. :-D končno bo slovenski sen uresničen! mogoče bo naslednji startup bitcoin/litecoin payment procesor?

umexteacher ::

Firma je že reg. v UK , tko da pozab na Švico tule.

umexteacher je izjavil:

Firma je že reg. v UK , tko da pozab na Švico tule.

kar še ne pomeni, da jo omenjajo kot firmo iz UK. svet pač ve kje od kod so locirani, če bodo obdržali dober reputation, to ne more škodit podobnim startupom v tej smeri. u feel me?

navsezadnje se v novicah o exchangih Slovenija (bitstamp) suče v družbi USA (coinbase), China (btcchina), Russia (btc-e) in Japonska (mtgox). ostali zaostajajo. :-P

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: gslo ()

kiFni ::

haha samo tale pa ni realen. Kokčasa bi rabil da se ti investija povrne. eno leto če spusti ceno na 10€?

Firma je imela 5mio dobička in poberejo samo 0,5% , zdej vem kje je ves denar iz bank ;)

StarMafijec ::

Konec je.

Loocas ::

Že ta desetič je konec, ja. 8-)
Matev - najslabši troll vseh časov

Spock83 ::

Česa je konec?

Poceni kupovanja, mogoče?

IMO sicer še ne, ampak moje mnenje vsaj pri tej stvari resnično ne pomeni nič.

upam, da ne.. pri 485$ sem čakal še nižji padec, pa sem ga zgleda pocitral. no, pri 580$ ne grem nazaj notri..

Roadkill ::

Pri 1500 ti bo žal. :)
Ü

Aston_11 ::

Nope, drugo leto bo skok na 10.000 jurjev.

Spock83 ::

Ma jaz bom počakal da pade na 50EUR pol pa kupim :P

Skaywalker ::

a mi lahko nekdo pove kako hitro se sprovede kupovanje ali prodajanje pri Bitstampu sem nov v temu in me zanima če je možno zjutri kupiti in zvečer prodati oz v kolikem času se sprovede
Hvala za odgovore in lp

innerspace ::

To se zgodi takoj, prakticno instantno.*

*obstaja moznost, da sem narobe razumel vprasanje
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

innerspace je izjavil:

To se zgodi takoj, prakticno instantno.*

*obstaja moznost, da sem narobe razumel vprasanje

pač ko se odločim za nakup plačam ob 10.00 uri zjutraj kdaj bom dobil bitcoine in če jih lahko prodam isti dan zvečer

Dobis jih takoj, ko ti jih nekdo po doloceni ceni proda.
Nic cakanja, splaca se samo cakat na ugodno ceno:)

Zgodovina sprememb…

innerspace je izjavil:

aha ok koko pa je z kupovanjem ali si tudi sam nastaviš ceno po koliko bi kupoval?

Roadkill ::

Glej en problem je, da moraš ti evre spravit iz svojega TRR na bitstamp. Ta problem ti lahko vzame en teden časa, zato se ga loti čim prej.

Ko pa to urediš so pa transakcije EUR->BTC in pa BTC->EUR narejene v trenutku.

Za tem boš pa nekoč želel narest transakcijo Bitstamp->TRR, ki bo pa trajala 1-3 dni.
Ü

Aston_11 ::

Morda sprašuje, če danes nakaže denar, da bo čez dva dni ga imel na računu, potem pa lahko v istem dnevu n-krat proda in kupi, rezultat pa se na računu pokaže praktičnpovsem enak, čeo instantno, če so izpolnjeni pogoji za nakup ali prodajo. Jasno, da če boš nastavil, da bi kupil po 50, lahko čakaš v nedogled, če ne bo valuta padla na 50...

Skaywalker je izjavil:

innerspace je izjavil:

aha ok koko pa je z kupovanjem ali si tudi sam nastaviš ceno po koliko bi kupoval?

Seveda, jaz imam nastavljen nakup pri 420$ :)

Roadkill je izjavil:

Glej en problem je, da moraš ti evre spravit iz svojega TRR na bitstamp. Ta problem ti lahko vzame en teden časa, zato se ga loti čim prej.

Ko pa to urediš so pa transakcije EUR->BTC in pa BTC->EUR narejene v trenutku.

Za tem boš pa nekoč želel narest transakcijo Bitstamp->TRR, ki bo pa trajala 1-3 dni.

to me je zanimalo hvala vsem za prijazne odgovore

Welcome on board and good luck!

hvala jo bom potreboval :)

MrX ::

wow DOGE najbolj profiten za minanje :D http://www.coinwarz.com/cryptocurrency

mgermo ::

Ne bo dolgo, ko bojo vsi in njihove babice to majnal. 3 dni nazaj težavnost 38, danes 224.

Klampfer ::

Še pohvala za Bitstamp. Včeraj zvečer naredil withdraw, danes že zaključeno. Torej, zaenkrat sem "out", ostalim želim veliko sreče (potrebovali jo boste :))
Bogomir

MrX ::

zaenkrat dobr kaže, kmal bo 700

Iatromantis ::

Samo kot zanimivost, ki ima nekaj možnosti enkrat v prihodnosti konkurirati menjalnicam kot je Bitstamp: Zero Reserve

tl;dr: Proposal and prototype for a distributed exchange not requiring a banking gateway. Implemented as a plugin for Retroshare. Licensed under the LGPL.

The Achilles heel of Bitcoin is the exchanges. Centralized as they are, they can be stifled or even shut down by a number of means, by a number of players. Should that happen, price discovery of Bitcoin will not work any more. To address that, we offer a distributed exchange without the need of the banking system.

gruntfürmich ::

Klampfer je izjavil:

zaenkrat sem "out"

itq da si out, ker smo priča trenutnemu piku. počakaj na vikend dip in gasa!!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Matako ::

bitstamp novica

Firma v VB? Kako sta _nesolidarna_! Čakajta, čakajta, vaju bo Lukšič za ušesa. ;(
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()

Matako> Firma v VB? Kako sta _nesolidarna_! Čakajta, čakajta, vaju bo Lukšič za ušesa. ;(

Glede na to, kako težko prislužen denar zapravljata, je očitno, da bi denar država bolje porabila.

Ne pa da individualno nabavljate lubrikante za maloprodajno ceno.

dottor ::

Sicer ne sodi lih v to temo ampak bom še tu vprašal. Kako v CGMiner-ju nastaviš da ti delata obe grafični in ne samo ena?

PS: Ne rudarim BTCja ampak DC
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Truga ::

Dottor: -d 0 -d 1

-d je --device. Ce uporabis 2x bos nastavil za vec GPUjev naenkrat. Default mislim da sta 0 pa 1, lahko pa da se motim in je deviceID 0 CPU.

Mataka, žalostna realnost za firme, ki želijo vstopiti na globalni trg. Pa sej to veš. Kolikor je meni znano so imeli firmo tle, dokler niso zaradi birokratskih ovir in vsega ostalega sranja sedež preprosto preselili v UK. in davek naj sploh ne bi igral večje vloge.

Sicer pa hranita že 15 ust. :-) denar bo itak nazaj prišel, firma pa takrat, ko bo v Sloveniji poslovno okolje na ravni zahoda. Torej nikoli. :-P

Toj pač tko, če smo kolonija in imamo posrance, ki dajo rit vsakemu... Videl sem eno Teslo na Bledu, pa sem mislil, da imam privide. Lepo je videti, da komu uspe tle, medtem ko je tako hecno stanje.

Nikec3 ::

Tole je malo off-topic, prosim ne me brisat. Koliko Slovencev že dejansko ima Teslo, glede na to, da jih je Avant Car baje nabavil 10, en v Rušah ima Roadsterja, + ta 2 pri Bitstampu, pa še jih je verjetno za katere ne vemo. Glede na prebivalce smo verjetno kar ok trg. :D
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

error7891 ::

Ali Bitstamp zaračuna provizijo samo pri bančnih nakazilih ali tudi ko prodajaš in kupuješ bitcoine na njihovi borzi?

Gladi ::

umexteacher je izjavil:

Toj pač tko, če smo kolonija in imamo posrance, ki dajo rit vsakemu... Videl sem eno Teslo na Bledu, pa sem mislil, da imam privide. Lepo je videti, da komu uspe tle, medtem ko je tako hecno stanje.

Vedno bo folk, ki bo iz monopoli "kapizalizma" znal iztržiti denar, tudi ko je kriza. Mal se sprehod po Ljubljani, pa boš videl kar nekaj hudih poršetov.

SasoS ::

error7891 je izjavil:

Ali Bitstamp zaračuna provizijo samo pri bančnih nakazilih ali tudi ko prodajaš in kupuješ bitcoine na njihovi borzi?

Samo kadar prodajaš in kupuješ bitcoine. Za nakazila ni provizije.

freesty ::

Da ne bom 50 strani bral bi tule prosu koga, da mi razjasne.

Kako deluje eur->btc in btc->eur?

Ker gledam btc dosega taksna nihanja, da ni normalno. Lahko jaz kupim danes 1btc za 300€ in ga jutri prodam za 1000€, ce bo vrednost pac taksna? Je to en klik stran? Ali moras dejansko kupca iskat? Verjetno zdaj noben ne kupuje, ko tako niha ali?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Tetraz ::

ravno zdaj se najbolj kupuje ko niha.. :) in ja, je en klik stran, nerabiš nič iskat.

*edit*
ni pa to easy money, kot ti mogoče zdi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tetraz ()

freesty ::

Kako ni easy money?
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

Tetraz ::

probaj pa povej :)

Gladi ::

Če bi bil easy money, bi bli vsi bogati, a se ti ne zdi?

Matako ::

Easy money je ponavadi rezerviran za rane ptice. Ostali ponavadi fašejo ritobole, če poizkušajo isto foro prepozno.
/\/\.K.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Matako ()
««
49 / 270
»»