» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
44 / 270
»»

psickolog ::

Jaz kupujem po teh cenah, upam, da bo jutri skok, tako, kot je bil tudi prejšni teden.. :D

DejaVu ::

Folk, v če mislite zares zaslužit, potem se pot pri BTC komaj začne. Z BTCjem se kupi kakšno drugo alt valuto in potem tisto menjava. Tako so včeraj eni na easy imeli po več kot 2kratni profit najprej z nakupom DOGE coina zjutraj in potem prodajo zvečer.

Kje pa se prodaja ta dogecoin? :)

Če prav vidim, bi moral za 3 miljone svojih dogecoinov dobiti skoraj 1000$??! haha dobra

gruntfürmich ::

49106 je izjavil:

Iz mojih opazovanj sem prišel do naslednjega. Več kot je naročil za nakup, večja je možnost za (velik) dump.

wow. točno to se sedaj dogaja; veliko naročil in smo sredi balončka. in vsekakor je veliko možnosti za dump.
predlagam vsaj nobelovo!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Nikec3 ::

DejaVu je izjavil:

Folk, v če mislite zares zaslužit, potem se pot pri BTC komaj začne. Z BTCjem se kupi kakšno drugo alt valuto in potem tisto menjava. Tako so včeraj eni na easy imeli po več kot 2kratni profit najprej z nakupom DOGE coina zjutraj in potem prodajo zvečer.

Katere borze uporabljate za te manj znane valute in kje izveste prihod kakšne nove valute?
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Nikec3 je izjavil:

Katere borze uporabljate za te manj znane valute in kje izveste prihod kakšne nove valute?

Za nove valute izveš na https://bitcointalk.org/index.php?board... .

Glavna borza za vse te nove coine je www.cryptsy.com, ki pa je na žalost zelo nezanesljiva, šteka, včasih traja 100 let, da ven dobiš svoje coine, orderji se včasih zaključijo šele čez nekaj ur in podobne neumnosti. Ima pa podporo za 100+ coinov in nekateri srečneži so si zelo obogatili bankroll na teh straneh, ker je šla cena skoraj vsem kovancem gor za faktor 10+.

Gladi ::

Dogecoina se raj izogivajte, ker gre v bistvu za princip "Pump it and dump it".

jype ::

Pizzicato> Od kod tebi 80% možnost? Kako si to izračunal? :D

Na vodi čuti.

Jaz sem pa dobil odgovor, ki sem ga pričakoval: DU Ljubljana v resnici ne ve, kako se pravilno poroča o prihodkih od prodaje kriptografskih valut in če so taki prihodki na kakršenkoli način obremenjeni z dajatvami, zato je vprašanje zdaj romalo na Generalni davčni urad.

Žal to verjetno pomeni, da do novega leta ne bom dobil konkretnega odgovora, ko pa ga, ga objavim tukaj.

Loocas ::

a ni tale odgovor relevanten:

?
Matev - najslabši troll vseh časov

jype ::

Ta odgovor je star, vključuje samo dohodnino in ne opredeli obveznosti poročanja o dohodkih.

Dobro, v dohodnini tak dohodek tako ali tako nima kaj počet...
Je pa možno, da je treba o njem vsaj poročati, čeprav ni davčne osnove.

psickolog je izjavil:

Če prav vidim, bi moral za 3 miljone svojih dogecoinov dobiti skoraj 1000$??! haha dobra

Je realnost, cena je narasla celo na nekje 0.7/0.8 BTC za 1 miljon DOGE :)

kiFni ::

Tisti ki rudarte. Če se rudari na večih mašinah .... a mate vse na en pool naštiman in enga workerja?

DejaVu je izjavil:

psickolog je izjavil:

Na žalost se je exchange sesul ravno po tistem, ko sem hotel prodati 330k Dogejev po 0.00000066 . Ne vem, a je šlo skozi ali ne. Upam, da bo šlo, cena je res odlična.

No, exchange je nazaj, sem prodal 1/4 od tega, kar imam :D

Zgodovina sprememb…

Gladi je izjavil:

Dogecoina se raj izogivajte, ker gre v bistvu za princip "Pump it and dump it".

ravno nasprotno! kdor je zamudil vlak z bitcoinom in ostalimi valutami naj se poslužuje takih pilotnih projektov, če želi kaj na hitro zaslužiti (seveda pa se je treba zavedati velikega rizika)

jype je izjavil:

Ta odgovor je star, vključuje samo dohodnino in ne opredeli obveznosti poročanja o dohodkih.

ampak če ne poročaš o dohodku, pa ti ga vidijo in uprašajo kaj je s tem, a bi kakšen davek nabili in kazen, če pa ni predvideneno (menda ni!?) v zakonu da se plača kakršenkoli davek od tega?

Zgodovina sprememb…

49106 ::

psickolog je izjavil:

DejaVu je izjavil:

psickolog je izjavil:

Na žalost se je exchange sesul ravno po tistem, ko sem hotel prodati 330k Dogejev po 0.00000066 . Ne vem, a je šlo skozi ali ne. Upam, da bo šlo, cena je res odlična.

No, exchange je nazaj, sem prodal 1/4 od tega, kar imam :D

URL do exanche-a?

gruntfürmich je izjavil:

jype je izjavil:

ampak če ne poročaš o dohodku, pa ti ga vidijo in uprašajo kaj je s tem, a bi kakšen davek nabili in kazen, če pa ni predvideneno (menda ni!?) v zakonu da se plača kakršenkoli davek od tega?

Edina država, ki ima dejansko to opredeljeno in za katero osebno vem, je Kanada (davek od kapitalskih dobičkov, 20% pri nas). Zaradi tega pa odgovora ne vedo na DU Ljubljana.

49106 je izjavil:

URL do exanche-a?

coinedup.com

Zaj se je DOGE pojavil na coinmarketcap. Še malo pa bo na cryptsy (enemu so poslali odgovor, da razmišljajo o uveljavitvi DOGE na cryptsy), pol pa cena gor za faktor 10x ali 100x :)))

Tak da, DOGE šparat treba :)

Ja, se strinjam. Sem jih nekaj že nazaj kupil, ker je cena že malo padla ;)

:D Zjutraj je bla 0.3, potem pa v par urah zrasla na 0.6, 0.7. Nenormalno nihanje :)

7student7 ::

Kako je pa z varnostjo na CoinedUp, ali ne omogoča nobene varnosti pri prijavi (tako kot BS in BTCe)

Piše v TOS, da je vse skupaj v eksperimentalni fazi. Sem pa probal withdrawati btcje in ltcje, ki sem jih dobil za te doge coine, in je šlo brez težav. :D

Kje pa najdem svoj naslov na Cryptsy? Sem namreč poskusil poslati coine iz BTC-E na Cryptsy, pa noben izmed ponujenih naslovov ni deloval. Ko sem poslal na Bitstamp, pa je šlo brez problemov.

7student7 ::

A potem je najbolje ko kupiš DOOGE da jih izvoziš v denarnico, ali to sploh lahko storiš ??

za tiske k jih zanima kako najhitej verficirajo bitstamp za transakcije.

evo dobil mail "Vaš račun je bil uspešno verificiran." z bitstampa in to v slovenščini od nekega Mihe (slevencl) v tretje gre rado. druga zavrnitev je bla pred eno uro. 10 min kasnje je blo že vse urejen.
zgleda da jim najbolj ustreza da, pošljete sken potrdila o dvigu gotovine na šalteju banke.
kar na mail sem ga poslal. čez 2 miniti sem dobil mail da rabjo še ID za prijavo v BitS.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

Matej_K ::

Eh po mojem mnenju, si imel srečo da te je pač slovenc obdelal. Zakaj pol nekateri čakamo 5 dni da potrdi/zavrne?
... .. .

Matej_K je izjavil:

Eh po mojem mnenju, si imel srečo da te je pač slovenc obdelal. Zakaj pol nekateri čakamo 5 dni da potrdi/zavrne?

ja sej sem jaz tud čakal od prejšenga vikenda. mogoče je blo res dons to, da je bil naše gore list

Kupi kdo 1.4637 BTCja, sveže prirudarjeno ?

Matej_K je izjavil:

Bitstamp je slovenska firma in vsi tam so Slovenci..

DejaVu je izjavil:

Kupi kdo 1.4637 BTCja, sveže prirudarjeno ?

bitstamp.

Ponudil sem tukaj zato, ker še ne dolgo nazaj je folk jamral da na bitstampu traja predolgo - tak če se komu mudi no :)

bluefish ::

Norvežani so se odločili, kaj BTC je oziroma ni: http://www.theverge.com/2013/12/15/5214...

Machete ::

V tekočem Jokerju so se razpisali o kriptokešu. Komi čakam da preberem popoldne!

Balaton ::

Spet poteka en dump.

DejaVu je izjavil:

Ponudil sem tukaj zato, ker še ne dolgo nazaj je folk jamral da na bitstampu traja predolgo - tak če se komu mudi no :)

za koliko pa prodaš in kako naj plačam?

Pizzicato ::

Shiiiitt... in to naredijo v ponedeljek, ko človek najmanj pričakuje ;((
Bogo

gslo ::

baje so ble fake slabe novice na kitajskem in instant panika. kaj je res ne vem, ker trenutno nimam cajta raziskovat.

bolj je to da se je nova runda rukijev zavedala da gre za (nov) balon, imho.

fightfight4 ::

Če kdo rabi cca 170 EUR (cca. 234 USD) na btc-e.com, naj me kontaktira. Denar rabim na TRR... po nakazilu na TRR dobite denar na btc-e.com TAKOJ (z btc-e code).

Zgodovina sprememb…

umexteacher ::

Bo treba odpret šeeno temo "prodam/menjam bitcoin" mogoče oglasi?

Da bi imel pa celo življenje tako službo (gledanje nihanja) je pa žalostno, milorečeno.

Aston_11 ::

Če bi nihalo predvidljivo, ne bi bila slaba služba.

Po moje ta glavno šele prihaja... bidi so zelo visoki in nekdo se bo fajn skeširal...
Bogo

Aston_11 ::

Možno je, da se bo vrnilo, od kjer je padlo. 860 na bitstamp.

SasoS ::

Kr naj še pade, jaz sem suh >:D

Ne verjamem, ni razlogov za to... mislim, da bo zelo padlo saj eni pač rabijo keš.

Aston_11 je izjavil:

Možno je, da se bo vrnilo, od kjer je padlo. 860 na bitstamp.
Bogo

Kaj točno se dogaja z Dogecoinom? Na Crypto Currency market kaže, kot da je vreden več kot Bitcoin. :))

Truga ::

Niti nisem presenecen. Ime je win. Jaz bom menjal.

lambda ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lambda ()
««
44 / 270
»»