» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
176 / 270
»»

Gregor P ::

Preprosto, ne bit naivni investitor 8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Baja ::

@kingsix: kaj pa je za en fork decembra?

kingsix ::

Bitcoin Silver

..ne razumem niti zakaj se te zadeve omenjajo in zakaj jih imenujejo "bitcoin nekaj"... so pač navadni alicoini..se pa pri naivnežih ustvarja hype in posledično pump.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kingsix ()

Bellzmet ::

Kakšna stran (koledar), kjer so vpisani vsi ti datumi forkov in podobnih zadev?

BuDi79 ::

gruntfürmich je izjavil:

ter eksploziji cene za privabljanje naivnih investitorjev...
Kar nekaj "naivnih investitorjev" je pobralo dober denar, ga pobirajo in ga še bodo.

To o naivnih v vlagateljih se je izpelo saj ga poslušamo že od kar je Bitcoin $180, mogoče bi poskusili vsaj kako drugače na novo zapakirat vaš posmeh.

BuDi79 .. to da je nehče zaslužil je moral nekdo drug izgubit.

DeeJay ::

kingsix je izjavil:

To ni čist res. Pri neskončni rasti vsi zaslužjo :)

Samuel ::

kingsix je izjavil:

Če misliš opurtinitetno izgubo, potem si zgrešil. Ta, ki je prodal BTC po 180$, je lahko našel še kakšno bolj profitabilno opcijo od bitcoina.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

Vazelin ::

Ob takem tempu bo do forka 10 jurjev:D

Treba se je tudi spomnit da tisti, ki ne proda ne zasluži.
Če hočejo v tem trenutku vsi prodat BTC (ali katerokoli alt coin) le ta ni vreden niti blizu 7k $ (oz vrednost alt coina).

Folk govori o zaslužkih ampak holda. V tem primeru zaslužka ni.

DeeJay je izjavil:

kingsix je izjavil:

To ni čist res. Pri neskončni rasti vsi zaslužjo :)

Nič ne raste neskončno in stalno. Tudi BTC raste in pada. Problem je da zelo veliko ljudi ko pada v paniki prodaja in izgublja. Pravzarapv večina teh naivnih investitorjev. Če še tukaj vključimo whale manipulacijo...pa ja..
Tudi veliko kao pro traderjev izgublja...razlika je le, da so morda kupili 100 kom. BTC pri 100EUR... Z tradanjem jih zdaj imajo še npr. 70. Še vedno kao so v zaslužku, ampak v zgubi nekako tudi.

Zgodovina sprememb…

Samuel ::

kingsix je izjavil:

Treba se je tudi spomnit da tisti, ki ne proda ne zasluži.

To velja za popolnoma vse. Tudi delnice, zlato.. etc. Nesmiselna debata. Imaš več ali imaš manj. Za to se gre.
If you notice this notice, you will notice that this notice is
noticably not worth noticing.

To sem omenil, ne zato ker gre za BTC debato, ampak zato ker se govori, kot da so prav vsi v kripto zaslužili. Polgejte malo reddit, kjer folk objavi kako jim je uspelo vse izgubit z tem investiranjem.

freezby ::

Krasna parabola. Lepa dva meseca za BTC. Hvala Kitajski in Charlieju Leeju - takrat pridobil 25% BTC-ja. Zdaj po preboju 6.000 $ pa sem začel po stoticah unovčevati profit. Računal da se bo pod 7 jurjev le ustavilo, a očitno gre lahko še višje. Do forka v nizki pripravljenosti, čakam vsaj petinski popravek ob kaosu Segwit2x.

Drugače zadnje čase veliko prebiral zgodovino BTC-ja, zaplete, izvore te državljanske vojne. Priporočam na Netflixu Banking on Bitcoin
Definitivno je Bitcoin revolucija, ki žre lastne otroke. "Satoshi" sam odkorakal v zgodovino. Večina skupnosti zavrača Gavina Andersena, Mike Hearn je obupal, Roger Ver je itak hudič, Jihan Wu pa njegov drugi obraz. Barry Silbert in njegov Digital Currency Group je veliki kreator korporativnega prevzema, na drugi strani pa Blockstream. Sociološko fascinantno, sam po eni strani zelo razumem argumente big block, a denar držim raje pri core varianti, ki mislim, da bo vseeno dobila tudi to novembrsko bitko. (na srečo začetni vložek že davno oplemeniten; me razen psihološke izgube ne udari po denarnici četudi gre spet -94%).

Resno poslovalno vprašanje - ali kdo pri svojem poslovanju v SLO /EU sprejema BTC in prek katerih variant, da je vse legalno in obdavčeno?
V zadnje pol leta evangeliziral par ljudi, dva kolega imata tudi biznis in se zanimata. Pri enem sem celo manjši vlagatelj in se mu je par tujih strank razkrilo kot crypto fanov. On predlagal, da bi sprejemal BTC kot plačilo, a ga ne bi prek shapeshifta ali BitPayja pretvarjal v fiat, temveč bi ga obdržal, cesarju pa dal kar je cesarjevega. Ocenjuje, da bi šlo že zdaj za 5-10% prometa prek BTC, potencialno do četrtine v roku leta dni. Računovodkinja se seveda samo križa, ker je laik za to. Zbira se informacije, kako je to v SLO, da se implementira po forku tam do konca leta.

gruntfürmich ::

BuDi79 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

ter eksploziji cene za privabljanje naivnih investitorjev...
Kar nekaj "naivnih investitorjev" je pobralo dober denar, ga pobirajo in ga še bodo.

To o naivnih v vlagateljih se je izpelo saj ga poslušamo že od kar je Bitcoin $180, mogoče bi poskusili vsaj kako drugače na novo zapakirat vaš posmeh.

naivni investitorji ne pobirajo zaslužkov ko so na voljo, ampak prodajajo ceneje kot so kupili.
in čisto vseeno ali si kupil pri 12$ in prodal pri 250, ali kupil pri 350 in prodal pri 7000; gain je isti.
3 leta zatona pa je poskrbelo da so še najbolj jekleni pridelali svojo izgubo...
ni se bitcoin začel letos, kar marsikdo misli
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Gregor P ::

gruntfürmich je izjavil:

ni se bitcoin začel letos, kar marsikdo misli
... kdo si to misli? Sem prepričan, da nas je tu na forumu več ljudi, ki kriptovalute praktično spremljamo že od samega začetka.:)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gregor P ()

sarma832 ::

Če nočeš pretvarjati v FIAT, potem lahko uporabiš npr coinpayments.net za plačila majo simpl api in takoj vgradiš marsikater coin po izbiri.
Glede davka plačuj normalno kot če bi prejel EUR(vrednost kriptovalute v EUR ob prejemu plačila)

A se kaj ve kdaj bo Bitcoin Gold mainnet live? Izgleda da ne bo worthless in bomo nekaj malega le dobili :) Čeprav ideja niti ni tako slaba, samo glede na to da bo to le altcoin,...

jype ::

Tudi pri neskončni rasti ti mora kovance za fiat zamenjat nekdo, ki ga ima - in ta ni pridobil nič, če mu nekdo drug valut ne bo zopet zamenjal, ko cena zraste.

Menjava valut _je_ zero sum game.

K0l1br1 ::

V teoriji. V praksi pa so eni zero, drugi sum, tretji pa povsod vmes.

lambda ::

jype > Menjava valut _je_ zero sum game.

Celo negative sum, ker borza pobere provizijo (ali minerji na (kvazi)decentraliziranih).

Ja, drži, na koncu se nekaj še izgubi.

K0l1br1 je izjavil:

V teoriji. V praksi pa so eni zero, drugi sum, tretji pa povsod vmes.
V praksi tisti, ki kupujejo visoko, z lastno izgubo financirajo dobičke tistih, ki so kupovali nizko.

Sc0ut ::

Uf, nek velik rdec candle.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Nism js prodal, majkemi.

Red_Mamba ::

edited
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Zgodovina sprememb…

vidim da smo vsi zaposleni s konektanjem na borze :))

Sc0ut ::

Haha:)

Glede na minorne zneske se kar cudno pocutim kolko cajta mi gre za to:) po drugi strani pa mi je to ucenje trejdanja ful zanimivo ker sem se do zdaj tega vso zivljenje podzavestno bal in gledam na to kot dodatno izkusnjo.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

bali smo se tega ker ni bilo približano ljudskim množicam, tako enostavno, tako en klik oddaljeno.
in zdaj nam je to ušeč :))

Welcome to the glorious show. Just be sure to find a chair once the music stops.

:))8-)

Zgodovina sprememb…

dronyx ::

gruntfürmich je izjavil:

če je temu tako potem nekdo hoče da se ta vrtiljak groze še kar nadaljuje in vedno novi otroci gor uletavajo...

Temu jaz ne bi rekel vrtiljak groze, prej vlakec smrti, pri čemer smo trenutno še v tisti fazi, ko te z verigo počasi dvigajo navzgor in se zbija šale za premagovanje strahu, potem pa...;((

Zadnje čase nisem toliko spremljal kripto scene, sem pa opazil, da večina zapušča v tem zabaviščnem parku manjše naprave (alt coin adventure) in bi vsi šli radi na glavno atrakcijo (bitcoin monster rollercoaster)...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

A. Smith ::

gruntfürmich je izjavil:

Welcome to the glorious show. Just be sure to find a chair once the music stops.

he he he

Genialen film.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Zgodovina sprememb…

• spremenil: A. Smith ()

PrihajaNodi ::

dronyx je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

če je temu tako potem nekdo hoče da se ta vrtiljak groze še kar nadaljuje in vedno novi otroci gor uletavajo...

Temu jaz ne bi rekel vrtiljak groze, prej vlakec smrti, pri čemer smo trenutno še v tisti fazi, ko te z verigo počasi dvigajo navzgor in se zbija šale za premagovanje strahu, potem pa...;((

Zadnje čase nisem toliko spremljal kripto scene, sem pa opazil, da večina zapušča v tem zabaviščnem parku manjše naprave (alt coin adventure) in bi vsi šli radi na glavno atrakcijo (bitcoin monster rollercoaster)...

Če tole pade bo katastrofa. Ok da vložiš 5 -10 k še nekako preživiš, ko pa zastaviš bajto +100k...

Če nekdo zastavi bajto za vložek v BTC ali katerokoli drugo naložbo je idijot in si to tudi zasluži.

Zgodovina sprememb…

kingsix je izjavil:

je idijot in si to tudi zasluži.
Kljub temu se bo izguba vedno nacionalizirala, dobički pa bodo ostali zasebni.

A. Smith ::

Izguba se nacionalizira, če si banka. Če si "nihče" brez zvez, te bodo pustili crkniti.

Prav bi bilo, da bi se tudi banke pustilo crkniti, ampak nismo tam. Še. Lahko pa, da enkrat bomo.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

A. Smith je izjavil:

Izguba se nacionalizira, če si banka. Če si "nihče" brez zvez, te bodo pustili crkniti.
Ne, ne bodo te.

A. Smith je izjavil:

Prav bi bilo, da bi se tudi banke pustilo crkniti, ampak nismo tam. Še. Lahko pa, da enkrat bomo.
Upajmo. Posameznikov seveda nikoli ne bomo pustili crkniti, ker je pravica do minimalnega življenskega standarda, ki zadovoljuje vse osnovne človekove potrebe, bistveno pomembnejša od pravice do zasebne lastnine.

dronyx ::

jype je izjavil:

kingsix je izjavil:

je idijot in si to tudi zasluži.
Kljub temu se bo izguba vedno nacionalizirala, dobički pa bodo ostali zasebni.

Na kripto marketu ne bo nihče pokrival izgube. Anonimnost dobičkov, anonimnost izgub...

Ljudem, ki bodo izgubili streho nad glavo, je država obvezana zagotoviti marsikaj, po zakonu.

To se financira iz proračuna, zato nacionalizirana izguba.

nurmaln ::

jype je izjavil:

Ljudem, ki bodo izgubili streho nad glavo, je država obvezana zagotoviti marsikaj, po zakonu.

To se financira iz proračuna, zato nacionalizirana izguba.

No ja no, če nekdo puhne 0,5mio na BTC, sigurno ne bo 'nacionalizirano' 0,5mio. Je vseeno malo drugače.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

Hair ::

Kakšne so možnosti, da B2X postane glavna veriga in gre BTC na nivo BTC Casha?
Whenever people agree with me, I feel I must be wrong.

Red_Mamba ::

Hair je izjavil:

limitirajo proti 0 verjetno

https://www.bitsonline.com/roger-ver-ch...
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg

Zgodovina sprememb…

slotechar ::

Korekcija

CoreySteel ::

Red_Mamba je izjavil:

Hair je izjavil:

limitirajo proti 0 verjetno

https://www.bitsonline.com/roger-ver-ch...

Kar nekaj minerjev ga podpira, tako da prav nedolžen tale fork ne bo.
Twitter: @CoreySteel_

slotechar je izjavil:

Korekcija

Kakšna korekcija neki.

Iz 7300 na 6800 trenutna korekcija

Pa to je tja nekaj procentov lol

PrihajaNodi ::

in zakaj se storj pumpa?

Vazelin je izjavil:

Pa to je tja nekaj procentov lol
nekaj procentov je 3, 4 ce je pa 10 procentov je to zame korekcija. Za zdaj se je dobro koncalo ker bi lahk bil panic sell.

Zgodovina sprememb…

perci ::

slotechar je izjavil:

Iz 7300 na 6800 trenutna korekcija

Sej človk ne ve al bi se smejal al jokal ob takih izjavah. V kripto svetu padec iz 7300 na 6800 ni korekcija. Se znuca ta beseda sicer.

marS ::

zakaj pa je članek Bitcoin presegel 7000 dolarjev zaklenjen? Saj sem prijavljen?
...no more heroes...
https://ilbis.com/

Ne morem spati, sem zelo zaskrbljen kako bo z tem segwit2x forkom :'(

Marsikaj bi lahko šlo narobe

Podjetja so se zavezala k upgradu na segwit2x. In to so podjetja ki so vrata v svet kriptovalut. Podjetja, ki so zrasla precej velika, npr Coinbase ki naj bi imel 50k novih uporabnikov VSAK DAN.

Plan je bil, da hard forkajo, ta veriga se zaključi in se nadaljuje segwit2x chain. Star chain ne bi imel nikakršnega supporta, bil bi ničvreden torej bi ga minerji zapustili in ne bi nihče potrjeval transakcij. Zahtevnost za minerje bi bile previsoke, težavnost pa se prilagodi vsakih 2016 blokov, kar se ne bi nikoli zgodilo in tako bi star chain odmrl. Segwit2x bi postal nov Bitcoin z imenom BTC(drugega ne bi bilo)

Segwit2x nima replay protection, kar pomeni da ni varno hkrati uporabljati starega in novega chaina(npr. Bitcoin Cash in Bitcoin Gold imata oba vgrajen replay protection, tam je bilo drugače).

Ampak nekateri exchangi, kot so npr največji Bitfinex pa trdijo da je star chain legitimen in ostaja Bitcoin. Prav tako so futures za ceno starega in novega coina, kjer je nov coin veliko manj vreden.

Tudi npr. na Twitterju aktivno poteka prav upor proti domnevnem okupatorju("podjetja želijo prevzeti in uničiti bitcoin"). Vsi spammajo ta [no2x] tag. Ampak kdo ima prav?

Tokrat ne bo prišlo do splita v 2 veji, ker lahko efektivno deluje le 1 hkrati.

Sliši se zelo slabo. Sicer pa sem tudi za 1.HF pretiraval in pričakoval katastrofo, ki je ni bilo.

Največja pomanjkljivost bitcoina je governance. Ker ga ni :8)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sarma832 ()
««
176 / 270
»»