» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
98 / 270
»»

Roadkill ::

Moja strokovna analiza pravi, da bo šlo gor al pa dol.
Ü

kodsiti1 ::

ja kaj naj bi zaj to pomenlo?

slabo ali dobro ..al da je zrd tega narastla in se bo ustavl ?

Roadkill je izjavil:

Moja strokovna analiza pravi, da bo šlo gor al pa dol.

tebe bi z veseljem zaposlil na 24kur

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kodsiti1 ()

krneki0001 ::

DeeJay je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Prodano! 361 evrov za komad, skupaj 2166 evrov. Zaslužek 1086 evrov. Splačalo se je počakat 3 mesece.

lepo... jutr bo pa 500€ ;)

hm hm :)

Po toči zvoniti je prepozno. Ampak vseeno, 100% (in še malo) sem zaslužil v treh mesecih. Toliko donosa nimajo nobene delnice in obresti na banki.

Buggy ::

...ampak, ampak....lahko bi bilo se boljse ;)

thramos ::

Če bi le takole otresal po forumu še vsakič ko je popušil ...

Loocas ::

Buggy je izjavil:

Saj bo še xy priložnosti.. greš ven, ko si zadovljen z donosom, no regrets
Matev - najslabši troll vseh časov

dominuspro ::

krneki0001 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

DeeJay je izjavil:

krneki0001 je izjavil:

Prodano! 361 evrov za komad, skupaj 2166 evrov. Zaslužek 1086 evrov. Splačalo se je počakat 3 mesece.

lepo... jutr bo pa 500€ ;)

hm hm :)

Po toči zvoniti je prepozno. Ampak vseeno, 100% (in še malo) sem zaslužil v treh mesecih. Toliko donosa nimajo nobene delnice in obresti na banki.

Škoda, da nisi uporabil stop order s trailingom...
https://www.bitstamp.net/article/stop-o...

prenasalec ::

Mi zna kdo povedati kako dobiti denar na Paypal iz Bitcoina? Iščem že nekaj časa kakšno pametno storitev, pa čisto nobena ne zgleda ligitimna ...

Karton4 ::

amacar ::

Pa 20% feeja. Se bolj splača prodati komu osebno.

miko22 ::

Jaz bi rabil v vrednosti 40€ bitcoinov.

prenasalec ::

ZS poslan.

Hajznberg ::

A mi zna kdo razloziti zakaj je prislo do te rasti v zadnjih dneh?

StarMafijec ::

Hajznberg je izjavil:

A mi zna kdo razloziti zakaj je prislo do te rasti v zadnjih dneh?

Na naslovnici britanskega tednika The Economist

fraising ::

Na bitstampu je nujno poskenirat ID ane?

Da

thramos je izjavil:

Če je to name letelo, potem ti lahko povem, da do sedaj še nisem popušil. Moraš pač pametno delat s tem.
Od narudarjenih 21 btc-jev (btc in ostalih altcoinov, ki sem jih zamenjal za btc) sem iztržil zelo veliko, s trgovanjem sem pa do sedaj naredil samo in izključno plus. Ne toliko kot bi lahko, če bi čakal do konca, ampak dovolj. Vse skupaj sem z btc-ji nekje na 16.000 evrih plusa.

Si ti?

Loocas je izjavil:

Buggy je izjavil:

Saj bo še xy priložnosti.. greš ven, ko si zadovljen z donosom, no regrets

Točno to. Če bi čakal do danes recimo, bi se po glavi tolkel, ker včeraj je kazalo, da bo šel do 500 evrov, danes je pa samo še 350 evrov. Za več sem ga pa prodal že na začetku tedna.

Ponoči je padla cena za 100 evrov.

Zgodovina sprememb…

Od narudarjenih 21 btc-jev (btc in ostalih altcoinov, ki sem jih zamenjal za btc)

a dej ne povej...s tistimi 4-mi karticami si naminal 21BTC? Kot se te spomnim sem ti se confige pomagal optimizirat...pa sem istocasno z vec karticami kot ti minal in se trgoval vmes (pa ne bebaste dogyje), pa mi jih tud slucajno ni uspelo tolk nabrat. Si mal nalozil spet al si kaksno cudezno mining masino odkril :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

Ne, tiste 4 kartice so bile za rudarjenje alcoinov, predvsem za tisih zadnjih 300.000 dogecoinov, ki so se še prodali po enormni ceni, kasneje so pa začeli dol padat. Po dogecoinih sem celoten rig prodal. Za btc sem imel namenske zadeve.

Zgodovina sprememb…

no, jaz sem pa eden izmed tistih, kateri sem v enem dnevu izgubil cca 8€, ker sem včeraj kupil bitcoine za 50€ :(

amacar ::

Verjetno boš preživel...

miko22 je izjavil:

no, jaz sem pa eden izmed tistih, kateri sem v enem dnevu izgubil cca 8€, ker sem včeraj kupil bitcoine za 50€ :(

nic se nisi izgubil ce nisi ze prodal...pocakaj malo...tole kar je bilo zdej je bil IMHO samo prvi rigec...kiti so ze v prezi, popotresni sunek pa se pride letos ;)

miko22 je izjavil:

Si jih že prodal, ali vstrajaš in čakaš, da bo še narastlo?

ČE čakaš, bodi pripravljen malo dlje počakat. Bo sigurno šel gor, če ne prej čez pol leta, ko bodo spremembe na vidiku.

ma ne, nekaj sem mislil kupit z bitcoini ker je ceneje kot z kartico, pol pa se je izkazalo, da imajo na strani stare podatke za preračunavanje, ko je bil še nekaj nad $300, tako da sem kupil z kartico raje(ko bi mi vsaj prej stran pokazala tečaj, grrr)

Samo če bi kupil danes bi dal manj kot včeraj :)

Sicer nisem nek prekupčevalec, samo če bi pred 14 dnevi kupil za 300, pa včeraj prodal...
"če ne bi na wc-ju ČEPELI, bi lahko tudi PELI :D"

Ko bo sedaj padel pod 250 evrov, jih bom spet nekaj kupil in počakal. Čakanje se potem obrestuje.

Tako slab članek, da se ne splača niti brat. Za vpliv MMM na ceno bitcoina ni niti enega dokaza. Cela MMM novica je čisti FUD.

Po tem pa še klasična "analiza" bitcoina, ki je v zadnjih dveh letih izgubil 3/4 vrednosti. Ker vsi vemo, da je bitcoin na začetku svoje zgoddovine bil 1200 USD, sedaj po dveh letih je pa vreden samo še 400 USD. Failboat.
Ü

Kaj pomeni gumb "trailing stop" na bitstampu? sem malo googlal ampak mi ni ravno jasno

DeeJay ::

Hajznberg je izjavil:

Kaj pomeni gumb "trailing stop" na bitstampu? sem malo googlal ampak mi ni ravno jasno

https://www.bitstamp.net/article/stop-o...

Tarzan ::

Trollbox ni več to, kar je bil včasih :P

dominuspro ::

Hajznberg je izjavil:

Ti dam primer:
trenutna cena BTC = 398$
V stop order izbereš sell željene količine btc pri npr. 368$(tvoj minimum), odkljukaš trailing stop in potrdiš
Posledice so take:
varianta a-cena btc od naročila samo pada: avtomatsko se izvede naročilo pri 368$
varianta b-cena btc naraste nad začetno(398$) in pred tem ne pade pod 368$: v tem primeru opcija trailing stop avtomatsko viša tvoj minimum(368$). Pri naraščanju ohranja konstantno razliko od 368$ do 398$.
Če naraste cena na 453,52$, bo tvoj minimum narastel na 423,52$. Prodaja se izvede prvič, ko cena pade za 30$(398-368).

Meni je včeraj prodalo pri 458$, pa sem imel trailing stop okoli 40$.

ce ni ravno guzve v temi, ne vidim problema da kaj vprasam, in še zdaleč se nimam za trolla.

Danes sem hotel nekaj plačati z bitcoin denarnico bitgo, spletna verzija, pa mi je napisalo: "You do not have enough confirmed funds in your wallet."

Želel sem poslati 0.28 bitcoina, malo prej pa sem si v bitgo denarnico nakazal 0.30 bitcoina. In bitcoini so bili že vidni v denarnici!?

Zgodovina sprememb…

MaterVola ::

Poglej, koliko potrditev zahtevajo.

Aha. Torej zdaj mi piše 'bitcoin transaction has been confirmed by the network', torej zdaj bi moralo delati?

Koliko časa trajajo 3 potrditve?

Zgodovina sprememb…

kiFni ::

nekje pol ure. block time je 10 minut, se pravi 3 bloki 30 minut. En najden blok = ena potrditev.

Če je plačal kah feeja. Drugače ga lahko dropa par dni. Ker so trenutno blocki precej zasedeni.
Ü

stalker ::

Kako pa ne plačaš fee-ja? Te opcije nisem še nikjer zasledil.

Fee je ene 3 cente $, kar je zanemarljivo

jaz na strem walletu nisem imel te opcije na novem pa je da te da v prednostno listo

medus ::

stalker je izjavil:

Kako pa ne plačaš fee-ja? Te opcije nisem še nikjer zasledil.

pri enih walletih laho nastaviš fee

gslo ::

thramos je izjavil:

Podpišem. :-)

jaz sem v 2013 naredil 5-mestni profit in nato 5-mestno izgubo tega profita. še vedno sem izstopil s 5-mestno cifro, vendar me močno boli glava, ko vem, koliko sem že imel, pa koliko sem cashoutal na koncu. "Izgubil" sem ogromno. Bitcoin je divji zahod. Noben nima pojma kaj bo v prihodnosti, večina folka puši keš, nekaj znalcev poskuša bolj ali manj uspešno trgovat, kiti lahko kratkoročno manipulirajo ceno.. to je pa to. :)

naredu si profit? kul, čista sreča. cashoutaj in pejt na sladoled.

A. Smith ::

Verjetno tukaj niso vsi v plusu, pa še tisti, ki smo, se po večini tolčemo po glavi glede tega, koliko več bi nam lahko ostalo, pa nam ni :D
Saj ne, da se ni splačalo, ampak Veyrona si pač ne morem nabavt. ČE pa bi vse storil prav...

In other news, Satoshi Nakamto je bojda nominiran za Nobelovo nagrado v ekonomskih vedah :|

Kako lahko nominiraš nekoga pod psevdonimom? Nekoga, ki morda sploh ni samo eden, temveč skupina? Zanimivo.

http://bravenewcoin.com/news/seven-year...
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Okapi ::

Nominira lahko kdorkoli kogarkoli.

O.

Eh, ta nominacija je čisto navadni publicity stunt.
Takole je bil nominiran že vsaj trikrat.

Ravno zaradi tega Nobelove nominacije ponavadi niso javne.

"Are the nominations made public? The statutes of the Nobel Foundation restrict disclosure of information about the nominations, whether publicly or privately, for 50 years. The restriction concerns the nominees and nominators, as well as investigations and opinions related to the award of a prize."
Ü

A. Smith ::

Okapi je izjavil:

Nominira lahko kdorkoli kogarkoli.

O.

The process of choosing the Laureates for the 2016 award started in September, when confidential nomination forms were sent out to approximately 3,000 selected individuals, including professors from universities all over the world.

Ravno kdorkoli ne, ampak če ga en izmed tritisočih, potem to res ni nekaj posebnega. Tko da, my bad.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Gaius ::

Slovenca prva na svetu z licenco za pretvorbo med evri in bitnimi kovanci:

http://www.rtvslo.si/znanost-in-tehnolo...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gaius ()

Neverjetni komentarji. Kot ponavadi folk ki o zadevi ve točno nič, najbolj pizdi in insinuira neke grozote.
Ü

Se ljubi komu napisat novičko na slo-tech, da vidimo, če bodo tule komentarji kaj boljši?

Ni časa trenutno.
Ü

StarMafijec ::

Sedaj pa strm padec nazaj?
««
98 / 270
»»