Forum » Kriptovalute in blockchain » debata o Bitcoinu
debata o Bitcoinu
Temo vidijo: vsi
Gregor P ::
Sam sicer še vedno ne razumem, zakaj so si privoščili biti tako nesposobni? Verjetno so zaslužili vsaj toliko denarja, da bi lahko izboljšali lastno varnost? Očitno se resnično razmišljali tako kratkoročno, da dokler dela pač dela
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Sam sicer pričakujem, da se bo zaupanje v obstoječe borze (kakorkoli se to že absurdno sliši; ker v bistvu ne smeš nobeni borzi kar tako zaupati) dokaj hitro povrnilo nazaj ... do naslednjega incidenta pač
Moje mnenje je, da to ni Ponzijeva shema (temveč je bila v igri nesposobnost v povezavi z neupoštevanjem varnostnih lukenj oz. groženj)
... predvsem pa že od vsega začetka nisi imel prav nobene garancije, da boš imel kakršenkoli dobiček, kvečjemu izgubo ...
Ključ za delovanje ponzi sheme in uspešnost je vezava glavnice oziroma vloženih sredstev za določen čas. Tako v začetnih fazah vlagatelji prejemajo visoke dobičke in o teh izjemnih rezultatih obveščajo druge morebitne investitorje, ki se na podlagi zaslužkov tudi sami odločijo za vstop, tako shema dobiva nove in nove člane, katerih vložena in vezana glavnica služi za izplačilo obresti in morebitnih zahtev za poplačilo glavnice starih članov.
V tem času se najpogosteje prek mrežnega marketinga pridobiva nove člane, Ko pa dokončno zmanjka potencialnih investitorjev, ponzi shema podobno kot piramidna shema propade. Tipične žrtve ponzijeve sheme so sorazmerno premožni ljudje, ki dalj časa ne potrebujejo vloženega denarja.
... predvsem pa že od vsega začetka nisi imel prav nobene garancije, da boš imel kakršenkoli dobiček, kvečjemu izgubo ...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
pegasus ::
bbf ::
šalabajzerizem pač. ampak ne samo pri goxu, tudi pri uporabnikih. Dokler nimaš dostopa do privatnih ključev adrese, na kateri imaš BTCje, ne poseduješ teh BTCjev. Tako na mtGoxu nimaš dostopa do "svojih" BTCjev.
gost987 ::
Zakaj pa lahko še vedno kopuješ bitcoine, nakazat v denarnico jih pa ne moreš? Verjetno zato, ker je v ozadju bila dobra Ponzijeva shema (imeli so nekje 1/3 pravih bitcoinov, ostali so pa namišljeni bitcoini, ko se je vsula prodaja so pa raje zablokiral prenos (neki izgovori o neki luknji v protokolu...)v resnici pa verjetno ni bilo več bitcoinov v njihovi denarnici. Gox mi je bil od začetka sumljiv, ker je mel skozi boljšo ceno od konkurenčnih borz.
Lonsarg ::
Gox je sumljiv že več kot leto, če si hotel gamblat ok, se je dalo zaslužit, sam si moral dosti zaslužit, da si pokril tveganje, če gre cugrunt. Če pa si hotel stabilno borzo v zadnjem letu in pol in si izbral MtGox pa si pač neumen.
gruntfürmich ::
Sam sicer še vedno ne razumem, zakaj so si privoščili biti tako nesposobni?
ne razumeš kako si 'privoščiti' biti tako 'nesposoben', da zapreš borzo ko je gor za kake miljardo bitcoinov in to ne vrniti lastnikom???
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Ne, ker namesto, da bi (kot povprečen geekovski programer) lepo služil na provizijah (in to niso majhne številke) ter mirno spal, si se rajši odločil, da boš (kot novopečeni geegovski kriminalec) celo življenje bežal pred policijo in dolžniki ter ne imel niti ene same mirno prespane noči več.
Zgodovina sprememb…
blackbfm ::
za kake miljardo bitcoinov in to ne vrniti lastnikom???
Za miljardo jih niti približno ne bi mogu nihče prodat.
Ne, ker namesto, da bi (kot povprečen geekovski programer) lepo služil na provizijah (in to niso majhne številke) ter mirno spal, si se rajši odločil, da boš (kot novopečeni geegovski kriminalec) celo življenje bežal pred policijo in dolžniki ter ne imel niti ene same mirno prespane noči več.
Razen če je bil promet in vse na goxu fasada, šov.. Če so pa bili kolkr tok legitimni nameni, se je pa samo pokazala njihova nesposobnost in malomarnosti..in je čist prav da se je vse sesulo.
pegasus ::
Kaj lahko pričakuješ od nekoga, ki dila magic karte? Da bo pa kar čez noč uspešno fural miljardne posle? Right.
Drži, vedno obstaja možnost, da je že od vsega začetka (torej od leta 2009 oz. 2010) šlo za skrbno pripravljeno zvijačo; le da se meni to zdi pač manj verjetno.
Zgodovina sprememb…
TekO ::
Teli sell orderji na bitstampu so mi bili včeraj zanimivi (ob cca 3eh ponoči). Minimalni zneski, razlika med njimi 0,05€. Za kaj se tu gre? To je nek bot v ozadju, ki takole nastavlja sell orderje?
Ideas are bulletproof.
krucymucy ::
Taki pretresi in priloznosti, jaz genij sem si pa account zaklenil na bitstampu. Zrihtal 2-step authentication in flashal telefon. Without backup codes. Tepec.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krucymucy ()
Teli sell orderji na bitstampu so mi bili včeraj zanimivi (ob cca 3eh ponoči). Minimalni zneski, razlika med njimi 0,05EUR. Za kaj se tu gre? To je nek bot v ozadju, ki takole nastavlja sell orderje?
morda so za zminirat tečaj. nisem pa siguren če že niso naredili obrambe proti temu, ker na tak način so se šli pred 1 letom dump.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Rias Gremory ::
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Da vemo o kom se pravzaprav pogovarjamo
Bloomberg News
Customers have taken Mt. Gox, led by Chief Executive Mark Karpel?s, right, to task for halting withdrawals.
je že objavljena tiralica?
100.000 BTC, živ ali mrtev
100.000 BTC, živ ali mrtev
malo več bom moral spremljat novice, to danes me je čisto presenetilo...
Še dobro, da nisi šel kupiti "poceni" bitcoinov na gox in malo preskusiti srečo
(kar bi bilo hujše kot vsako gemblanje ob vseh znanih podatkih)
(kar bi bilo hujše kot vsako gemblanje ob vseh znanih podatkih)
Realman ::
To je tisto, na kar jaz nonstop opozarjam. Zaradi takšne razdelitve ni variante, da bi cena šla gor na par tisoč $. Enostavno preveč je posameznikov, ki si lastijo preko 70% vseh bitcoinov. In teh ni niti 2.000.
Vsekakor je pa tem večinskim lastnikom v interesu, da je cena čim višja.
In ti sedaj počasi prodajajo na borzah, samo očitno se je preveč zmanjšal vstop novih ovčk, zato cena pada. To je sicer samo moje mnenje
Vsekakor je pa tem večinskim lastnikom v interesu, da je cena čim višja.
In ti sedaj počasi prodajajo na borzah, samo očitno se je preveč zmanjšal vstop novih ovčk, zato cena pada. To je sicer samo moje mnenje
Loocas ::
Realman, pred enim letom je bila distribucija še slabša, cena bitcoina pa 10 USD.
Zdaj pa razloži to, če moreš? In prosim, ne žali ljudi z ovčkami.
Zdaj pa razloži to, če moreš? In prosim, ne žali ljudi z ovčkami.
Matev - najslabši troll vseh časov
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: jest10 ()
Ne bit tako občutljiv, dejstvo je, da masa, ki je vstopila zadnja slaba pol leta je dvignila ceno. Seveda je bila prej slabša porazdelitev, zato pa je bila cena tudi manj kot 10$, tudi manj kot 1$...
Dejstvo je, da je porazdelitev še vedno za moje borzne pojme nenormalna.
Jaz tudi sebe smatram za ovčko, ker sem stopil zraven in to daleč prepozno
Zakaj misliš, da je cena padla iz dobrih 1000? Moje mnenje, ker so se tem večinskim lastnikom začele svetiti oči $$$$. Mora biti vsakemu jasno, večina tistih, ki si lastijo te ogromne količine bitcoinov, je zanje plačala drobiž ali pa še to ne. Ti, ki so pa v zadnjih mesecih vstopili, so pa plačali po zlatarskih cenah.
Saj pravim, to je samo moje mnenje. Ampak, dokler ne bo na vseh borzah vsaj 70% vse bitcoinov ali še več, bomo vedno gledali ta nihanja in negotovost.
Dejstvo je, da je porazdelitev še vedno za moje borzne pojme nenormalna.
Jaz tudi sebe smatram za ovčko, ker sem stopil zraven in to daleč prepozno
Zakaj misliš, da je cena padla iz dobrih 1000? Moje mnenje, ker so se tem večinskim lastnikom začele svetiti oči $$$$. Mora biti vsakemu jasno, večina tistih, ki si lastijo te ogromne količine bitcoinov, je zanje plačala drobiž ali pa še to ne. Ti, ki so pa v zadnjih mesecih vstopili, so pa plačali po zlatarskih cenah.
Saj pravim, to je samo moje mnenje. Ampak, dokler ne bo na vseh borzah vsaj 70% vse bitcoinov ali še več, bomo vedno gledali ta nihanja in negotovost.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Realman ()
Zakaj misliš, da je cena padla iz dobrih 1000?
Krista boga miloga.. cena je padla zaradi brde negativnih novic, začenši s Kitajsko v začetku decembra..
Ta folk, ki drži bitcoine že leta in ne trza na borzno ceno - (vse transakcije med walleti kot tudi sami walleti so javno dostopne in se vidi, da večji holderji ne prodajajo praktično nič), ve evidentno več od nas (eden izmed glavnih razlogov, zakaj osebno mislim, da stoji za bitcoinom kar ameriška NSA - težko si predstavljam nekega geeka, ki je v nekaj letih prišel do nekaj 100 milionov USD in ne zapravi ničesar?!). Že zaradi tega mislim, da je zadeva vsaj srednjeročno obsojena na uspeh.
Točno tako prodajajo praktično nič, ker če bi začeli na veliko prodajat, cena pade. Sam osebno tudi mislim, da je to eksperiment tipa NSA. Se pa strinjem, srednjeročna ja
Poglej, koliko jaz razumem koncept teh borz je tako, če hoče danes eden prodat recimo 100k bitcoinov cena pade pod 100$, ker onostavno zmanjka kupcev. Oz. ostanejo tisti, ki bi imeli za drobiž. In zato taveliki prodajajo drobtinice, ker važno je da se masa malih veča.
Poglej, koliko jaz razumem koncept teh borz je tako, če hoče danes eden prodat recimo 100k bitcoinov cena pade pod 100$, ker onostavno zmanjka kupcev. Oz. ostanejo tisti, ki bi imeli za drobiž. In zato taveliki prodajajo drobtinice, ker važno je da se masa malih veča.
Ja, vendar lahko tudi ti sam narediš svojo kriptovaluto, ki se rudari in uporablja na podlagi drugačnih pravil, vrednot ipd.
Ne gre toliko za sam BTC (in koliko lahko kratkoročno s špekulacijami zaslužiš) kot kaj ta predstavlja.
Ne gre toliko za sam BTC (in koliko lahko kratkoročno s špekulacijami zaslužiš) kot kaj ta predstavlja.
Zgodovina sprememb…
@Realman:
Od teh prvih adopterjev bi človek pričakoval, da bojo prodali vsaj nekaj sto BTCjev (s tem ne bi na ceno vplivali popolnoma nič), pa še tega ne naredijo?!
En kup geekov polnih denarja (bitcoinov) in brez potrošniških idej? Naaahh.. Ne izide se ta logika.
Od teh prvih adopterjev bi človek pričakoval, da bojo prodali vsaj nekaj sto BTCjev (s tem ne bi na ceno vplivali popolnoma nič), pa še tega ne naredijo?!
En kup geekov polnih denarja (bitcoinov) in brez potrošniških idej? Naaahh.. Ne izide se ta logika.
Kako veš, da jih ne prodajajo? Glej saj je brezveze, da se kregava. Stvar je vsekakor revolucionarna, ampak jaz absolutno verjamem, da vlade sveta nikoli ne bodo dovolile, da bi stvar postala nadomestek za fiat valute. Mogoče gre samo za velik eksperiment, kako se lahko napajaš od celega sveta.
... še tu (ker se ni treba posebej prijavljati; vir je ravno tako WSJ) The Verge: Bitcoin exchange Mt. Gox files for bankruptcy protection with $64 million in liabilities
Vprašanje, če ni prepozno (ne samo za tiste, ki so/bodo izgubili del, ali ves denar, temveč za podjetje ker je predolgo odlašalo s tem).
Vprašanje, če ni prepozno (ne samo za tiste, ki so/bodo izgubili del, ali ves denar, temveč za podjetje ker je predolgo odlašalo s tem).
Zgodovina sprememb…
Iatromantis ::
Falkvinge meni, da se je zgodil inside job pri polomu mnt goxa:
The Gox crater crowd detectives reveal billion dollar heist as inside job
The Gox crater crowd detectives reveal billion dollar heist as inside job
Pa res ... katera novica je to bila?
technolog ::
Ta, da so pri Mt.GOX izgubili ne le vse bitcoine, temveč tudi celotno podatkovno bazo naročnikov, tudi z bančnimi številkami in skeni dokumentov (za KYC).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: technolog ()
Še članek o izvorni kodi: Apparently Mt Gox Has Been Hacked Again...By People Trying To Find Out What Happened
Kjer je obljavljen tudi pogovor Karpelesa z bančniki, preveden na redditu: http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comment...
Kjer je obljavljen tudi pogovor Karpelesa z bančniki, preveden na redditu: http://www.reddit.com/r/Bitcoin/comment...
Duncaneo ::
Je kdo poiskušal kaj z kakim Trade Botom?
Teh je kar nekaj, vprašanje je pa ali se izplača?
http://www.btcrobot.com/
http://www.cryptopros.com/p/bots.html
Teh je kar nekaj, vprašanje je pa ali se izplača?
http://www.btcrobot.com/
http://www.cryptopros.com/p/bots.html
Sam še zelen vidim
Kakšne so te dobre novice, da smo priča nenadnemu vzponu?
V bistvu ni nobene slabe novice.. to je ta dobra novica
Aston_11 ::
To, da je bil zadnji mesec zamujena priložnost, mi je jasno že zadnji mesec, vendar nisem imel volje narediti ničesar. Premalo v igri, da bi imelo res pomen in tistih par eurov sem pustil na vrhuncih, tako da bodo spet v igri, ko spet prileze tja gor. In enkrat bo, ni pa panike, če ne bo. Bitcoin je good game!