» »

debata o Bitcoinu

debata o Bitcoinu

Temo vidijo: vsi
««
239 / 270
»»

GrX ::

@Yusef Ja smo že pred tedni ugotovili, da večina tukaj gor nabija. Če bi imel nekdo xxx.xxx EUR profita zagotovo ne bi visel na forumu od jutra do večera. Tisti, ki služi resne denarce je lepo tiho in 100% sfokusiran na kripto posle.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: GrX ()

GregiB ::

GrX je izjavil:

100% sfokusiran na kripto posle.
Danes le še 75% ;)
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Baja ::

kaj pa je 100k profita. to si namajnal v letih 2015-16 brez problema.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Baja ()

-valvoline- ::

ko bo btc pri 7k game over za alte. vsi boste postali dolgoletni bagholderji. just wait n see.
gotovo je fantje.

Zgodovina sprememb…

krneki0001 ::

Sanjaš. Zdele je čas za nakupe.

valvo, tema samo za tebe in tebi podobnim. prosim da smetiš tule: kriptovalute - ponzi, scam, fud, fomo, ...

Machete ::

Te bomo prišli sem pa taj obiskat v thread, da se ne boš z odmevom prepiral :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

looser ::

Ni potrebno bit žleht in to, do nikogar... Kriptovalute je potrebno jemati tako, kot so... Čisto špekulativno...
Nekateri so naredili bogastvo, nekateri zaslužili malo več kot bi na banki, nekateri izgubili.
Tako to pač je.

Crossfire ::

Kripto ne gre nikamor.
Jaz bi se raje vprašal, kdo so tisti, ki sedaj kupujejo? Exactly ;)
Just another day in crypto :)

Sem sicer nekaj kupoval tudi jaz in nastavljal orderje, samo sem moral zapreti, ni izgledalo zanesljivo, pol-avtomatiko so pa disablali, vsaj meni se tako zdi.

gruntfürmich ::

vidim da je večina, ki meni da je 6 mestna številka denarja, sploh če se začne s števko 1, bogastvo, pravzaprav revnih, ki nimajo denarja, ki ne vedo vrednosti denarja, da je to pravzaprav malo, in več kot očitno je da so FAVŠ !
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Vazelin ::

Jype: a hodlaš? al si uturil gospodinjam pri 20k?:D

jype je hardcore hodler, tako da po mojem vsaj večino hodla.

Ripple je prodal zato vprasam:)

thetech je izjavil:

Si ja, za zdaj, ampak s podobnim mindsetom boš nadaljeval in na koncu tudi profit izgubil. Zadeva videna že ničkolikorat. Podobna zgodba je bila z IPO-ti v 80tih in 90tih, pa certifikati, forexom, delnicami.

Še dandanes se spominjam junakov, ki so pred približno 15 leti vlagali v forex. Sedeva so se vsi pretvarjali da meljejo močne dobičke, dokler vse skupaj ni počepnilo. Potem pa solze in iskanja krivca. Večina teh dela danes po navadnih službah in o forexu ne želijo nič slišati. Zanimivo kajne.

Sicer pa ne teče debata o tebi, ampak govorim na splošno. Vsi govorite o profitu in nihče o izgubi pa čeprav so to del igre. Vsi Slovenci samo služite, medtem ko tuji tudi na veliko izgubljajo.

če enačiš delnice, forex (ki ga uporablja polovica trejderjev) in podobne zadeve v katerih so se ovce opekle, s kriptomanijo, kaj naj potem sodimo o tebi?
da enačiš (po tvoje) kripto natege z realno ekonomijo? ali da realni ekonomiji pripisuješ nateg?

daj se zjasni, ker če daješ za kripto svero primere iz 'realne' ekonomije, potem te dve stvari enačiš. če jih enačiš, potem te moramo na veliko razočarati, ker pok priptobalona ne bo čutil skoraj nihče, pok realnega pa veliko ljudi po svetu...

Uh, tule se greste neko neproduktivne pro in kontra vojne. Ničesar (vsaj, kar se tiče ekonomije ali kriptovalut) ne smeš jemati za sveto, povsod so zraven (nepopolni) ljudje. Vse moraš jemati s kančkom razuma (in varnosti)...

Okapi ::

Odvisno kateri denar bo izpuhtel. Če pokojninski sklad vloži v kojne in spuši milijardo, bodo to občutili mnogi. Tudi katerakoli firma lahko zaradi investicije v kojne propade, in tega ne bo občutil samo lastnik, ampak tudi nič krivi delavci.

Okapi, saj se lahko strinjam, napisal sem "moraš" (moraliziranje), ne da (dejansko) "samoumevno počneš"...

Zdaj bodo se kriptomesije sprostili svoj portfolio in prodali vse nastancane kakeckojne dokler se bo se dalo kej prodat. tik tak tik tak ti tak....

zadnji naj ugasne luc

Zgodovina sprememb…

http://time.com/money/4938387/jp-morgan...
se mi je posvetilo zakaj bi odpustil svojega zaposlenega: zaradi notranjih informacij. ker sami na veliko trgujejo z njim. in ni vrag da ga morda tudi sedaj niso sami borzniki stresli (kakor jim je to dostikrat v navadi in stalna praksa), da pridejo do poceni kovancev...

Crossfire ::

Komu bodo prodali?
Le kdo čaka na drugi strani? Zdrava pamet

DamijanD ::

tko se končuje bik na crypto marketu: https://9gag.com/gag/avOLgNX

Crossfire je izjavil:

Komu bodo prodali?

ovcam, kriptobolnikom in gemblerjem k mislijo da je zdaj cas za nakup.

Zgodovina sprememb…

Zdaj je zagotovo bolj čas za nakup, kot je bil včeraj.
Pravo vprašanje je, ali bo jutri še boljši dan...

Smurf ::

Vsi pametni o padcu, shortat pa si nobeden ne upa xD.

Kako je narejeno pri kriptovalutah normalno šortanje?
Kdo ti posodi denar?

Smurf je izjavil:

Vsi pametni o padcu, shortat pa si nobeden ne upa xD.
nismo še dovolj razočarani... to pa bo takrat, ko bo najboljši čas na nakup :D

Zgodovina sprememb…

Baje se bitfinex pripravlja na bankrot, tether teama ni nikjer.
denar v zepih pa cao misko

Zgodovina sprememb…

Crossfire je izjavil:

Komu bodo prodali?

smart money !!!>:D

looser je izjavil:

Kako je narejeno pri kriptovalutah normalno šortanje?
Kdo ti posodi denar?

Naredis pogodbo z borzo, da bos sedaj "prodal" bitcoine, in se zavezes, da jih bos enkrat kupil nazaj.

Smurf, in kaj dejansko te zavezuje k temu, če kriptomarket ni reguliran?

looser je izjavil:

Smurf, in kaj dejansko te zavezuje k temu, če kriptomarket ni reguliran?

Ammm v porok das nekaj bitcoinov. Ce naredis vmes tak minus kot je velikost tvoje "hipoteke" ti bo borza sama zakljucila short pozicijo.

Kako v porok, tam jim daš denar v varstvo? Če je torej dovolj šorterjev, ki se moti (ali pa ne), lahko tudi kripto-exchange pobere in odide in odpre novega, če se mu splača, ker trg ni reguliran?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: looser ()

looser je izjavil:

Kako v porok, tam jim daš denar v varstvo? Če je torej dovolj šorterjev, ki se moti (ali pa ne), lahko tudi kripto-exchange pobere in odide in odpre novega, če se mu splača, ker trg ni reguliran?

Ja, das jim ga v varstvo. Ne vem sicer zakaj bi ti pobrali denar, ker je borza v win-win situaciji (v vsakem primeru ti poberejo dolocen %). Ce na splosno ne verjames borzi (in si mnenja, da ti lahko poberejo denar), se ti je ne splaca uporabljati na splosno (tudi pri normalni menjavi ti lahko vzamejo).

Kripto-exchange, jasno, saj se ne bi prvič zgodilo... Zato pa počasi pretapljaš account... Če imaš ti shorterjev (ki deponirajo kritpovalute) za kakšno milijardo EURov (kar ne bi smelo biti problem, ko gledam order booke), pa pobereš denar, itak imaš v svojem walletu. Saj ti (vsaj zakonito) nihče nič ne more...

Tr0n ::

looser je izjavil:

Kripto-exchange, jasno, saj se ne bi prvič zgodilo... Zato pa počasi pretapljaš account... Če imaš ti shorterjev (ki deponirajo kritpovalute) za kakšno milijardo EURov (kar ne bi smelo biti problem, ko gledam order booke), pa pobereš denar, itak imaš v svojem walletu. Saj ti (vsaj zakonito) nihče nič ne more...

kaj ce krepne excnange?

Tr0n je izjavil:

kmalu bo under 8000
https://www.cnbc.com/quotes/?symbol=BTC=

Zgodovina sprememb…

Adijo kriptići, če jih nisi prenesel v kak drug wallet ali pa pretopil v fiat.

Samo kaj ima to veze s shortarji? Shorting storage je pri borzah minimalen. Vecina vrednosti je v kriptozetonih, ki jih ljudje hranijo na borzah. Pa tudi to glede zakonitosti ni cisto res. Resne borze, ki operirajo z realnim denarjem imajo tudi resne revizije in so odgovorne.

Okapi ::

A tisti, ki so pri 9000 začutili, da je priložnost za nakup, pri 8000 še malo več kupijo, ker je očitno še boljša priložnost za nakup?

Psihologija vlagateljev v kojne je prav fascinantna stvar;)

Okapi je izjavil:

A tisti, ki so pri 9000 začutili, da je priložnost za nakup, pri 8000 še malo več kupijo, ker je očitno še boljša priložnost za nakup?

Psihologija vlagateljev v kojne je prav fascinantna stvar;)

Seveda, postopoma kupujes. To nima veze s kojni, tako se dela na splosno pri investicijah.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Smurf ()

Liquidation. Everything must go.

Zgodovina sprememb…

Shortanje kriptovalut mi je nenavadna, prav zato, ker ni regulacije.
Smurf, tole tvoje vse drži, drži pa tudi tole:
The Market Can Remain Irrational Longer Than You Can Remain Solvent
Očitno si do sedaj samo zmagoval.

Zdaj bo zanimivo k se bo zacel masovni withdraval tethre za kes. Ce bo tether krepnil in prenehal izplacevat usd do konca dneva bo mc pod 100 milijard. tisti k holdajo tethre pa spusili vse.

Zgodovina sprememb…

looser je izjavil:

Sure.

Kar se tice mene osebno, je moja taktika preprosta. Ko vsi hocejo kupiti, pocasi prodajam, in ko vsi hocejo prodati, pocasi kupujem. Potrebno je imeti mirnost in biti pripravljen zadevo izgubiti (zato ne trgujes z denarjem, ki si ga ne mores privosciti izgubiti). Jaz sem na sreco si ze izplacal 3x zacetnega vlozka, kar mi doda se dodatno mirnost.

Ja, to je v redu, ja, samo vsi pa ne moremo biti takšne sreče, se ti ne zdi?
Recimo, jaz sem kupil ene 50 BTC po ceni 20k$...
Nekako se mi ne izide, še dobro, da ni moj denar ampak od banke...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: looser ()

looser je izjavil:

Ja, to je v redu, ja, samo vsi pa ne moremo biti takšne sreče, se ti ne zdi?
Recimo, jaz sem kupil ene 50 BTC po ceni 20k$...
Nekako se mi ne izide, še dobro, da ni moj denar ampak od banke...

Sreca? Ne vem ce, ti si glih prekrsil glavno pravilo, kupoval si takrat, ko je vil vrh manije.

Za cashoutat je too late.
Sedaj hodlamo:D

Smurf je izjavil:

looser je izjavil:

Sure.

Kar se tice mene osebno, je moja taktika preprosta. Ko vsi hocejo kupiti, pocasi prodajam, in ko vsi hocejo prodati, pocasi kupujem. Potrebno je imeti mirnost in biti pripravljen zadevo izgubiti (zato ne trgujes z denarjem, ki si ga ne mores privosciti izgubiti). Jaz sem na sreco si ze izplacal 3x zacetnega vlozka, kar mi doda se dodatno mirnost.

vecina v kriptosvetu je ze tezkih odvisnikov, huje k najvecji gemblerji, vecina bo na koncu ostala se brez gat.

-valvoline- je izjavil:

vecina v kriptosvetu je ze tezkih odvisnikov, huje k najvecji gemblerji, vecina bo na koncu ostala se brez gat.

Jp, that is the problem.
««
239 / 270
»»