Forum » Kaj kupiti » Kje do ASUS M4A785-M plate pri nas?
Kje do ASUS M4A785-M plate pri nas?
LuiIII ::
Pozdrav!
Zaluštalo se mi je izdelati domač file server z OpenSolarisom in uporabo ZFS datotečnega sistema. Našel sem res fino plato Asus M4A785-M, ki podpira DDR2 ECC RAM, ima 6 SATA konektorjev,... Na plato mislim namontirati AMD Athlon II X2 245 ali pa kakšno izmed X2 2xxe variant (ki pa jih pri nas zopet ni). Z vprego 4x 1TB diskov in RAID-Z bi morala zadeva seveda čim manj kuriti. No v glavnem kje do plate in po možnosti Athlon II X2 240e procesorja? Pri nas, ker bi zadevo vzel na firmo.
En lep pozdrav in hvala
Lui
Zaluštalo se mi je izdelati domač file server z OpenSolarisom in uporabo ZFS datotečnega sistema. Našel sem res fino plato Asus M4A785-M, ki podpira DDR2 ECC RAM, ima 6 SATA konektorjev,... Na plato mislim namontirati AMD Athlon II X2 245 ali pa kakšno izmed X2 2xxe variant (ki pa jih pri nas zopet ni). Z vprego 4x 1TB diskov in RAID-Z bi morala zadeva seveda čim manj kuriti. No v glavnem kje do plate in po možnosti Athlon II X2 240e procesorja? Pri nas, ker bi zadevo vzel na firmo.
En lep pozdrav in hvala
Lui
terryww ::
ecc implementacije so na pc platah bojda bolj za okras.. mnda so tudi neke nove plate z 10 sata priklopov, čeprav so portreplikatorji ranga 10$
It is the night. My body's weak.
I'm on the run. No time to sleep.
I'm on the run. No time to sleep.
LuiIII ::
Jah gre za bolj osnovno implementacijo ECC-ja to je že res. Samo modreci pravijo, da je tudi to bolje kot nič pri software diskovnih zadevah. V primeru ZFS to pomeni bistveno zmanjšano število checksum popravkov na nivoju ZFS. Baje. Nekaj sem našel pri dinokomp.si sam baje to ni najbolj zanesljiva trgovina?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sestava računalnika do 500€Oddelek: Kaj kupiti | 3737 (2772) | x45 |
» | pomoč pri nakupuOddelek: Kaj kupiti | 2956 (2563) | TT1199 |
» | nadgraditev/menjava sistemaOddelek: Kaj kupiti | 3063 (2503) | snopc |
» | Računalniški rač...Oddelek: Kaj kupiti | 1187 (922) | Meizu |
» | Računalnik za cca. 400eOddelek: Kaj kupiti | 1576 (1330) | Leks |