» »

katera grafična kartica, kateri ram in katera matična?

katera grafična kartica, kateri ram in katera matična?

smirnof ::

pozdravljeni

kupujem nov računalnik in trenutno nimam pojma kaj je pametno kupiti, saj sem že nekaj let čist OUT iz računalniške scene.

zato me zanimajo naslednje stvari:

1. ker ne igram igric, me zanima če je ta grafična vredu nakup: klik

moje zahteve so samo to, da ima HDMI in DVI izhod ter možnost prikazovanja na dveh zaslonih hkrati. Zanima me, če bo kvaliteta prikazane slike kaj slabša kot pri kartici za naprimer 80€? računalnik bom profesionalno uporabljal za grafiko (indesign, photoshop, illustrator, flash...) ter obdelavo videa (adobe premier in after effect). Poganjala pa bo 24" lcd z resolucijo 1920x1200. Kaj pravite, naj kupim kartico višjega razreda ali bo za moje potrebe ta čisto ok?

2. kupil bi ta ram:klik

zanima me, kako se bo obnesel v navezi z procesorjem intel CORE 2 DUO E8400, 3.00 GHz, kateri ima frekvenco zunanjega vodila 1333mhz? ali moram kupiti ram, kateri ima frekvenco 1333mhz? procesorja ne bom navijal

3. matično bi rad imel čimbolj stabilno, zato sem se odločil za asus, s katerim imam dobre izkušnje: klik

tukaj me zanima, če je čipset ustrezen ter če je matična nasploh vredu? Navijal ne bom, hočem le stabilnost ter solidno hitrost.

ful hvala za pomoč!
EJ6

kaj noben ne ve pomagat?:(
EJ6

Galaxy ::

matej_jack ::

Če programi, ki jih uporabljaš podpirajo (in jo lahko koristiš) CUDA tehnologijo, potem vzami Nvidiino grafično kartico. Koliko se zadeva v praksi pozna, naj pove kdo drug, jaz še z njo (razen testnega predvajanja 1080p) nisem imel izkušenj.

Hitrost pomnilnika recimo da nima veze s procesorjem, hitrost mora podpirati matična plošča. Ta RAM, ki si ga izbral, se bo z omenjenim procesorjem dobro obnesel :)

BALAST ::

Če že imaš procesor Intel E8400, potem so komponente ki si jih izbral ODLIČNE.
Sam imam taisto ploščo in je super (Asus P5QL-E, 775). Dobra integrirana zvočna HD, optični in koaksialni izhod za zvok, Raid za hitrejše delo pri shranjevanju, enostaven express-gate za delo z linuksom. Gigabitna mrežna kartica, Firewire,e-sata vse kar rabiš za resno delo z računalnikom)
Grafična bo dosegla točno to kar si želiš in mogoče še kakšno Trackmania dirkaško igro za sprostitev. Dvojni zaslon ji ne dela težav in tudi Vista/win7 AERO funkcije namizja (polepša delo z ikonami, odprtimi okni). Spomin z 1333mhz je pa že kar draga zadeva, ampak ne skrbi tudi z ddr2 800mhz bo tvoj procesor delal na polno, ker se uporablja, kot vedno delilnik frekvence med procesorjem in severnim mostom. (Tehnične zadeve, ki ne pomenijo veliko) :)

za 200€ več pa lahko sedaj dobiš že Intel i5 procesor, matično in to grafično ki ti predlaga Galaxy.
Ampak zapomni si to, da kupuješ računalnik za danes in ne za drugo leto, ker bo takrat zopet ceneje.

o, super ste, hvala za odgovore!

sedaj me zanima, kaj je razlika med tema dvema platama:

Asus P5QL PRO
Asus P5QL-E

razlika v ceni je 10€ pa me vseeno zanima, kaj pridobim z dražjo plato? kolikor vidim, imata enak čipset...

kaj noben ne ve?:)

kaj noben ne ve?:)
EJ6

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: smirnof ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Ocenite računalnik PROSIM

Oddelek: Strojna oprema
482909 (884) bluefish
»

Osebni racunalnik (obdelava video posnetkov. Do 1500€)

Oddelek: Kaj kupiti
323223 (1802) AtaStrumf
»

Pomoč pri sestavi računalnika

313974 (2632) hcet
»

Preglejte moje Pc komponente (nasvet) (strani: 1 2 3 )

1008410 (6605) Pdove05

Več podobnih tem