Forum » Strojna oprema » Vrednost računalnika
Vrednost računalnika
Stroj ::
Okej, torej prosil bi tukajšnje mojstre, če mi približno ocenite tale sistem:
- MSI K9N Neo-F matična ploščca
- AMD X2 6000+ 3.0GHz 2MB Cache
- 4x512MB GeIL Value DDR2 800MHz RAM v Dual Channel
- Western Digital 250GB 16MB Cache, 7200RPM
- ATI Radeon HD4850
- Enermax Liberty 500W
- Creative Audigy 2 ZS
- ohišje Thermaltake Mambo in vsi ventilatorji (kvalitetni)
- Aerocool Gatewatch regulator ventilatorjev
- mrežna kartica
Potem pa še zvočniki Logitech X-530, monitor Samsung 971P, miška Logitech MX518 ter tipkovnica Logitech Media Elite (te stvari računajte posebej). Vse brezhibno ohranjeno in popolnoma delujoče. Najlepša hvala tistim, ki si boste vzeli čas za to. :)
- MSI K9N Neo-F matična ploščca
- AMD X2 6000+ 3.0GHz 2MB Cache
- 4x512MB GeIL Value DDR2 800MHz RAM v Dual Channel
- Western Digital 250GB 16MB Cache, 7200RPM
- ATI Radeon HD4850
- Enermax Liberty 500W
- Creative Audigy 2 ZS
- ohišje Thermaltake Mambo in vsi ventilatorji (kvalitetni)
- Aerocool Gatewatch regulator ventilatorjev
- mrežna kartica
Potem pa še zvočniki Logitech X-530, monitor Samsung 971P, miška Logitech MX518 ter tipkovnica Logitech Media Elite (te stvari računajte posebej). Vse brezhibno ohranjeno in popolnoma delujoče. Najlepša hvala tistim, ki si boste vzeli čas za to. :)
- spremenil: Stroj ()
Firebat ::
Lepo da vsak pristavi lonček in se hoče podučiti koliko je njegov računalnik tržno vreden.
No da začnem pri lekciji, da je tak računalnik skorajda sanjški računalnik za igračkarje in bi kot NOVEGA po komponentah odštel okoli 550€. Ne me razumeti narobe ter primerjat koliko si zapravil zanj pred letom ali dvemi. Ker vse razen grafične je že preko dveh let na tržišču(zvočna še 2x dlje)in nima več take cene kot vodilna pred leti.
Sedaj pa če je sistem še v garanciji recimo eno leto star (razen grafične) bi dobil 280€+ 150€ za grafično kar je skupaj 420€ kar je cca 75% cene danes NOVIH komponent. ker te grafična rešuje (če ne bi bil procent izgube preko 35%)
Kar se pa periferije tiče pa ocenim takole.
Zvočniki so vstopni model logitecha z 5.1 in če dobiš več kot 40€ je že dobra kupčija(novi 65€).
Samsung 971p je bil pred dvema letoma odličen nakup vendar so njegove lastnosti že kar popolnoma zbledele ob današnji konkurenci. Novega pri nas dobiš za 211€ (vir www.ceneje.si). Tako da če je eno leto star pričakuj maximalno ceno kakšnih 140€. Miška je nova 35€ zato če je ohranjena kot nova jo lahko kadarkoli prodaš za 30€, Logitech media elite če je ohranjena odštej kakšne 5€ od nove(nova 25€).
Če bi seštel kot komplet vsega naštetega, bi dobil okoli 650€ za 1leto rabljen računalnik.
No da začnem pri lekciji, da je tak računalnik skorajda sanjški računalnik za igračkarje in bi kot NOVEGA po komponentah odštel okoli 550€. Ne me razumeti narobe ter primerjat koliko si zapravil zanj pred letom ali dvemi. Ker vse razen grafične je že preko dveh let na tržišču(zvočna še 2x dlje)in nima več take cene kot vodilna pred leti.
Sedaj pa če je sistem še v garanciji recimo eno leto star (razen grafične) bi dobil 280€+ 150€ za grafično kar je skupaj 420€ kar je cca 75% cene danes NOVIH komponent. ker te grafična rešuje (če ne bi bil procent izgube preko 35%)
Kar se pa periferije tiče pa ocenim takole.
Zvočniki so vstopni model logitecha z 5.1 in če dobiš več kot 40€ je že dobra kupčija(novi 65€).
Samsung 971p je bil pred dvema letoma odličen nakup vendar so njegove lastnosti že kar popolnoma zbledele ob današnji konkurenci. Novega pri nas dobiš za 211€ (vir www.ceneje.si). Tako da če je eno leto star pričakuj maximalno ceno kakšnih 140€. Miška je nova 35€ zato če je ohranjena kot nova jo lahko kadarkoli prodaš za 30€, Logitech media elite če je ohranjena odštej kakšne 5€ od nove(nova 25€).
Če bi seštel kot komplet vsega naštetega, bi dobil okoli 650€ za 1leto rabljen računalnik.
Stroj ::
Hvala ti za odgovor. Razmišljam, da bi ga prodal, ker mi od nakupa prenosnika samotno ždi v sobi, pa mi ga je žal, ker ima močne komponente (še posebej za igričarsstvo, kot si omenil). Misliš, da bi bilo kaj zanimanja zanj (za ceno 420 evrov)?
Dejan99 ::
Mene pa zanima koliko je vreden moj prenosnik.
Acer 5520G
-Turion TL56 X2 - 1.8GHZ
-GF 8400M G 128MB
-2GB rama
-160GB disk
-Wifi b/g
-DVD-RW
-15,4" screen svetleč
-to je to prbližno...
Rabljen 10 mesecev, še 14 mesecev garancije. Deluje brezhibno. Pa še vista je zraven.
Baterija še vedno enako dobro drži, okoli 1,5h (sem ga mel večinoma na napajanju).
Bi šlo za 500€?
LP
Acer 5520G
-Turion TL56 X2 - 1.8GHZ
-GF 8400M G 128MB
-2GB rama
-160GB disk
-Wifi b/g
-DVD-RW
-15,4" screen svetleč
-to je to prbližno...
Rabljen 10 mesecev, še 14 mesecev garancije. Deluje brezhibno. Pa še vista je zraven.
Baterija še vedno enako dobro drži, okoli 1,5h (sem ga mel večinoma na napajanju).
Bi šlo za 500€?
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | vrednost računalnika (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 6801 (2231) | gddr85 |
⊘ | Koliko je vreden? (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Strojna oprema | 49905 (36598) | dzinks63 |
» | oprostite, računalnik do 900 evrovOddelek: Kaj kupiti | 2053 (1348) | mmaestro |
» | samsung ali philips?Oddelek: Kaj kupiti | 1285 (1109) | Stajerc |