Forum » Elektrotehnika in elektronika » programiranje mikrokrmilnika ST7
programiranje mikrokrmilnika ST7
rebro ::
Pozdravljeni!
Imam težko vprašanje za nekoga, ki je morda to že delal! (drugi raje ne berite)
Sestavljam prenosljivi programator mikrokontrolerjev ST7 z vgrajenim FLASH pomnilnikom. Komunikacija poteka po ICC protokolu. Programator bi naj nadomestil računalnik in nanj priklopljen ST7 FLASH-STICK.
Se pravi: Najprej bi napravo priklopil na ST7 FLASH-STICK in nanjo naložil software, kasneje pa bi zadevo odklopil in jo priklopil na ICC konektor na elektroniki z ST7
Hardware je že napravljen in deluje, težave se pokažejo v programu za programiranje.
Ob začetku programiranja pošlje programator ''ICC mode entry'' sekvenco, ki pove ST7, naj prične delovati v ICC načinu. To deluje. Nato pa mora poslati del kode, ki skrbi za dostop do ''vgrajenih'' ICC ukazov v ST7 (str.24 v drugem linku spodaj). Zanima me, kje najt to kodo. Preveril sem že vse dokumente, pa ne najdem.
ICC protokol
Programiranje FLASHA v ST7
Za odgovor sem pripravljen dat gajbo al pa dve.
Imam težko vprašanje za nekoga, ki je morda to že delal! (drugi raje ne berite)
Sestavljam prenosljivi programator mikrokontrolerjev ST7 z vgrajenim FLASH pomnilnikom. Komunikacija poteka po ICC protokolu. Programator bi naj nadomestil računalnik in nanj priklopljen ST7 FLASH-STICK.
Se pravi: Najprej bi napravo priklopil na ST7 FLASH-STICK in nanjo naložil software, kasneje pa bi zadevo odklopil in jo priklopil na ICC konektor na elektroniki z ST7
Hardware je že napravljen in deluje, težave se pokažejo v programu za programiranje.
Ob začetku programiranja pošlje programator ''ICC mode entry'' sekvenco, ki pove ST7, naj prične delovati v ICC načinu. To deluje. Nato pa mora poslati del kode, ki skrbi za dostop do ''vgrajenih'' ICC ukazov v ST7 (str.24 v drugem linku spodaj). Zanima me, kje najt to kodo. Preveril sem že vse dokumente, pa ne najdem.
ICC protokol
Programiranje FLASHA v ST7
Za odgovor sem pripravljen dat gajbo al pa dve.
PPG78 ::
Ni sicer odgovor na vprašanje, ni pa tudi off-topic ...
Glede na to da se ukvarjaš z ST7 procesorji me zanima če imaš morda kakšno shemo in SW za In Circuit Programming?
LP, Peter
Glede na to da se ukvarjaš z ST7 procesorji me zanima če imaš morda kakšno shemo in SW za In Circuit Programming?
LP, Peter
rebro ::
shema ICC vmesnika na strani ST7 je itak načrtana v PDFu od ST7 FLASH-STICKa, kar se pa na programatorski strani tiče, pa sem uporabil mikrokrmilnika ST10 (zaradi uporabe večje količine zun. FLASH pomnilnika), od katerega sem izpeljal 5 GPO povezav za ICCCLK, ICCDATA, ICC5V in ICC12V (za ICCSEL/Vpp), ICCRESET. Software pa je sestavljen v prog. jeziku C in je eazvit po ICC protokolu, ki je opisan zgoraj. Sicer še ni čisto razvit, ker ga ne morem preizkusit.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Znizanje napetosti na usmernikuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1162 (1060) | TEDY |
» | krmiljenjeOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1196 (1047) | ql000 |
» | 100W ojačavalnik...Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1712 (1547) | singular |
» | UsmernikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1306 (1200) | zlabo |
» | OjačevalecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3630 (2928) | BREZNKAR |