Forum » Strojna oprema » Crkovanje trdih diskov
Crkovanje trdih diskov
Orchestra ::
Zanima me, kaj lahko razen mehanskih udarcev, previsoke temperature in vlage, uniči trdi disk?
Že dva sata diska sta mi šla pogobe; 1.je imel slabe sektorje, 2. je pa kr crknil.
-Da ti 2x disk gre pogobe je že malo čudno, je lahko kaj do napajanja(na isti konfiguraciji vrtim ata disk ze ene 4 leta, pa je vredi dela)?
-kaj pa sataI pa sataII nezdružljivost?
hvala lepa
Že dva sata diska sta mi šla pogobe; 1.je imel slabe sektorje, 2. je pa kr crknil.
-Da ti 2x disk gre pogobe je že malo čudno, je lahko kaj do napajanja(na isti konfiguraciji vrtim ata disk ze ene 4 leta, pa je vredi dela)?
-kaj pa sataI pa sataII nezdružljivost?
hvala lepa
- spremenil: Orchestra ()
Torej lahko brez bojazni priključim na sataII disk na sataI plato?
-Kaj se zgodi,če katera izmed napetostnih vej ne dela(0,+5,+12)?A lahko disk crkne?Prov ne upam priklopit,ker nočem da mi še en disk gre v krtovo deželo
hvala.
-Kaj se zgodi,če katera izmed napetostnih vej ne dela(0,+5,+12)?A lahko disk crkne?Prov ne upam priklopit,ker nočem da mi še en disk gre v krtovo deželo
hvala.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Orchestra ()
jype ::
Ja, napajalniki so pogosto problem. Kupi dobrega (za 20k+). Meni se je splačalo. Odkar kupujem dobre (a žal tudi dražje) napajalnike mi še ni crknil noben disk.
torej mi je napajalnik skuril sata disk, kjub temu da stari ata disk že par let lepo dela že par let.
LP
LP
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | SATA 3 kartica?Oddelek: Kaj kupiti | 3537 (2565) | KTr1sk |
» | SATAIIOddelek: Strojna oprema | 1100 (926) | bluefish |
» | SATA in SATA 2 ?Oddelek: Strojna oprema | 1558 (1302) | Orchestra |
» | Kateri disk Hitachi ali WD - SATA2Oddelek: Kaj kupiti | 1809 (1471) | antonija |
» | Ali gre priklopit SATA II disk na ploščo Asus P4C800-Deluxe?? pomoč prosim...+ Še neOddelek: Strojna oprema | 2717 (2389) | muzičar |