» »

Katera sestavljena konfiguracija do 180.000 SIT?

Katera sestavljena konfiguracija do 180.000 SIT?

faeton ::

Potrebujem nasvet. Nameravam kupiti nov računalnik (samo kišto, brez monitorja), pa se ne morem odločit. Ker imam premalo znanja o strojni opremi oz. se bojim, da kaj ne bi delovalo, če bom sam izbiral komponente, ciljam predvsem na že sestavljene konfiguracije.
Računalnik bom na prvem mestu uporabljal za 2D grafično obdelavo, potem pa še za igre, a ne nujno za najnovejše. 1GB RAMa je nuja, več si denarno že ne morem privoščit. 160GB na trdem disku mi povsem zadošča. Cenovni okvir je nekako do +- 180.000 SIT.

Ogledoval sem si tole:
Rolan Luxor GT

FunTech AMD 64 Rocker 3200 1Gb Teamgroup

FunTech Intel X-treme 3000

A kdo ve še za kakšno drugo možnost? Že vnaprej se zahvaljujem za vse nasvete.

billy ::

Če ne potrebuješ neke moči pri igranju iger, je 6600GT odveč. 6200 je dovolj dobra grafična za poganjanje par let starih iger.

Rajši na ta račun vzami več rama ali pa večji disk.

Zdaj je edino vprašanje v katerih programih boš delal, oz ali si mogoče ne bi privoščil intela dual core (X2 bo verjetno predragi, z 8xx intelom pa bi verjetno prišel skozi do 180k). Tako da prvo malo preveri na internetu če kje kaj piše o tem, torej če oz koliko hitreje dela "tvoj" program na dual core procesorjih, predvsem intelu 8xx

AngelOfDeath ::

FunTech AMD 64 Gamer Revolution 3200 GF6600GT
+512MB rama

pa si na 180k ;)

lahko pa še ploščo zamenjaš za asrockovo pa si na 175k
po moje se tale varijanta bol splača (v ohišju sta 2 120mm venta ki imata regulacijo vrtljajev, grafična je GT verzija, napajalnik je močnejši)

Lp
edit: Slovnica

GMK ::

Rolanov sistem vzami. Za take stari je boljši P4. Pa HT tehnologijo ima.

vuso ::

www.grespo.si

Neka nova računalniška firma.Cenovno zelo ugodna.Mislim da celo ceneje od fun techa.
tel: 040/851-048
Tudi na email zelo redno odgovarja tko da toplo priporočam

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nakup namiznega pc + 20.1 inch lcd

Oddelek: Kaj kupiti
181518 (1225) adis_adis
»

PC do 450eur

Oddelek: Kaj kupiti