» »

Plazma ali LCD televizor?

Plazma ali LCD televizor?

««
73 / 154
»»

trdoreh ::

Čemu pa zdaj potreben takšen sarkazem? Imaš v mislih, da gre za dve popolnoma drugačni stvari? ;)

Ne, gre zato, da v prvem postu nisi napisal kaj boš na tv predvajal, kar je bistvenega pomena, glede na to, da se zanimaš za dva modela televizorja, ki imata bistveno razliko (en je full HD en pa HD Ready). Si pa v nadaljevanju sam odgovoril na svoje vprašanje in lahko samo potrdim, da se strinjam s tvojim razmišljanjem. Torej plazma, ker je slika boljša in ne full HD LCD, ker te HD vsebina ne zanima.

Lp

SeekK ::

Gledam malo sem in tja po raznih tvjih in monitorjih, pa mi je v oči padel tale: http://www.mimovrste.com/artikel/135010...

Hudo je znižan, kakšne so morebitne pomankljivosti?

Na njem bi se laufalo ps3, streamanje filmov preko compa, navaden signal samo ob kakšnih športnih prenosih.

Kakšen predlog tam do 800€ nekje? Kaj se za takšen denar splača kupit?

roCkY ::

Za PS3 in PC obvezno vzemi 1080p. Išči kak Sony 40W4000. 32" je tudi zelo majhno.

brankan ::

Pozdrav nagledal sem si panasonicov model TX-P42GW10 pa me zanima če je možno ob priklopu le tega na siol tv(iptv),potem uporabljati samo en daljinec ali bom še naprej na obeh daljincih (od tvja in od sagema).
Hvala za odgovore

Okapi ::

Še vedno boš na dveh. Razen če je mogoče zraven Panasonica učljiv daljinec in ga lahko naučiš Sagemovih kod.

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

wiseman ::

Prosim ce mi svetujete glede nakupa, izbiram med:

LCD TV sprejemnik Toshiba 37XV500P .... 500 EUR

in

LCD TV sprejemnik LG 37LG5500 ... 620 EUR

Je razlika v ceni vredna nakupa LG-ja??

Ima mogoce kda boljso izbiro za ta denar?

Hvala za odgovor.

ElviS ::

Tudi sam bi se malo pridružil debati. Kupil bi nov tv tam nekje do 1000 €, dilema pa:

Plazma:
Panasonic P42X10 - alfa-omega plazma ~ 700 €

LCD:
Philips 42PFL5604H/12 - novi model z DVB-C ~ 800 €
Philips 42PFL7603D/12 - lanski model z amblight ~ 1000 €

* Pomemben mi je dober "black level"
* Tv bi se večinoma uporabljal za gledanje HD ripov preko računalnika, občasno tudi za gledanje dig. kabelske preko UPC-ja
* Kasneje pride v poštev tudi kakšna konzola

Kakšna boljša priporočila za to ceno so dobrodošla

Lp
i'm still in the building...

ivosmon ::

Plazma LG 50PS8000 za cca 1.500 EUR
http://uk.lge.com/products/model/detail...

ali

LCD Sony KDL-52V5500 za cca 1.700 EUR
http://www.sony.si/product/t46-v-series...

naročil LG, ki pride maja, a še vedno v dilemi...

hooger ::

mislim, da je plazma boljša.

fiori ::

kam ste se vsi izgubili?

Recesija! Folk ne kupuje več tvje, špara za kruh raje!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: trdoreh ()

TOP ::

Recesijo majo samo bogati in tisti ki so ostali brez službe,za vse ostale je ni.

Recesijo majo samo bogati in tisti ki so ostali brez službe,za vse ostale je ni.

vsi ostali so jo imeli že prej...

LapD ::

V kratkem bom nabavil samsung lcd tv, pa me zanima, kam naj se obrnem glede morebitne garancije, ob nakupu v tujini. Ve kdo, kdo je pooblaščeni serviser za te zadeve, ali pa ima izkušnje z nakupom samsung tvja v tujini in uveljavljanjem garancije pri nas? Pa še kakšen komentar o B650 modelu nebi škodil. Če velja mogoče pogledati še v kakšno drugo smer pri izbiri tvja :D
web&motion designer

benx ::

Zelo težko jo boš kje uveljavljal, ker ponavadi mora trgovina imeti pogodbo s servisom. pri samsungu je sploh malo nadeležno ker mislim da za tvje ni nobenega centralnega dobavitelja/predstavništva ala Philips/panasonic slovenija. Eden večjih servisev je Dast v ljubljani, lahko se pozanimaš če sprejemajo evropske garancije.

P.S. v technomarketu so začeli akcijo staro za novo, če prinesete stari tv dobite na novega 15% popusta, razen če je že v akciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: benx ()

BeerBelly ::

Če koga zanima imajo v Harvey Normanu G10 modele Panasonicovih plazem. Plazme so model E, kar pomeni, da imajo DBV-C in T Mpeg4 dekodirnike. Ceno vem za 50 inčni model, in sicer pride 1699€.

ufm ::

Danes sem bil v Merkurju, kjer sem si ogledoval TVje. S prodajalcem sva se pogovarjala o LCD / PLAZMA in prodajalec je bil 100% na strani LCD tehnologije, ker da:
- je boljša slika,
- da plazem nihče več ne razvija,
- da plazme nikoli ne bodo imele DVBt mpeg4, ker jih pač ne razvijajo,
- skratka.....

To me jezi, ker je bil prodajalec tako pristranski in se je kar razgovoril. Sem lastnik Panasonic plazme 42PZ800E z DVBt mpeg4 in je NIKOLI ne bi menjal za LCD!

Kaj pa vi menite o tem? Na kateri strani ste?

PrimozR ::

LCD. Plazme se vedno bolj in bolj pomikajo izključno v trg večjih diagonal (včasih je bila meja pri 32 palcih, danes je pri 50, kjer je 50 % plazm in 50 % LCDjev), LCDji porabijo manj, itd. Poleg tega so še vedno fosforne in lahko fašejo image burn in (ZELO redko, ampak je možnost), zaradi večje porabe so tudi bolj vroče med delovanjem (zastonj, a lahko tudi neželeno ogrevanje prostora),...

Danes sem bil v Merkurju, kjer sem si ogledoval TVje. S prodajalcem sva se pogovarjala o LCD / PLAZMA in prodajalec je bil 100% na strani LCD tehnologije, ker da:
- je boljša slika,
- da plazem nihče več ne razvija,
- da plazme nikoli ne bodo imele DVBt mpeg4, ker jih pač ne razvijajo,
- skratka.....

To me jezi, ker je bil prodajalec tako pristranski in se je kar razgovoril. Sem lastnik Panasonic plazme 42PZ800E z DVBt mpeg4 in je NIKOLI ne bi menjal za LCD!

Kaj pa vi menite o tem? Na kateri strani ste?

sam sem bolj na strani plazem. Edini minus se mi zdi poraba energije, vse ostalo pa se lahko le šteje v plus.

OldSkul ::

Plazme se večinoma začnejo pri 42", kar pa ne vem kaj je problem.

Drugače pa itak večina prodajalcev preferira LCD, nič čudnega. Jst sm še vedno za plazmo. LCDji so sicer tudi zelo dobri, oač odvisno od okusa in kaj se gleda na televiziji.

destiny ::

Jah no, tale prodajalec iz Merkurja je full of bullshit. Panasonic še vedno razvija plazme in njihova nova Z serija res zgleda ubijalsko, čeprav na žalost za večino cenovno nedostopna. Je pa zato njihova G in V serija verjetno najboljši HDTV nakup letošnjega leta. Še pol leta nazaj bi si kupil Sonyjev ali pa Samsungov LCD, danes pa definitivno Panasonic-a.

Pa je tale V10 že kje za videt v slo?
web&motion designer

V10 bo v slo najbrž konec meseca (na strani od mediamarketa je 50" model že gor za ceno 1740€ kar je blazno ugodno) in bo po mojem mnenju best buy letošnjega leta. panasonici imajo vsi razen C in X serije vgrajene dvbt/s/c mpeg4 odkodirnike.
glede porabe je pa tako da imajo letošnji modeli že precej nižjo (glede na leto 2007 tudi do 50%) in to da večina ljudi ne ve da pri plazmi poraba ni konstantna kot pri lcdjih ampak precej varira glede na to kaj se gleda in da morajo po evropskih zakonih napisati najvišjo, čeprav je potem povprečna vsaj 100W manjša (46py85).

Drugače pa: v začetku meseca sem bil na Panasonic seminarju na hrvaškem, še bodo razvijali plazme, največ govora glede prihodnosti pa je bilo o 3D televiziji kjer bo plazmatska tehnologija precej prišla do izraza.

Kdor je v zadnjih dveh letih kupil plazmo najbrž ne bo šel nikoli na LCD, zase vem da ni pogojev:)

Cena v mediamarketu se mi zdi skoraj nerealna :O V avstriji prodajajo za isto ceno 42 model. Škoda samo ker nimajo tako naprednih možnosti kot Samsung v smislu predvajanja mkv datotek preko usbja itd. Ali se motim?
web&motion designer

v začetku meseca sem bil na Panasonic seminarju na hrvaškem,

... in se v Hemingway baru napijal s free koktejli:))

O.

djordjevic ::

i kot Samsung v smislu predvajanja mkv datotek preko usbja itd. Ali se motim?

W00t? Kateri modeli to?
No grave is deep enough to keep us in chains.

GrMar ::

Celotna Samsungova B serija podpira predvajanje MKV, DivX, HD materiala. Na primer: LE52B750
http://geizhals.at/a409405.html

Še bolj mamljivi so pa samsungovi UE modeli 8-)
web&motion designer

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LapD ()

Celotna Samsungova B serija podpira predvajanje MKV, DivX, HD materiala. Na primer: LE52B750
http://geizhals.at/a409405.html

Nice. Good to know. ;)

Celotna Samsungova B serija podpira predvajanje MKV, DivX, HD materiala.

AFAIK tudi nekateri novi Panasonici in prihajajoči Philipsi. V čedalje več televizorjev bodo vgrajevali oni čipek, ki je v NMT-jih.

O.

Še bolj mamljivi so pa samsungovi UE modeli 8-)

Mah jest sem bil na začetku tud precej navdušen, zdej pa niti ne več tako. Baje da osnovne UE serije (6 in 7 se mi zdi) nimajo local dimminga, zaradi česar je verjetno bolje kupit lansko A7XX ali A9XX serijo. Razen če se izprsiš za UE8XXX serijo.

Pizzicato ::

Katerega kupiti:

Sony Bravia 52V5500 ali Samsung LE52B750 (cena je približno enaka)?
Bogo

Zgodovina sprememb…

Samsunga! Kje si pa ti videl da sta ta dva za podobno ceno? Konkurenca temu samsungu bi bil kvečjemu Sony 52W5500...

Zdaj imam doma Sony 40s2000, torej lahko mirne vesti (bojazen da ne bo več Bravia slike) prešaltam na Samsung LE52B750?

Ali ima ta Samsung mrežno vtičnico (ethernet)? Na nekaterih spletnih straneh piše da ima, na nekaterih pa da ima samo wireless...
Bogo

Zgodovina sprememb…

Za ethernet ne vem... Serija B650 ga ima, vsaj glede na ta test: test!. Pa sej verjetno piše v specifikacijah na samsungovi strani... mal pobrskej..

Pa je tale V10 že kje za videt v slo?

Panasonic slo ga že ima na zalogi, upam da bo roku tedna tudi v kranjskem Technomarketu:)

Glede samsunga, ima mrežni vhod, če hočeš imeti wireless pa moraš dokupit adapter ki pride nekje med 50€ in 70€.
 od zadaj

od zadaj

od strani

od strani

Zgodovina sprememb…

• spremenil: benx ()

benx: A ga imaš doma (LE52B750)? Nikjer ne najdem testa tega TV...
Bogo

Nope.
2 reviewa:
malo krajši
bolj obsežen

drugače pa boš tu našel ogromno pametnih informacij:
avforums B750 owners thread

PrimozR ::

A ethernet priključek in predvajanje AVIjev in MKVjev imajo samo Samsungi ali tudi kater drug TV? Takšen TV namreč eliminira potrebo po HTPCju.

Mhm. >:D

kmetek ::

previsoke cene fantje moji.

prijatelj kupuje tv pa se odloča med LG 42LH4010 in 42LH4020, katero vzeti?

miso65 ::

Eno vprašanje in sicer odločil sem se za nakup plazme
PANASONIC TH42X10 --> http://www.mediamarket.si/index.php?D=3...
zdaj pa sem videl da lahko dobim LCD PHILIPS 42PFL5604H FullHD --> http://www.comshop.si/article.asp?Artic... za 800€.
Pri philipsu me edino prvilači DVB-T/C ampak pri siolTV itak ne koristi.
Pa me zanima kaj od tega je boljše vzeti za gledanje TV (SiolTV) in tu in tam kakšen DVD?

Panasonic. Ima bistveno boljši kontrast, visoke ločljivosti, ki je edina prednost Philipsa, pa očitno ne boš uporabljal, in je torej niti ne potrebuješ.

O.

korelem ::

Prodajam 52-inčen LCD TV (Samsung 52A756), zaradi selitve v tujino, če kdo rabi... ;)

Lp

powerrr ::

Zdravo!
Jaz kupujem 46 ali 47" LCD TV.
Razmišljam o naslednjih:
- LG 47LH7000
- Samsung LE-46B530
- Sony KDL-46V5500

Kateri je najboljša izbira?

Reloaded ::

Že kaj novega o panasonicu p42v10e? Aja pa je kakšna razlika med v10e pa v10? Nekaj bral reviewe na tujih straneh pa baje brez e nima nekih dveh nastavitev (belina pa nekaj še?)
LP
Reloaded!!!

TOP ::

miso65 najbolje da si greš pogledat v trgovino kaka je slika višji kontrast,te razlika ne boš opazil.Za tak denar bi jaz vzel LCD,ki ma sigurno bolšo sliko.Za moje oči majo za tak denar najbolšo sliko Philips pa Sony LCD mislim,ker za tak denar jaz Plazme ne bi kupoval.

razlika med v10e pa v10

Če me spomin ne vara, ima e DVB-T z MPEG4, oni drugi pa ne. Ampak za vsak primer preveri. Drugih razlik pa ne bi smelo biti.

O.

polde66 ::

kok pa kej vpliva 100 HZ na kvaliteto slike pri lcd-jih, nekako se odločam za Samsunga 37B650
polde

kok pa kej vpliva 100 HZ na kvaliteto slike pri lcd-jih

IMO marketing.
««
73 / 154
»»