Forum » Izdelava spletišč » Fonti in internetne strani
Fonti in internetne strani
Pancho ::
Vsi vemo, da so internetne strani z veliko slik in flash animacijami in tako naprej lahko zelo uporabne in predvsem lepe za oko. Največkrat je treba sličice uporabiti za oblikovan tekst, saj uporaba nestandardnih fontov prikazuje lepo spletno stran le pri tistemu, ki ima ta font nameščen.
Mene pa zanima, če je kdo že kdaj zasledil, da bi bilo mogoče font kar vključiti na svojo spletno stran, in bi ga uporabniki trajno ali pa tudi začasno namestili na svoj računalnik (lahko tudi samo v brskalnik, če je varianta)?
Če je kdo kje zasledil kaj takega, naj mi prosim sporoči.
Mene pa zanima, če je kdo že kdaj zasledil, da bi bilo mogoče font kar vključiti na svojo spletno stran, in bi ga uporabniki trajno ali pa tudi začasno namestili na svoj računalnik (lahko tudi samo v brskalnik, če je varianta)?
Če je kdo kje zasledil kaj takega, naj mi prosim sporoči.
I haven't failed, I just found 1000 ways that don't work...
Ziga Dolhar ::
Seveda se da. O tem je enkrat že bila tema ...
...
...
<style> @font-face { font-family: "Nueva Roman"; src: url(NUEVAR1.eot)} </style>
https://dolhar.si/
Pancho ::
Pogooglov zem že mal (no, kr orenk), ampak nč pametnih hitov ni blo.
Googlanje še traja :)
Če pa slučajno kej kje najdeš pa samo link prpopej :)
Googlanje še traja :)
Če pa slučajno kej kje najdeš pa samo link prpopej :)
I haven't failed, I just found 1000 ways that don't work...
tec ::
Ziggga
Koliko pa to upocasni nalaganje strani? Ker recimo, da moras imeti in bold in italic, je to ze kar veliko kb za nalagat?
Koliko pa to upocasni nalaganje strani? Ker recimo, da moras imeti in bold in italic, je to ze kar veliko kb za nalagat?
CCfly ::
Par kilobajtov je danes zanemarljivo še posebej ker se prenašanje fonta predvidoma izvede le enkrat. Sicer sta imel že dolgo nazaj IE in Netspace svoja standarda za vključevanje fontov, ki pa nikoli nista zaživela.
Ali vključevanje fontov na tak način deluje v IE ? Ker bi bil že skrajni čas,
Ali vključevanje fontov na tak način deluje v IE ? Ker bi bil že skrajni čas,
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pohitritev spletne straniOddelek: Izdelava spletišč | 2269 (1212) | vezalke |
» | Thunderbird - velikost pisaveOddelek: Programska oprema | 1012 (833) | poweroff |
» | Custom font v CMSOddelek: Izdelava spletišč | 1103 (770) | lebdim |
» | dreamweaver - fontiOddelek: Izdelava spletišč | 1072 (938) | garg |