» »

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Temo vidijo: vsi
««
478 / 1180
»»

M-XXXX ::

Bolj stisneš, bolj prime. A ti bi raje tako, da tako vmes malo popusti? Ali raje takšno, da ima malo zakasnitve?

Recimo pri navadnih gumijastih za koliko moraš še stisnit ročko, da od točke, ko malenkostno čutiš do tega da ti zablokira gumo? Recimo centimeter,2 lahko še več... Pri diskih je to nekaj milimetrov.

Hočem povedati da potrebuješ le malenkost bolj stisnit, oziroma premaknit ročico, da veliko bolj zagrabi.

r5r ::

Pri ročki je kolešček, kjer nastaviš iz centimetra na par milimetrov.

Sicer imajo vsa kolesa diske. Eni so polni in manjši, drugi pa so votli in nameščeni na platišču. Večja oddaljenost od središča osi pomeni manjšo potrebno silo in manjšo obrabo čeljusti za isti učinek. Ključna beseda: navor.
And it makes me wonder.

Pri ročki je kolešček, kjer nastaviš iz centimetra na par milimetrov.

Glej ko ne bereš kaj sem napisal:)

da od točke, ko malenkostno čutiš, do tega da ti zablokira gumo

Sicer imajo vsa kolesa diske. Eni so polni in manjši, drugi pa so votli in nameščeni na platišču. Večja oddaljenost od središča osi pomeni manjšo potrebno silo in manjšo obrabo čeljusti za isti učinek. Ključna beseda: navor.

V teoriji drži, v praksi pa ni to res.
Vzemi gumijasto zavora: imaš polmer, ki je skoraj pol metra (skoraj:D)
Pri disku je ta polmer 100-150mm in glej ga hudiča, da pri vseeno veliko večjem potrebnem momentu zadeva vseeno hitreje ustavi, pa še potrebna sila na ročico zavore je manjša.

Ključne besede: Trenje ter trdnost>:D
Edit: še dve: raztezek, ter stisljivost fluidov:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M-XXXX ()

Teflonske čeljusti se res ne morejo kosati z radirko. Tekočine so praktično slabo stisljive, sploh olje.

Sicer je zelo težko priti do stanja mirovanja prvega kolesa, razen če si kje na blatu ali ledu. Za zadnjega je to mala malica.
And it makes me wonder.

Teflonske čeljusti se res ne morejo kosati z radirko.

Sicer niso teflonske pa vseeno, to ti hočem povedat

Tekočine so praktično slabo stisljive, sploh olje.

Aha in razlika v zajli je da se kar dosti raztegne (tudi kašen mm ali več) kar se zelo pozno.

Sicer je zelo težko priti do stanja mirovanja prvega kolesa, razen če si kje na blatu ali ledu. Za zadnjega je to mala malica.

Kot sem rekel, želja ni mirovanje kolesa, vendar da se lahko na zavoro zaneseš kadarkoli, kjerkoli (razen ko se jaz z hamburgerjem v roki, po hribu dol peljem:D), ter "odzivnost" v primerjavi z navadno.

Jaz si moram letos "zvezati" nazaj V zavore. Še prej pa kolo sčistiti pa prebarvati in zamenjati zračnice. :P
And it makes me wonder.

PrimozR ::

Kolo ima hidravlične, čemu? Že z navadnimi čeljustmi je mogoče zablokirati poljubno kolo.

ne razbijaj si glave po nepotrebnem, diski so zakon. Ne grem več nazaj na V-brake. Filing na ročki je POPOLNOMA drugačen, doziranje moči je veliko, veliko boljše. Wheelija komot držiš s hidravličnimi diski, v-brake je zgolj rešitev v sili, da ne telebneš na hrbet (če sploh).

zdej je treba samo še uzad dat 185 disk pa nabavt Elixirje. Sočni 3 nimajo dovolj moči :D

d0rK ::

Turcinosi ne poznajo kreditnih. Bah!

A ni zaviranje metanje energije? Če se peljem od 8 do 10 m/s ... oziroma v najvišji prestavi vrtim, da me že veter preveč ovira :D ... in grem potem preko 0 m/s nazaj? Uh.
And it makes me wonder.

A ni zaviranje metanje energije? Če se peljem od 8 do 10 m/s ... oziroma v najvišji prestavi vrtim, da me že veter preveč ovira :D ... in grem potem preko 0 m/s nazaj? Uh.

Če ti je energija tako dragocena, be my guest, namesto na obročih in krtačkah/diskih in ploščicah jo raje sproščaj pri trkih z avtomobili/drevesi/skalami oz. jo pridobivaj še nekaj časa pri poletu v prepad in jo nato celotno hipno izgubi pri stiku s tlemi. Si še prepričan v svoja načela? :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

Definitivno.
Recimo pri avtomobilu gre kar precej energije za ustavljanje pred rdečimi lučmi in sestopu z avtoceste iz 36 m/s na 10 m/s ... pa recimo nimaš najlažjega avtomobila m = 1500kg, pri tem to znese W = 1/2 m (v_k^2-v_z^2) = - 0,9 MJ
And it makes me wonder.

mare_ ::

...google me zdej, vse premisli v naprej... :))

koyotee ::

Sa a neb res odprli temo o kolesih, ker je 3/4 nakladalnice en sam bajk!
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

Tero ::

Ja se strinjam odprite si novo temo o kolesih.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Ne. Trpi.

thexfale ::

PIPI in d0rK, blizu Kranja sta doma kajne? Mi lahko svetujeta kak poceni kolesarski servis kajti lani sem plačal še pa još pri Grašci v Križah, za par malenkosti. Hvala!

Nisem. Sicer bi ze prej pomagal.

OmegaBlue ::

50km vožnje ker zajebeš routing na serverju ni kul.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Sem mislil, da skupaj kolesarita, spomnim pa se, da je PIPI omenjal nek Kranjski lokal, ko je tekla debata o pivu. Vseeno hvala!

opeter ::

Ravno naročil E7400. Upam, da bo dobro deloval.

V soboto pa grem fotografirat oljno repico z druščino :)
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Tody ::

@omega
kdor nima v glavi ma pa v petah :) oz bencinu :D

OmegaBlue ::

Problem je ko tipkaš hitreje kot misliš kaj delaš ;) potem pa butneš enter, narediš facepalm in se usedeš v avto.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

thexafle AHA spodaj čez Savo od Supernove (desno pred železniško takoj čez most, če greš po klancu dol), Žagar nekje v Kranju, najde se pa še kaj. V Škofji loki imaš ID Sport, Extreme Vital in pa Guerillo (le-ta je bolj tako-tako zadnje čase).

mtosev ::

ahahahaha
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mare_ ::

...nismo srečni, smo le razigrani... :))

... čemu?
And it makes me wonder.

Hvala PIPI!

danes so se mi baterije v LX6 izpraznile. zdrzale so 4 mesece. je to normalno al ne?

OrkAA ::

ne, pravzaprav je šokantno.

LX6 avtonomija baterije do 8 mesecev

Opkow ::

// neki on
Meni so zdrzale 2 leti in pol.
//neki off

Azrael ::

@mtosev
danes so se mi baterije v LX6 izpraznile. zdrzale so 4 mesece. je to normalno al ne?

LX6 je optična miška? Toliko, da vem, če govoriva o isti stvari.

Kakšne baterije? Ni vseeno ali kupiš najcenejši crap ali baterije Energizer oz. Duracell.
Nekoč je bil Slo-tech.

Opkow ::

In seveda je precej odvisno, koliko casa je v uporabi.
Ali je v uporabi povprecno 15 ur ali 200 ur na mesec.

@mtosev

Kakšne baterije? Ni vseeno ali kupiš najcenejši crap ali baterije Energizer oz. Duracell.

opticna miska ja. zanimivo da so se baterije izpraznile v 4 mesecih tam pa pise do 8mesecev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

823483 ::

@mtosev

opticna miska ja. zanimivo da so se baterije izpraznile v 4 mesecih tam pa pise do 8mesecev.

See the difference?
Lahko bi se spraznile tudi v dveh dneh, več kot 8 mesecev pa ti sigurno ne bodo zdržale.

LX6 ma 2.0 vrstni 6 motor. Kakšne baterije? :P

ZOMG, IT'S A MESSAGE!!! Na kratko, preveč si na kompu. Vsaj 2x več od povprečne osebe z LX6 miško :P

thexafle np.

Aja, a se komu sanja kako izbit pušo, ki ima zunanji premer 16 mm, notranji pa pol cole (debelina stene je dober milimeter in pol)? Da končno spravim v pogon ta nesrečni feder... :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

strictom ::

Hitro rabim en J2ME Video predvajalnik!!! Hitro!
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

Čudim se, koliko je raznih oglasov za oddajo malih hišnih živali, uf preveč. 8-O
And it makes me wonder.

Alexius Heristalski ::

Super za zoofile, ne?
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

opeter ::

Čudim se, koliko je raznih oglasov za oddajo malih hišnih živali, uf preveč. 8-O

Ja, vsi se hočejo rešiti svojih muck.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

>Aja, a se komu sanja kako izbit pušo, ki ima zunanji premer 16 mm, notranji pa pol cole (debelina stene je dober milimeter in pol)? Da končno spravim v pogon ta nesrečni feder... :P

Odvisno kaj zadevi drži skupaj, oblike in seveda materialov. Žal ne vem kakšna federacija to je.

Če je zlepljeno, pogreti vse skupaj na 200 do 250°C, da lepilo popusti in če imaš srečo bo potem puša sama padla ven ali bo treba samo minimalno silo, da gre ven.

Če to ni možno (plastika?) ali drži skupaj trenje, dobi železni cevi malenkost daljši od sedišča puše.

Ena cev mora imeti zunanji premer malenkost manjši od premera puše in druga notranji premer večji od premera puše. Rabiš še dovolj debeli podložki, ki sedeta na cevi in vijak z matico. Cevi je najbolje, če sta postruženi na stružnici, saj ne sme biti nek rob postrani. V nekaterih primerih imajo ustrezne mere gedore.

Ko imaš vse, sestaviš in pušo iztisneš ven. Z malo drugače sestavljeno pripravo potem vtisneš novo pušo.

Če ne gre nič od tega, stružnica in postružiti pušo ven.

Varianti, da bi zadevo pretepel s kladivom, se raje izogni, je najslabša možnost.
Nekoč je bil Slo-tech.

Ma dobim novo tko da ne bo treba izbijat. problem je le, da dobim novo šele naslednji teden :((

Če imaš stružnico ali primerne kose cevi lahko poskusiš.
Nekoč je bil Slo-tech.

Nimam ničesar, to je problem.

Tero ::

Spet je ful lepo vreme zunaj in spet mi je to tak bed ker nevem kaj naj grem delat.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

tx-z ::

Grdo vreme je.
tx-z

Jaz sem se premaknil kar na sonce. 8-)

Poslušate kaj Leonarda Cohena?
And it makes me wonder.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: r5r ()

whatever ::

Sol me, sol me... razjeda... SOL ME RAZJEDAAAAAA, SOL ME RAZJEEEEDAAAA:)):)):)):)):)):)):))
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Tody ::

pejt se stuširat...

whatever ::

:Dfuck this shit, grem tv gledat
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
««
478 / 1180
»»