Forum » Loža » Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)
Temo vidijo: vsi
Alexius Heristalski ::
v nakladalnici sn mislo.
Nuff said. You win.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini
Tero ::
Lep pozdrav iz Romunije. :)
Z kolegom sva šla malp praznovat ...
Romunija je ker zanimva dežela, edino nimajo avtocest!!! Drugač ceste so totalno v k..
Slovenija ima ful dobre ceste.
Z kolegom sva šla malp praznovat ...
Romunija je ker zanimva dežela, edino nimajo avtocest!!! Drugač ceste so totalno v k..
Slovenija ima ful dobre ceste.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Azrael ::
Pravkar malo pregledal kaj vse je ostalo na disku na katerem je bil popoln backup mojega 286.
41MB NEC disk, na katerem je še 10 MB nezasedenega prostora. Sicer je vsebina že davno skopirana na druge medije, izanimalo me je samo kaj je z diskom.
Disk po več kot 10. letih mirovanja deluje kot nov. Podatki so še vsi gor, tudi zvok diska je normalen.
Bolj hec se je bil spomniti na vse finte MFM priklopa diskov zasukan/nezasukan kabel in ostala zabava.
Kaj vem, mogoče bodo kdaj v Kiberpipi priredili kako tekmo v sestavljanju mlinčkov, seveda takim malo bolj starih. Se bojim, da bi bila večina mrzla že pri AT MFM kontrolerjih, kaj šele na XT, kjer je postopek kako priti v njegov BIOS pogosto prav zanimiv.
41MB NEC disk, na katerem je še 10 MB nezasedenega prostora. Sicer je vsebina že davno skopirana na druge medije, izanimalo me je samo kaj je z diskom.
Disk po več kot 10. letih mirovanja deluje kot nov. Podatki so še vsi gor, tudi zvok diska je normalen.
Bolj hec se je bil spomniti na vse finte MFM priklopa diskov zasukan/nezasukan kabel in ostala zabava.
Kaj vem, mogoče bodo kdaj v Kiberpipi priredili kako tekmo v sestavljanju mlinčkov, seveda takim malo bolj starih. Se bojim, da bi bila večina mrzla že pri AT MFM kontrolerjih, kaj šele na XT, kjer je postopek kako priti v njegov BIOS pogosto prav zanimiv.
Nekoč je bil Slo-tech.
r5r ::
Te MFM zadeve so starejše od 20 let in dvomim, da je bil ta 41MB MFM. Verjetno gre za Type 17 disk.
And it makes me wonder.
Nak, ni 17.
Na večinio plat je to tip 37, 615 cilindrov, 8 glav, WPrecomp 128, 17 sektorjev, LZone 615
Podatke o geometriji sem napisal na disk, samo tega nisem pribeležil ali so jumperji nastavljeni na zasukan ali nezasukan kabel, je bilo malo poskušanja.
Vse skupaj pa na 386 DX40 platki, ki ima Avtodetect Hard Drive, ki pa z MFM diski seveda ne dela.
Na večinio plat je to tip 37, 615 cilindrov, 8 glav, WPrecomp 128, 17 sektorjev, LZone 615
Podatke o geometriji sem napisal na disk, samo tega nisem pribeležil ali so jumperji nastavljeni na zasukan ali nezasukan kabel, je bilo malo poskušanja.
Vse skupaj pa na 386 DX40 platki, ki ima Avtodetect Hard Drive, ki pa z MFM diski seveda ne dela.
Nekoč je bil Slo-tech.
r5r ::
Je pa zanimivo, da so včasih v BIOS dodali teh ~= 46 tipov diskov in so tam ostali še kar nekaj časa ...
Doma imam samo dva 17 in enega 51.
Doma imam samo dva 17 in enega 51.
And it makes me wonder.

mtosev ::
Pravkar malo pregledal kaj vse je ostalo na disku na katerem je bil popoln backup mojega 286.
Jaz mam 486ko 32mb, TX486DLC 40mhz + co cpu, 2xxMb al 3xxmb HDD, cd-rom.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
Ja, ta šara se nabere.
Problem je samo ko iščeš kaj od te stare šole, ne najdeš ali kdo prodaja dražje kot je bilo novo. Čez čas pa komu tako mimogrede poveš o takih prigodah, on pa odgovori zakaj nisi prej rekel, sem par dni nazaj vrgel stran.
Problem je samo ko iščeš kaj od te stare šole, ne najdeš ali kdo prodaja dražje kot je bilo novo. Čez čas pa komu tako mimogrede poveš o takih prigodah, on pa odgovori zakaj nisi prej rekel, sem par dni nazaj vrgel stran.
Nekoč je bil Slo-tech.
Sba ::
Khm, imam problem pri nalaganju XPjev na eee
Sedaj pa me zanima, če bi lahko res samo nekako prekopiral to datoteko.
Je možno? Ali bo potrebno na novo štimat USB?
Windows could not start because the following file is missing or corrupt:
<Windows root>\system32\hal.dll.
Please re-instell a copy of the above file.
Sedaj pa me zanima, če bi lahko res samo nekako prekopiral to datoteko.
Je možno? Ali bo potrebno na novo štimat USB?
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!

ebay uk je uporaben za old stuff. ms dos 6.22 kupil za 9.xEur
whatever ::
@Sba:
oglej si tale link
jaz sem delal po teh navodilih pa mi je uspelo
citat s te strani:
Known Problems
If you get the hal.dll not found error message, start again from your USB-Drive and choose option 2 “Gui-Installation” which should work now. (If option 2 doesn't work choose option 4 and “Windows XP from HD” on the next screen.) Follow the installation process until you reach a usable windows desktop. The error message is misleading, it's nothing wrong with your hal.dll - your boot.ini has a corrupted entry which is easy to fix:
1.
Search for boot.ini (normally it's located on C:\)
2.
Open the boot.ini
3.
Delete the line that referres to “Windows-USB-Boot” - it should be the last line
4.
Save & Exit
Your Eee should now boot Windows normally without the pen drive.
* Note for anyone with an error relating to “dsfo.exe not found” - copy the file USB_MultiBoot_9/makebt/dsfo.exe to USB_MultiBoot_9/dsfo.exe
oglej si tale link
jaz sem delal po teh navodilih pa mi je uspelo
citat s te strani:
Known Problems
If you get the hal.dll not found error message, start again from your USB-Drive and choose option 2 “Gui-Installation” which should work now. (If option 2 doesn't work choose option 4 and “Windows XP from HD” on the next screen.) Follow the installation process until you reach a usable windows desktop. The error message is misleading, it's nothing wrong with your hal.dll - your boot.ini has a corrupted entry which is easy to fix:
1.
Search for boot.ini (normally it's located on C:\)
2.
Open the boot.ini
3.
Delete the line that referres to “Windows-USB-Boot” - it should be the last line
4.
Save & Exit
Your Eee should now boot Windows normally without the pen drive.
* Note for anyone with an error relating to “dsfo.exe not found” - copy the file USB_MultiBoot_9/makebt/dsfo.exe to USB_MultiBoot_9/dsfo.exe
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.
Sba ::
@Azrael & whatever:
Hvala vama za pomoč. Sem rešil zadevo. Seveda je bila napaka na strani neumnega uporabnika, ki ni pobrisal vseh particij...
Še prej pa sem imel težave pri ureditvi USB ključa zaradi Viste. Trikrat sem poskusil, pa je vedno vrglo neko napako. Potem pa sem le probal v XPjih, kjer ni bilo napake.
Ravnal sem se po teh navodilih, ki pa jih nisem do čisto konca prebral. Če bi jih, bi videl, da moram pobrisati vse particije, tako pa sem pustil tisto na kateri je pisalo BIOS (ker me je bilo strah pobrisat).
Hvala vama za pomoč. Sem rešil zadevo. Seveda je bila napaka na strani neumnega uporabnika, ki ni pobrisal vseh particij...
Še prej pa sem imel težave pri ureditvi USB ključa zaradi Viste. Trikrat sem poskusil, pa je vedno vrglo neko napako. Potem pa sem le probal v XPjih, kjer ni bilo napake.
Ravnal sem se po teh navodilih, ki pa jih nisem do čisto konca prebral. Če bi jih, bi videl, da moram pobrisati vse particije, tako pa sem pustil tisto na kateri je pisalo BIOS (ker me je bilo strah pobrisat).
Those that claim that they're not showing off are drowning in denial!
d0rK ::
I can't. :(
Dejstvo da se po 8+ ur na dan ucim na pojstli tut ne pomaga... Pol pa ponoc lezim na njej v pricakovanju naslednjega poglavja.
Dejstvo da se po 8+ ur na dan ucim na pojstli tut ne pomaga... Pol pa ponoc lezim na njej v pricakovanju naslednjega poglavja.

go to sleep :)
lul
Meizu ::
Don't be hatin' on Gandalfar.. He cool, man.
It wuz nly a joke man, no offense. :P He cool, he cool

no dice.
Nic ne bo.
Sem ravnokar spisal precej obsezen post. Zdele bom obleke zlozu, posodo dal pomiti, mal porocila napisal..Etc.
Sem ravnokar spisal precej obsezen post. Zdele bom obleke zlozu, posodo dal pomiti, mal porocila napisal..Etc.
OmegaBlue ::
Niti ne, kako ti pa šteka?
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
Ni bil T2... Disk je neki strajkov pa net upocasnjeval. In to nov disk. FUCKING GREAT.
FUBAR.
FUBAR.
OmegaBlue ::
:D sožalje
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.
root987 ::
Osebno hvala bogu ne, je pa zgledalo precej smešno ko je enega kolega :>
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
PacificBlue ::
Heh, no sj pr meni se ni zelo resno, ampak kako temu tipu lepo povedati, da sm totaly straight?:)
..je pa "rahel" problem ker ta oseba je moj dober kolega. (poznam ga leto dni, in sem/smo ze prej opazil(i), da je verjetno istospolno usmerjen). Vendar se o tem nisem nikoli z njim pogovarjal tudi sam(se mi zdi) se je trudil, da tega mogoce ne bi opazili(pogovori o zenskah itd..)
Tipu bom dal kosarico:D
Življenje je res zanimivo...
..je pa "rahel" problem ker ta oseba je moj dober kolega. (poznam ga leto dni, in sem/smo ze prej opazil(i), da je verjetno istospolno usmerjen). Vendar se o tem nisem nikoli z njim pogovarjal tudi sam(se mi zdi) se je trudil, da tega mogoce ne bi opazili(pogovori o zenskah itd..)
Tipu bom dal kosarico:D
Življenje je res zanimivo...
I’m out.
:3
:3