» »

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Nakladalnica (ex kdaj hodite spat)

Temo vidijo: vsi
««
428 / 1180
»»

Tero ::

Samo je zanimivo da danes ko se tako množično uporabljajo računalniki in s tem tipkovnica ki smo jo podedovali od pisalnih strojev, da se ne učimo več pravilnega tipkanja. MIslite da je boljše da vsak človek lepo dobi hitrost samo z lastno prakso? Ali je je boljše da se naučiš tako kot bi bilo prabvilno? Poznate koga ko za vsakdanjjo uporabo uporablja 10 prstno tipkanje?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Looney ::

Moja mat. She's rather slow, se pa trudi. No, vsaj neki cajta nazaj se je. Ne vem, če še prakticira.
"#define QUESTION ((bb) || !(bb)) - Shakespeare."

strictom ::

V kri ti more prit. Js tipkam cca. z sedmimi prsti. Bi pa prav rad z desetimi da bi tale stavek tuki napiso v sekundi, al pa dveh.

Je pa res da z sedmimi tovčem po tipkovnici še kr hitro.
"Violence is the last refuge of the incompetent" - Salvor Hardin

r5r ::

Če hočeš znati pravilno, se moraš začeti učiti pravilno že od samega začetka.
And it makes me wonder.

Tody ::

In kaj pridobiš od tega? :D

Okey res da lahko hitreje tipkaš ampak, jest lahko tipkam brez da gledam v tipkovnico, če moj slog pisanja (fizično premikanje prstov) ni najlepši pa me to lih ne skrbi :D

PrimozR ::

Kaj pa če ne znaš pisat brez glednja v tipkovnico? Hitrost ni problem, so pa posledične napake, ki jih ne vidiš in jih je treba popravljati. Poleg tega pa tipkam s koliko, cirka 5-6 prsti. Večinoma kazalca in sredinca, občasno še kak mezinec (za enter in shift), palci praktično niso v uporabi, taksito pa prstanci.

root987 ::

Če bi se imeli radi, bi vsi uporabljali dvorak.

(Jeba so samo bližnjice... ;()
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell

mtosev ::

Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

PacificBlue ::

Res škoda da ga ni zadel:)

KLIK
I’m out.
:3

lol: http://www.lexiophiles.com/english/top-...

9. english

Veste,da baskovščina ima okoli 20(21) sklanjatev?:)
I’m out.

A razpored dvorak dejansko kdo uporablja?
And it makes me wonder.

OmegaBlue ::

Seveda.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Gandalfar ::

mhm. mogoce bo to eden od mojih ciljev za 2009

iggy ::

Finščina jih ima 15 @Pacific blue.

PacificBlue on Sloveniasta.
Hey, you're fat!

A razpored dvorak dejansko kdo uporablja?

Jaz bi ga in mi je dokaj dobro uspevalo, dokler nisem popolnoma popizdil zaradi razporeditve bližnjic (kar naenkrat x, c, v, ki so sicer lepo razporejeni za hitre gibe, razmetani po celi tipkovnici...) ;(
--- George Orwell

A teh bližnic ni mogoče spremeniti, če gre vsaj za kakšen odprtokodni sistem?
And it makes me wonder.

PacificBlue, enih 17 jih ima v bistvu. Mi je ravno zadnjič en, ki prihaja od tam razlagal kako fajn se je učit slovenščino, ker jih ima "samo" šest. :P

A teh bližnic ni mogoče spremeniti, če gre vsaj za kakšen odprtokodni sistem?

Menda obstajajo načini, vendar pa imaš potem lahko probleme z vsakim programom...
--- George Orwell

Kako je glede sklanjatev ne vem, ker sem se učil samo sklone. Teh pa je menda 9, ampak tega je že davno.
And it makes me wonder.

roli ::

No ja danes mi je uspelo natipkati z hitrostjo 58cpm in 3% napak. Ampak nažalost to še vedno ni dovolj, da ne omenjam, da bi mi kmalu odpadle roke. Ker to je zelo neprijetno za zapestje. Če tipkam malo po svoje dobim veliko več na hitrosti (237cpm in 6,9% napak), da ne omenjam, da me ne boli nič.
http://www.r00li.com

U, pismo, pa res. Napol prebrala. :D PacificBlue, nesposobnež. :P Skloni so mišljeni jasno, ja.

Pa mama uči slovenščino. Ajaj.
And it makes me wonder.

Gee ti pa vedno vse prav prebereš, a ne?

Itak!

Jutr pa prva pomoč again. Wish me luck ... or you'll crash and burn in a brutal car accident! >:D

ZdravkoČolič ::

kok pa te dni stane tečaj prve pomoči

BozidarB ::

cirka 70€ pri nas v Kranju

mare_ ::

again?

aaa, facebook ne dela. dihaj, dihaj, dihaj...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mare_ ()

Krepno enkrat. Me ja malo zajebala una medicinska sestra. Vprašam po odgovoru mi pa pizda napačnega pove. Da sm pol mel 4 napake.

35€ je test in 35€ je predavanje+praksa.

OmegaBlue ::

tom je talent ;)
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Mej nesrečo enkrat. Boš vido ko boš umrl zarad tega ker reševalc nebo vedel kaj je navidezna smrt!

d0rK ::

Živjo.

A kksn elektricar ki se potika po teh krajih ve zakaj mi luc na fotocelico neprestano gori?

Sklepam, da je zadeva povezana z izklopom/vklopom varovalke pred parimi dnveni samo ne vem kako problem resiti.

tempoFlow ::

Pomojem ti je rele odfrčal. Bo treba foto-stikalo zamenjat. :)

d0rK ::

Jao, skos neki. Kolk stane nov? Se da zadevo dobit v Merkuju al morm v Elektronabavo?

Opkow ::

IC, Delko, HTE, Conrad, Just, ... Pa tudi v elektronabavi znajo imeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Opkow ()

tempoFlow ::

Jaz sem kupil v Merkurju. Mislim, da je cena nekje okrog 10€ (pa ne me za besedo držat).

PacificBlue, enih 17 jih ima v bistvu. Mi je ravno zadnjič en, ki prihaja od tam razlagal kako fajn se je učit slovenščino, ker jih ima "samo" šest. :P

Aha, ja v bistvu je men tudi en bask razlagal..ze kr par let nazaj,verjetn sm zato mal pozabil pravo stevilo;((.. sj mogoce ga poznas..vsaj pred kakimi 4,5 leti je delal doktorat tule v Slo in sicer astrofiziko..Ime mu je Urtzi..upam da sm prav napisal:)..bil je moj cimer. Super decko...

Ma trenutn se zafrkavam v live ubuntuju..sm vceraj po nesreci testiral padec 500gb diska iy visine mal vc kt meter na marmornata tla...rezultat vam je verjetn znan;((
I’m out.

Lol, ja sej točno z njim sem govorila. Hehe pol Utzija poznaš. :D Svet je majhen. :P Smo v istem astronomskem društvu pa na tabore skp hodimo. Res fajn dečko. :)

Sicer pa strictom, wtf?? Resno, kako lahko rukneš prvo pomoč... Ali pa republiške. Sem jih ravno včeraj pisala, pa jih je več kot pol ruknilo. Ko je sošolc pisal, so pa sam 4 od 22 nardili. Groza. Nesposoben folk!

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Looney ()

Wow:)

Res je majhen ta svet:D..Dej prosim naslednjic k ga bos videla mu reci, da ga prav lepo pozdravlja njegov cimer Matjaz iz Rozne doline.:D
I’m out.

Azrael ::

@d0rK

Če ne rabiš neko ekstra obliko, boš dobil PIR (Pasive Infra Red, da ne bo kakšnih čudnih asociacij) senzor v vsaki trgovini z elektromaterialom, Obi npr. Cena okoli 10€.

@Looney:

Kaže, da so malo zaostrili okoli prve pomoči, ljudstvo pa na to ni pripravljeno.

Nekdaj je bilo samoumevno, da jo narediš. Pred 25. leti je bilo, če si bil pravi trenutek na pravem mestu, dovolj spacati skupaj prvo pomoč v SŠ (se je ocenjevalo z ocenami: zu, u, mu. slednje misija nemogoče) in si šel samo še po potrdilo.
Nekoč je bil Slo-tech.

Jaz sem jo delala letos poleti. Od takrat je niso mogli kaj preveč zaostriti. :D

tx-z ::

Uu hudo, youtube ma zj posnetke tut v HD kvaliteti. :P :))
tx-z

MADONA ejga! Si pa zgoden :P

Kako HD kvaliteta, koliko je to?
And it makes me wonder.

Alexius Heristalski ::

720p.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Ne nalaga mi dovolj hitro, se zatika. :8)
And it makes me wonder.

Steinkauz ::

Dob si bolš linijo :))

10 mega je 8-)
And it makes me wonder.

Steinkauz ::

Pol pa bolš proc :))
Men dela kul na 10/10, na 100/100 pa še bolš :P

PacificBlue, Utzi te lepo pozdravlja. ;)
««
428 / 1180
»»