»

IT strokovnjak - višji na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij - DM 2019 @ SOVA

Opis delovnega mesta

Višji svetovalec na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij - DM 1019

Svet se spreminja in razvija iz dneva v dan, zato je delo v obveščevalni agenciji še toliko bolj zanimivo in razgibano. Delo v Sovi ni samo služba, je poslanstvo zagotavljanja varnosti naših družin, sodelavcev, prijateljev in naše države. Postanite del ekipe, ki na IT področju skrbi za varnost vseh nas.

Si želite varno in stalno zaposlitev, a vseeno dinamično in razgibano delo? Imate izobrazbo smeri: računalništvo, elektrotehnika, matematika ali ste ta znanja pridobili ob delu?

Si želite spoznati z obveščevalnim delom, naprednimi informacijsko-komunikacijskimi tehnologijami in kibernetsko varnostjo? Ste pripravljeni na izzive in tehnologije, s katerimi se doslej v javnosti še niste spoznali?

Za potrebe razvoja in vzdrževanja orodij in sistemov iščemo kandidate, ki so inovativni, prilagodljivi, zmožni razvojnega razmišljanja in pridobivanja novih znanj in ki bi želeli postati del naše ekipe.

Od kandidatov zahtevamo

Zaželena so znanja z vsaj enega izmed naslednjih temeljnih področij:

poznavanje interne zgradbe in delovanja operacijskih sistemov,
poznavanje virtualizacijskih platform in principov virtualizacije,
poznavanje arhitekture računalniških sistemov,
poznavanje omrežnih protokolov,
informacijska varnost.

Primeri področij dela in aplikativnih znanj:

načrtovanje, razvoj, implementacija in vzdrževanje omrežij;
načrtovanje, nameščanje, upravljanje in nadziranje programske in komunikacijske opreme;
administracija operacijskih sistemov;
administracija sodobnih virtualizacijskih tehnologij;
omrežni protokoli in analiza prometa;
zaščita pred škodljivo programsko opremo

Kandidatom ponujamo

Ponujamo:

varno zaposlitev s sklenitvijo delovnega razmerja za nedoločen čas,
izredno razgibano delovno področje in možnost strokovnega in osebnega razvoja,
raziskovalno-razvojni (R&D) način dela,
možnosti izobraževanja in pridobivanja znanja ter izkušenj v Sloveniji in tujini,
pridobivanje izkušenj na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Kontakt

Višji svetovalec na področju informacijsko-komunikacijskih tehnologij - DM 1019

https://www.gov.si/zbirke/delovna-mesta/sova-visji-svetovalec-dm-1019/

Trenutno iščemo kandidate in kandidatke za eno delovno mesto. Pozorno si preberite razpisno dokumentacijo, izpolnite obrazce in ne pozabite priložiti dokazila ter nam jih pošljite do 24. 6. 2021.

Izbirni postopki (pisno testiranje) bodo izvedeni predvidoma od 5. do 9. julija, intervjuji s kandidati pa od 26. do 30. julija 2021. O natančnejših datumih bodo kandidati obveščeni po zaključku prijavnega roka.

Klasifikacija delovnega mesta

Lokacija:
Ljubljana
Plačilo:
osnovna neto plača: okoli 1300 EUR - (plačni razredi za višjega svetovalca) EUR / uro
Delovni čas:
redna zaposlitev

 

Zahtevana znanja

poznavanje interne zgradbe in delovanja operacijskih sistemov
napredno znanje
poznavanje virtualizacijskih platform in principov virtualizacije
napredno znanje
poznavanje arhitekture računalniških sistemov
napredno znanje
poznavanje omrežnih protokolov
napredno znanje
informacijska varnost
napredno znanje

O podjetju

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA) je osrednja civilna obveščevalno-varnostna služba, oblikovana po mednarodnem priznanju samostojne in suverene države Slovenije.

Svet se spreminja in razvija iz dneva v dan, zato je delo v obveščevalni agenciji še toliko bolj zanimivo in razgibano. Delo v Sovi ni samo služba, je poslanstvo zagotavljanja varnosti naših družin, sodelavcev, prijateljev in naše države.

Med naše temeljne naloge sodi delovanje pri zaščiti nacionalnih interesov na varnostnem, političnem in gospodarskem področju oziroma zagotavljanje nacionalne varnosti. Temu je prilagojena tudi organizacijska sestava agencije. Področje dejavnosti in pristojnosti agencije, oblike sodelovanja z drugimi državnimi organi ter uveljavljene oblike nadzora nad njenim delom celovito zaokroži nacionalno varnostni program, ki ga sprejme državni zbor.

Agencija opravlja svoje delo pod nadzorom zakonodajne, sodne in izvršilne veje oblasti ter javnosti, vzpostavljene pa ima tudi notranje nadzorne mehanizme, kar je značilnost sodobno urejenih varnostno-obveščevalnih služb v demokratičnih državah.

Razvoj agencije je usmerjen v oblikovanje moderne in dinamične službe, v kateri imajo pomembno vlogo uporaba sodobnih informacijskih in analitičnih metod ter najsodobnejše informacijske tehnologije, njeni razvojni oziroma strateški cilji pa so obenem usmerjeni v strokovni razvoj zaposlenih, razvijanje primerne organizacijske kulture ter v varčno in gospodarno uporabo materialnih virov.

Zakaj bi želel delati za vas

Delo v SOVI združuje stabilnost in varnost zaposlitve v državni upravi z izredno razgibanim delovnim področjem in možnostjo strokovnega in osebnega razvoja, omogoča raziskovalno-razvojni (R&D) način dela, možnosti izobraževanja in pridobivanja znanja ter izkušenj v Sloveniji in tujini in predvsem pridobivanje izkušenj na področju tehnologij in kibernetske varnosti, ki jih ne morete pridobiti nikjer drugje.

Programerski vprašalnik