»

IT strokovnjak - višji svetovalec na področju elektrotehnike in telekomunikacij - DM 1018 @ SOVA

Opis delovnega mesta

Višji svetovalec na področju elektrotehnike in telekomunikacij - DM 1018

Svet se spreminja in razvija iz dneva v dan, zato je delo v obveščevalni agenciji še toliko bolj zanimivo in razgibano. Delo v Sovi ni samo služba, je poslanstvo zagotavljanja varnosti naših družin, sodelavcev, prijateljev in naše države. Postanite del ekipe, ki na IT področju skrbi za varnost vseh nas.

Si želite varno in stalno zaposlitev, a vseeno dinamično in razgibano delo? Imate izobrazbo smeri: računalništvo, elektrotehnika, matematika ali ste ta znanja pridobili ob delu?

Se želite spoznati z obveščevalnim delom, brezžičnimi komunikacijami, različnimi operativnimi tehnologijami in varnostnimi nadzornimi sistemi? Ste pripravljeni na izzive in tehnologije, s katerimi se doslej v javnosti še niste spoznali?

Bi želeli sodelovati v operativno-tehničnih projektih v Sloveniji in tujini?

Za potrebe izvajanja nalog na področju elektrotehnike in telekomunikacij iščemo kandidate, ki so inovativni, prilagodljivi, zmožni razvojnega razmišljanja in pridobivanja novih znanj ter bi želeli postati del naše ekipe.

Od kandidatov zahtevamo

Zaželena so znanja z vsaj enega izmed naslednjih temeljnih področij:

poznavanje protokolov, varnosti in naprav v brezžičnih omrežjih,
poznavanje video in alarmnih nadzornih sistemov,
izkušnje v razvoju programske opreme v različnih jezikih (C, C++, Java, Python,..) in različnih operacijskih sistemih (Windows, Linux, Android),
poznavanje omrežnih protokolov, principov zaščite in spletnih tehnologij,
poznavanje globalnih navigacijskih sistemov.

Področja dela:

brezžične komunikacije (GSM, UMTS, LTE, 5G, WiFi, Bluetooth, TETRA, druge digitalne komunikacije),
načrtovanje, izgradnja in nadziranje alarmnih, video in drugih nadzornih sistemov,
omrežni protokoli in spletne tehnologije,
razvoj programske opreme v različnih jezikih in okoljih.

Kandidatom ponujamo

Ponujamo:

varno zaposlitev s sklenitvijo delovnega razmerja za nedoločen čas,
izredno razgibano delovno področje in možnost strokovnega in osebnega razvoja,
raziskovalno-razvojni (R&D) način dela,
možnosti izobraževanja in pridobivanja znanja ter izkušenj v Sloveniji in tujini,
pridobivanje izkušenj na področju tehnologij in varnosti, ki jih ne morete pridobiti nikjer drugje.

Kontakt

Višji svetovalec na področju elektrotehnike in telekomunikacij - DM 1018

https://www.gov.si/zbirke/delovna-mesta/sova-visji-svetovalec-dm-1018/

Trenutno iščemo kandidate in kandidatke za eno delovno mesto. Pozorno si preberite razpisno dokumentacijo, izpolnite obrazce in ne pozabite priložiti dokazila ter nam jih pošljite do 24. 6. 2021.

Izbirni postopki (pisno testiranje) bodo izvedeni predvidoma od 5. do 9. julija, intervjuji s kandidati pa od 26. do 30. julija 2021. O natančnejših datumih bodo kandidati obveščeni po zaključku prijavnega roka.

Klasifikacija delovnega mesta

Lokacija:
Ljubljana
Plačilo:
1300 (osnovna neto plača) EUR / mesec
Delovni čas:
redna zaposlitev

 

Zahtevana znanja

poznavanje protokolov, varnosti in naprav v brezžičnih omrežjih
napredno znanje
poznavanje video in alarmnih nadzornih sistemov
predhodno znanje ni potrebno
izkušnje v razvoju programske opreme v različnih jezikih (C, C++, Java, Python,..) in različnih operacijskih sistemih (Windows, Linux, Android),
predhodno znanje ni potrebno
poznavanje omrežnih protokolov, principov zaščite in spletnih tehnologij
predhodno znanje ni potrebno
poznavanje globalnih navigacijskih sistemov
predhodno znanje ni potrebno

O podjetju

Slovenska obveščevalno-varnostna agencija (SOVA) je osrednja civilna obveščevalno-varnostna služba, oblikovana po mednarodnem priznanju samostojne in suverene države Slovenije.

Svet se spreminja in razvija iz dneva v dan, zato je delo v obveščevalni agenciji še toliko bolj zanimivo in razgibano. Delo v Sovi ni samo služba, je poslanstvo zagotavljanja varnosti naših družin, sodelavcev, prijateljev in naše države.

Med naše temeljne naloge sodi delovanje pri zaščiti nacionalnih interesov na varnostnem, političnem in gospodarskem področju oziroma zagotavljanje nacionalne varnosti. Temu je prilagojena tudi organizacijska sestava agencije. Področje dejavnosti in pristojnosti agencije, oblike sodelovanja z drugimi državnimi organi ter uveljavljene oblike nadzora nad njenim delom celovito zaokroži nacionalno varnostni program, ki ga sprejme državni zbor.

Agencija opravlja svoje delo pod nadzorom zakonodajne, sodne in izvršilne veje oblasti ter javnosti, vzpostavljene pa ima tudi notranje nadzorne mehanizme, kar je značilnost sodobno urejenih varnostno-obveščevalnih služb v demokratičnih državah.

Razvoj agencije je usmerjen v oblikovanje moderne in dinamične službe, v kateri imajo pomembno vlogo uporaba sodobnih informacijskih in analitičnih metod ter najsodobnejše informacijske tehnologije, njeni razvojni oziroma strateški cilji pa so obenem usmerjeni v strokovni razvoj zaposlenih, razvijanje primerne organizacijske kulture ter v varčno in gospodarno uporabo materialnih virov.

Zakaj bi želel delati za vas

Delo v SOVI združuje stabilnost in varnost zaposlitve v državni upravi z izredno razgibanim delovnim področjem in možnostjo strokovnega in osebnega razvoja, omogoča raziskovalno-razvojni (R&D) način dela, možnosti izobraževanja in pridobivanja znanja ter izkušenj v Sloveniji in tujini in predvsem pridobivanje izkušenj na področju tehnologij in kibernetske varnosti, ki jih ne morete pridobiti nikjer drugje.

Programerski vprašalnik