» »

Midjourney prenovljen v šesto

Midjourney prenovljen v šesto

Slo-Tech - Danes je izšla nova verzija priljubljenega modela za ustvarjanje slik iz besedilnega opisa Midjourney. Istoimensko podjetje izdalo že šesto inkarnacijo priljubljenega orodja, ki jo lahko vključimo v nastavitvah (/settings) ali s stikalom "--v 6" za opisom prizora. Model je za zdaj še v fazi beta, natrenirali pa so ga povsem od začetka in ne predstavlja neposredne nadgradnje petice.

Nova verzija je še izboljšala kakovost slik, ki jih ustvarja. Te so bolj realistične in natančnejše. Končno se je model naučil tudi pisati, saj lahko v slike vstavlja besedilo, ki ima smisel in niso le črkam podobne krace. To je bil eden večjih izzivov in ena večjih pomanjkljivost, saj je DALL-E 3 ta problem že uspel rešiti. Formalno torej šestica prinaša vernejše sledenje opisu, boljšo koherenco, miksanje, boljše povečevanje ločljivosti obstoječih stvaritev (upscaling) in ustvarjanje besedila.

Druga pomembna novost pa je spremenjeni način formuliranja ukazov. Šestica je bistveno bolj občutljiva in zato se ne odziva več dobro, če ji dodajamo solato, na primer "photorealistic" ali "8K". Za neposrednejše rezultate je primerno stikalo --style raw, prav tako pa je treba sedaj natančneje opisati, kaj želimo - in Midjourney v6 bo to upošteval. Rezultati niso slabi.

0 komentarjev



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nove funkcije v Midjourney 5.2

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
113430 (364) deco16
»

DALL-E 3 je tu

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
264607 (1906) Lion29
»

Evropski parlament se je načeloma dogovoril o vsebini zakona o umetni inteligenci

Oddelek: Novice / Tožbe
364619 (2103) tomlin
»

Midjourney zaradi zlorab onesposobil brezplačno preizkusno verzijo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
297628 (4832) dexterboy

Več podobnih tem