» »

Nove funkcije v Midjourney 5.2

Nove funkcije v Midjourney 5.2

Primerjava z leve: v3, v4, v5, v5.2

Slo-Tech - Program z generativno umetno inteligenco za ustvarjanje slik iz besedilnega opisa Midjourney je minuli teden dobil novo verzijo Midjourney 5.2. Ta prinaša nekaj uporabnih novosti, med katerimi bodo naročniki bržkone najbolj veseli možnosti zoom out, ki deluje podobno kot outpainting v konkurenčnem DALL-E. To uporabniku omogoča, da vzame obstoječo sliko in jo ohrani kot osrednji del nove slike, medtem ko Midjourney doriše okolico.

Druge novosti so takisto koristne. Prenovljeni "estetski sistem" obljublja boljšo kakovost posnetkov. Ukaz "--stylize" določa, kako realistična bo podoba. Odslej bo nova funkcija high variation mode privzeto vključena, s čimer bodo razlike med generacijami podob večje.

Novi model eksplicitno vključimo v nastavitvah (/settings) ali s stikalom "--v 5.2". Ključne kvalitativne razlike so več podrobnosti, boljše barve, ostrejše slike in kompleksne kompozicije. Prav tako naj bi bolje razumel opise in parameter "--stylize". Kdor želi uporabljati stari model, lahko to stori s stikalom "--v 5.1".

11 komentarjev

urli ::

Noro.

Poldy ::

Nekje sem bral, da bo na spletu vedno več AI generiranih slik, ki jih bo AI spet lahko uporabljal za generiranje novih slik. In naj bi kvaliteta začela padati. Neke vrste inbreeding :).

DamijanD ::

Raziskavo so naredili za LLMje - in so ugotovili, da bo ful problem z učenjem, ko bo enkrat na vhodu AI generirane vsebine - kvaliteta modela začne zelo hitro padat.

Miki N ::

Kako je že nekdo rekel "kjer je sranje je priložnost"? (hec, zmislil sem si)

Kar hočem povedati, da umetniška produkcija je zadnja leta, da ne rečemo desetletja postajala vedno manj navdahnjena. Samo pomislite na butast stiliziran, pootročen korporativni stil, ki se ga vidi na vseh straneh in materialu ali "manga" estetiko ipd. Veliko škodo je naredil tudi CGI v filmih, ki se je na koncu izrodil v "marvel" izgled vsega - in ga normaliziral. To kar si imel prej lahko kličete "zastarelo" in "manj napredno" ampak je bilo predvsem bolj resnično in naravno.

Kdo ve mogoče je sedaj čas, da se folk vrne k bolj klasični, naravni obliki lepih umetnosti? Sintetiko pa pusti ... sintetizatorjem?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Miki N ()

JanBrezov ::

Miki N je izjavil:

..klasični, naravni obliki lepih umetnosti? Sintetiko pa pusti ... sintetizatorjem?
Čakaj malo, saj umetnost je umetna/sintetična, je v besedi sami. Umetno, človeško narejeno, nenaravno. Vračanje nazaj ne bo naredilo nič, samo še več del v istem stilu, kar pa AI že tako počne bistveno hitreje. Lepota pa je itak stvar opazovalca. Meni se zdijo določene AI generirane slike izredno lepe, je pa odvisno od stila.


Miki N je izjavil:

Kar hočem povedati, da umetniška produkcija je zadnja leta, da ne rečemo desetletja postajala vedno manj navdahnjena.
Ker imajo ljudje enak problem, kot AI. Vse se vrti v istem stilu, večina umetnikov bolj ali manj posnema druge, kreativnosti je v resnici bolj malo, ne samo sedaj, ampak tudi zgodovinsko in v vseh vejah umetnosti.


Miki N je izjavil:

Kako je že nekdo rekel "kjer je sranje je priložnost"?
Točno tako. Ravno včeraj sem gledal debato na temo AI kreativnosti. Umetniki imajo sedaj odlično priložnost, da s pomočjo AI najdejo nov stil. Svojo kreativnost lahko izrazijo skozi AI prompt in ker so rezultati hitro vidni, lahko to počnejo izredno hitro.

Pred kratkim sem pri sebi namestil en open source stable diffusion software z idejo, da bi poskušal generirati slike, ki se jih spomnim iz sanj. Točnih slik mi sicer ni uspelo generirati (nisem vložil dosti časa), a sem dobil nazaj par dobrih slik, ki so šle v arhiv. Problema sta verjetno dva: slab vir znanja AI (ker je pač open source) in slab prompt (moja krivda).

fulk ::

Jaz mislim, da bodo res tej algoritmi padli v negativno povratno zanko.
Ko je folk začel tako nekritično konzumirati njihove odgovore, sem vedel, da bo tako.
Tej modeli ne marajo lenobe, ker lenoba jih vrže na napačno pot.

Zato navijam, da se ponovno vzpostavijo offline človeške skupnosti brez generatorjev.

OK.d ::

Iz dreka se ne da delati zlato.
LPOK.d

Miki N ::

OK.d je izjavil:

Iz dreka se ne da delati zlato.


Lahko se pa ga prepakira in proda kot namaz. Tistemu, ki ne bo poznal drugega niti ne bo tako smrdljiv.

c3p0 ::

Grey goo of art.

fulk ::

Edino kar mi je všeč v teh algoritmih, je, da se določene zadeve notri skrijejo pred upravljalci. Upravljalec, bo lahko cenzuriral output, ampak pomojem se bo dalo prelisičit, ker noben nima vpogleda v proces odločanja.

Nagradne pike za vse, ki veste kam ciljam :D

deco16 ::

Alternativa Midjourneyu....



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DALL-E 3 je tu

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
264622 (1921) Lion29
»

Midjourney zaradi zlorab onesposobil brezplačno preizkusno verzijo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
297658 (4862) dexterboy
»

Kolektivna tožba zoper avtorje umetne inteligence Stable Diffusion

Oddelek: Novice / Tožbe
4510405 (5703) nejc_nejc
»

DALL-E je sedaj prosto na voljo

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
286951 (4458) husky1

Več podobnih tem