» »

Parlerja ni več

Parlerja ni več

Slo-Tech - Kontroverzno družbeno omrežje Parler, ki je nastalo leta 2018 in zaslovelo leta 2021, ko so veliki ponudniki platform odstranili račune nekdanjega ameriškega predsednika, je dokončno pokopano. Prevzel ga je Starboard (nekdanji Olympic Media), ki je zapisal, da klon Twitterja za konzervativno občinstvo ni smiseln poslovni model. Namesto družbenega omrežja nas na domači strani pričaka le obvestilo o izpeljani transakciji in koncu omrežja.

Izvršni direktor Ryan Coyne je dejal, da aplikacije Parler v trenutni obliki ne bo več. To pa ne pomeni, da ne bodo skušali uporabiti baze uporabnikov. Nasprotno, na Starboardu želijo "dati priložnost marginaliziranim in cenzuriranim skupnostim v več sektorjih, ki segajo preko domače politike". Parlerju želijo vdahniti svež zrak.

Zgodovina Parlerja bila pestra že do sedaj. Leta 2021 so aplikaciji gostoljubje odrekli na Googlovi in Applovi spletni tržnici (kasneje se je vrnil), težave je imel tudi pri iskanju gostovanja. Tedaj se je vrnil po mesecu dni, v začetku tega leta pa smo spet poročali, da je podjetje pred propadom, ko so odpustili večino zaposlenih. Lani oktobra se je govorilo, da bo Parler prodan Kanyeju Westu (Ye), a je Parler potem od posla zaradi Westovih neonacističnih izjav odstopil.

Družbeno omrežje, ki brez omejitev omogoča skoraj popolno svobodo govora, očitno ni bilo privlačno ne za uporabnike ne za oglaševalce. Čeprav so govorili o 16,5 milijona registriranih uporabnikih, je TechCrunch oktobra ocenil, da je aktivnih uporabnikov manj kot 250.000. To pa je premalo, da bi storitev lahko samostojno živela, še posebej, ker so bili to večinoma brezplačni uporabniki.

2 komentarja

Glugy ::

Ja zdej ko Trump ni več banan na Twitterju Parlerja ne rabi več. Še več, če Parlerja ni potem njegova ekskluziva da mora bit samo na Parlerju v bistvu postane nična.

ivanuscha ::

Nastalo 2018 in zaslovelo 2011?


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Parler odpustil večino zaposlenih

Oddelek: Novice / Ostale najave
83498 (2031) pegasus
»

Apple Parlerju ponovno dovolil na App Store

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
84164 (2986) Step2en Wolf
»

Hekerji vdrli v Gab in odnesli 70 GB podatkov

Oddelek: Novice / Varnost
287005 (5187) Janez-22

Več podobnih tem