» »

O skupnostih in možganskem treningu

O skupnostih in možganskem treningu

Kiberpipa - V torek, 6.10., odpira vrata tudi 6. sezona Kiberpipinih odprtih terminov, ki potekajo v sodelovanju med Kiberpipo in društvom Lugos. V zadnjih nekaj letih je bila dodobra prečesana odprta scena, tako v Sloveniji, kot v tujini. Izpeljanih je bilo več kot 200 uspešnih predavanj, skupaj z domačimi in tujimi predavatelji, odprte so bile tematike neposredno povezane z odprto kodo in Linuxom, kot tudi vrsta novih, odprtih konceptov, tehnologij in filozofij. Pipini odprti temini so od vsega začetka bili zastavljeni na široko, da bi pod svojo streho zajeli tisti del kiberprostora, odprtih idej, kot tudi informacijske družbe, katere predstavniki smo in na katerih temeljih je tudi nastal projekt in prostor Kiberpipa.

Cilj v prihajajoči sezoni je vsekakor obdržati kvaliteto in še naprej vsak torek krajšati večere ob zanimiv temah in dobri družbi. Še več, na vso moč si prizadevamo, da vsebino in izvedbo Pipinih odprtih terminov še izboljšamo. Veseli bomo vsakega vašega predloga, kako izboljšati program ali kakšno predavanje izpeljati. Hkrati pozivamo vse, ki bi se radi preizkusili v vlogi predavatelja na zanimivo odprto temo, v Pipinih odprtih terminih, da se nam oglasite preko elektronske pošte 'pot at kiberpipa.org' ali še bolje, nas obiščete na torkovih POT.

V torek, 6.10., ob 19.00 vas vabimo na prvi letošnji POT Skupnosti: kako, kdaj in zakaj. "Buzzword", ki je še posebej prisoten zadnji dve leti in postavlja težnjo, da mora vsaka ideja, projekt, nenazadnje celo produkt imeti svojo skupnost - uporabnikov, privržencev, zagovornikov itd. O osnovah skupnosti in dela z njimi bo govoril Jure Čuhalev, strokovnjak za skupnosti, ki je zadnjih nekaj let vodil tako lokalne kot globalne skupnosti. Na predavanju bodo tudi razkrite skrivnosti kako dobiti čez 10 tisoč 'followerjev' na Twitter-ju za blagovno znamko in kako poskrbeti, da je vaša Facebook skupnost najbolj obiskan 'Fan page' na vašem področju.

Vse, ki želite bolj ustvarjalno razmišljati, vas v sredo, 7.10. ob 19. uri, vabimo v Kiberpipo na Spletne urice na TiPovej! delavnico Možganskega fitnesa. Ker tudi možgani potrebujejo trening! Na delavnici boste spoznali teorijo o ustvarjalnosti, izmerili svojo ustvarjalnost in se preizkusili v reševanju konkretnih ustvarjalnih izzivov. Program je eksperimentalen, interaktiven in zabaven. Delavnico bo vodila Ksenja Perko iz zavoda TiPovej!, ki se že 10 let aktivno ukvarja z razvijanjem idej in ustvarjalnega razmišljanja, z vzpostavljanjem ustvarjalnega okolja in s podporo ustvarjalnih posameznikov.

Kiberpipa vas vljudno vabi v svoje kletne prostore Kersnikove 6. Vstop pa je seveda kot vedno prost. Prenos predavanj v živo bo kot običajno dostopen na http://video.kiberpipa.org/.

2 komentarja

G-man ::

Joj, škoda, ker nisem mogel pridet na Juretovo predavanje. Kdaj približno bo na ogled video?

Tear_DR0P ::

videa za to predavanje na žalost ne bo.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V kiberpipi ta teden: ETC festival, Maven, Astina, Andreja Jernejčič, Github Git trai

Oddelek: Novice / Kiberpipa
184529 (3908) Tear_DR0P
»

V Kiberpipi ta teden: Izdelava video igralnega avtomata, Minilo je 10 let, VIP z Milo

Oddelek: Novice / Kiberpipa
134063 (2900) Tear_DR0P
»

Kiberpipa v osmo sezono 15. septembra

Oddelek: Novice / Kiberpipa
54336 (4000) ike
»

Pipin odprti termin: Latex

Oddelek: Novice / Kiberpipa
354431 (3564) BigWhale
»

Dva Linuxa na en mah

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
171865 (1865) CCfly

Več podobnih tem