» »

PS3 vs. XBOX 360

PS3 vs. XBOX 360

««
15 / 23
»»

trdoreh ::

@|Sawyer|, sej nevem ce bi sploh kometiral, je pa res, ce mi taka oseba govori o sposobnostih, kot si ti...Se bo treba najprej pisat naucit, pol pa komentirat...

Lp

Gr0unD Zer0 ::

jan, eno vbodno žago si zrihtaj, pa sam vreži ven.
je 5 minut dela, z sesanjem vred...

Mh, mah sploh ni problem, sem ze uceraj odstranil celotno stranico, tako imajo vse komponente dovolj zraka.
Zdej je xbox hladen oz. se ne segreje.

Lp

macgajver ::

Zadnjič sem šel v big bang gledat ps3 priklopljen je kar na navadn sony lcd zaslon mislim da 82cm diagonala 1366 x 768 resolucije. igrali so igro ridge racer Prvič me je zmotilo ker je slika v meniju utripala kot bi bila navadna katodna tv sama grafika v igri je bila kr dost švoh upam da je to najslabša igra s najslabšo grafiko za ps3 ker drugač je to bl ena srednja žalost mogu bi vidt sliko še na enem ornk full hd zaslonu.

Še vprašanje glede xbox360 ali je grafična 8800gtx bolša kot tista v xboxu ali še vedno pc zaostaja tukaj.
tenstan krompir je pa zakon

saj špil itaq podpira 720p resolucijo samo...

je pa res govno od špila(če sploh lahko špil temu rečemo...)

ostali špili ki sem jih igral na HD tvju zgledajo za prste obliznit...
vsaj meni(za razliko od nekaterih novejših PC zaslonov)

matjash ::

... bolje pozno kot nikoli.

TechBeats ::

A vam povem zakaj so bedne obedve next-gen konzole??
Zato, ker so zaklenjene na 30fps obe xbox in ps3. In to je totalen šrothaufn. Pa kakšni pametnjakoviči sanjate kok je zakon, pa kao pc nima za burek proti konzoli,... kdo se zdej komu smeji, zame na 30framih ni res igralno pa še to včasih pade pod to številko, hja tema ane >:D >:D
AciD TriP

Kdo ti je solil pamet o 30FPSjih? Večina iger teče pri kontantnih 60FPSjih... No za dirkičine je to bolj izjema kot pravilo, bo pa zgoraj omenjena forza delala z 60 FPSji. Ti digital dope si zgleda spet en tistih ki razen PS2ja nisi videl druge konzole pa verjetno HDTV tud ne veš kaj je?

Edited.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

saj te noben ne sili da kupiš:D

in ne vem, kje si videl da framerate pade, jaz v enem mesecu nisem nič opazil:D

p.s. beden si kvečjemu ti, dope:\

c3p0 ::

Nas so včasih učili da človek ne zazna več kot 25fps. Je pa polno nadčloveških igričarjev, ki vidijo tudi po 150fps. Filmi z ubogimi 30fps se tem verjetno zdijo zelo choppy.

Mavrik ::

Učili so vas narobe. Človeško oko ne opazi več razlike med posameznimi sličicami, ko se prikazujejo hitreje kot 25-krat na sekundo. V primeru računalniške grafike pa je zaradi pomanjkanja "motion blura" izjemno pomembno za gladko premikanje, da je število slik na sekundo krepko nad to mejo. Idealno bi naj bilo 72 fps, samo tudi 60 večinoma folga.

Tukajle maš izjemno lepo razloženo, zakaj je 72 fps idealna številka za gladko premikanje.
The truth is rarely pure and never simple.

Mah čist odvisn od igre pri eni igri boš mogu imet 60 fps da bo gladko teklo pri drugi pa pri 30fps neboš mogu rečt kolk je.

Še najbol moteče je tisto ko igraš s povsem dosti fpsji in igra teče res gladko potem se usuje več folka ali res ornk akcija in vse skup začne štekat. To se rado dogaja pri švohnejših mašinah. Na srečo sta xbox360 kot ps3 dovolj procesorsko močna da se to nebo še dolgo zgodilo.

mavrik, so jih kar pravilno učili...
le da se ta podatek nanaša na s kamero posnete zadeve.

na kompu je zadeva pač drugačna...(kot si jo sam opisal)

(in tudi ti uber gamerji opazijo razliko med 125 in 150 le, če jim laufa fraps v ozadju)

Zgodovina sprememb…

Zheegec ::

V večini prvo-osebnih iger se razlika med 30 in 60 kar lepo opazi, med 60 in 100 je pa nikakor ne.

Moraš tudi gledati, da FPS na monitorju in tvojih 25FPS ki jih opaziš ni popolnoma usklajenih, tako da je za rezervo dobro imeti več FPS na monitorju.
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Kato ::

A niso LCD monitorji omejeni na 60fps, torej je vse bahanje o 100+ fps samo želja po večjem k****.

ob snemanju filma so slike take:

(torej ko se kaj premika je malenkost zabrisano)

kompjuter pa izpljune ostre slike:

(torej ostre, in je zato jih je za dobro iluzijo tekočega premikanja potrebno več, sploh če je treba sprašit koga v quake 3 clan areni>:D )

se opravičujem za slabe slike, mobitel pač, ter vga resolucija

Pesimist ::

Just Cause je lepi primer kak lahko 24 fps deluje tekoce vizualno. Ko se pa gres interaktivno zabavat torej probas kajkoli izvajat kot merjene pa vidis da tudi pri motion bluru 24fps vsej kakih 50fps premalo. Razen ce se gres gasilca!

kiFni ::

Ko in če bom kupoval konzolo nove generacije bo skor ziher PS3. Če se ga bo tok dobr hekat kot PSP bo gor laufal skoraj vse, in še PS3 playing XBOX 360 Games za povrh. Upam da je res.

Pa ta Folding@home se mi zdi zlo dobra stvar. Ne vem kako je v resnici, zgleda pa obetavno.

Dej tej Foldingi pa Setiji obstajajo že 10 let, zdej so pa kar naenkrat postali nepogrešljivi in močno zaželjeni?

lol

splinter cell pa prepozna kot playstation 2 format disc...

BS imo:D

p.s. kaj je lahko tak blazno obetavnega na folding clientu?

Zgodovina sprememb…

TechBeats ::

offtopic:
kako pa mi nej nebi lcd prikazoval 60+ fpsjev?? Če jih lahko ukomot 150 če čm.>:D
Sam fora je, če vklopm vsync pol pa je ja zaklenjen na 60 slikc, drgač jih pa tud 200 furam če čm. Ne s takimi bednimi, ker sem to tud že kle gor na forumu nek zasledil, kao da na lcdjih lohka max60fpsjev furaš. Lol:D :D tistmu k je to prjavu.
Pa še to, slika se sploh ne trga če jih je več kot 60, mogoče redko v kakšni špilki, ampak sam res redko.
AciD TriP

When vertical sync is disabled, the video card is free to render frames as fast as it can, but the display of those rendered frames is still limited to the refresh rate of the monitor. For example, a card may render a game at 100 FPS on a monitor running 75 Hz refresh, but no more than 75 FPS can actually be displayed on screen. Nevem če to drži za lcdeje LINK CELOTNEGA ČLANKA

Tole ps3 playing xbox 360 games nevem kako je tipu ratal jest sm si prebral kako je zgrajen xbox 360 in ps3 težko da bi bilo to kompatibilno.

roli ::

Ne to,da PS3 predvaja X360 igre sploh ni res.Poglejte v trenutku,ko se človek obrne (in pogleda TV) se opazi majhen štek slike.In po tistem se malenkost spremeni osvetlitev prostora.Mislim,da bi lahko tačas not vstavil kar PS3 igro.

To lahko najdete v komentarjih od filma in tudi sam mislim,da to drži.
http://www.r00li.com

Če kdo verjame v take pravljice mora met pa res pojma o računalništvu.

ps3 igre ni vstavil, ker so v meniju lepo A in B tipke...

ma pač oboje na tv priklopljeno... na daljincu menjat kanal pa je najmanjsi problem na svetu...(ce je stvar dodatno kompliciral, je pač njegova stvar)

sicer pa zaradi tak različne arhitekture obeh zadev še igrice z live! arcade ne bi laufale na ps3

kiFni ::

Ja saj je fake tist s splinter cell

Nov update je tu, kljub bojaznim da bo MS posegel v boj proti piratkom zaenkrat ne poročajo o nobenih problemih pri flashanih firmwarih.

Mam eno vprasanje, pred kratnim je pretekla gold opcija na mojem xbox360. Zau se konzola ne poveže več z netom. Ko zelim vspostavit povezavo, se pokaze okence kamor morem vpisat nekaksno kodo. Torej, kaj lahko naredim, je mogoce kaksen bonus (npr. silver moznost). Kje pa dobim ta nov update (glede na to, da ne morem konzole kr direktno updejtat) in kako ga nastimam?

Hvala, lp

M-XXXX ::

Kako bi naredil screenshot na XBOX-u 360? Ali je edin način da paš TV slikam?

Primerjava ekskluziv za xbox360/wii/ps3 - Link!

Xbox360 vodi, wii mu je za petami, ps3 na zadnjem mestu.

bo treba še x škatlo nabavit, že vidim...

teh 250/300€ pa ja ni neki dnar

Začenja se vojna proti modanim konzolam - MS začel blokirati Live! (xbox-scene), IGNjev članek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: matjash ()

Tr0n ::

Da vidimo kak dolgo bodo moderji rabli za fix tega problema. :)

Odvisno. Glede na to, da ne morejo šlatati po samem softveru na konzoli je vse to odvisno od tega, kak Microsoft ugotovi, katera verzija firmwara je nameščena v DVD pogon.

Drugače pa novica že čaka na prvi strani. Sem še dodal povezavo na IGN z matjashevega posta.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mavrik ()

pravilno>:D >:D
warez sucks

cetudi mislim da tisti, ki nima dnara za špil, ga tudi za Live! nima, tak da je to bol polovičarska rešitev

Zgodovina sprememb…

Ljudje ne piratizirajo zato, ker nimajo denarja (če maš denar za 400€ konzolo ali pa enkrat dražji PC ti za kak špil tudi ne bo težko najti par evrskih desetakov a ne?), ampak zato ker preprosto lahko.

Najprej bodo hackerji pogledali, če je že znan kak vzorec o tem katere konzole so benane. Zaenkrat zgleda vse random. So blokirani tako Hitachiji kot Samsungi in zgleda kot da bi bilo naključno izbrano. Za Slovenceljne bi predlagal da ne posodobujete dashboarda (če imate modano konzolo) dokler ne bo več informacij o tem če je kakšen varnostni sistem implementiran v pomladni update (možno da bi bilo bolje pred updatom obnoviti originalen FW). Zgleda pa da je MS že nekaj časa opazoval svojo mrežo in delal loge o modanih sistemih, saj nekateri ki so bili ujeti niso tudi po kakšen mesec igrali na Live!-u, nekateri nikoli z backupi, spet drugi ki so koristili le marketplace.

LuGi ::

Men je pa to čisto ravno ker ne uporabljam LIVE nisem tako zagret gejmer. Hjah potencialna resitev je ze bila t.i. disc jitter ampak zgleda da ne deluje :\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LuGi ()

Jaz sem kupil Xbox 360 pred kratkim in mi je super.Nimam pojma kateri pogon je not (kako to ugotovim?) vem samo,da ima majhne probleme z odpiranjem.Namreč pogon se noče odpret (v večini primerov) razen,če čisto malenkost pritisnem na vratca pogona (na strani,ki je ob gumbu).Če dam not medij pa ga bere čisto tiho in normalno.In tudi odpre se tako kot bi se moral v primeru,da je medij not.Če ga ni pa moram pač pritisnit na vratca.Sem probal dat dol faceplate,ga postavit v pokončen položaj... pa ni razlike.Drugače pa se mi zdi,da se nekako zatakne,ker vedno se pač malo premakne ampak ne gre ven.

Ampak to me ne moti tako,da se ne bom ubadal z menjavo.

-------------------

Kar pa se tiče banan pa me nekako ne briga.Pogona ne mislim modificirat,Live sicer nameravam uporabljati (ga že zdaj (demoti in Live arcade)) ampak bom pač malo plačal zanj.Ker 17k (toliko ima Mantis.si ceno za redeem code) za celo leto špilanja preko neta sploh ni tako velik strošek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: roli ()

17k je ogromno, čez mejo so mislim da cene 20€ za 3 mesece in 50€ za eno leto.

Saj vem,da so toliko.Sem gledal po gameplay.co.uk (ena zelo dobra UK spletna trgovina, ki pošilja v Slovenijo) in je tam Live 12 mesecev se mi zdi,da 48€ (nisem 100%).Seveda bi jaz tam nabavil kaj,če bi imel kreditno kartico.Če kaj takega omenim staršem pa samo ne ne ne nobenih kartic preko interneta.

Iz veliko utjih trgovin lahko naročiš s SWIFT nakazilom ampak res da traja več časa da potrdijo naročilo.

proda kdo x-box?

meni je z darth vaderjevim toasterjem 2.0 malce dolgcajt če po pravici povem...

mathjazz ::

A se že da na PS3 streamat filme in glasbo al bo treba počakati kako posodobitev firmwara?
www.getfirefox.com

Tihi Mi53k ::

Z današnjim firmwarom 1.8 se da.

mene bolj zanima kdaj bojo spet kaki pametni špili izšli...

jaz niam kaj za počet s kupom plastike za 650€

mathjazz ::

Heh, Tihi, pa res:
http://arstechnica.com/news.ars/post/20...

Hvala!

Gr0unD Zer0: pa saj je "samo" 600. :-)
www.getfirefox.com

Tihi Mi53k ::

Datumi izidov PS3 iger (za UK).

mathjaz: dodaten kontroler ni zastonj, in tudi sodi k temu kupu plastike...:D

junij 22,2007 Armoured Core 4

junij 28,2007 Ninja Gaiden Sigma

september 01,2007 Assassin's Creed

september 07,2007 Final Fantasy XIII

september 07,2007 Killzone PS3

september 07,2007 Tekken 6

september 28,2007 Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots

september 28,2007 TimeShift

september 28,2007 Unreal Tournament 3

okej, junij še gre... cca 120€ se bo dalo zmenit...

a kaj so malo nori kaj bo vse prišlo ven septembra...

sami špili ko se mi sline cedijo(ajde killzone bo menda spet povprečen, čeprav z boljšo grafiko, fiziko, UP, daljsim view distancem, ter ne tako pustim okoljem kot na ps2 zna zadeva vseeno sekat, ker ni bila tako napačna)

assassins creed bo itak bomba, če se bojo držali obljubljenega...
mešanica hitmana, princa of persia ter splinter cella zna biti zanimiva kombinacija

final fantasy, tekken ter mgs sploh ni debate, da so obvezni naslovi za vsakega lastnika, timeshift zna bit tudi ql, unreal tournament pa itaq z galono sline v gobcu pričakuje vsak, ki je kdaj ugledal rocket launcher/nekoga scvrl z shock kombotom/si zlomil čeljust, ko mu je le-ta padla na tla ob big-bangu redeemerja

omg, september bo moja smrt...>:D

Zgodovina sprememb…

Od včeraj je na Xbox.com spring update za tiste ki nimate xboxa povezanega na Live! Splača se posodobiti če imate xbox povezan preko VGA porta, saj so močno popravili kontrast in črnino tako da slika ne zgleda več sprana (washed out) - to nastavitev imate pa v display settings (kjer izbirate resolucijo) in potem je tam ena funkcija extended.

Aja pa Haze ni več PS3 ekslkuziva, saj jo bomo uzrli tako na xbox360 kot tudi na PCju.
««
15 / 23
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PS3 al Nagradnja PC-ja al Xbox (strani: 1 2 )

Oddelek: Konzole
9515109 (11628) PARTyZAN
»

kaj menite o novem playstationu 3 (strani: 1 2 )

838928 (5133) blaz87
»

Nakup konzole (strani: 1 2 )

505332 (3846) marcel282
»

Wii daleč spredaj, Xbox povozil PS3

Oddelek: Novice / Konzole
428717 (3488) RuskiSnajper
»

PS3 vs. XBox 360 [grafika, strojna oprema]