» »

Meta predstavila svoj generator slik z umetno inteligenco

Meta predstavila svoj generator slik z umetno inteligenco

Slo-Tech - Po Midjourneyju, DALL-E 3 in Stable Diffusionu je tu še četrti konkurent iz prve lige. Meta je predstavila svoj generativni model umetne inteligence za slike, ki nosi ime Emu, sicer pa ga najdemo na Imagine Meta. Model so letos že uporabljali v storitvah Facebook in Instagram, sedaj pa je zaživel samostojno, saj je na voljo kot ločena spletna stran. Za dostop pa je še vedno potrebna prijava, za kar potrebujemo profil na Facebooku ali Instagramu ali pa elektronsko pošto. Formalno v vsakem primeru ustvarimo novi Meta račun, a storitev deluje - če le nismo v Sloveniji.

Prvi vtisi so povprečni, pri čemer je letvica visoka. Storitev vsi primerjajo z Midjourneyjem, pa tudi z DALL-E 3, ki ju še ne doseže. Največ težav ima z risanjem človeških figur, kjer se posamezni udi ali deli telesa pogosto izgubijo ali prelijejo. Z obrazi je še težje, a ni pravila. Včasih Meta ustvari odličen izdelek, spet drugič je ta katastrofalno slab. Rezultati so vedno slike v kvadratnem formatu (1:1), ki imajo ločljivost 1280 x 1280 in viden vodni žig, da je njihov avtor umetna inteligenca. V prihodnjih tednih bodo žig naredili prostemu očesu neviden, a bo še vedno prisoten.

Emu so natrenirali na približno milijardi posnetkov, ki so bili javno dostopni na Facebooku in Instagramu. To se sliši veliko, a toliko posnetkov se na platformah objavi v nekaj dneh. Ob tem Meta zagotavlja, da niso uporabili nobenih posnetkov, ki so bili zasebni, torej javnosti nedostopni. A nikjer ni jasno označeno, katere slike so uporabili - v vseh primerih je šlo za objave uporabnikov.

1 komentar

WhiteAngel ::

Uf, ti prsti.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DALL-E 3 je tu

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
264588 (1887) Lion29
»

Velikani obljubili vodne žige v izdelkih umetne inteligence

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
253770 (2081) Zimonem
»

Midjourney zaradi zlorab onesposobil brezplačno preizkusno verzijo

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
297607 (4811) dexterboy
»

Bing dobil tudi generator slik

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
93403 (1799) matobeli

Več podobnih tem