» »

Samsung razmišlja o zamenjavi Googla za Bing

Samsung razmišlja o zamenjavi Googla za Bing

Slo-Tech - Še pred letom dni bi bil takšen naslov možen le v znanstvenofantastični zgodbi, a umetna inteligenca in Bing Chat sta pošteno premešala karte. Microsoftov iskalnik Bing obstaja že dobro desetletje (od leta 2009), a ga do letos nihče ni štel za resnega konkurenta. Bing Chat s podporo za GPT-4 je vse to spremenil. Samsung sedaj resno razmišlja, da bi v prihodnosti na svojih napravah privzeto nudil Bing in ne Googlovega iskalnika. V Mountain Viewu so zaskrbljeni.

Ne gre le za prestiž, gre za občutne zneske in predvsem sporočilo trgu. Pogodba s Samsungom je po ocenah vredna tri milijarde dolarjev, z Applom (ki tudi poteče letos) pa celo dvajset milijard dolarjev. To so zneski, ki jih Google plačuje Samsungu in Applu, da usmerjata na njegov iskalnik, zato si lahko le predstavljamo, kolikšne so dejanske koristi za Google. In zato so pogajanja med Googlom in Samsungom, ki trenutno tečejo, zelo ostra.

Seveda ni nujno, da Samsung misli resni. Morda le blefira, a sedaj ima dejansko vzvod za to. Google je prvikrat v zgodovini dobil spodobnega konkurenta, kar je podjetje preplašilo. Ni pa gotovo, da je Microsoft pripravljen seči v žep tako globoko kakor Google. A tega Google ne ve.

Davnega leta 2010 so nekateri modeli Samsung Galaxy S II sicer že uporabljali Bing kot privzeti iskalnik. Tedaj je Bing šele ugledal luč sveta, zato se je želel tudi tako bolje umestiti v svetu. Žal mu to ni najbolje uspelo, ker storitev preprosto ni bila dovolj dobra. Sedaj je morda drugače.

7 komentarjev

feryz ::

Nakladaški chat zagotovo ni zamenjava za iskalnike. Sploh z njegovimi stalnimi izgovori, da nima posodobljenih podatkov za lokalne zadeve v zadnjih dveh letih.
Valjda ne bom šel v soboto na žur, ki se je zgodil leta 2021.

111111111111 ::

Tokovi se spreminjajo. Danes mogoče ni vreden, jutri... Pa še Microsoft je prevelik, da bi lahko Google karkoli resno ogrozil.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

njyngs ::

Mah, pogajalska taktika za večjo vrečo denarja. Zakaj si ne bi Samsung pokril del svojih stroškov...
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

MatH ::

MS in Samsung naj naredita Android brez Googla
Edina stvar, ki na vseh računalnikih in telefonih dela tako kot mora, je macola.

urli ::

Google je dal ogromno skupnosti oz. vsem nam. To mu moramo priznati. Od brezplačnih storitev (ne mi zdaj o osebnih podatkih, vseeno je dal veliko) - maps, gmail, enormno nekih odprtokodnih projektov, knjižnic, ogrodij... Android, Angular, Flutter... ma ni da ni... po drugi strani te pa lahko tako na hitro odjebejo in ti zjebejo posel, da ni res - pa še obravnavajo te kot zadnjo smet - Adsense ban brez pojasnila, spremenijo algo za razvrščanje v SE in padeš na 10% ali še manj prometa iz danes na jutri itd. Zaradi slednjega, jim malo kar privoščim, da to še sami izkusijo. ChatGPT bo Googlov poslovni model SE, ki zanje predstavlja glavni vir dohodka, verjetno precej poslabšal. Mhm, pa da jih vidimo zdaj, frajerje ene.

Glugy ::

Ne bi bilo škode imet večje konkurence. To je sam zdravo za trg.

tikitoki ::

Sem za stos ponovno testiral bing.

Iskalni niz Nude woman je za razliko od googla dal primerne rezultate, nude girl pa khm he mal preresno vzel del girl, k so bile res mlade (no, za razliko od rezultatov pri woman, ne tako pomankljivo oblecene).

Vem, ne najboljsi iskalni niz. Sam, ce je se tudi drugje obnese bolje k Google, bo se zanimov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenAI naznanil GPT-4

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
279842 (5521) Miki N
»

Bing zabeležil porast uporabnikov

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
183879 (1767) AtaŠtumf
»

Microsoft svoji umetni inteligenci prisiljen pristriči peruti

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
359395 (5014) fulk
»

Evropska komisija razširja protimonopolno preiskavo Googla zaradi Androida

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
4517026 (15365) čuhalev

Več podobnih tem