» »

E3 2022 odpade

E3 2022 odpade

vir: Axios
Axios - Kljub umirjanju pandemičnih razmer so iz organizacije ESA sporočili, da igričarski sejem E3 letos v celoti odpade in ga ne bo niti v digitalni obliki.

Omikronski val je bil, upajmo, zadnje veliko poglavje pandemije covida-19 na Zahodu, kjer se razmere kljub občasnim lokalnim skokom okužb umirjajo. Z delno normalizacijo epidemioloških razmer se vračajo tudi reči, za katere smo bili v preteklih dveh letih prikrajšani, na primer stvarni sejemski dogodki. Tako je Game Developers Conference (GDC) konec prejšnjega meseca potekal v hibridni obliki, z 12.000 fizičnimi obiskovalci in še 5000 udeleženci prek spleta. Digitalno različico junijskega igričarskega sejma Electronic Entertainment Expo (E3) so januarja napovedali tudi pri Entertainment Software Associationu (ESA). Konec tedna je postalo očitno, da ne bo niti te; so pa organizatorji hkrati obljubili hibriden dogodek za prihodnje leto.

E3 je bil tudi leta 2020 odpovedan, medtem ko so lani uprizorili spletno izvedenko. Kaj je vzrok aktualni odpovedi, še ni povsem jasno, toda v primeru E3 gre za več kot zgolj prehodno nevšečnost. Ta sejem je že dolgo močno občutljiv na spremembe v igričarski industriji in je doživel že več kriz identitete - v letih 2007 in 2008 je bil na primer izveden v zelo omejeni obliki, ki je bila praktično zaprta za medije. Z letom 2016 so ga bili prisiljeni odpreti za navadno rajo, ker so se igričarske napovedi, ki so bile v preteklosti njegova zaščitna znamka, razteple na množico drugih dogodkov in splet. Večji akterji, kot so Sony, Nintendo, Activision in EA, so mu že davno obrnili hrbet z lastnimi konferencami in predstavitvami, v zadnjih letih pa smo uzrli še dodaten kupček alternativ. Z eno takšnih, Summer Game Festom, ki prav tako poteka junija, so njegovi organizatorji podražili v odgovor na Esino odpoved. In resnici na ljubo - če je bil lanski E3 slučajno poslednji, ga bo redkokdo res pogrešal.

4 komentarji

Ganon ::

V tej obliki ga res ne bo nihče pogrešal. Se bom pa rad spominjal let, ko je bil to glavni dogodek leta in so največji trije imeli težko pričakovane konference. Predstavitve novih konzol in največjih naslovov, so bile vedno nekaj posebnega.

Glugy ::

Igre bojo izšle tako ali drugače. E3 je samo nepotreben šov.

LeQuack ::

Ne omejuje jih virus, ampak sami sebe. Očitno nočejo imeti tega dogodka.
Quack !

djabi ::

Da ne bo potem podobna situacija:
Zaplet pred Agro. So se razstavljavci dogovarjali, da se sejma ne bodo udeležili?

Dober komentar na temo razstavljalcev:
Cena visoka = zanimanja malo, cena nizka = zanimanja veliko. Vsak je pripravljen plačati nekaj. Če so stroški večji od koristi, pa premisliš ali se izplača. Preprosta filozofija.

... pa ne pozabimo na vstopnino, ki tudi pove, ali bo (dovolj) obiskovalcev ali ne.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Koronavirus odnesel tudi E3, Google I/O in Nvidia GTC

Oddelek: Novice / Ostale najave
129970 (9192) proto
»

Google Stadia novembra s plačljivo preizkusno različico

Oddelek: Novice / Igre
3715051 (12852) Daliborg
»

Sony draži s slikami PlayStation 4

Oddelek: Novice / Konzole
154828 (3204) opeter
»

V sredo se začne Gamescom 2011, napovedan milijonski turnir v Doti 2

Oddelek: Novice / Igre
63544 (3009) Lonsarg
»

Na Android prihaja Minecraft

Oddelek: Novice / Android
168512 (6839) MrStein

Več podobnih tem