» »

Alcatel utegne obuditi Palm

Alcatel utegne obuditi Palm

Slo-Tech - Ko je umrlo podjetje Palm in kasneje še istoimenska znamka prenosnih naprav, smo bili kar malo nostalgični. Njihovi PDA-ji so bili resda okorni in z današnjega zornega kota primitivni, a šlo je za daljne prednike pametnih telefonov. Sedaj se znamka Palm očitno vrača, saj je dobila novega lastnika in tudi na spletni stran se je začelo premikati.

Leta 2010 je Hewlett-Packard kupil obubožani Palm, za katerega sta se zanimala tudi HTC in Lenovo (pravzaprav je HP Palm odkupil od US Robotics, ki ga je prevzel pred skoraj dvesetimi leti). Kazalo je dobro, a po nekaj začetnih napravah z webOS 2.0 je postalo jasno, da v HP ni prihodnosti za Palmovo tehnologijo. Znamko so najprej ukinili, potem pa so webOS (operacijski sistem) prodali LG-ju.

Zanimiva pa je usoda znamke Palm, ki je uradno ostala del HP-ja v podružnici Palm, Inc. Kazalo je, da gre za nasedlo investicijo, a bi se zmotili. Pred dnevi se je začela spreminjati spletna stran na domeni palm.com, ki je nenadoma preusmerjala na mynewpalm.com in kazala logotip s tekstom Kmalu ter Pametna poteza. Slednje je slogan kitajskega podjetja Alcatel Onetouch, ki je v lasti korporacije TCL.

To ni naključje
. Novi dokumenti so pokazali, da je HP že 31. oktobra prenesel lastništvo nad Palm, Inc. s pripadajočimi intelektualnimi pravicami na podjetje Wide Progress Global Limited. Gre za slamnato podjetje, ki služi kot parkirišče delnic. Pri podpisu pogodbe ga je zastopal Nicolas Zibell, ki pa je hkrati predsednik za Ameriko in Pacifik pri Alcatel Onetouch in TCL.

Vse torej kaže, da bo po ovinkih Alcatel Onetouch dobil pravico do uporabe znamke Palm. Podatki o ceni niso znani, so si pa s tem kupili zelo uveljavljeno znamko v ZDA, kjer je Alcatel Onetouch sorazmerno malo poznana; v Evropi je nekoliko bolj. Bodo pa morebitni telefoni pod znamko Palm bržkone androidni; LG namreč webOS zlepa ne bo prodal.

8 komentarjev

LJ4L ::

Nostalgija... :)
LP from LJ

Shkorc ::

Res je, v predalu se mi še vedno valja Palm m515. Pišuka dobro so bili narejeni.

Okapi ::

Jaz Palm T3 še vedno redno uporabljam - kot budilko.

avister ::

Je imel še kdo Agendo VR3?

frke ::

Prejšnji mesec sem ga vzel iz predala po cca 8 letih.
Priključil in - dela.
Celo baterija se je napolnila.
Vsa čast proizvajalcem.

avister ::

frke je izjavil:

Prejšnji mesec sem ga vzel iz predala po cca 8 letih.
Priključil in - dela.
Celo baterija se je napolnila.
Vsa čast proizvajalcem.


Heh moj je imel navadni bateriji. Mislim, da sta bili AAA.

roli ::

Jaz imam tudi še popolnoma delujočega Palm Zire v predalu. Stvar je bila že ko je prišla ven cheap ampak build quality je pa kar presenetljiv za to ceno.

(Dosti) Kasneje sem si sicer nabavil HP ipaq 214, ki je precej high end zadeva z Windows Mobile. In kljub temu, da sem bil z njim izjemno zadovoljen ni bila stvar nikoli tako prijetna za uporabo kot tisti Palm. Pri Palmu so znali izdelati super software.
http://www.r00li.com

wungad ::

Hudo, fantje :D
.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

HP ne ve, kaj bi z webOS

Oddelek: Novice / Ostale najave
93944 (2448) opeter
»

WebOS še ni mrtev, ostaja v HP-ju

Oddelek: Novice / Ostale najave
53683 (2676) 1spam4you
»

Hewlett-Packard napovedal TouchPad in dvoje telefonov

Oddelek: Novice / Ostale najave
296730 (5589) trnvpeti
»

HP kupil Palm

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
3011472 (10523) jlpktnst

Več podobnih tem