» »

Sony tožen zaradi PS3

Sony tožen zaradi PS3

Ars Technica - Sonyju se obeta skupinska tožba, v kateri mu uporabniki konzole Play Station 3 očitajo, da je zadnja revizija strojne programske kode (firmware), katere namestitev je bila obvezna, napravila iz PS3 kup neuporabnega železja. Sony za popravilo konzol, ki so utrpele poškodbe zaradi nadgradnje, zahteva 150 dolarjev. Na številne pritožbe so se odzvali z dodatno, neobvezno nadgradnjo, ki naj bi izboljšala stabilnost sistema, a je bila blažev žegen. Sedaj v skupinski tožbi oškodovani lastniki zahtevajo (PDF tožbe), da jim Sony izplača v postopku dokazane odškodnine.

12 komentarjev

MrStein ::

"napravila iz PS3 kup neuporabnega železja"
Dukument za tem linkom samo našteje (uradne) novosti tega update-a, nič pa ne pove "železu".
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

ZaOstali ::

Laž!
Sam si lastim PS3 in mi ni nišče rekel, da moram prešaltati na drugo verziji.
Šele po kakem tednu sem se odločil da jo bom namestil, tako da sploh ta verzija ni bila VSILJENA. Kdor jo je hotel, jo je inštaliral.
Sploh pa velja nepisano pravilo, da se novih verzij FWja ne namešča, preden so sploh znani podatki o novi verziji FWja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: ZaOstali ()

Prospekt ::

Tale novica je precej čudna. Ne pove praktično nič pametnega, kao kle imate novico, če pa želite zvedeti zakaj sploh gre pa pojdite brat linke...

Azrael ::

Pri Sony so res ultra težki frajerji, za DL ponudijo uraden firmware, s katerim že tako kilavi Blu-Ray pogon škripne po 10. minutah in potem upajo zaračunati popravilo, ki je posledica te njigove napake.

Upam, da jih bodo osušili v največji možni meri, ki jo omogoča zakon.

Midway jim je dobro podkuril, PS3 je polomija, ki gre s slabšega na še slabše.
Nekoč je bil Slo-tech.

Berserker ::

1:0 za M$.
Fixxed kako nenapisano pravilo ?, a se zavedaš da nekatere igre novejše izdaje potrebujejo nov firmware.

karagoth ::

No to pa je ena kavbojska, izdajo uraden popravek, ki poškoduje hardware in pol ne popravijo pod garancijo?
Upam da jih močno udarijo po prstih, takih neumnosti se pa kr ne morjo it.

mtosev ::

haha ze dolgo casa govorim : Sony Sux in vsaki dan je to bolj ocitno da imajo izdelke po kvaliteti na ravni no-name crap.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

mspiller ::

1:0 za M$.

Sej MS je pa cisto isti. Koliko casa so ze rabili da so priznali ring of dead. Ali pa to da ti je spraskal DVDje. Se vedno vidim pri kolegu, ki ima v dnevni sobi odprt XBox, da se mu lahko ustrezno hladi, drugece dobi ring of dead. Res lep prizor za dnevno sobo.

Se quote iz wikipedije za podoben problem:
On November 19, 2008, Microsoft released the "New Xbox Experience" (NXE). This update provided streaming Netflix capability and avatars; however, some users have reported the update has caused their consoles to not properly read optical media.[1] Others have reported that the update has disabled audio through HDMI connections.[76] A Microsoft spokesperson stated the company is "aware that a handful of Xbox LIVE users are experiencing audio issues, and are diligently monitoring this issue and working towards a solution." Video games such as Halo 3 have been affected, such as not being able to unlock certain achievements or armor permutations like Security Shoulders.[77] Microsoft released a patch on February 3, 2009 for the HDMI audio issues.[78]

Mavrik ::

Pozabljaš "malenkost", ki je cel vzrok tožbe: MS za popravilo konzol, ki so se zaradi njihovega posega pokvarile no zaračunaval.
The truth is rarely pure and never simple.

mspiller ::

Pozabljaš "malenkost", ki je cel vzrok tožbe: MS za popravilo konzol, ki so se zaradi njihovega posega pokvarile no zaračunaval.
Nikjer v clanku ne pise da Sony ne popravlja zastonj konzol, ki so se pokvarile in so v garanciji. Ce pogledas kaj pise v clanku:
that Sony Customer Service was trying to claim the hardware failures were coincidental issues
. To se pravi ce se pokvari enota naj ne bi imelo veze s upgradeom firmware-a in tako spada pod obicajne pogoje garancije. V primeru da se to zgodi po preteku garancije pa mi je jasno da Sony tega v tem trenutku ne bo zastonj popravljal. To da lahko izgubis z novim firmwareom kaksno manjso funkcionalnost (freezanje kaksne igrce, ki prej ni), pa pise v splosnih pogojih. V primeru pa da dokazejo, da je direktno kriv nov firmware da se kvari hardware, potem se pa zgodba seveda zaplete :). Tako kakor se je zapletla, ko so mnozicno crkovali xboxi zaradi pregrevanja, kjer je MS sprva isto racunal za popravilo, dokler ga niso zaceli toziti in tudi isto za Xbox replacement disc program, ko so konzole unicevale dvdje.

Kolikor pa sem gledal je bilo HW tezav zaradi firmware updata malo. Vecina tezav je bila freezanje konzole in podobno, kar pa upam da bodo popravili cimprej z novimi firmwareom.

Je pa tukaj drugo vprasanje. Ce jaz upgradam firmware na doloceni napravi, a mi mora podjetje zastonj downgradati v okviru garancije? Kaj pa ce mi vmes zmanjka elektrike. A mora se vedno zastonj? Kaj pa ce drugace vse dela pa ni vec nekega featureja, ki je bil samo implicitno podprt?

ZaOstali ::

Ja pa ludi, a je tak težko plačati 20 EUR več pa mate 3 letno garancijo?!
@tr33k
s tem se nebi strinjal.
Sem lahko igral, teden dni po uradnem releaseu FWja vse igre, ki jih imam (predvsem multiplayer).

Bor H ::

Gre za igre, ki izidejo po novem FWju.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Skupinske tožbe zoper Facebook v EU ne bo

Oddelek: Novice / Zasebnost
115606 (4087) njyngs
»

Skupinska tožba telekoma glede prisilne nabave isdn priključka (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6915800 (13146) mailer
»

Sony (skoraj) prepovedal udeležbo v skupinskih tožbah

Oddelek: Novice / Konzole
306984 (4820) Ziga Dolhar
»

Skupinske tožbe zoper Sony združene

Oddelek: Novice / Igre
104318 (3684) dzinks63

Več podobnih tem