» »

Incident z brisanjem knjig Amazon stal 150.000 dolarjev

Incident z brisanjem knjig Amazon stal 150.000 dolarjev

Heise - Julija letos je Amazon kupcem elektronskih verzij knjig Živalska farma in 1984 enostransko oddaljeno pobrisal te knjige in vrnil denar, ker jih je založnik opozoril, da zanje Amazon nima ustreznih pravic. Kupci so zagnali vik in krik, Amazon pa se je v prihodnjih mesecih posipal s pepelom in obljubljal, da česa tako neumnega ne bo več ponovil. Hkrati so si s tem nakopali še srd dijaka Justina Gawronskega iz Michigana, ki si je ob prebiranju knjige 1984 za domače branje v Kindle zapisoval opombe ob branju, ki so postali z izbrisom knjige neuporabni, zaradi česar je vložil tožbo.

Amazon je dosegel poravnavo z oškodovanim dijakom. Obvezali so se, da ne bodo oddaljeno brisali ali spreminjali kupljenih del kupcem brez uporabnikovega privoljenja, razen v primerih neplačila, s sodnim nalogom ali za brisanje zlobne kode. Pomembnejši del dogovora za tožnika pa je odškodnina v višini 150.000 dolarjev, od katere bo odvetniški del šel za dobrodelne namene. Ker si je Gawronski prizadeval, da bi njegova tožba dobila status skupinske tožbe, se je Amazon s poravnavo in končanjem postopka rešil hudega glavobola v prihodnosti.

2 komentarja

kuglvinkl ::

. Obvezali so se, da ne bodo oddaljeno brisali ali spreminjali kupljenih del kupcem brez uporabnikovega privoljenja, razen v primerih neplačila, s sodnim nalogom ali za brisanje zlobne kode.
.

Evo, pa so se odprla vrata... 300 kosmatih, to so civilna razmerja!
Your focus determines your reallity

win64 ::

To v praksi pomeni, da bojo zraven vsake knjige porinili nekaj "zlobne kode"


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vojna in Nook

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
2913002 (10673) M.B.
»

Amazon rešil zaplet z oddaljenim brisanjem knjig

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
134637 (3462) poweroff
»

Dijak toži Amazon zaradi izbrisa knjig

Oddelek: Novice / Tožbe
486631 (3990) Ziga Dolhar
»

Amazon oddaljeno briše knjige (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
20417714 (12830) poweroff

Več podobnih tem